Gå til innhold

JMD

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JMD

  1.  

     

    "[Landvind] gir lite strøm".

     

    Jeg gir meg over. Hva er definisjonen på lite? Fosen vind produserer omtrentlig 3,6TWh i året. Det er ett område (som riktignok består av flere parker). Altakraftverket produserer omtrent 0,65 TWh i året, til sammenligning.

     

    En annen kurant sammenligning når vi først nevner Altakraftverket er at den utbyggingen var veldig viktig som del i motstanden mot vannkraft på samme måte som Frøyautbyggingen er det i dag på vind. Argumentet den gang var "La elva leve!", like følelsesladet og kunnskapsløst som motstanden mot landvind er i dag. Elva, den lever i beste velgående.

     

    Vi lar nyreligiøse vilikkeidioter diktere politikk. Det går dårlig, men når konsekvensene skyller over oss har alle glemt sin rolle.

     

    En maxet flytende-salt reaktor gir 4GW stort sett hele tiden. Det tilsvarer mellom 1000 og 3000 vindmøller alt etter hvordan man regner. Den bruker mye mindre areal og produserer i tillegg varme for industri.

     

    En slik reaktor stenger seg ned selv og er luftkjølt. Derav grensen på 4GW.

     

    Kosten per kW/h for ThorCon sitt kraftverkprosjekt i Indonesia er beregnet til 3 cent. Kull koster 5 cent.

    Fire millioner kW skal gå opp i luft! Er det det du mener? Kan du forklare dette mer i detalj (hvordan luft skal føre bort 4 millioner kWh varme per time):

    Jeg tror han mener at hvis det skulle skje noe med den normale kjøling av kjernen vil inholdet kunne tappes i en beholder som designet for å minimere fission og kan derfor luftakjøles. Og dermed unngå nedsmelting.

  2. Skal en selge strøm fra bilen, virker det ganske ufornuftig å selge strømmen som nettopp er ladet inn på batteriet.

    Skal en bileier bidra til strømforsyningen på denne måten må energien komme fra f. eks. metanol, etanol, hydrogen, bensin eller diesel.

    Spennende utvikling og når kapitalen finner dette interessant kan det gå fort fra en fossil til en fornybar fremtid.

     

    Det er faktisk fornuftig. Fordi de kan brukes til peak shaving av strømnettet. Lad opp når det er lite forbruk lad ut når det er høyt forbruk.

  3.  

    Har du ikke en nettside du kan de detaljene på? Det har jeg hatt i snart ett år. Kan se forbruket for hver eneste time, både i tabell og grafisk. Ser enkelt om det er folk hjemme f.eks. De helgene vi er bortreist er forbruket helt flatt, og lavt. Søndag kveld er forbruket høyt pga. lading av elbil etter lang kjøring hjem fra hytta f.eks. Kan t.o.m. se når noen dusjer i huset. Utover de to tingene klarer jeg ikke å se noe spesielt. Matlaging eller klesvask er ikke synlig på kurvene.

    "Kan t.o.m. se når noen dusjer i huset.... Matlaging eller klesvask er ikke synlig på kurvene."

     

    Dette virker pussig, varmtvannsbeholderen, men ikke matlaging og klesvask?

    ( Men ellers  overvåking nok!)

    Du kan absolutt se om du bruker vaskemaskin / oppvaskmaskin. Jeg ser det selv på dataen jeg får vi HAN porten. Man kan se på faseforskyvningen at det er mer induktiv last. Jeg det er også lett å identifisere varmepumpen.

×
×
  • Opprett ny...