Gå til innhold

ceauses03

Medlemmer
  • Innlegg

    184
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ceauses03

  1. I henhold til nåværende koronapandemi har en ting blitt svært tydelig: avvisningen til moderne teknologi. Blant vaksinemotstandere blir det brukt som et sentralt argument at siden vaksinen er laget på så kort tid, at den derfor også må være like risikofylt å ta. Det er feil av to grunner: for det første underminer man forskning og validiteten til den vitenskapelige metoden: hvis noe er testet en viss ganger, på nok antall mennesker - så kan den generaliseres til befolkningen. Det kan stilles spørsmål rundt det, for det er slik man får bedre svar, men å tvile er ikke sammenfallende med nysgjerrighet - men naivitet. For det andre undergraver man tilliten til staten. Selv blant de klassiske liberalistene er folkets tillit til staten, og vica verca, elementært. En stat kan ikke beskytte sitt folk, og et folk kan ikke bygge en stat, uten genuint tillit. Det betyr ikke at man ikke skal stille spørsmål rundt det og ta til takke med alt, men at man erkjenner at vitenskapen har større betydning og makt enn det alminnelige mennesket. 

     

    Løsningen på disse to utfordringene er å tillære ungdommene viktigheten av begge i tidlig skolealder. Jeg mener at noe av pensumet man lærer i exphil, allerede bør simplifiseres og læres på barneskolealder, blant annet kritisk lesing, egen vurdering av andres arbeid med en objektiv forkunnskap som utgangspunkt, og kritisk innblikk til egen forkunnskap, som igjen danner sirkelen for kritisk lesing. Disse ferdighetene er svært viktige, og sentrale teoretikere som Popper bør allerede undervises så tidlig som mulig.

     

    Synspunkter?

     

    • Liker 2
  2. Gud hadde lagt merke til at samfunnet aldri ble straffet for syndene sine, og han forklarte til menneskene at han ikke straffer mennesker før de kommer til sitt neste åndeliv.

     

    Gud sa du? Synes dette diktet sier mer enn alt:

     

    Så ondt og mørkt av skam

    Jeg ser til høyre og lytter «bam, bam»

    Jeg ser ned og ser de lidende vrengt

    Jeg ser til venstre og ser de falne hengt

    Verden som så fuktig som klam

    Jeg ser opp men ser ingen Ham

     

    De sier; å tro er ikke å se

    Men hva jeg ser, tror ikke jeg

    Hvis selv De, i sinne og alt

    Ikke ønsker noen ondt vondt eller galt

    Hvor nådefull er da deres fortrolige

    Som ønsker sin egen oppfinnelse

    død og lidelse i verste sort av art?

     

    «Men det er test, tross alt»

    Av hva, mørket, som ørken vanntørket, og pest?

    Som hvit kledd prest med kreft?

    Som leder, korrupt men i dress?

    Som ti unge liv myrdet på fest?

    Som rent hud gjort om til flesk?

    Og De har likevel som løgn som vett å si

    At denne verden, den er en test?

     

    William Shakespeare (1593)

  3. Noen som tør å prøve seg med flyselskapet Norwegian  ? tenker det var overreaksjon som gjorde at kursen stupte drastisk, kjøpe selv i går for 35k når den lå 224, selv om den har falt til 212 nå så tenker jeg det langsiktig vil gi god avkasting. 

  4. Stor forskjell på å hjelpe noen, kontra å gjøre det for dem. 

    Hun skal selvfølgelig gjøre det selv. Du gir fingeren til moral ptt

    Ja, det var egentlig det jeg konkluderte med. 

     

    Kan du definere tidsrom da du er fredet, og bare kan drive med egne studier? Hvis du må hjelpe henne hvert tiende minutt gjør du henne bare en bjørnetjeneste. Det er snilt gjort å hjelpe folk, men du må sette grenser.

     

    Ingen spesiell tidsrom, studerer som oftest om kvelden. Og så tenker jeg hvilke gode det gir meg å gjøre arbeidet for henne. Jeg setter ofte spørsmålstegn på hvilken fordel det gir meg å hjelpe henne. Jeg lærer jo ingenting nytt som som jeg kan ta med videre i livet, så det i grunn forgjeves for meg. Hvorfor skal jeg hjelpe noen jeg ikke får utnytte av. Mat kan jeg jo alltid spise ute.

