Gå til innhold

SpaceLemon

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SpaceLemon

  1. I alle år har min backupløsning vært en kopi av filer på en ekstern offline HDD uten noe backup programvare. Jeg ønsker en noe forbedret løsning i tilfelle enkeltfiler eller sektorer blir degradert gradvis, og at korrupte filer ikke kopieres til backup feks. Det jeg vil sikre får plass på en 8 tb disk. Jeg tenker da å enten legge til en ekstra HDD i PCen som kjøres i RAID 1. Eller la backup være 2 8tb disker i raid 1 eksternt som jeg selv oppdaterer en gang i måneden. Ekstra leseytelse fra RAID bryr jeg meg lite om i dette tilfellet og jeg ønsker ikke å koble backup til nettverket. Ønsker ikke sky lagring for dette.

    Finnes det en enkel ferdig løsning for en offline ekstern backup med 2 disker I raid 1? Som både sjekker at begge backup HDD er ok, men også intergriteten på filene/HDD som tas backup på fra PCen. Det holder at dette sjekkes en gang i måneden når jeg tar backup. Gjerne tips til gratis eller rimelig programvare som kan gjøre dette og ta backup på en skriveeffektiv måte.

    Takk for svar!

  2. On 12/1/2021 at 10:40 PM, Dragonlove said:

    Ja, dokumentforfalsking er straffbart

    For å være litt pirkete, så er det faktisk ikke straffbart med dokumentforfalskning i seg selv eller å oppbevare de. Det er straffbart å presentere det som ekte med forsett. Potensielt også om det kan bevises planlagt forsett om utgivelse (som om om det var ekte). Derfor ville jeg uansett ikke holdt på falske penger som ser ekte ut.  https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-05-20-28/KAPITTEL_2-14#§367

  3. På forbrukerrilsynets nettsider under lov og rett ved "Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett" står det:

    "Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen.

    Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes."

    Hvis vi tipper at du har kjøpt et grafikkort så har noen nettbutikker et praktisk problem når de selv må betale ved bestilling av varer fra utlandet. Noen store nettbutikker har avtaler om at de blir fakturert ved levering, men det er sjelden tilfellet for små butikker. Det er snakk om beløp på hundrevis av millioner, potensielt en milliard som må flyttes ut av bedriften på ubestemt tid. 

  4. 15 hours ago, TheMagicToiletbrush said:

    DNB tilbud? gjorde det samme med den og en Asus 6800xt OC LC. fremdeles ikke hørt noe. er great. har full build med 3090 som jeg får den 9 april (bekreftet) men ikke noe cpu. Vuderer å gå ned til 5800x, men med 3090? 😕

    Ja, jeg var også nære på samme kombo. 3090 blir en del bedre for spill da. Og ikke særlig forskjell mellom 5800x og 5900x i spillytelse, men 50% ekstra kjerner er jo veldig fint i andre sammenhenger, og til så liten prisforskjell.

  5. Min Samsung SM961 m.2 fra 2016 (3000 for 0,5TB den gangen) døde tilsynelatende nettopp, så jeg ønsker en ny m.2 nvme SSD for OS på 1 TB. HK fra 2016 støtter bare PCIe 3.0. Men skal bytte ut HK når rtx 3080 omsider kommer i posten. 

    Er Corsair MP600 1TB ok for 1800kr? Hva er konsekvensen av å bruke den på HK med PCIe 3.0? Bedre alternativer til lignende pris

    Takker så mye for anbefalinger!

  6. Flott med tips til laptop (eller kompakt stasjonær) som lett kan kobles til to skjermer. 2 hdmi/displayport? Må ha bluetooth og Wi-Fi. Flott om den har en innebygget kortleser for Buypass kort, men det er ikke kritisk.

    Ønsker en relativt ny modell som kan vare 5-6 år, helst rundt 10 000- 15 000 i pris. Skal kun brukes til jobb. Skal ikke lagres noe som helst på den annet en Win 10 og et par programmer.

    Takker så mye for tips.

  7. Samsung A71?

    Fordel over A8 er at denne har en bedre prosessor, mer ram, fire ganger så mye lagring, bedre kamera OG 64MP i stedet for 16 og bedre video. 4500 mA batteri i stedet for 3000 på A8. Også to år nyere mobil med to generasjoner nyere Android versjon. Skjermen er større, men du skrev at det var greit. Utenkelig for meg personlig å velge A8 over A71. 

    • Innsiktsfullt 1
  8. Jeg har bestilt s 20 Ultra og gledet meg i utgangspunktet til ny mobil. Men så mange dårlige tilbakemeldinger setter en demper på det hele.

    Tenker på skuffende batteritid, spesielt på Exynos versjonen som får 7 timer i bruk med 120Hz mens Snapdragon får 9 timer. Det er en betydelig forskjell. Og dette er mens telefonen er helt ny, batteriet blir alltid en del svakere etter et år eller to. Da blir det kjipt å måtte skru av 120Hz for å klare seg gjennom dagen. Snapdragon versjonen er også litt raskere uten at det er så viktig. Skulle ønske at jeg kunne velge både høy oppløsning og 120 Hz samtidig, selv om batteriet tømmes raskere.

