Gå til innhold

Renai

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Renai

  1. Hmmm. Eg ville ha prøvd ein liveboot med Ubuntu og fyrt opp gparted. Så lenge BIOS finner diskene så skal dei også finnes av operativsystemet.

     

    Å oppdatere driverne til aller nyeste versjon så ut til å fikse problemet. Jeg hadde alle drivere installert, men jeg tenkte ikke over at en oppdatering kunne fikse problemet, så da tok jeg rimelig feil. 

     

    Takk for hjelpen!

  2. Høyres ut som mangel på drivarar. Normalt sett så har hovudkortet(Intel chipset) plass til 6 sata kanalar. Så for dei to siste så brukes eit anna chip, enten Marvel eller ASMedia.

    Jeg kan prøve å se om jeg får installert noen drivere, jeg får kun opp 6 hdd'er så det ser ut til at det er noe i denne retningen.

     

    Hvis vanlige drivere ikke fungerer, så kan jeg jo alltids prøve å oppdatere bios, det er tross alt en haug med oppdateringer til hovedkortet.

     

    Storage management I kontrollpanelet, pass på at diskene får tildelt en stasjonsbokstav.

    De er allerede satt opp ifra en annen maskin, og de dukker opp hvis jeg plugger dem inn i noen andre porter enn 7_8 og 4_5.

     

     

    X99 chipset har 10 SATA porter. Det er ingen andre kontrollere på dette kortet (som Marvel eller ASMedia).

    Kan ikke se at det er noe spesiellt med port 7/8. Noe fysisk feil med kontakten?

    Port 5/6 (til venstre) er ikke tilgjengelig hvis du bruker M.2 porten.

    Jeg kan ikke se noen fysiske feil, og det er jo litt rart m.t.p at de dukker opp i bios, men ikke i windows. Bruker heller ikke M.2 porten.

    Jeg kan jo prøve å installere nyere drivere og se om det løser problemet.

     

    Akkurat nå har jeg plugget inn ting i 1_2, 3_4 og 9_10, og det er 4_5 og 7_8 som ikke dukker opp i windows uansett om jeg plugger to harddisker ut av 3_4 slik at jeg kun har 4 ting koblet til maskinen.

  3. Jeg har et MSI x99a Gaming 7 hovedkort hvor jeg har plugget inn et par allerede formaterte og partisjonerte harddisker.

    Problemet er noen at disse harddiskene kun dukker opp i UEFI/BIOS og ikke I Windows 10, det har ikke noe å si hvilken harddisk det, er fordi jeg byttet rundt på hvor de var plugget inn, og alle dukket eventuelt opp i windows.

    Det virker mer som om det har noe med sata-portene og da muligens windows, å gjøre, ettersom det er fire porter som absolutt ikke viser harddiskene uansett hvilken HDD jeg plugger inn.

    Diskene dukker heller ikke opp i enhetsbehandling eller diskbehandling, kun i UEFI.

    Jeg har prøvd å søke litt rundt og har ikke funnet spesielt mye nyttig, mange som sier at de plutselig bare har dukket opp en dag uten at de har gjort noe for å fikse det.

     

    For at det skal bli litt enklere å visualisere:

    SATA7_8 og de to enslige portene helt ytterst i det venstre hjørnet (ved siden av viftepluggen), plukker ikke opp harddiskene i windows, men i BIOS/UEFI. Resten fungerer helt fint.

    sata_conn.jpg

     

    Noen som har noen tanker?

  4. det å koble flere harddisker til pc'n løses med ett raidkort kjøpt billig fra ebay, strekker gjerne fra 500-1500kr for ett kurrant ett med SataII (3gbit grensesnitt) som er mer enn nokk for vanlige HDD (ofte er frakt dyrere enn kortet :p )

     

    f.eks: http://www.ebay.com/itm/New-LSI-3Ware-9650SE-12ML-SGL-PCI-Express-x8-SATA-II-3-0Gb-s-Controller-Card-/151681706796?hash=item2350ef2b2c

    Ah, dette visste jeg ikke om. Det løser jo sannelig problemet med for få sata-porter. Skal sjekke dette ut. Da kan jeg jo lett gå for et mATX hovedkort og Node 804, istedet for de mye større og dyrere alternativene.

  5. Valg av løsning er vel egentlig begrenset av budsjett. 

     

    Men for meg er det uklart hva du egentlig vil ha. Du skriver at du ønsker en alt i ett pc, filserver og spillpc. Dette har du i dag etter hva du skriver.

     

    Alle dine ønsker drar litt i hver retning i forhold til hverandre, og det er gjerne en grunn til at man har fler servere til hvert sitt bruk. Dette for å optimalisere etter oppgave.

    Jeg er ikke helt sikker på hva det er jeg ønsker helt. Aller høyest på lista ligger en hjemmeserver/NAS som fungerer som en slags mediePC hvor jeg kan lagre filer og strømme dem over nettverket. 

