Gå til innhold

Tom.E.S.

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tom.E.S.

  1. som sagt, maskina vil ikke boote når jeg setter RAM i spor 1 og 2 (A1 og A2) Kun når jeg bruker spor 3 og 4 (B1 og B2). Og derme får jeg ikke utnyttet dual channel. Og det ødelegger jo muligheten for utvidelse av RAM senere. 

     

    Bruker Kingstong HyperX Savage 2400

    forslag? 

     

    Bytte hovedkort eller minnebrikker? 

     

     

     

    I manualen for ditt hovedkortet så står det, for 2 stk minnebrikker bruk A2 og B2.
  2.  

    Noen som har greie på EPSON printere her? Har akkurat fått meg en SC P800 printer, og jeg skal nå for første gang bytte farge kassetter. Er det bare å sette de i, og plug'n'play? Eller må jeg kjøre en rensetest før ting er OK?

    Kan ikke svare, men siden jeg nettopp har fått meg lillebroren sc p600 så spør jeg deg istedet om hva slags papir du anbefaler?

     

    Henning

     

     

     

     

    Moab Juniper er også meget flott, spesielt i BW. 

  3. 1000 watt med en GPU er vel litt overkill?

     

     

    Fikk den til en god pris, så måtte bare slå til. Også som Nizzen sier, kjekt å ha litt å gå på hvis jeg skulle oppgradere. Er ikke sikker på hva denne maskinen trekker med strøm, 400-500W ?

    5820K med 110i GT, 4x4GB ram, 3stk ssd, 2stk WD red og gtx 970.

  4. gpu er jo flere klokker i samme kjerne, reiner med du ikke skal spille tetris med den. istede heler mine bitcoin, eller vr morro

    Blir nok ikke tetris spilling på denne nei, blir photoshop, vmware/hyper-v og csgo.

     

     

    Mitt første bygg. Tror alt skal være rett koblet, GPU og 2stk sata kabler er på tur i posten.

     

    25598566325_4816297d57_c.jpg

    Flotte greier (y) iogmed du har integrert grafikk på hovedkort kan du jo fyre opp for å sjekke at allt funker og legge inn windows etc mens du venter på skjermkort :)

     

     

     

    Har en 5820K CPU, ganske sikker på at den ikke har integrert grafikk :)

  5. Tatt fra testen av tek :

     

    Sapphire har viet ekstra oppmerksomhet til både kulelagre, som sørger for jevnere og mer stillegående vifter selv på høy hastighet, og til selve viftestyringen. Selv om kortet kommer med to vifter er disse i stand til å jobbe uavhengig av hverandre. Dermed kan de to viftene jobbe på forskjellig hastighet, i tillegg til å stoppe helt om temperaturen går under en viss grense. Ofte mellom 50 og 60 grader celsius.

  6. Som sagt så sliter jeg også med "se hvordan bildet skal komme til å se ut ved gjeldende innstillinger"-knappen (default på fremsiden ved siden av objektivet. shutter-ikon).

     

    Når jeg trykker den inn og holder den inne forventer jeg at jeg skal se at bildet blir mørkere om jeg øker lukkertiden og vice versa, men bildet jeg får opp er ikke representativt for bildet som blir tatt. Noe som fører til at jeg ofte ender opp med 3-4 bilder for å få korrekt eksponering hvis jeg forflytter meg til steder med annen type belysning.

     

    Har forøvrig e-M5 Mk2

     

     

    Du har sikkert ikke det på i menyen, på mitt sony så heter det "live view display setting effect" ( velg ON ), ikke sikker på hva olympus kaller det men du finner det sikkert en eller annen plass i menyen. Da ser man hvordan bilde blir før man tar det når man stiller inn på lukker, blender, iso osv

  7.  

    Min samboer får et gx7 med 20mm f1.7 i neste uke, jeg er spent på hvordan det kameraet er da jeg aldri har testet mtf før. Jeg kan godt prøve å ta et par a2/a3/a4 print med a7r og gx7 og se hvordan detaljene blir på print, kan prøve å poste det her om det er noe interesse for det ? 

    For min del hadde det vært artig, så ja takk :-)

     

     

    Blir ikke testing før slutten av neste uke.

  8. Jeg bruker stativ 80-90% av bildene mine, jeg bruker filter ( gradert,cpl osv ), så bruker jeg alltid manuel fokus på landskapsbildene mine, sjekker for kritisk skarpet gjennom hele bildet og da er det mye lettere å ha et stativ som holder kameraet for meg. Kan også sitte å vente på det "perfekte" øyeblikket etter jeg har funnet en komposisjon jeg liker og da er det greit med stativ. 

  9.  

     

    Beklageligvis så er det sjeldent at flageborg skriver, det blir som oftest bare med bilder.

     

     

    På den annen siden så vet ikke jeg heller hvordan man gjør dette, men litt tålmodighet så får du svar :)

     

     

    Ja det er litt synd at flageborg ikke kan være litt mer informativ når han svarer på et konkret spørsmål, for på et annet foto-forum så skriver han jo både godt og utfyllende på spørsmål......

     

     

    Det er jo greit en ikke er helt alene om å kjenne til noen av forumets "hemligheter" ;)

     

     

    Nå har i hvert fall bildene fra turen blitt lagt ut da :)

     

     

    Forsøkte først å benytte det Grønne kvadratiske Ikonet (nesten under smiley ikonet) til å legge inn linker til bildene fra en Flickr konto, men da kom bare linkene med i innlegget, så var tydeligvis ikke løsningen.

    Det gjorde mens jeg var på min egen Flikcr side og innlogget, trykket på et bilde og kopierte så den nettadressen, så limte jeg linken inn på det Grønne Ikonet. Men som sagt, da ble det kun lagt inn selve linken til bildet i innlegget og det var jo ikke det som var ønskelig.

     

     

     

    På flickr trykk på det bilde du vil dele på forumet, til høyre under bilde står det "share photo" en pil som peker til høyre. Trykk på den så velger du BBcode, så kan du velge oppløsningen der. Kopier så linken som er der og lim den rett inn der du skriver til vanlig her på forumet.

  10. Har en 500px konto, som selvfølgelig koster penger.. Flickr er jo gratis.. 500px vs. Flicker? Hva er pro & cons for en som kan være villig til å bytte community? 

     

    Har gått tilbake til Flickr, vet ikke hva det er men bildene ble ganske uklare når jeg lastet opp de siste gangene, lastet samme opp på flickr og det var det skarpt. Syns også det er lettere å dele bilder på diverse forum når man bruker flickr enn med 500px.

     

    Jeg ville ha beholdt flickr og kanskje heller sett på 1x istedet for 500px.

×
×
  • Opprett ny...