Gå til innhold

Høyttalernoob

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Høyttalernoob

  1. Skjermen har sikkert ikke noe med batteriet å gjøre.

    Om du kan bruke skjermen slik den er så bytt bare batteriet. Enten gjør du det selv eller få noen til å gjøre det. Bør ikke koste mer enn rundt 2000 som du sier.

    Enig med deg der! Satser på at det løser seg og at det ikke blir for dyrt..

     

    Jeg ville i hvertafll kranglet, og forsøkt å kreve reklamasjon til tross for at skjermen ikke er i pperfekt stand.

     

    Gir meg nok ikke helt enda ;)

  2. Så har batteriene blås seg opp å ødlagt skjermen og tastaturet?

    Syns det er litt vanskelig å kunne si om det har skjedd eller er skjermskaden egen ting verkstedet vil reparere?

    For prisen er nok ganske stiv vil jeg si, bedre å ha forsikring eller være villig å reparere selv.

    Ellers er det like greit å kjøpe nyere pc eller en brukt en.

     

    Hun jeg snakket med i Elkjøp sa at batteriet var litt oppsvulmet. Men tastaturet er helt fint, og det med skjermen skjedde en stund tilbake. Så jeg tror ikke at det er noe sammenheng der

  3.  

    New Genuine A1582 Battery For Apple Macbook Pro 13'' Retina A1502 2015 year

    Hadde forsøkt å fikse problemet selv. I verstefall taper du 1000 kr.

     

    Får du maskinen å fungere på nettstrøm? Hvis ikke er det feil i seg selv at maskinen er ikke funger i det heletatt.

    Ja, sant nok.. Fortsatt bedre enn 9000!

     

    Altså, det går jo ann å lade den ja. Batteriet tappes derimot veldig raskt i det jeg tar den av lading. Hun damen jeg snakket med i telefonen fra Elkjøp sa at batteriet var oppsvulmet, så er nok her problemet ligger.

  4. Nei - med mindre du har betalt ekstra har jo Macbook Pro bare ett års garanti.

     

    Derimot så har du jo 5 års reklamasjonsrett - men så er det dette at batterier ikke nødvendigvis er ment å vare i 5 år eller mer, og derfor ikke automatisk er en reklamasjonssak, så det kommer helt an på hvor gammel den er - Se f.eks https://www.dinside.no/okonomi/pc-batteriene-dine-skal-vare-i-opptil-tre-ar/61199240

     

    En annen ting er jo dette med at de ikke vil bytte batteriet uten å bytte skjerm - det må du nesten få en forklaring på. -I utgangspunktet bør det jo ikke være noe problem, men det kan jo være at de er redd for at skjermen vil bli mer ødelagt når de tar den fra hverandre?

     

    Et annet altrernativ er jo å bytte batteriet selv; https://eshop.macsales.com/item/NewerTech/BAP13MBPR71K/

    Ja, søren, mente reklamasjon.. 

     

    Den har nok passert 4 år, så da går det vel kanskje ikke på reklamasjonsretten likevell.. Men jeg hadde ikke hatt noe imot å betale de 2000 kronene for å bytte batteri, men 9000? Utgjør plutselig en ganske signifikant forskjell..

     

    Nei, nettopp.. Jeg ser ikke sammenhengen mellom batteriet og skjermen. Kan vel ikke være så vanskelig å bytte dette batteriet? Jeg var jo mest interessert i å bytte batteriet på den "riktige" måten, altså gjennom forhandler, men om jeg må ut med 9000 kroner frister det fint lite.. spesielt når jeg allerede må ut med 500 kroner bare som følge av at de har vurdert "skaden"...

  5. Hei!

    For i underkant av 4 uker siden leverte jeg inn min macbook pro (retina 13'' skjerm) til ved et av elkjøp sine verksted da jeg fikk varsel om at batteriet måtte byttes ut. Oppdraget deres var å finne ut hvorvidt dette gikk på garanti eller ikke, da macbooken er under 5 år gammel.

