Gå til innhold

FranZe

Medlemmer
  • Innlegg

    1 745
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FranZe

  1. TCW83 skrev (26 minutter siden):

    Har du erfaring med den? Kan du kjapt forklare litt hvordan den fungerer. Hvorfor tenker du feks at den er et bedre valg enn Unifi usg som han andre foreslår?

    Har selv ingen erfaring med den men den er veldig populær. Den er kraftigere enn usg og har controller. Så klar ut av esken sånn sett. Med usg så er du avhengig av å kjøre en controller ved siden av. Enten cloudkey eller kjøre controlleren på en PC. 

  2. Woff skrev (På 7.3.2024 den 9:31 PM):

    Ut fra hva? Nettet her er hovedsaklig kablet og har også 14 switcher. De 4 AP'ene er kun for å dekke wi-fi som mobiltelefoner, men ved et kabelbrudd (billig patchekabel) så merket vi lite til utfallet da nettet ble holdt oppe av AP via mesh..

    Ut fra min smak av hva wifidekningen burde inneholde. Ville aldri basert meg på dekning kun fra en kant eller et AP. Ville lagt opp litt alternativt slik at en har flere muligheter. Det vil vel egentlig si det samme som at en klient har et annet AP å falle tilbake til hvis signalstyrken mellom AP og klient ble dårlig, eller brutt. (Mesh krever jo forsåvidt også en fungerende kabel). 

     

    Nå har vi sikkert helt forskjellige preferanser og det er vel akkurat slik det skal være? Hvis ikke hadde det blitt ganske så kjedelig 😀

  3. Woff skrev (47 minutter siden):

    Regner med at ingen 'proffer' velger seg løsninger fra UniFi heller da? På mitt nyeste AP (UniFi U6-Pro) finner du valget Meshing: auto / manual i oppsettet. Noe som forøvrig reddet dagen ved et kabelbrudd her da jeg fikk nett over mesh..
    Har forøvrig 30 UniFi enheter i nettverket her..

     

    Tja, ville kanskje sagt du hadde hatt for lang avstand mellom AP’ene, etter min smak vel å merke.

  4. NULL skrev (21 timer siden):

    6GHz-versjonen av AX201 er AX211. Kortene som slutter på 1 er litt spesielle, med at de baserer seg på at deler av wifi-logikken ligger i Intels brikkesett. Spørsmålet da er evt. om kortplassen her også er en generell M2-kort-kortplass - ikke bare formfaktormessig, men funksjonelt (altså at kortplassen også er PCIe, og ikke bare CNVio2 - som er betegnelsen på teknologien for disse kortene). Potensielt er det da AX211 du trenger i stedet for AX210.

    Men litt usikker på detaljene rundt dette. Et AX211-kort skulle jo ellers egentlig være rimeligere enn et AX210 (i hvert fall rent produksjonsmessig, men ikke sjekket retailprisene).

    En vurdering vil jo ellers være om det kan være hensiktsmessig å gå for Intels WiFi 7-kort, som da også vil være WiFi 6E-kompatibelt.

    Bemerk at en del bærbare PCer ikke lar en skifte WiFi-kort. I hvert fall ikke uten modifisering av BIOS. Hvordan det er med denne aktuelle modellen vet jeg ikke, men en tips vil jo være å sjekke om andre har byttet WiFi-kort. Har et par Lenovoer der jeg har måtte brukt en modifisert BIOS-fil for at nyere WiFi-kort skal være "whitelista". Også opplevd dette på flere modeller fra HP. 

    Er nødvendigvis ikke bare bare å få antennene festet til slike kort. Disse nye kortene har en veldig liten connector. Noen ganger har det tatt meg to sekunder. Andre ganger har jeg slitt som f....

     

    Ja, det var noe slikt trøbbel jeg tenkte det kunne bli. Vet det var mulig tidligere for da byttet jeg et, men det var før de ble helt ville med lodding og bios…

    Har forsøkt å søke etter om det er noen som har byttet ut wifi kortet men har dessverre ikke funnet noen som har gjort det. Nei, kanskje jeg legger det på is enn så lenge. Greit å vite om det i det hele tatt er mulig. Men da er det i alle fall ax211 eller et med støtte for wifi 7 som gjelder. 
     

    Takk for at du delte dine erfaringer angående dette 😁

  5. NULL skrev (3 timer siden):

    Sjekk også en del av URL-parameterene man kan bruke, om du ikke har sett dem allerede. Bl.a. for å kjøre tester over lengre tid.