    Kameraet får mye kritikk for å være dårlig og det skal være styrken til telefonen. Jeg tror overvekten av kritikken går mot autofokus, som muligens har blitt totalt korrigert med oppdateringen? Har ikke hørt tilbakemeldinger om det. Jeg synes kameraet ellers tar gode bilder når den først får fokusert, men at iPhone 11 pro er bedre på video og Huawei P30 pro mil foran i nattmodus. Rart at man må manuelt velge 108 MP hver gang før man skal ta bilder. Dette en en av bare to telefoner med 108 MP kamera, men en kinesisk mobil med samme Samsung bildebrikke koster en tredjedel av prisen. Får inntrykk av at telefonen er noe overpriset for å være (nesten) eneste mobil med dette. Selv om jeg ikke har noe imot å betale dette hvis nesten alt er på plass og i orden.

  9. 39 minutes ago, A S M said:

    Hei! 

    Tenkte å kjøpe meg en PC som for det meste skal brukes til å spille Cs:GO. Har et budsjett på 10 000,-.

    Har sett meg litt rundt og kommet frem til disse 3 alternativene:

    https://www.netonnet.no/art/NoSection/hp-envy-te01-0015no/1009167.-1/

    https://www.komplett.no/product/1139755/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-gamer/komplett-i35-epic-gaming-pc#

    https://www.power.no/data-og-tilbehoer/pc/stasjonaer-pc/msi-infinite-s-9si-075mys-stasjonaer-pc/p-1061703/

     

    Kan bygge selv også, har forstått at det gir mer verdi for pengene, men gjør saker enklere å bare kjøpe ferdigbygd.

    Har en ganske gammel skjerm av lavere kvalitet så dette er ikke en prioritet i første omgang.

    Er noen av disse alternativene brukbare eller får man såpass mye mer pc innenfor budsjettet at det vil være idiotisk å ikke bygge selv?

    Mellom de tre så er jo 1660ti veldig mye bedre enn 1650. Kortet koster over dobbelt så mye også. Blant de tre ville jeg helt klart valgt den siste.

    • Liker 1
  10. 14 hours ago, JFM said:

    Oppdatert liste:

    Hvordan får du tak i 1080ti til 2k? Den koster 9 til 11 tusen ny i dag. Og kanskje rundt 5k brukt på Finn.

  11. Så mao kan man for samme prisen som en MacBook Air få en iPad Pro som yter adskillig svakere, men kan konfigureres til å bli nesten like brukbar både SW og hardware-messig.

     

    Jeg er helt enig i at iPad Pro er alt for dyr. Det er også subjektivt hva man vektlegger når man sammenligner Macbook Air og iPad Pro.

    For noen bruksområder er det kritisk med tastatur og mus sammen med desktop apps. Og den har inngang for hodetelefoner, ekstra usb c port osv. Men for meg har iPad pro en del fordeler over Macbook Air.

    -Den har halvparten av vekten til Macbook Air og den er halvparten så tykk. Det gjør det mer praktisk og raskt å ta opp og legge fra seg fra seg.

    -Bedre skjerm. Dekker dci p3 fargespekter (i motsetning til Macbook Air) og ca. dobbelt så lyssterk skjerm.

    -Touch screen, kjempefordel for mange bruksområder.

    -Bedre lyd.

    -Mulighet for mobil data med sim.

    -Kan brukes som tegnebrett og fungerer ekstremt bra til det.

    - iPad Pro er raskere enn MacBook Air, ikke motsatt. Både single core og veldig mye bedre i multi core tester med feks. Geekbench. (Uheldigvis er det ikke så mange muligheter til å dra nytte av den prosessoren...)

     

    For laptops er det en del modeller som konkurrerer med Macbook Air og er kraftigere for samme pris hvis man ikke må ha Mac OS. For iPad Pro er det etter min mening (uheldigvis) ingen konkurrenter som er i nærheten av den brukeropplevelsen iPad gir.

    • Liker 1
  12. Jeg synes det er flott å kunne få visuell hjelp til mindre sløsing, men synes personlig at det gir ingen mening å flytte litt penger fra min sparekonto med 2% rente til denne som har 1%. Pengene var til sparing før og etter denne handlingen. Da er det like greit å ikke koble appen opp til en bankkonto, men heller bare legge inn hva man bruker penger på og få en fin totaloversikt på forbruk i kategorier.

    • Liker 2
  13. Jeg fikk 6t fra Komplett i går. Veldig fornøyd. Fingerprintsensoren i skjermen fungerer bra synes jeg (har ikke feilet etter mange forsøk) og ansiktsgjennkjenningen er så rask at man ikke legger merke til om den er på eller ikke.

     

    Litt uvant gesture navigasjon (kommer fra Samsung). Men jeg liker hvordan dette blir gjort med OnePlus. Fysisk alert slider er så praktisk. Ladingen er mye raskere enn Xs og litt raskere enn s9+.

  14. Jeg er veldig interessert i 6t pga. kombinasjon av topp ytelse, veldig bra kamera og bedre batteri enn alle mobiler det er naturlig å sammenligne den med. Liker også en liten notch mye bedre enn den på iPhone Xs, Mate 20 Pro, Pixel 3 etc. Trådløs lading har jeg ikke brukt på flere år, samme med hodetelefoner med kabel på mobil. 


     


    Det jeg lurer på er hvor man får kjøp dash ladere? Liker å ha en lader tilgjengelig ulike steder.


×
×
  • Opprett ny...