Gå til innhold

Elias1234

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Elias1234

  1. Hei.

    Kjøpte en Jeep Wrangler -98 for noen uker siden. Den var EU-godkjent i mai, så skulle være litt i stand.

     

    Finner nå ut etter en service at det er mye feil. Både med lykter foran og bak, lekkasje i radiator og styresnekke, og ikke minst mye rust i fjærer og fjærfester.

    Var innom et verksted i dag, og de sa etter en kjapp kikk at de aldri i verden ville godkjent dette.

     

    Har jeg egentlig retten på min side til å heve kjøpet? Med tanke på at bilen er langt unna EU-godkjent-stand?

  2. Hei.

     

    Har en henger med vannfast kryssfiner som plan, og denne har fått noen sprekker og begynner å bli litt stygg. Men er ikke noe tegn til råte. Derfor tenkte jeg å behandle denne, sånn at den holder noen år til.

     

    Tenkte da noe form for 2-komponent lakk, men har noen erfaring med dette? Har fått tips om både lastebil lakk og lakk til betong gulv

  3. Hei.

    Jeg har en Linhai 400 som har vært mye syk. Alt endte med en full motoroverhaling som kostet meg 15 000kr. Jeg har allerede vært nede på verkstedet en gang med den etter jeg fikk den tilbake. Da var det noe jordingsfeil og noe som ikke var helt i orden med forgasseren. Jeg betalte selvfølgelig ikke noe for det.

     

    Men atven er fortsatt ikke frisk, og har ikke veldig lyst til å ta meg en ny tur på verkstedet da det er en god kjøretur unna. Atven lever litt sitt eget liv, den stopper når det selv passer for den. Høres veldig ut som noe elektrisk, da den kutter akkurat som om du bruker "killer switch". Noen ganger stopper den hver gang man gasser og.

     

    Noen som har litt peil?

  4. Hei. Fant du noe løsning på dette? Har akkurat samme problemet på akkurat samme maskin... Henger meg evt. på her og håper på svar.

     

     Hei ja. Jeg endte med full motoroverhaling på verksted. Noe som kostet meg 15 000kr, og den er fortsatt ikke helt frisk. Kutter/stopper elektrisk stadig vekk..

  5. Ta ut tennpluggen og hell oppi bittegranne bensin (ikke mye). Sett inn pluggen igjen og prøv å start. Hvis den sviver litt da så vet du at det er bensinen som ikke kommer fram.

     

    Dyppa pluggen i bensin og prøvde igjen. Samme greia...

     

    Flere forlsag?

  6.  

     

    Startmotor er defekt eller får for lite strøm tenker jeg, har du prøvd med startkabler til annet batteri?

     

    Eventuelt en eller annen sikkerhetsmekanisme / dødmannsknapp er aktiv.

     

    Starteren går rundt når jeg prøver å starte den rett på startrelet. Men vil ikke helt starte... forslag?

     

    Er killswitch aktivert så tror jeg den kutter strøm til tennplugg også.

     

    Firetaktsmotorer på gressklippere og hagetraktorer har en magnet på svinghjulet, hver gang den roterer forbi coilen lager den gnist på tennplugg. Unntatt når coilen er jordet (gjennom killswitch). For å eliminere det som feilkilde kan du koble fra alle ledninger til coil utenom til tennpluggen.

     

    ATV har jeg ikke skrudd på, jeg googlet din linhai 400 og det står at den har C.D.I-tenningsystem.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=0yK3Opq_i0M

     

    Det er mer komplisert enn wasted spark tenningen på motorene jeg har skrudd på i sommer.

     

     

    Slik jeg tolker tegningen på youtube så er det magnet på svinghjulet som lader opp en kondensator, og "pulse rotor" som timer gnist og trekker strøm fra kondensator.

     

     

    Mulige feilkilder blir at kondensator ikke lades opp, f.eks. ved at en killswitch er aktivert og kretsen er jordet.

     

    Eller noe galt med pulse-rotor-kretsen.

     

    Tennpluggen kan også være gåen.

     

    Mange andre mulig feilkilder.

     

     

     

    Når du får startmotoren til å gå må du ha nøkkel i posisjon "on", usikker på om du må ha den i "tenning / startmotor" posisjon.

    Du burde se om du får gnist fra tennpluggen først, hvis du kan skru den ut så gjør du det. Hold metallskruedelen inntil jordingspunkt på karosseri (nær sagt hvor som helst) og kjør startmotoren rundt. Se om det kommer gnist, det er lettere om det er litt mørkt. Ikke hold direkte i metallet på tennplugg da får du støt.

     

    Har du gnist er problemet kompresjon eller luft/bensin-blanding.

    Isåfall ville jeg tømt forgasser for bensin, kan være det er for mye bensin i. Skru på igjen "kranen" og prøv å starte mens den fyller på bensin igjen. Du kan kontrollere om luftspjeldet åpner seg, du må sikkert skru opp forgassen for å gjøre det.

     

    Ha på hørselvern hvis du står nær eksospotten, får du ettertenning smeller det som et pistolskudd.

