Jump to content

kns

Medlemmer
 • Content Count

  500
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About kns

 • Birthday 10/21/1976
 1. @Craxmerax: Tror ikke det er nødvendig med noe fiksing. Bare å installere på vanlig måte ved å bruke disse installerene :http://us.reddit.com/r/spotify/comments/1u6i5q/spotify_098_new_black_design_for_mac_and_windows/
 2. Hei! Var litt usikker på plasseringen av denne tråden. Det jeg lurer på er: Vi holder på å innrede et trimrom hjemme og skal ha medlemsskap i webbasert treningsstudio. Vi trenger derfor en vegghengt skjerm. Vi må kunne navigere på skjermen rimelig lettvint uten å måtte gå av treningsapparatene. Skjermen bør ha en viss størrelse. I hvert fall over 27". Den trenger IKKE være state of the art. Dette er kun et treningsrom. Vi trenger lyd (hi-fi er ikke viktig). Det hadde vært kjekt å kunne bruke netflix, youtube og nett-tv også. Det hadde også vært fint å kunne streame fra en NAS. Vi har forøvrig fiber 60/60 og Altibox fra Lyse. Budsjettet er på maks 5000. Jeg ser for meg to løsninger: LØSNING 1: Smart-tv med nettilkobling. Forhåpentligvis med et velfungerende, trådløst tastatur med god pekeflate. Pro: Trenger ikke noen mediaboks eller pc tilkoblet. Kan få 40+ tommer uten at det blir hinsides dyrt. Vi kan få lyd direkte fra tven. Dette er det enkleste oppsettet. Contra: Ofte dårlige brukergrensesnitt og kjipe navigeringsmuligheter. Streaming fra NAS kan bli vanskelig. Treningsvideoene skal sees i nettleser. Jeg har ingen smart-tv, men mistenker at browserene ofte er ganske dårlige. Hva med plugins som Java, Silverlight, etc? LØSNING2: Pc-monitor med feks en Asus EEE Box under, som også kan henges på veggen. Pro: Fleksibelt system med tanke på formater, streaming fra NAS, Netflix, etc. Her finnes det gode, trådløse tastaturenheter med pekeflater. Uendelige muligheter ift hva man vil se/gjøre på skjermen. Contra: Må ha separat system for lyd. Hvilket jo kan være enkle pc-høyttalere, men likevel. Flere kabler. Mer enn en "ting" som skal henges på veggen. Budsjettet sprenges også dersom vi skal ha større enn 27" skjerm. ------------------------------------------------------------ Vi trenger innspill. Noen som har noe å tilføye eller trekke fra? Forslag til andre løsninger? Noe jeg ikke har kommet på? Godt nyttår og takk for hjelpen!
 3. Kjøpte en billig Packard Bell Easynote TE11HC med preinstallert Win8. Avinstallerte Win8 og installerte Win7 / Linux Mint i dualboot. Etter dette vil ikke Win 7 gjenkjenne eksterne skjermer, verken tilkoblet med s-video/VGA eller HDMI. Under display settings kommer ikke engang valget om "multiple displays" opp. Funksjonstasten for å sende bildet til ekstern monitor, som her er F4, virker heller ikke. Når jeg booter med Linux Mint, funker det derimot utmerket. Kan ikke se at jeg mangler noen drivere, hvilke skulle i så fall dette være? Noen som vet hvor problemet ligger?
 4. Du tenker driver til nettverkskortet? Hm.. Men er det ikke litt rart at jeg får full hastighet når jeg plugger i kabelen, da?
 5. Kjøpte meg en ny laptop her om dagen, med forhåndsinstallert Win 8. Alle brannmurinstillinger og andre sikkerhetsinnstillinger er finkjemmet/avslått, men jeg får likevel opptil 45 ms ping fra ruteren min på trådløst internett. Jeg har 25mbit/25mbit fiber fra Lyse og nyeste hjemmesentral/ruter. Jeg har flere andre maskiner koblet opp mot samme ruter, og disse måler jeg > 25mbit på. Win8-booken, derimot, får maks 0.8 mbit ned og maks 5 mbit opp. Hva kan dette være?
 6. Det har jeg aldri hørt om, og det hørtes meget ulogisk ut Lyse ville finne på noe slikt. Folk flest har jo langt flere enn 3 og ofte flere en 5 trådløse enheter på wifi i hjemmene sine. Dessuten oppstod dette problemet etter en stund, uten at jeg kan si eksakt når eller skjønner hvorfor. Dette har fungert hos meg tidligere.