     

    Etter å ha ventet i over 3 uker på å få vite noe, fikk jeg nylig beskjed om å ta kontakt med dem for å få vite resultat. De skulle ha over 9000 kroner for å bytte batteriet.. De begrunnet dette med at en liten del av skjermen også var skadet (det var noen tynne striper som gikk fra nedre venstre hjørne og over til høyre hjørne, noe jeg ikke har noe behov for å få fikset i denne omgang). Dette mente de var selvforskyldt, og at de ikke kunne bytte batteriet uten å bytte skjermen først.

     

    Jeg selv mener jo at 9000 kroner høres altfor mye ut, spesielt når Apple opplyser om at et batteriskifte skal koste rundt 2000 kroner. Jeg skjønner heller ikke hvor sammenhengen ligger med at de MÅ bytte skjermen for å få byttet batteriet (?). 
     

    Videre, da denne typen Macbook har et innebygget batteri, skulle ikke denne reperasjonen ha gått på garanti da den er "yngre" enn 5 år?

     

    Håper noen kan hjelpe meg med dette.. Er det jeg som har rett, eller må jeg rett og slett bare gi meg på dette? 

     

    Hilsen småirritert mann, 24

  6. Husk at du må sleppe til luft for at gjæringsprosessen skal gå ut. Dersom vinen står heilt tett så stoppar gjæringa fordi alt oksygenet er gjort om til CO2, og ikkje fordi gjæra er ferdig å jobbe. Her kan du risikere at gjæringa startar oppigjen når du fyller over til flasker slik at vinen får tilgang til litt oksygen igjen.

     

    Det vil også kunne være ein liten fare for at vinen tek smak av gjær dersom den blir ståande lenge med gjærrester i botnen. Lys vin er meir utsatt enn vin med meir smak som overdøyver.

     

     

     

    Uansett så er ikkje dette eit stort problem, det verste som skjer er at vinen ikkje blir like god som den kunne blitt dersom den hadde blitt behandla rett.

    Samt at dersom vinen startar å ettergjære etter flaskefylling så kan du risikere at vinen blir karbonisert og sprenger av korka slik at det blir søl.

    Takk for opplysningene! Jeg har jo tillsatt alt av jærstopp osv, og kullsyren er ristet ut. Så håper jo ikke at dette skal bli noe problem!

  7. Hei. Takk for raskt svar!

    Altså, ballongen er jo ikke heeelt full. Er typ 20 liter, men fortsatt litt rom med luft.. men lokket er på, og skal i utgangspunktet ikke komme mere luft til :)

  8. Hei,

     

    Jeg har kjøpt et vinsett fra Europris, og er vel stort sett ferdig å lage vinen nå.

     

    Men, helt mot slutten av prosessen står det at man gjerne skal la vinen stå på ballongen i 1-2 uker, for å forsikre seg om at all kullsyren er ute.

     

    Mitt spørsmål i den forbindelse er,

    Gjør det noe om vinen står på ballongen lengre enn dette? Har vel gått 2 og en halv uke nå, og har fortsatt ikke hatt tid til å få tak i flasker å helle den over i..

     

    Med vennlig hilsen

    Uviten student

    • Liker 1
  9. Grunnen til at du skal bruke reine flasker er at det kan gå villgjær i vinen som gjer at den smaker surt, i tillegg til at det då vil danne seg gjærrestar i vinen. Dette gjeld i utgangspunktet alt som er i kontakt med vinen.

     

    Ballongrens eller andre desinfeksjonsmiddler er den enklaste måten å reingjere utstyret på, men du kan også desinfisere på andre måtar. Har du stor nok kjele så kan du f.eks koke flaskene, du kan også legge flaskene i steikovnen på ca 150 grader i 15 min, men vær obs på at dersom flaskene ikkje her heilt reine før du har dei i ovnen så kan du risikere at eventuelle restar av andre ting brenner seg fast. Men det blir heilt sterilt så lenge alt er brent.