     

     

    Når alt det er sagt, når du skrur på tenningen og ingenting skjer så mistenker jeg elektrisk problem, en eller annen killswitch er aktivert og hindrer deg i å starte.

     

    Lykke til :)

     

     

    Takk for svar.

    Virker som du har litt peil på motor generelt, så vil veldig gjerne ha deg med videre i feilsøkinga.

     

     

    Oppdatering:

    Pluggen gnistrer som bare det! Og atven har faktisk ingen killerswitch.

    Men den vil fortsatt ikke starte.....

     

    Konsentrer meg i første omgang på å få start på den. Så får jeg fikse startknappen senere.

     

    Siden den har gnist, er det bensin som er neste fa?

  7. Startmotor er defekt eller får for lite strøm tenker jeg, har du prøvd med startkabler til annet batteri?

     

    Eventuelt en eller annen sikkerhetsmekanisme / dødmannsknapp er aktiv.

     

     

    Starteren går rundt når jeg prøver å starte den rett på startrelet. Men vil ikke helt starte... forslag?

  8. Om denne sukkerbiten sitter helt åpent for vann så er det ikke rart om det er dårlig kontakt. Bedre å montere en vanntett koblingsboks.

     

    Sukkerbiten er helt ny, beregnet for maritime forhold ogstår beskyttet under hengeren. Og jeg måler 12 volt UT av sukkerbiten. Så den er helt i orden.

  9. Hei.

    Har koblet opp nytt ledningsnett til lysa på hengeren. Har en 7 leder som går fra fronten ac hengeren og helt bak. Der er det montert en sukkerbit hvor 1,5kvaderats ledninger går ut til de separate lysa.

    Jeg måler 12 volt ut av sukkerbiten, men kun 3 volt på lysa. Så har et spenningstap på 9 volt på kun 1,5 meter med ledning.

     

    Noen forslag

  10. Hei.

    Vi har et rom i en eldre låve som kun har et tynt gruslag, og under er det jord. Planen er å få støpt gulv der. Rommet vil bli brukt som et slags verksted, og er ca 35kvm.

     

    Hvor tykt lag må jeg ha med pukk? Og betong? Er det noe poeng i isolasjon? Resten av låven er ikke isolert, og det er ikke oppvarmet om vinteren.

     

    Takk på forhånd!

  11. Hei.

    Jeg slet mye med mageproblemer før, og dro til legen. Tok en blodprøve og fikk ikke påvist cøliaki. Men legen min anbefalte meg å starte på FoodMap. Jeg startet med å bytte ut vanlig hvetemel med speltmel, og magen min ble mye bedre og alt er bra idag, 1,5 år etter jeg begynte.

     

    Men dette er veldig tungvint å ikke kunne spise som alle andre og kjøpe ferdige ting på butikken. Har også tenkt på at dette kan være noe psykisk, da jeg gikk over, at jeg tenkte alt var bra og da ble alt bra.

     

    Hvordan vil det være å starte med hvetemel igjen? Er kroppen vant til et lavt gluteninntak og jeg vil bli dårlig igjen? Eller har ikke dette noe å si? Hva tror folk?

  12. Hei. Jeg har nettopp opprettet meg et enmannsforetak som jeg har tenkt til å drive ved siden av studiene. Planen er å ta på seg enkle snekker og anleggsgartner jobber. Da jeg er ufaglært blir det ikke de største og mest krevende jobbene. Skal sies jeg har mye erfaring.

     

    Men hvor får man tak i slike oppdrag? har sjekket ut med mittanbud og mittoppdrag, og disse skal ha over 1500kr per måned for det billigste abonnementet. Noen som har noen rimeligere forslag til hvor jeg kan skaffe meg oppdrag?

  13. Hei,

    Igår satt jeg ut min nykjøpte båt etter 3 uker med oppussing. Dette er en Draco 2100 SC med en Mercruiser 4.3 220hk fra 2006. Alt gikk som det skulle, vi testa nesten toppfarta på vei dit vi skulle(80-90%). Men da vi skulle hjem var begge batteriene tomme. Med tanke på at de ikke var like, og har nok tappa hverandre er jo det greit.

    Men vi brukte et annet batteri for å få starter motoren og kommet oss hjem, men da ville ikke båten opp i plan, turtallet ville ikke opp. Noen forsalg til hva som burde sjekkes, eller har dette noe med lite strøm?

     

    Elias

  14. Hei, står mellom valget mellom en kombigreie(kartplotter og ekkolodd) eller en iPad med begge deler. Dette skal da bare brukes i Horten og området, så noe super avansert skal det ikke våre, mest for å se litt praktiske opplysninger og følge med litt.

     

    Hva mener dere?

  15. Hei, læreren min valgte å trekke meg et halvt poeng på årets mattetentamen da hun mente svaret mitt ikke var et matematisk utrykk som oppgaven ba om(ironisk nok det halve poenget jeg manglet for å få 6). 

     

    Så hva mener dere: er dette et matematisk utrykk eller ikke? Selv om det ikke er forkortet.

    post-382939-0-58660400-1463162627_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...