     

    Dette er kanskje litt vagt, men jeg vil ikke bruke kjempestore mengder med penger. Med det tenker jeg sånn opp mot 16-20 tusen klassen.

    Rundt 10-12 er vel mer akseptabelt, fordi det å bruke 4 tusen på et hovedkort, 6 eller 7 tusen på en prosessor og 5 tusen på RAM virker litt drøyt for den type maskin. Så mer ting i 1-3 tusen klassen.

     

    Det jeg har satt opp nå er en stasjonær spillpc med flere harddisker, tingen er at det er veldig upraktisk å ha denne kjørende enten om jeg skal strømme noe eller enkode noe, fordi den ender opp med å bråke som en vindtunell. Jeg vil  seks av harddiskene over til "NAS"-en, og evt skaffe flere slik at jeg kan åpne filer på "NAS"-en gjennom hjemmenettverket uansett hvilken pc jeg bruker. Så enkelt forklart: det jeg tenker på er å ha en liten pc ala denne typen NAS, kun i litt større formfaktor og som jeg kan sette sammen selv. Grunnen til dette er at jeg ønsker noe som kan tåle litt større filer, 4K etc, og som kan enkode BluRayer og transcode video med høy bitrate, men som fortsatt kan sitte i bakgrunnen og ikke forstyrre. Basically noe lignende dette, men mer for bruk som en NAS.

     

    Det med spilling var ikke noe viktig, var bare en tanke om hva den ellers kunne bli brukt til hvis jeg ender opp med å kjøpe dyrere deler, en i5 6600k og en radeon hd 5870 skal vel kunne kjøre ganske mange spill ganske greit, selv om maskina egentlig skal brukes som en NAS.

     

    Håper det ble litt klarere nå.

  6. De siste månedene har jeg tenkt mye på å lage meg en hjemmeserver/renderingstasjon/nas/mediePC som også kan brukes som gamingpc. Jeg sier alt dette fordi den skal kunne fungere som en mediepc med mange harddisker, en god cpu for å kunne transcode og encode videofiler, jeg vil ha en eller to harddisker som backup av harddisken i spillestasjonen min, og generelt sett ha flere harddisker for å kunne lagre media, og det hadde vært fint om den kunne brukes til å spille (enkelt flyttes og kunne tas med på lan).

     

    Spillestasjonen min begynner å bli temmelig full med harddisker (har 7stk akkurat nå + en 500gb SSD), og det er mye stress i å slå på spillestasjonen hver gang jeg skal se på en episode av en serie, hadde vært mye bedre om jeg kunne hatt en mediepc som jeg kunne sette bak i rommet og kunne bruke via PLEX/XBMC eller teamviewer, eller hjemmegrupper i windows. Og som heller ikke lager like mye støy som spillestasjonen min. 

     

    Ingenting er satt i stein når det gjelder hva jeg ønsker, men jeg foretrekker nyere versjoner for å future-proofe maskina, er for eksempel surt å ikke ha et hovedkort som støtter DDR4 og evt andre ting. (USB 3.1 kan man vel bruke gjennom PCIe-kort?)

     

    Hovedkort

    Tingen er at jeg finner ikke spesielt mange deler som passer kriteriene mine, skulle gjerne ha hatt et hovedkort som jeg kan koble flere 8 harddisker inn i. Jeg fant flere ASRock hovedkort som har 8+ sata-porter, men jeg lurer litt på om de generelt sett er overkill for kun en rendering/media stasjon med litt gaming av og til. Jeg hadde foretrukket om det var en z170 chipset for Skylake, men med tanke på at det er veldig nytt, så er det jo ikke veldig mye på markedet enda. 

     

    ASRock sin Extreme6 har jo 8 sata porter, og er ikke spesielt dyr (2390kr på cdon). Selv om noe billigere med flere innganger hadde vært å foretrekke. Plusset med Extreme6 er jo at den støtter USB 3.1 type A og C og med +versjonen får et frontpanel for ekstra innganger.

     

    Noen tanker eller forslag om dette? Gå for en X99 istedet? Vil det evt. komme ut hovedkort med flere sata innganger?

     

    Kabinett

    Som kabinett så jeg først på Fractal sitt node 804, enkelt, stilig lite kabinett som har plass til 10 harddisker. Problemet med det er at det kun har plass til mATX hovedkort, og jeg finner ingen som har flere enn 6 sata porter.

     

    Corsair 750d skal visst ha plass til mange harddisker (tror man kan få opptil 12, utifra dette bildet), problemet med corsairen er jo at den er mer enn dobbelt så dyr + mye større enn node 804. Plusset er jo at den har plass til ATX hovedkort, og derfor gir meg mange flere muligheter.

     

    Noen andre forslag? Kabinetter som Node 804 er å foretrekke, ser penere og stiligere ut, de tar ikke like mye plass i høyden og er enklere å gjemme bort og få plass til. 

