Gå til innhold

corolla_visk

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av corolla_visk

  1. Hei, og takker for svar!
    Jeg fant nå også en side med info om denne P3003. Den var AM-modulert med en utgangseffekt på 1.5W, og var den karftigste som ble brukt i notlaget, i motsetning de  til de andre som visstnok lå på 0.5. Uansett så var det helt tydelig andre som hadde sterkere sendere; ofte på høstklare kvelder smelte det inn sør-europeere, antakeligvis italienere, med slik kraft og spetakkel at det var omtrent umulig å komme igjennom, så da var det om å gjøre å finne den roligste av disse kanalene. Mulig det bare skyldtes interferens, men plagsomt var det okkesom.
    Uansett, de 2 kveldene jeg har slått den på nå så har det vært stille som i graven, så da er det nok bare å la den få plass blant annet utdatert elektromateriell.
    https://www.rigpix.com/cbfreeband/zodiac_p3003.htm

     

  2. Har en gammel Zodiac P3003 liggende, med oppgitte kanaler 3, 10 og 16. Den ble brukt av min far da de drev med notlag for ganske mange år siden. Satte i batteri, og etter noe trykking kom der spraking i den, men er dette noe som kan brukes nå, eller er dens frekvenser faset ut/forlatt til fordel for jaktradioer o.l.?

  3. Nå har jeg lest og tenkt, tenkt og lest, og begynt å lure på om saltutslaget kan komme av kapillært oppsug fra grunn? Som jeg skrev innledningsvis, skjønner jeg ikke hvordan fuktighet kan vandre gjennom den beskrevne kjellervegg. Mens bakre del av kjeller har støpt plate på grunn/grus, er det i denne del trebjelkelag fedstet til såle og midtdeler, og furubord i gulv. Noe usikker på hvordan det ser ut under gulvet(isolert), men antar det er noe varierende høyde, 30-60cm(?), og med 4 luftekanaler i sålen. Leser nå at lufting av en slik konstruksjon(inni sålen) vil forsterke kondens, om det skulle være problemet. Målte også fuktigheten i furugulvet flere steder, 12-14%, men da jeg fant 22% i ene hjørnet(hygrometer gikk ikke lengre) ble jeg alvorlig betenkt. For å finne ut om det er oppdemming av vann i det hjørnet, da er det vel bare å åpne gulvet? Og deretter finne en måte å lede bort dette vannet? Legge knasteplast/dampsperre oppå fyllmasse/grus/(vann), vil det hjelpe noe?

  4. Har plukket ned huntonitplater, da der var "kjellerlukt". Det viste seg at der var saltutslag under vindu, ingen mugg/råte, jfr. selskap som ble kontaktet. Det er for meg uforståelig hvordan der kunne komme saltutslag opp på grunnmur, da den i sin helhet ligger over bakken, og består av ett lag sementstein, 5cm isopor og nytt lag med sementstein, med grovpuss/finpuss på utsiden.
    Nå har jeg tenkt å legge på 5cm isolasjon innvendig, men er usiker på fremgangsmåte. Ser at Isola markedsfører(markedsførte?) en løsning med knasteplast innvendig, før utlekting. Da må jeg i såfall ta ned all utlekting, noe jeg håpte å slippe. Vurderte derfor å legge plast på utlekting, utfóring og 5cm isolasjon, og så (huntonit?)plater. Tenkte da at plasten ville forhindre fukt inn i isolasjon, samtidig som der vil bli såpass fri luftsirkulasjon mellom grunnmur og plast at utlekting ville "overleve" dette?
    En dag det var "kaldt" etter vestlandsforhold, -6 grader, oppdaget jeg at rennen hvor man stikker inn vindusutforingen(markert med rødt på bildet), var full av kondens/vann. Årsak? Det var jo greit å tørke det bort, men om det samme skjer når den er innkledd er det vel ikke greit i det hele tatt! Takknemlig for svar.

     

    vindu_kondens.jpg

  5. Gouldfan skrev (På 21.1.2021 den 18.53):

    Kalibreringsmannen reiste iallefall rundt før, husker han fra AVforum den gang forumet ikke var et spøkelse...Tror det er denne karen, slik jeg husker har han veldig godt rykte, og har god service.
    Hjem - Kalibreringsmannen

    Obs ikke kjøp kalibrering på Elkjip eller Power, bedre å bruke fagperson enn ungdommer fra lynkurs....I forhold til Power og Elkjøp er det heller bedre å gjøre det selv feks med en Disney film.

    Takker for respons!
    Nå ble det likevel Elkjøp for oss, da vi også kjøpte TV der. Og siden kalibreringsmannen stort sett holder til nord for Dovre, og hans priser på ingen måte kunne forsvares ut ifra vår 55" "budsjettmodell" < 10 000(no kids, no gaming), var valget enkelt. Og vi er kjempefornøyd med både bilde og lyd!
    Jeg vil nok ikke karakterisere han(tekniker) som ungdom, snarere antatt i 40-åra, og "verksted-antrekk" i klesveien. Så er det vel heller slik at både kalibreringsmannen og andre benytter seg av (dyre)kjøpt programvare/instrumenter, og den justering som foretas skjer på bakgrunn av digitale målinger av avvik mellom det "perfekte" og apparatets iboende egenskaper. Og avsluttes med en audio/visuell finish, og siden jeg tillegger første fase størst vekt, finner jeg ikke den helt store forskjellen i dette, bortsett fra prisen.
    For vår egen del, hvor vi tidligere(forrige tv) har benyttet lydplanke for å få akseptabel lyd, har vi nå faktisk ikke giddet å kople på lydplanken, da vi synes vi har en lyd langt over det vi har vært vant til. Men det kan selvfølgelig skyldes den nye TV, vår LG 55NANO906NA.