    Du kan også rense flaskene ved å legge dei i klorblanding eller liknande kjemiske løysningar, men då er det veldig viktig å være nøye med å skylle flaskene mange ganger slik at du får vekk alt før du heller vinen på flaskene.

     

    Oppbevarer du flaskene mørkt og kjølig så er sannsynlegheita langt lavare for at vinen blir dårlig sidan bakteriane då bruker lenger tid på å formere seg.

     

     

    Så eg vil anbefale at du følger bruksanvisninga og renser flaskene, men vanligvis vil det gå heilt fint å berre helle vinen på tomme brusflasker også, i alle fall dersom du ikkje skal lagre vinen og behandler den som ferskvare.

    Med mindre du planlegger storkalas på fredag der du veit at all vinen blir drukket opp så er det greit å tappe vinen over på heilt reine flasker. Då toler vinen å bli satt i boda ei stund også dersom du får flasker til overs.

    Takk for raskt svar! 

     

    Men kan jeg for eksempel bare la vinen stå på ballongen og heller ta litt og litt fra den? Den har jo vært renset godt med ballongrens før jeg heldte vinen oppi, så vinen kan vel ikke ta skade av det? :)

  10. Hei.

     

    Jeg har endelig fått laget ferdig min første ballong hvitvin med saga gjør det selv kittet.

     

    Jeg lurte på, hvor viktig er det å rense nykjøpte hvitvinsflasker fra saga med ballongrens før jeg heller hvitvinen oppi? Vil eventuelt hvitvinen bli ødelagt dersom jeg kun skyller med vann?

     

    Dersom det skulle være viktig å rense med ballongrens, har noen en teknikk jeg kan bruke så det går litt raskere?? Ser for meg at det tar voldsomt lang tid dersom jeg skal være veldig nøye på en og en flaske..

  11. Deigen blir øydelagt på den måten at han fell ihop. Gassboblene i deigen skal vere der for å få bakverket luftig. Gassen i vinen skal bort, han er berre eit biprodukt av gjæringa. Så det er berre å smelle med dørene alt du vil!

    åjaaa, skjønner! Har vært litt smålig redd for å ha på for høy musikk her jeg sitter, men da er det jo bare å kjøre på :) tusen takk for raskt svar!

  12. Hei,

     

    Jeg holder for første gang på med å bryge hvit vin med saga sitt starter kit. I og med at jeg er ny, er det selvfølgelig spennende, og veldig mye nytt å ta hensyn til. 

     

    Det jeg lurte på er;
    Når hvitvinen nå står å gjærer, er det noen spesielle ting jeg bør ta hensyn til? Vet jo at temperaturen i rommet vinen står bør ligge på omtrent 23-35 grader celsius, og at den ikke skal stå på varmekabler..

     

    Men kan for eksempel lyd eller vibrasjoner ødelegge? Jeg husker fra mine yngre år at da mor sto på kjøkkenet og hadde bakt, og deigen sto på badet og gjæret, fikk jeg beskjed om å ikke smelle med døren osv. Da kunne visst deigen bli ødelakt..

     

    Er det eventuelt andre ting jeg også bør ta hensyn til?

    Med vennlig hilsen nybegynner :)

  13. Heheh, er nok ikke noe heavy bulk jeg skal på, så sånn sett trenger jeg vel ikke å bekymre meg :)

     

    Ja greit. Jeg har vel hatt en tendens til å gjøre akkuratt det du sier jeg ikke bør gjøre; overdrive med proteinene. Får prøve å få en mer jevn fordeling, og kanskje gjøre som War sier å legge meg på om lag 35% fett og noe i samme duren med protein og carbs :)

  14. Den største forskjellen vil vel bli proteininntak da. Har ligget på ca. 2,3-2,4 gram per kilo så langt. Når det gjelder kcal inntaket har du helt rett. Der har jeg ligget på ca. 21 kcal/kg kroppsvekt en god stund nå.

    Men jeg bør vel ta det litt gradvis vel? Å øke fra 21 kcal/kg til 36 kcal/kg er en ganske stor forskjell!