     

     

    Prosessor

    Som sagt ingenting er satt i stein. Jeg ønsker en cpu som er god til å enkode/transcode og har all-around god ytelse. Siden jeg så på z170 hovedkort så tenkte jeg enten på en i5 6600k eller, i7 6700k. i7'en fungerer vel bedre for enkoding pga. hyperthreading etc. men den er jo tross alt 1200kr dyrere. Hvis ytselsesforskjellen er minimal, og enkodingstiden bare endrer seg med en time eller noe i nærheten så er det jo selvfølgelig mye penger å spare. Skulle gjerne hatt en skylake prosessor, men hvis det er andre litt eldre prosessorer som er bedre til å enkode etc og er billigere, er jo det selvfølgelig noe jeg kunne tenke meg. (Som f.eks en Xeon istedet?)

     

     

    ANNET

    Kjøling og grafikkort er ikke nødvendig å kommentere på, har flere gamle deler som jeg kan putte inn i maskina. En radeon 5870 som sitter ubrukt og som har plate for vannkjøling, og jeg har en ekstra pumpe, slanger, nipler, vann, radiatorer og en EK CPU-blokk. 

     

    Noen annet som kan kommenteres? Bør jeg gå for Windows 10 på maskina (har en lisens liggende for windows 7, så jeg kan jo oppgradere gratis til 10), eller noe lignende FreeNAS? Jeg har aldri brukt NAS før, så jeg har ikke greie på det i det hele tatt. Jeg kan se et par fordeler for meg med å bruke Windows 10 for enkoding og andre software som kun finnes på Windows.

     

     

    Jeg innså at dette kanskje ikke var den riktige kategorien å poste tråden, beklager det.

  7. Det er ikke sikkert noe av dette funker. Du har jo prøvd mer eller mindre alt det er rimelig og prøve.

     

    Jottacloud.no er en fin ting, du får sette opp det når du får reparert den så har du backup der.

    Tror nok ikke jeg trenger Jottacloud helt ennå, selv om det ser temmelig bra ut. Hadde heldigvis ikke alt for mye viktig på SSD'en, har det meste av tingene mine på JBODs. Har gitt litt opp på SSD'ed akkurat nå, men jeg tror jeg skal prøve litt mer en dag jeg får litt mer tid. Likevel, takk for tipset om Jottacloud, kjente ikke til det.

  8. For en god stund siden kjøpte jeg meg en Samsung 840 EVO SSD (500gb). For snart to uker siden valgte jeg å patche den (ettersom den visst blir veldig treg etter en stund) men det gikk noe galt under patchingen. Nå klarer jeg ikke å boote med SSD'en, men jeg kan mounte den og fikk hentet ut et par filer.

     

    Heldigvis var det ikke så alt for mange viktige filer på den, og jeg har de fleste av filene mine på et par harddisker. Den oppfører seg ganske rart, den står enten på 0% bruk, eller på 100% (den blir treig som f, med 0 i read og write). Jeg får til å bruke photorec (og fikk reddet ut ca +100gb) men jeg ender opp med 707 mapper med mange filer som ikke har de originale filnavnene. Dette selv når jeg kun valgte et par filtyper, og jeg tror nok det ikke er verdt å gå gjennom et par millioner filer for å finne de filene jeg egentlig skulle lete etter.

     

    Uheldigvis kan jeg ikke gå inn i brukermappen min (der de aller aller fleste av de viktige filene lå). De fleste andre mapper gå greit å gå gjennom. Jeg prøver å åpne brukermappa, får admin-prompt, og den ender opp med å bare stå og laste, eller så kræsjer explorer.

     

    Noen idéer på hva jeg kan gjøre for å få tilgang til brukermappen eller få reddet filer kun fra brukermappen?

     

    Litt annen info

    • Prøvde å boote windows i safe mode (men det tok en evighet, og tror jeg ble stuck med ingenting på skjermen).
    • Kan ikke mounte SSD'en hvis datamaskinen allerede kjører.
    • Prøvde å redigere tillatelser på brukermappen/dele mappen, men den ble stuck på et par filer.
    • Prøvde å mounte SSD'en via ubuntu, fikk beskjed om at den var dirty, så jeg prøvde å reparere den med ntfsck og litt annet jeg søkte opp (ntfsfix). Det fungerte ikke i det hele tatt.
    • Hver gang jeg booter med SSD'en plugget inn i maskinen tar det et par minutter i motsetning til et par sekunder når jeg ikke har den plugget inn.
    • Har prøvd noen få redningssoftware (vet jeg prøvde WD sitt Acronis True Image), men under kjøring så har de enten kræsjet eller fryst hele windows.

    Tror jeg skal prøve å kjøre chkdsk en gang, men har lest at det kan skade å avbryte når den først kjører (er redd for at explorer skal kræsje, eller at pcn skal fryse igjen).

×
×
  • Opprett ny...