    Det skal jeg sjekke opp i senere 👍, tok bare en rask test for å sjekke litt. Har ikke fått alt slik det skal være enda så ble noe styr med en lang kabel tvers over stuegulvet. Skal kable litt og diverse men det er litt i planleggingsfasen enda.

     

  6. NULL skrev (1 time siden):

    OpenSpeedTest er egentlig veldig kjekt til dette, da enhver enhet med en browser kan testes mot. Kan da installeres både under Windows og MacOs, eller kjøres fra en webserver på en Linux-maskin eller som en Docker-kontainer. Kjører det selv på NAS via Docker.

    Skal man teste over 1Gbps trenger man naturligvis at enheten er koblet med ethernet raskere enn 2,5Gbps til ruter.

    Ja, det er veldig greit å teste på denne måten og som sagt av deg så må en jo selvfølgelig ha støtte for hastigheten hele veien. 

  7. mobile999 skrev (4 minutter siden):

    Har du testet hastighet?

    Hastigheten er grei den.

    IMG_0354.thumb.jpeg.e05dbc8a01b6344a86b6e0272faabf1a.jpeg

     

    Det det står på for meg nå er om jeg skal gå for u6 enterprise eller u7 pro. Tenker ikke ren hastighet her men hva som kommer til å bli best når det kommer til brukeropplevelse.

  8. mobile999 skrev (25 minutter siden):

    Hva med kanalutvalget?

    Ingen endring der dessverre. Litt dumt da jeg nå har planer om å kanskje øke antallet AP’er med 6GHz støtte her i huset. Men tenker kanskje det går greit uansett. Håper i alle fall det 😀

  9. Corlan skrev (På 4.12.2023 den 12:07 PM):

    Noen som kjører Unifi 6 Enterprise her? 6ghz båndet er vel delvis godkjent for bruk i Norge, men om jeg setter location ti Norge så får jeg "not allowed in your country". Jeg sjekket og både AP og Network er på siste FW versjon.

     

    Funker fint om jeg setter location til USA.

    Dette løste seg først etter siste oppdatering. Da kunne jeg velge Norge som lokasjon samtidig at 6ghz var synlig. Tok sin tid men løste seg til slutt.

  10. ssaeth skrev (På 20.1.2024 den 3:17 PM):

    Ja du kan bruke den  mellom udm-pro og switch da vill den styre hastigheten selv (auto ) port 11

    Ang wan i port 10 så må du ha en sfp til rj45 om du bruker cat kabel. om du har fiber så finnes det sfp for dette

    Eller putt wan inn i wan porten :) 

     

     

     

    Takker 🙂 Har allerede fiber inn på sfp så den er i orden. Men da vet jeg det at jeg bare kan få tak i en slik kabel 😀

    • Liker 1
  11. Holder på å oppgradere litt her hjemme og behovet for en annen switch har kommet snikende. I den forbindelse har jeg noen spørsmål.

    Switchen jeg har tittet litt på er https://www.proshop.no/Switchsplitter/Ubiquiti-USW-Pro-Max-24-PoE-400W-Pro-Max-24-PoE/3230205

    Ja, det begynner å balle på seg med kabler samt at å slippe poe adaptere i hytt og gevær hadde vært meget godt. Har en udm pro, kan jeg bruke en slik https://www.multicom.no/ubiquiti-direkte-10gbase-koblingskabel-50-cm/cat-p/c/p1002746745?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIqeK2nuLpgwMVhF5HAR1oyAP5EAQYAyABEgIVffD_BwE mellom? Lite tilgjenglighet for tiden men klarer å vente litt. Må jeg ha ny sfp modul i udm pro (wan) i og med den er kun 1gb? Vil det bli kluss eller vil det virke? 

     

  12. AveMORphine skrev (23 minutter siden):

     

    Beste er nok å koble sub på pre out på elex-r og ta delingen kun på subben (la frontene kjøre som normalt uten ekstern deling).

    Men da justeres ikke volumet på subben når volumet justeres etter hva jeg har forstått? 
     

    Edit; det var bare at frontene ikke kan deles, men det er noe jeg egentlig kunne tenkt å gjort ☹️ Men får nå se hvordan det blir.

  13. aaad skrev (På 10.12.2023 den 12:59 PM):

    Kor får du denne for under kr 750? 😮

    ...kjøpt brukt, kaskje?

    Nei, jeg kjøpte den, ny og fin, på det gjeldene tilbudet som var den gangen 😁 (Hvis en ser på datoen samsvarer det med black week hvis jeg ikke tar helt feil) Kan nesten ikke forvente samme pris flere år senere, i alle fall ikke slik prisnivået har utviklet seg disse årene.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...