    Og når det gjelder makroer, trodde karbohydratene spilte en mye større rolle når man skal opp i muskelmasse?

    Men tusen takk for svar! Hjelper stort! ?

  15. Hei. Jeg har nå holdt på å deffe det siste halvåret, og har endelig nådd den fettprosenten jeg er ute etter. Neste mål vil nå bli å bygge litt muskler, men samtidig beholde relativt lav fettprosent.

     

    Holder gradvis på å øke kcal inntaket mitt, men tar det litt av gangen så overgangen ikke skal bli for stor. Men dette er noe jeg nylig begynte med, så ligger fortsatt litt i kalori underskudd. Men det jeg lurte på er, ca. hvor mye i kcal overskudd bør jeg ligge for å øke i muskelmasse? Og hvordan bør makroene være fordelt for at jeg skal legge på meg mest mulig muskler og minst mulig fett? :)

    Håper på raske og seriøse svar. Takk

  16. Det blir nå sånn du sier , men merk deg dette 

     

    Kalkulatoren er normen, du begynner et sted , og hver uke justerer du døgn-kcal med 200 opp eller ned om du ikke treffer resultatene. (-1kg i uka) 

     

    Siden du ikke kommer til å øke noe muskelmasse på deff, blir det lettere å følge med på vekttapet. 

     

    Men ja, -500kcal fra kosten og -500 kcal i trening pr dag = -1000kcal i underskudd totalt = - 1kg ned i uka. (1kg fett i kroppen har vann i seg og er ca 7000kcal) 

     

    For å beholde muskelmassen på deff, så bør nå proteininntaket ligge mellom 2 og 3g pr kg fettfrie kroppsvekt. 

    Det er proteininntaket og styrketreningen som er de to faktorene som gjør at du ikke mister muskelmassen på deff ( på -1000kcal) 

     

    En time med vekter er ca 500kcal, så om du slenger på cardio her, må du bare spise tilbake de kcal, så det er ingen nødvendighet utover at man vil det/ utholdenhet ol. 

    Takk for raskt svar! Jeg har til nå ligget ca. 500 kcal under, og dersom jeg har trent, har jeg spist litt mer for å ikke gå under 500. Men da får jeg prøve meg på det du sier  ;)

  17. Hei.

     

    Jeg er en gutt på 21 år som driver aktivt med styrketrening, og har nå i det siste begynt å telle kalorier. Målet mitt er å få lavere fettprosent, og jeg må da ha et kalori underskudd for å komme meg dit.

     

    Jeg har tatt en inBody analyse, som viste at jeg har en hvileforbrenning på ca. 1700 kcal per dag. Har lest flere steder at man bør ligge på omkring 3-500 kcal i kalori underskudd når man er på cutte diett, men at man ikke bør gå mer enn 500 kcal i underskudd.

     

    Med tanke på at min hvileforbrenning ligger på 1700 kcal per dag vil det i utgangspunktet si at jeg skal ha et inntak på 1200 kcal per dag. Men da jeg i tillegg trener styrke og gjerne i tillegg litt cardio vil jo jeg forbrenne en del ekstra kalorier per dag. Er det noe som bør taes med i beregningen? 

     

    Si for enkelhetens skyld at jeg forbrenner 300 kcal på en cardio økt. Skal jeg da i tillegg spise 300 kcal ekstra da (altså 1500 kcal) for å ligge på et kcal underskudd på 500? eller er det noe jeg ikke skal ta hensyn til i beregningen? Hva er mest optimalt i forbindelse med en cutte diett?

  18. Hei.

     

    Jeg har sett litt rundt etter høyttalere som både er trådløs, har høy og god lydkvalitet, og som gjerne er oppladbar. Har til nå kommet frem til at JVC sine boomblastere stiller sterkt i forhold til mange av de nyere ipod/iphone docking høyttalere, men skulle gjerne visst om noen vet om noen som er enda bedre enn disse igjen.

     

    Mvh

    Høyttalernoob

×
×
  • Opprett ny...