Jump to content

corolla_visk

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Hei, og takker for svar! Jeg fant nå også en side med info om denne P3003. Den var AM-modulert med en utgangseffekt på 1.5W, og var den karftigste som ble brukt i notlaget, i motsetning de til de andre som visstnok lå på 0.5. Uansett så var det helt tydelig andre som hadde sterkere sendere; ofte på høstklare kvelder smelte det inn sør-europeere, antakeligvis italienere, med slik kraft og spetakkel at det var omtrent umulig å komme igjennom, så da var det om å gjøre å finne den roligste av disse kanalene. Mulig det bare skyldtes interferens, men plagsomt var det okkesom. Uansett, de 2 kveldene jeg har slått den på nå så har det vært stille som i graven, så da er det nok bare å la den få plass blant annet utdatert elektromateriell. https://www.rigpix.com/cbfreeband/zodiac_p3003.htm
 2. Har en gammel Zodiac P3003 liggende, med oppgitte kanaler 3, 10 og 16. Den ble brukt av min far da de drev med notlag for ganske mange år siden. Satte i batteri, og etter noe trykking kom der spraking i den, men er dette noe som kan brukes nå, eller er dens frekvenser faset ut/forlatt til fordel for jaktradioer o.l.?
 3. Nå har jeg lest og tenkt, tenkt og lest, og begynt å lure på om saltutslaget kan komme av kapillært oppsug fra grunn? Som jeg skrev innledningsvis, skjønner jeg ikke hvordan fuktighet kan vandre gjennom den beskrevne kjellervegg. Mens bakre del av kjeller har støpt plate på grunn/grus, er det i denne del trebjelkelag fedstet til såle og midtdeler, og furubord i gulv. Noe usikker på hvordan det ser ut under gulvet(isolert), men antar det er noe varierende høyde, 30-60cm(?), og med 4 luftekanaler i sålen. Leser nå at lufting av en slik konstruksjon(inni sålen) vil forsterke kondens, om det skulle være problemet. Målte også fuktigheten i furugulvet flere steder, 12-14%, men da jeg fant 22% i ene hjørnet(hygrometer gikk ikke lengre) ble jeg alvorlig betenkt. For å finne ut om det er oppdemming av vann i det hjørnet, da er det vel bare å åpne gulvet? Og deretter finne en måte å lede bort dette vannet? Legge knasteplast/dampsperre oppå fyllmasse/grus/(vann), vil det hjelpe noe?
 4. Har plukket ned huntonitplater, da der var "kjellerlukt". Det viste seg at der var saltutslag under vindu, ingen mugg/råte, jfr. selskap som ble kontaktet. Det er for meg uforståelig hvordan der kunne komme saltutslag opp på grunnmur, da den i sin helhet ligger over bakken, og består av ett lag sementstein, 5cm isopor og nytt lag med sementstein, med grovpuss/finpuss på utsiden. Nå har jeg tenkt å legge på 5cm isolasjon innvendig, men er usiker på fremgangsmåte. Ser at Isola markedsfører(markedsførte?) en løsning med knasteplast innvendig, før utlekting. Da må jeg i såfall ta ned all utlekting, noe jeg håpte å slippe. Vurderte derfor å legge plast på utlekting, utfóring og 5cm isolasjon, og så (huntonit?)plater. Tenkte da at plasten ville forhindre fukt inn i isolasjon, samtidig som der vil bli såpass fri luftsirkulasjon mellom grunnmur og plast at utlekting ville "overleve" dette? En dag det var "kaldt" etter vestlandsforhold, -6 grader, oppdaget jeg at rennen hvor man stikker inn vindusutforingen(markert med rødt på bildet), var full av kondens/vann. Årsak? Det var jo greit å tørke det bort, men om det samme skjer når den er innkledd er det vel ikke greit i det hele tatt! Takknemlig for svar.
 5. Takker for respons! Nå ble det likevel Elkjøp for oss, da vi også kjøpte TV der. Og siden kalibreringsmannen stort sett holder til nord for Dovre, og hans priser på ingen måte kunne forsvares ut ifra vår 55" "budsjettmodell" < 10 000(no kids, no gaming), var valget enkelt. Og vi er kjempefornøyd med både bilde og lyd! Jeg vil nok ikke karakterisere han(tekniker) som ungdom, snarere antatt i 40-åra, og "verksted-antrekk" i klesveien. Så er det vel heller slik at både kalibreringsmannen og andre benytter seg av (dyre)kjøpt programvare/instrumenter, og den justering som foretas skjer på bakgrunn av digitale målinger av avvik mellom det "perfekte" og apparatets iboende egenskaper. Og avsluttes med en audio/visuell finish, og siden jeg tillegger første fase størst vekt, finner jeg ikke den helt store forskjellen i dette, bortsett fra prisen. For vår egen del, hvor vi tidligere(forrige tv) har benyttet lydplanke for å få akseptabel lyd, har vi nå faktisk ikke giddet å kople på lydplanken, da vi synes vi har en lyd langt over det vi har vært vant til. Men det kan selvfølgelig skyldes den nye TV, vår LG 55NANO906NA.
 6. "Oppdaget" dette med kalibrering nå som vi ser oss om etter ny TV: Power 1995, Elkjøp "bare" 1495, men jeg mener å huske at der sto "fra".
 7. Når jeg overfører bilder som jeg har redigert på min mobiltelefon til PC, får jeg beskjed "Dette bildet kan ikke vises i Windows fotovisning fordi det kanskje er for lite minne tilgjengelig på datamaskinen. Lukk noen programmer ..osv." Dette kan ikke være tilfelle, da jeg lett får åpnet større bilder som er uredigerte. Har sjekket egenskaper til redigerte/uredigerte bilder, finner ingen forskjell i egenskaper. Mob.tlf er Huawei, uten at jeg tror problemet ligger der, operativsystem er Windows 7. Har funnet noen råd på nettet om å slette profiler i skjerminnstillinger, uten at jeg klarer å finne igjen disse nevnte innganger.
×
×
 • Create New...