Jump to content

TMH

Medlemmer
 • Content Count

  652
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hadde vært takknemlig om noen hadde hatt mulighet til å hjelpe meg
 2. En kort veiledning med trykk "meny" -> 2 ned -> 1 venstre osv. holder lenge!
 3. Hei! Ettersom skjermen på min Nokia N79 (Symbian S60 3rd edition) har gått føyken, ville jeg vært takknemlig om noen med samme OS kan lage en rask veiledning til hva jeg skal trykke for å få skrudd på pc suite-moduset, slik at jeg kan få ut kontaktene mine. Telefonen fungerer utmerket, er bare skjermen som har gått. Slik det er nå, har jeg valgt at den alltid skal velge USB mass storage-alternativet uten å spørre. Takk for hjelpen!
 4. Jeg leter etter et billigere alternativ til USB-UIRT. Trenger kun en USB-mottaker (ikke sender), som bør virke med Girder eller liknende programvare, slik at jeg kan styre Spotify med fjernkontrollen jeg allerede har til forsterkeren min. Noen forslag? Finnes det forøvrig et gratis/billigere program som likner Girder?
 5. Vil bare informere om at jeg fant et lommelyktprogram til N79 som benytter LED-lysene på mobilen. http://www.dotsis.com/mobile_phone/showthread.php?t=175033 Programmet skal visstnok også fungere på mange andre S60v3 og touch-mobiler.
 6. Takker! Da tenker jeg jeg går for Littman Classic II
 7. Vi skal kjøpe stetoskop nå. Noen som har noen anbefalinger? Vi har fått tilbud om blant annet Littmann Classic II til omtrent 650,- og Welch Allyn Harvey Elite til 1400,-. Med tanke på at man skal bruke stetoskopet en stund, kan det jo være greit å kjøpe et godt et som holder, men er det stor forskjell på lydkvalitet osv.? Hva har dere kjøpt? Og er det behov for å ha klokke på stetoskopet? Takker for svar
 8. Njaa, kan godt være han kom inn i Bergen, og stod på venteliste for å komme inn i Oslo - altså i primærkvoten.
 9. Da jeg søkte lå jeg på 15. plass og jeg kom inn på UiO! Ikke mist håpet Ojj, var dette i ordinærkvoten, eller i primærkvoten der mange skal inn i militæret osv.?
 10. Har kommet inn på NTNU, men ligger på 7. plass på ventelisten til Oslo vår (ordinær/sekundær kvote). Noen som har en aning om sannsynligheten for at ventelisten rykker opp såpass?
 11. Tusen takk for svar, Rosemount! ------ 1. Det med CAT type var lurt! CAT III holder ved måling på berederen (fast montert utstyr). Regulerbrytere, mente jeg (skrivefeil). De regulerer varmen på varmtvannsberederen. Nr 9 - beregnet for to like varmeelementer: stilling 0 = av 1 = R1 og R2 i serie 2 = R1 3 = R1 og R2 i parallell De andre bryterene er for ulike varmeelementer. Hovedpoenget er at de nok inngår i feilsøkingen, men er ganske lette å feilsøke på (har dessverre ikke tilgang til scanner akkurat nå). 2. Ingen skjemaer sorteringsanlegget er utlevert - det får jeg nok ikke før i morgen. Dermed vet jeg kun at det er vedlikehold på et sorteringsanlegg. Jeg har tenkt litt på følgende punkter: - Visuell inspeksjon (ser alt greit ut?) - Funksjonsprøve anlegget - Dra til skruer (vibrasjon og annet gjør at det kan løsne litt), se etter løse ledninger - Vedlikehold av motor - om nødvendig: skifte lager, rengjøre, - Rengjøre og funksjonsprøve giverne (den kapasitive giveren kan være følsom for smuss og skitt som setter seg på den aktive flaten) - Se til alle varer passerer innenfor god margin av det aktive området 3. NEK400:2006 556.1.1 sier at nødstrømsystem som skal virke under brann, skal ha en nødstrømskilde som opprettholder elektrisk forsyning av "tilstrekkelig varighet" - Vet noen om det er noen definerte tall på hvor lenge det skal kunne være i drift? Sitter og leser litt om brannanlegg nå
 12. I dag har jeg forberedelsesdag til privatisteksamen i elektroteknikk GK etter reform 94 (EL1010). Jeg satser stort på å få toppkarakter, så jeg mottar gjerne tips om hva som er fint å ha med i en besvarelse! Eksamen er i morgen, den 8. mai. Forberedelsesesdel: Du har fått utplassering hos firmaet Elektrokontakt A/S. I utplasseringsperioden skal du være med på ulike arbeidsoppgaver, som feilsøking, vedlikehold og reparasjon av bygningsinstallasjoner og industrianlegg. Stikkord: - HMS - Instrumentbruk - Varmeelementer - Kontaktorer - Følere/givere - Batterianlegg Tema for forberedelsesdelen: 1. Feilsøking og reparasjon på varmtvannsbereder med reguleringsbryter 2. Vedlikehold av et sorteringsanlegg med komponenter 3. Montering av et brannalarmanlegg med batterianlegg Vedlegg: - Liste over funksjonen til reglerbrytere nr. 9, 29, 10, 11 - Datablad over en kapasitiv og induktiv giver - 2-leder -------- 1. Her bør man vel skru av sikringen, sikre mot innkobling (merkeskilt, låse sikringer), skru av dekslet til berederen, kontrollere at det er spenningsløst, jorde og kortslutte? Jeg tenker å begynne feilsøkingen med resistansmåling av elementene ved tilkoblingene deres. Vanlige feil er vel: - Brudd i et av elementene - Feil i reg.vender - andre feil? 2. Hva pleier man å gjøre ved vedlikehold av et sorteringsanlegg (automatisert anlegg)? 3. Antar at det vil være hovedfokus på batterianlegget, ettersom læreplanen ikke inneholder noe om brannalarmanlegg. Men hvis det blir enkelte spørsmål om brannanlegg generelt, hva er det som er lurt å kunne? Takk for hjelpen!
 13. Supert! Er det slik at giveren gir signal når det kommer noe i nærheten (som en lukket bryter som leder?)?
 14. Hei! Jeg tar opp automatiserte anlegg og elektroteknikk fra grunnkurs etter reform 94, og har et par spørsmål: Automatiserte anlegg: 1. Hvordan kobler man induktive og kapasitive givere til PLS? 2. Hvilke sikkerhetsregler må man følge ved feilsøking under spenning? Ønsker veldig gjerne referanser til paragrafer! 3. Sånn omtrentlig; hvor stor pleier startstrømmen å være, i forhold til merkestrøm for asynkrone kortslutningsmotorer? 4. Hvilke farger er vanlig for signallamper til henholdvis: Motor går (antar grønn?), motor stoppet (??), termisk vern utløst(antar gul?)? Elektroteknikk: 5. I elektroteknikkboka står det at kraftselskapet ikke fakturerer for reaktiv effekt (Q), hvilket må bety at måleren i sikringsskapet kun måler aktiv effekt (P). Hvordan er det mulig, når man ved en "vanlig" strøm og spenningsmåling, finner komplekseffekten (S)? 6. I hvilken forskrift står regelen om maks 4% spenningsfall i kabel? 7. Skal sluttkontroll/kontrollmåling etter reparasjon av elektriske apparater foregå med spenning? Eller prøver man å unngå det? Tusen takk for hjelpen!
×
×
 • Create New...