Gå til innhold

Svar

Medlemmer
  • Innlegg

    2 372
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Svar

  1. Jeg har begynt å se litt på dette selv nå, ikke fordi de jeg har tenkt å bestille i fra ikke sender til Norge, men fordi frakten i mitt tilfelle blir så sabla dyr, 60USD.
    Etter å ha trekt i fra de 150kr som det koster i innenlands frakt i USA, kan man få tilsendt en ganske stor pakke med Jetcarrier via båt for 470kr, men hva kommer i tilegg til prisen de oppgir på prislisten? Moms vet jeg, den er grei, men mer gebyrer?

  2. 3 hours ago, ilpostino said:

    Jeg har drevet med fotografering i 15 år og alltid hørt det er vannskeligere å få slik bokeh med så små sensorer som det er i m43.

    Fordi folk missforstår.
    Det er brennvidde, avstand til bakgrunn, aperture og jeg mener den siste er hyperfokus som styrer dof.

    Dette tok jeg med Olympus 40-150@100mm F/8

    Untitled-102.jpg

    • Liker 1
  3. @Okapi Var til den andre som hadde problemer med uskarphet :)
     

    52 minutes ago, ilpostino said:

    Er dette tatt med 4/3? liker bokeh'en i bildene dine. Trodde ikke man kunen få så bra bokeh med så liten sensor.

    Sensorstørelse har ingen direkte påvirktning på DOF.
    bokeh beskriver kvalitet på bluren, ikke mendge :) Ser ut som du tenker på mengde først og fremst, jeg kan ta feil der.

  4. On 2/2/2020 at 11:59 PM, Plutoid said:

    Jeg har olympus omd 10 mk2. Det skal ikke mye til før jeg får uskarpe bilder når det blir litt mørkere ute, for lang åpningstid. Jeg føler ikke at jeg kan øke iso til mer enn 3200, maks 6400. Men likevel er jeg ikke fornøyd med bildene tatt i skumringen eller med litt lite lys. Selv om jeg benytter 17mm 1,8, 45mm 1,8 blir bildene uskarpe, alltid noen som beveger på seg. Jeg har vurdert å gå over til Canon RP som er et fullformat kamera. Kamera er ikke så stort,  men er redd det blir for store objektiver å ta med på tur. Jeg byttet fra Canon 60D til olympus grunnet lette objektiver fra olympus.

    Hvordan skal jeg kunne bli fornøyd med olympus. Vekten er perfekt, men mangler skarpe bilder for å bli helt fornøyd. Noen triks

    Har du noen eksempelbilder? :)

  5. Kabel kammer? Har du en korrekt engelsk benevnelse for dette?

    Hvilket kabinett tenker du å bruke dette i?

     

    Eller mener du kabeloppsamler - sånn plastikk-spiral som holder kabler sammen? Om det er en sånn type, trenger du ikke dre lenger enn til f.ex Clas Ohlson, men større elektrokjeder burde ha dette inne.

    De kalles for cabel combs på engelsk :)https://www.ebay.com/itm/PC-Acrylic-Cable-Comb-Dresser-for-3mm-cables-CLEAR-Cable-Management-1pcs/251825420918?var=550736476521

  6. Memes og giffs er vistnok ikke under Artikkel 13 lengere, de er vist fritatt.
    Også er det ett stort lass ang sitatrett ol

     

    Men ja, resten av denne dritten blir gjeldende for Norge også med mindre vi får byttet ut regjeringen med en som ikke er nasjonal-fitentlig snart, vist det ikke vill være for sent.
    Litt og litt av Norge selges ut til Bryssel, snart er vi med i EU selv om folket har sagt nei 2 ganger.

    • Liker 2
  7. Ikke testet syncthing, men hører mye bra om det. Jeg bruker rsync og et script som slår på backupserveren, sender en notification og en mail om at backup starter, rsyncer alle nye filer over,sender en notifiaction og en mail om at backup er ferdig, samt en summary om hvor mange filer og hvor mye data som ble overført og til slutt slår av serveren igjen. Scriptet kjører en gang i uka. Set and forget. :)

    Jeg prøvde Rsync først, men fikk aldri til å koble til en nettverksstasjon over smb/lokal så jeg ga opp XD

  8. Merkelig at dette utviklerrommet i det hele tatt er på live-serverne i grunn, og ikke i et lukket test-miljø.

     

    Dette finnes i alle spill fra Bethesda, normalt sett får man bare tilgang til det med komandoer, men disse er fjernet fra F76 siden det ikke er ett singel player spill.

    Tydeligvis orket de ikke å fjerne selve romet fra koden.

    Sånt som skjer når man er late og bruker en, er det 19år nå?, gammel engine.

  9. MrVilla: Paritet er IKKE backup, uansett system. Forsvinner en fil eller 1000 av en eller annen grunn, så er det også borte fra pariteten.

    Som du sier, paritet beskytter bare mot diskfeil.

     

    Hvilke feilmeldinger får du opp?
    Høres rart ut at du har så mye feil som du sier.

  10. Hei :)
    Startet ett nytt spill i NMS sammen med en venn, han startet på nytt også joinet jeg hans sesson etterpå på en ny lagring. Vi startet i samme solsystem, all good, men når vi kom så langt at vi skulle warpe til neste solsystem via galaxy map, så er vi plutselig på hver vår ende av galaxen og kan ikke dra til samme system.

    Noen som har noen forklaring på hvorfor det er sånn? Starter man helt på nytt og er i samme system skulle man jo tro at man kunne warpe til samme sted senere.

  11. Du kan ringe apple support og se om de kan hjelpe deg med å få deg bekreftet som eier, så sant du har mer info på kontoen de kan bruke enn telefonnummer. Vist det er for liten info på kontoen eller du ikke kan svare riktig på tingene de spør om, er det ikke mulig å få åpnet kontoen.

     

    Bruker broren din 2faktor? Vist så, kan man endre direkte på telefonen uten mye om og men.

×
×
  • Opprett ny...