  6. TemporalFracture skrev (På 18.12.2020 den 19.44):

    Husker ikke hvor jeg har det fra, men det var vel sagt et sted at man burde ikke få TVen sin kalibrert profesjonelt før man har brukt den i en viss tid (var det ett år ca?). Uansett, jeg er vel rundt der med min LG C9. Er det verdt det? Hvem tilbyr noe slikt? Hvis TVen må sendes et sted så utgår det jo selvsagt.

    "Oppdaget" dette med kalibrering nå som vi ser oss om etter ny TV: Power 1995, Elkjøp "bare" 1495, men jeg mener å huske at der sto "fra".

     

  7. Når jeg overfører bilder som jeg har redigert på min mobiltelefon til PC, får jeg beskjed "Dette bildet kan ikke vises i Windows fotovisning fordi det kanskje er for lite minne tilgjengelig på datamaskinen. Lukk noen programmer ..osv."
    Dette kan ikke være tilfelle, da jeg lett får åpnet større bilder som er uredigerte. Har sjekket egenskaper til redigerte/uredigerte bilder, finner ingen forskjell i egenskaper. Mob.tlf er Huawei, uten at jeg tror problemet ligger der, operativsystem er Windows 7. Har funnet noen råd på nettet om å slette profiler i skjerminnstillinger, uten at jeg klarer å finne igjen disse nevnte innganger.

  8.  

    De målene der var forvirrende. Du måler bare spenningsfallt. Sett en pinne fra multimetere til gods, la den stå der og mål 1 og 1 pinne.

     

    En av dem skal ha 12v permanent, og en av de andre skal ha 12v når du setter på bryter.

     

    At du har gods, vet vi allerede siden du får 12v mellom 1 og 4. Du skal ha 12v på enten pinne 2 elelr 3 når du vrir på bryteren.

    De var like forvirrende for meg :confused:  Jeg forsøkte også mot gods i stedet for pinne 1, fikk da samme resultat; gods-pinne4-->12V, og gods-pinne2-3-->oppgitte tall. Nå den siste dagen har imidlertid viskeren holdt seg rolig(jeg skrudde av armen), tilmed stoppet etter at jeg dristet meg til å slå den på og av!! :omg: , så jeg tenkte å måle nå som den er "normal". Men da finner jeg selvsagt ikke ut hva som er problemet når den ikke oppfører seg normalt. Men ettersom jeg fikk disse merkelige verdiene, gikk min mistanke mer og mer i retning bryteren/hendelen. Underforstått; ifikk ikke 12V hverken på pinne 2 eller 3 da jeg vred på bryteren.

    Etter å ha vært normal i vel ei uke, begynte den å gå igjen; først intervall ved at den slo seg på hvert 12. sekund, dagen etter gikk den permanent. Så da måtte bakruteviskeren til pers: skrudde den ut, tømte ut ca 1/2 dl med vann!!!, primært fra spolen, men også rundt den trykte kretsplata hvor strømkontakten kobles til. Fjernet all gammel grease i den fysisk bevegelige delen, og satte inn med langt mindre mengde ny grease på de bevegelige partier. Kretsplata sprayet jeg med spray for luftmengdeføler, så ut som der kunne være noe irr/belegg mellom inn-kontaktene, pusset med Q-tips. Hadde nok vært vanninntrengning en stund, ihvertfall var der rust/brunfarging flere steder. Etter grundig tørk(fikk vel egentlig ikke tørket inni spolen, men den ble sprayet med 5-56 og fikk drypptørke) ble den montert, og fungerte ok.

    Vannintrengningen kom nok fra gummipakning rundt gjennomføring i bakluke, så den ble satt grundig inn med silikon fra tube, det samme ble åpninger i spolen. Så nå tåler den forhåpentligvis normalt vestlandsvær igjen :w00t:

    • Liker 1
  9. De målene der var forvirrende. Du måler bare spenningsfallt. Sett en pinne fra multimetere til gods, la den stå der og mål 1 og 1 pinne.

     

    En av dem skal ha 12v permanent, og en av de andre skal ha 12v når du setter på bryter.

     

    At du har gods, vet vi allerede siden du får 12v mellom 1 og 4. Du skal ha 12v på enten pinne 2 elelr 3 når du vrir på bryteren.

    De var like forvirrende for meg :confused: Jeg forsøkte også mot gods i stedet for pinne 1, fikk da samme resultat; gods-pinne4-->12V, og gods-pinne2-3-->oppgitte tall. Nå den siste dagen har imidlertid viskeren holdt seg rolig(jeg skrudde av armen), tilmed stoppet etter at jeg dristet meg til å slå den på og av!! :omg: , så jeg tenkte å måle nå som den er "normal". Men da finner jeg selvsagt ikke ut hva som er problemet når den ikke oppfører seg normalt. Men ettersom jeg fikk disse merkelige verdiene, gikk min mistanke mer og mer i retning bryteren/hendelen. Underforstått; ifikk ikke 12V hverken på pinne 2 eller 3 da jeg vred på bryteren

  10. Først slo den seg på helt tilfeldig enkelte ganger, nå går den hele tiden. Har lest tråden om Avensis med samme problem. men på Corolla går det 4 tråder inn. Har målt spenning på ledning til viskermotor, får 12V konstant mellom tråd 1-4 både når hendel er på og av, mellom tråd 1-2 og 1-3 får jeg 1,2V når hendel er avslått, med hendel påslått får jeg mellom tråd 1-2 0,7V og mellom tråd1-3 0V???
    Er det da overveiende sannsynlig at det er hendel/ratthendel som er gåen? Har også koplet av en batteripol noen minutter uten resultat.

×
×
  • Opprett ny...