  5. Jeg er en student som bor hjemme hos mor og far, og det er forsovet greit, med unntak av en ting; 

     

    Min mor tar opp fag fra vgs (hun fullførte aldri pga barn), og det er slik at hun alltid ber meg om hjelp. Og da snakker jeg ikke om diverse råd eller småting hun lurer på, men heller det at jeg for eksempel må gjøre HELE naturfagrapporten hennes eller rette hele bokanmeldelsen hun har fått som oppgave. 

     

    Og så er det slik at hun ikke er født i Norge, og selv om hun skriver og snakker forståelig norsk har hun en del grammatikk og syntaks feil. Litt sånn gebrokkent norsk. Og det går utover meg - da jeg må rette ALLE tekstene og innleveringene hun leverer hver dag - hver uke- og hver måned! 

     

    Og så har jeg jo mine egne studier å fokusere på. Jeg har kommende eksamener som jeg helst vil bruke min ledige tid på, og det er utrolig stressende når jeg sitter fokusert med lesinga på rommet mitt og hører navnet mitt bli bragt opp hvert 10 minutt. 

     

    Dette har holdt på i snart ett år, og min tålmodighet strekker så vidt til. Jeg har prøvd å snakke med henne om det, men hun blir så trist av det hun hører at jeg ikke klarer å si nei. Og hun har forsørget meg godt i 19 år, fikset middag til meg, så jeg føler egentlig at det er det minste jeg kan gjøre i gjengjeld. 

     

    Og ikke misforstå. Hun prioriterer fagene sine utrolig mye, og gjør mye i tillegg som det går an å gjøre individuelt uten hjelp fra meg (som å lese, pugge begreper osv.). Men det er fortsatt et problem da jeg må gjøre mye av arbeidet som hun sliter med. 

     

    Skal jeg bare si til henne som det er? og vise fingeren til empati og moral, liksom?

  6.  

     

     

    De fleste skolene har vel enda åpent.. lureste du kan gjøre er vel bare å ringe eller stikke innom, eventuelt ring til Samordna Opptak. Jeg har heller ikke fått vitnemål i posten enda, husker ikke helt om jeg skulle få det heller? Tror det kun skal være elektronisk om jeg ikke husker helt feil. Men karakterene dine skal ligge hos skolen, de må jo ha det når de fører inn karakterene i den databasen... men bare ring litt rundt så ordner det seg. 

     

     

    Skal vel egentlig få i posten eller på e-post. Men jeg gjør som du sier, drar til skolen i morgen tidlig,evt ringer og får løst det hele. Takk for hjelp.

     

     

     

     

  7.  

    Slik lyder meldingen jeg fikk av Samordna opptak i dag:

     

    "I søknaden har du krysset av for at du får vitnemål for første gang våren 2016.

     

    Det er per 29.06.2016 ennå ikke overført elektronisk vitnemål fra din videregående skole til Nasjonal vitnemålsdatabase (NVB), slik at det kan brukes i saksbehandlingen av søknaden din.

     

    Dersom du får e-post fra Samordna opptak før 1. juli om at vitnemålet ditt er mottatt i NVB, så trenger du ikke laste det opp.

    Med hilsen

    Samordna opptak"

     

    Har de andre i klassen din fått vitnemål?

     

     

    De andre klaget ikke på eksamenskarakter, så de har fått den. Jeg har måttet vente på grunn av klagen. 

  8. Slik lyder meldingen jeg fikk av Samordna opptak i dag:

     

    "I søknaden har du krysset av for at du får vitnemål for første gang våren 2016.

     

    Det er per 29.06.2016 ennå ikke overført elektronisk vitnemål fra din videregående skole til Nasjonal vitnemålsdatabase (NVB), slik at det kan brukes i saksbehandlingen av søknaden din.

     

    Dersom du får e-post fra Samordna opptak før 1. juli om at vitnemålet ditt er mottatt i NVB, så trenger du ikke laste det opp.

    Med hilsen


    Samordna opptak"

  9. Det er ikke skolen sitt ansvar. Du er selv ansvarlig for at du har den dokumentasjonen som trengs:

     

     

    Får du vitnemål fra videregående skole våren 2016?

    Du er selv ansvarlig for å passe på at vitnemål fra videregående skole er tilgjengelig for din saksbehandler senest 1. juli. Logg inn på sok.samordnaopptak.no. Under "Elektroniske vitnemål og dokumenter" kan du sjekke om du har elektronisk vitnemål. Hvis du har elektronisk vitnemål, er dette også tilgjengelig for saksbehandler, og du trenger ikke laste det opp i tillegg. Hvis du ikke har elektronisk vitnemål, må du senest 1. juli laste opp vitnemålet.

