Gå til innhold

Gruble2000

Medlemmer
  • Innlegg

    139
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gruble2000

  1. Hadde store lydproblemer i begynnelsen, det sprakte og knitret hele tiden. Problemet lå i at jeg bruker et eksternt audio interface til å plugge inn gitar og forskjellige instrumenter med. Kjører pc-lyden gjennom der og. Når jeg koblet headsettet rett i pc'en var lyden perfekt igjen. Er sikkert noe drivertrøbbel med den, men har aldri hatt problemer i spill med det før. Etter dette var løst har jeg ikke opplevd noen bugs på de par timene jeg har fått spilt til nå. Fantastisk fin grafikk med 3080 og raytraycing og gudene vet.

  2. 28 minutes ago, aomt said:

    Å si "Abib er en neger" bør ikkje være noe feil med, om Abib har svart hudfarge. 
    Abib este negru - på rumensk
    Abib es negro - spansk
    Abib és negre - catalansk
    Abib estas nigra - esperanta

    Fantastisk logikk - "aomt est homo" betyr bare "aomt er en mann" på latin derfor er det heller ikke feil å si "aomt er homo" på norsk?

  3. 27 minutes ago, aomt said:

    Du har ein god poeng. Men la oss holde til saken det gjelder. Har rumens dommer lov å si "negru", når han snakker på rumensk til en anna rumensk dommer, uten å bli stemplet som rasist? 
    Eller må Romania, Spania +++ forandre språket sitt? 

    Er det normalt at svarte personer løper å skriker til dommer med ein gong de hører det ordet? Finst ikkje det mer sivilisert måte å håndtere det på?

    En rumener har selvfølgelig lov til å snakke rumensk.

     

    Synes likevel det er litt uheldig at en dommer i en storkamp i verdens største sport med live-tv og alt det fokus det medfører ikke klarer referere til noen uten å bruke hudfarge som identifikator. Det er litt uprofesjonelt.  

    • Liker 2
  4. En kjenning av meg blåste 60k på Eleikostang, rack og en god del skiver til å trene med hjemme.. det er mye penger men det er også utstyr som vil vare i mange år. Han bestilte dette direkte fra Eleiko i Sverige, tror det var litt rabatt også inne i bildet. Ville heller lagt litt penger i det enn en billig stang som ser ut som en omvendt U etter noen måneders bruk. Har personlig brukt Eleiko og Rogue-utstyr en del år men det koster selvfølgelig også

    • Liker 1
  5. 8 minutes ago, sedsberg said:

    Neger var opprinnelig et nøytralt ord for å beskrive personer fra, eller med opphav fra områder av Afrika

    "Idiot" var opprinnelig bare en betegnelse på noen som ikke bedrev politikk eller bare var en vanlig innbygger, men på samme måte som med "neger" har ordets betydning endret seg og man må regne med å få negativ respons om man bruker det om noen

    • Liker 3
  6. Det var du som dro inn Oslo Marathon som eksempel, men det passet visst ikke at det arrangementet este ut til å sperre det berørte området i 28 dager.  Og det var bare snakk om sperring av noen av veldig mange veier i Oslo.

     

    Og det du akkurat demonstrerte kalles "intellektuell uærlighet".

     

    Jeg brukte Oslo Maraton som et eksempel på et arrangement i byen jeg ikke har interesse av men som jeg fint lever med på grunn av at det er sånn man må regne med når man bor i en storby. Som er det vi diskuterer i forbindelse med det opprinnelige innlegget ditt der du har et problem med at én av Oslos mange parker blir delvis stengt i noen dager.

    • Liker 2
  7. Det holder ikke med én gate for å arrangere marathon.

     

    Kan du svare ærlig på om du synes det er greit at arrangementet eser utover og man sperrer av i 28 dager alt som skal sperres i forbindelse med marathon? Hvor mange dager synes du eventuelt grensen for et arrangement bør gå ved?

     

    Men det holder med én park for å arrangere festival, som jo er det vi diskuterer i denne tråden. Én av mange parker. Selvfølgelig ville jeg ikke likt at hele byen var stengt i en måned for maraton, men det er jo ikke tilfellet med parkene heller. 

    • Liker 2
  8. Og jeg synes det er mange stråmenn som folk angriper her. Jeg har aldri argumentert mot at man kan arrangere noe i byen.

     

    La oss ta Oslo Marathon som eksempel. Tenk at det var et arrangement arrangørene tjente godt på og så laget varianter som Barne-Marathon, Pride-Marathon og Eldre-marathon på andre datoer og de skulle sett opp så mye infrastruktur at de måtte sperret av de samme områdene/veiene flere dager i forveien og flere dager etterpå. Til slutt ender man opp med i løpet av sommeren å sperre i 28 dager de områdene hvor det skal være marathon.

     

    Synes du fortsatt at det er "helt greit"?

     

    En bedre sammenligning er at én av Oslos mange gater blir delvis sperret i noen dager mens man fortsatt har full fremkommelighet og alternative gater man kan benytte, helt greit!  ;)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...