    Har du spørsmål, må du kontakte saksbehandler. Velg «Søknad» og «Vis kontaktinfo».

    Med hilsen

    Samordna opptak

     

     

    Min skole sendte ut vitnemålene 20. juni og var meg i hende 22. juni. Med mindre skolen din er ekstremt sløv skal du selv ha muligheten til å laste opp vitnemålet ved å skanne det. Du har selv krysset av for at det er ditt ansvar å skaffe den nødvendige dokumentasjonen innen 1. juli :)

     

    Jeg klaget på eksamenskarakteren jeg fikk på skriftlig eksamen noen uker tilbake, og burde ha fått svar til nå, men det har jeg ikke. Det er grunnen til at jeg ikke har mottatt vitnemål slik som alle andre. Jeg har heller ikke fått vitnemålet mitt i posten, så jeg vet egentlig ikke hva som skjer. Fristen er i dag, så jeg burde kanskje ha reagert tidligere. Hva gjør jeg nå ?

  10. Jeg søkte videre utdanning via Samordna opptak, og det er skolens ansvar å overføre vitnemålet mitt elektronisk til dem. Fristen er 1.juli (i dag) og jeg ser at det enda ikke har blitt lastet opp noe vitnemål på deres side. Det jeg lurer på er, hvem er det jeg skal kontakte for videre henvendelse? 

  11.  

     

     

    Det kan hende. Jeg sliter selv med øresus. Et tips jeg kan gi er å la vær å bruke q-tips, da det skyver ørevoks lang inn i øre kanalen, og det blir vanskelig å få det ut igjen. Ellers kan også høyt musikk, bivirkning av medisiner, eller nakkeproblemer gi tinnitus. Det kan hende din øresus forsvinner med tiden, men du må også være forberedt på at dette kan være noe du må leve med livet ut. Jeg vil uansett anbefale deg til å bestille ny time hos en øre-nese-hals lege for ny vurdering. Kanskje du ikke burde utelukke en MR-undersøkelse heller. 

     

    Hva er en MR-undersøkelse? Jeg må nok desverre kontakte øre-nese-hals-spesialisten igjen. 

     

    Jeg trodde at øresusen kom pga tett øret. Men nå når den er tilbake så ble jeg ekstra stresset. For jeg har jo fått tømt øret for ørevoks. 

    Men det kan nok ha mange årsaker. Jeg føler at det kommer mest under stress. Men i helgen har det pipet konstant. 

     

    Anonymous poster hash: 36620...ced

     

     

    Ved MR legges du inn i en kraftig magnetfelt, og det gir svar på om det kan være andre alvorlige årsaker til dine plager. Prosessen er smertefritt, og du burde oppsøke din fastlege og få diskutert dette med legen. Bare for å være på den sikre siden at det ikke er noe hjernesvulst eller noe lignende som skaper øresusen. 

     

     

    Jeg er litt bekymret for den er ganske plagsom. Den kommer som oftest når jeg er stresset som sagt. Mens når jeg ikke er redd den så forsvinner den en stund. Men denne helgen har jeg vært redd den, så dermed piper det i ett... 

     

    Anonymous poster hash: 36620...ced

     

     

    Stress kan være en mulig årsak til tinnitus. Prøv å hold deg opptatt med noe du liker så du kan få tankene i noe annet og dermed kan stresset forsvinne med det. 

    • Liker 1
  12.  

    Det kan hende. Jeg sliter selv med øresus. Et tips jeg kan gi er å la vær å bruke q-tips, da det skyver ørevoks lang inn i øre kanalen, og det blir vanskelig å få det ut igjen. Ellers kan også høyt musikk, bivirkning av medisiner, eller nakkeproblemer gi tinnitus. Det kan hende din øresus forsvinner med tiden, men du må også være forberedt på at dette kan være noe du må leve med livet ut. Jeg vil uansett anbefale deg til å bestille ny time hos en øre-nese-hals lege for ny vurdering. Kanskje du ikke burde utelukke en MR-undersøkelse heller. 

     

    Hva er en MR-undersøkelse? Jeg må nok desverre kontakte øre-nese-hals-spesialisten igjen. 

     

    Jeg trodde at øresusen kom pga tett øret. Men nå når den er tilbake så ble jeg ekstra stresset. For jeg har jo fått tømt øret for ørevoks. 

    Men det kan nok ha mange årsaker. Jeg føler at det kommer mest under stress. Men i helgen har det pipet konstant. 

     

    Anonymous poster hash: 36620...ced

     

     

    Ved MR legges du inn i en kraftig magnetfelt, og det gir svar på om det kan være andre alvorlige årsaker til dine plager. Prosessen er smertefritt, og du burde oppsøke din fastlege og få diskutert dette med legen. Bare for å være på den sikre siden at det ikke er noe hjernesvulst eller noe lignende som skaper øresusen. 

  13. Håper alt går bra med deg TS @ceauses03 ?

     

    Det samme gjelder selvfølgelig for resten av dere i denne tråden med samme tilstand!

     

    Selv har jeg hatt T i snart 4 år og fysj for en "tur" det er..  Plutselig var den der en kveld, i meget mild form.. og derfra utartet den seg i form av flere toner i et øre, til høyere styrke og så til begge ører med kraftig forsterkning igjen.

    Så pr. i dag har den høyfrekvente hissingen tatt overhånd helt og kan høres stort sett uansett hva jeg prøver å maskere med, mens om det blir rolig rundt meg kommer en litt dypere tone som nesten overdøver den høyfrekvente lyden (da går den fra "iiiiiiiiii til eeeeee"). Nylig har det også kommet en "dottfølelse" i det nye øret som langt ifra forbedrer tilstanden :(

     

    Det som er skremmende er jo at den har forverret seg såppass mye på såppass få år og ser ikke ut til å "slå seg til ro".. Dette gjør jo at man blir redd for fremtiden da man "bare" er 32 år..

     

    Jeg mener absolutt ikke å kapre tråden, men det skulle jo vært spennende å høre fra andre her som har hatt T en stund om hvordan det har gått seg til osv? Det er jo sjeldent til aldri noe hyggelig lesning om T på nettet så å høre fra folk som har hatt det mange år og ønsker å dele sin erfaring rundt den er jo spennende.

     

    Det hadde jo også vært interessant å høre fra noen som kanskje kjenner seg igjen i samme tilstand som meg selv, om det er noen her?

     

    MVH :)

     

    Hei Rthunder! Alt går faktisk overraskende bra med meg. Jeg trodde jeg aldri skulle føle meg ok igjen, men det gjør jeg. Har til å med fullført videregående med glans. 

     

    Jeg har "bare" hatt tinnitus i 7 måneder, så det er ikke vits for meg å fortelle deg noe du sannsynligvis allerede vet, men er det er et råd jeg kan gi, så må det være at du må gjøre det beste ut av det. Det er ofte slik at man gjennom internettet og sosiale medier får et inntrykk av at livet skal være perfekt og fri for lidelser, men slik er ikke virkeligheten. Sykdommer og lidelse er en del av livet, og det er bare noe man må akseptere. Ikke tenk på hva framtiden vil bringe, om tinnitusen din blir verre eller bedre bedre med årene vet ingen, og det er ikke akkurat mye du kan gjøre med det heller. Aksepter at den er der enn så lenge, og lev livet så godt du kan.

     

    Håper det blir bedre for deg, krysser fingrene for det !! 

  14. Det kan hende. Jeg sliter selv med øresus. Et tips jeg kan gi er å la vær å bruke q-tips, da det skyver ørevoks lang inn i øre kanalen, og det blir vanskelig å få det ut igjen. Ellers kan også høyt musikk, bivirkning av medisiner, eller nakkeproblemer gi tinnitus. Det kan hende din øresus forsvinner med tiden, men du må også være forberedt på at dette kan være noe du må leve med livet ut. Jeg vil uansett anbefale deg til å bestille ny time hos en øre-nese-hals lege for ny vurdering. Kanskje du ikke burde utelukke en MR-undersøkelse heller. 

  15.  

    For min del, så opplevde jeg å våkne til en tinnitus som virket å være muskelspenningsrelaterte. Den minste bevegelse av hode eller å åpne munnen ga meg resonans i tinnituslyden, altså en slags gjenklang. Noen dager i forveien så fikk jeg en mildere introduksjon til dette, når jeg satt på kontorstol og beveget hodet, etter å ha sittet ganske passivt lenge ved kontorpult, men da var det ikke like kraftig som den ene morgenen jeg våknet opp (som beskrevet ovenfor). Har tilgode å ta dette opp med fastlege. Men har bestillet time hos manuellterapeut, for å se om han kan finne noen svar:

     

     

    Tinnitus is the perception of sound in the absence of an acoustic external stimulus.1 Its prevalence is roughly estimated as being between 10% and 17% of the population2 and it afflicts around a third of North Americans beyond the age of 55.3 For many years, tinnitus was thought to arise almost exclusively out of abnormal neuronal activity within the auditory pathways. However, accumulated evidence suggests that tinnitus-related neural activity is much more complex and multimodal than previously thought.

    More often than ever, researchers are concluding that tinnitus can be evoked or modulated by inputs from the somatosensory, somatomotor and visual–motor systems in some individuals.416This means that the psychoacoustic attributes of tinnitus (loudness and pitch) might be changed immediately –though only temporarily – by different stimuli, such as the following: forceful muscle contractions of head, neck and limbs;46 eye movements in the horizontal or vertical axis,79 pressure on myofascial trigger points;10,11 cutaneous stimulation of the hand/fingertip region12 and of the face;13 electrical stimulation of the median nerve and hand;14 or finger movements15 as well as orofacial movements.16

    This specific subgroup is called somatosensory tinnitus and it seems to be a good example of central integration of the central nervous system, because an auditory symptom like tinnitus may be modulated immediately after various non-audiology stimuli are presented. The modulation phenomenon is yet to be fully understood, but there is scientific evidence of existing neural connections between somatosensory and auditory systems, and their "activation" may play a role in this type of tinnitus.17,18

    In clinical practice, tinnitus is still considered as an untreatable symptom, and many professionals tell patients that “there is nothing to be done” or that “you have to learn to live with it”. Consequently, the practical value of broadening our knowledge of somatosensory tinnitus is that it might make it possible to use various treatment approaches involving a multidisciplinary team (otolaryngologists, physiotherapists and dentists). As a result, it is necessary to establish specific protocols for somatosensory tinnitus, for both its diagnosis and treatment.

     

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3129953/

     

     

    https://www.google.no/search?q=somatosensory+tinnitus&oq=somatosensory+tinnitus

     

    https://www.google.no/search?q=somatosensory+tinnitus&oq=somatosensory+tinnitus#q=somatisk+tinnitus

     

    Anonymous poster hash: e8e6d...619

     

     

    har du vært hos tannlegen? kanskje du har TMJ

  16. Er en stund siden jeg postet her sist, men i det siste har tinnitus-lyden vært høyere enn normalt. Jeg har ikke blitt utsatt for noe høy lyd, så jeg vet ikke hva som er årsaken til denne plutselig økningen i volumet. Hvis ikke jeg tar fei så er det nå snart 6 måneder siden jeg fikk tinnitus, og sånn sett så har jeg egentlig gitt opp håpet på at den går vekk. Stillhet er borte, og jeg har akseptert det. Den gode nyheten er at min reaksjon mot lyden har bedret siden sist, selv om jeg til tider fortsatt er deprimert.

     

    Håper alle som fortsatt følger med på denne tråden har det bra.

     

    Over og ut.

    • Liker 2
  17. Du mener du er egoistisk om du blander inn en mann inn i livet ditt, fordi du mener du vil være en belastning for han. Men ut i fra det jeg leser så er jo din dårlige psykiske helse et resultat av det å være ensom og alene, så kanskje kan en kjæreste hjelpe deg med å holde psyken din på plass? Du slår to fluer i ett smekk. Hvorfor lager du ikke en profil på en datingside eller lignende? Det kan hende du finner han du leter etter. 

     

    At alle menn bryr seg om utseendet når de velger kjæreste er tull og en stor myte. Et fint smil er nok til å vekke interesse hos de fleste menn. Tror mange en enige med meg her. Jeg har aldri møtt en kvinne som ikke har et fint smil, men jeg har møtt kvinner som ikke smiler. Det er to helt forskjellige ting. 

     

    Men jeg skjønner godt hvordan det er å være ensom. Å leve i sin elendighet. Men det er ikke smerte. Du ser, smerte er uunngåelig, men å lide er valgfritt. Ingen medisin kan kurere det lykke ikke kan. Prøv å finn denne lykken. Du lever bare en gang. Du hjelper ikke deg selvv ed å synes synd på deg selv dagen lang. Gjør heller noe med det!

     

     

    smerte er uunngåelig , men lidelse er valgfritt.
     
    smerte er uunngåelig , men lidelse er valgfritt.
     
    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...