 7. Takk for svar og ja, det er virkelig rart. Hadde det bare vært iPhonen min som ikke ville på nettet, hadde jeg naturligvis tenkt at problemet lå der. Men verken kona sin HTC eller iPaden vil på nett etter å ha vært slått av og på. Når det gjelder DHCP lease, sier Lyses brukermanual at "Lease tid: Angir hvor lenge (i timer) en tildelt IP-adresse skal være gyldig før maskinen må be om en ny tildeling." Jeg har ikke så mye peil på DHCP, men hvorfor vil du da sette den ned?
 8. Jeg får ikke mine trådløse enheter, en iPhone4 (iOS5), en HTC Android-telefon (kona sin) og en iPad1, til å koble seg på wifi. Det vil si: Dersom jeg restarter ruteren/hjemmesentralen, så vil de koble seg på. Men dersom enhetene slåes av og på, tas ut av huset og tilbake igjen, eller kobles av og på wifi, vil de ikke kobles på igjen. Noen ganger kobler de seg dessuten av nettet bare etter noen minutter, uten at de verken er slått av/på eller liknende. Det som gjør alt ulogisk, er at min iMac (OsX 10.7.2) kobler seg på samme wifi helt uproblematisk hver gang jeg slår den av og på. Jeg har Altibox hjemmesentral med nett fra Lyse. Hjemmesentralen er en CPL7. Det trådløse nettet er IEEE 802.11b/g/n. Det er kryptert med WPA2. DHCP lease tid er satt til maks. Hva i all verden kan dette skyldes og hvordan kan jeg fikse det?
 9. Jeg har kjøpt en Seagate Goflex Home NAS-disk, som er koblet til ethernet. Denne kommuniserer fint med Apple Tv2 og Ps3, som også er tilkoblet samme ethernet. Maskinen min, en iMac (med OS X Lion 10.7.2), er kun tilkoblet nettet via Wifi, da jeg ikke har ethernet-punkt på kontoret der den står. Slik det er nå, får jeg ikke koblet meg til NAS-disken med maskinen, uten at maskinen også er tilkoblet ethernet. Dette medfører da en lang kabel over golvet og helt inn til kontoret. Upraktisk. Jeg skulle tro det gikk an å koble meg til den via wifi, selv om NAS-disken selv er tilkoblet via ethernet? Nå må jeg altså trekke kabel for å koble maskinen til via ethernet for å få lagt nye filmer og andre filer over på NAS-disken. Noen som vet hvordan jeg kan løse dette problemet?
 10. Jeg bruker Aperture 3 til å lage slideshows med fotografiene mine, men når jeg eksporterer slideshowet (til .mov) blir bildene seende ut som lavoppløste jpeg-filer. Dette til tross for at jeg bruker raw-filer fra et fullformatkamera. Jeg har lest at Aperture genererer slideshowet av previews, og jeg har derfor satt kvaliteten til maks på previewene, men det blir ikke bra nok likevel. Har også forsøkt å importere høyoppløste TIFF-versjoner av bildene mine i iMovie, for så å sette det sammen til et slideshow og eksportere dette som 720p .mov. Da skjer det samme. Alt ser rett og slett ut som det er tatt med et 2mp-kamera. Jeg fatter ikke dette, kan noen hjelpe?
 11. Takk for svar. Jeg skal bruke objektivet på fullformatkamera. Og takk for tips om review som sammenlikner!
 12. Jeg vurderer å kjøpe Nikons nyeste flaggskip Nikon 70 - 200 mm F2.8G AF-S ED VR II, men innrømmer at det kommer til å rive litt i lommeboka. Ser at Sigma har et liknende objektiv: Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM Jeg er lite kjent med tredjepartsoptikk, men har lest her på forumet at mange mener Sigma er et godt og Nikon-kompatibelt valg. Er det noen som kan fortelle meg de største forskjellene mellom disse to? Er originalobjektivet verdt de 5000 ekstra, eller bør jeg like gjerne gå for Sigmaobjektivet?
 13. Ettersom jeg ikke fant noen trådere av nyere dato som diskuterer tegnebrett for tegning, hiver jeg meg på her: Jeg vil kjøpe et rimelig tegnebrett som fungerer sammen med diverse programmer, som feks Ms Paint, Photoshop, etc. Har sett på Wacom Pl-720. Vil dette fungere med slike programmer? Vil alle tegnebrett fungere som en erstatning for mus i slike programmer?
 14. Hehe. Ja, har vurdert den samme oppskriften selv. Men sånn ellers, selv om det ikke løser problemet, er det ikke underlig at Telenor ikke skal kunne gi meg dekning i et tettbygd strøk? Jeg har ikke hørt noen naboer klage over det samme. Nekter å tro at problemet er i hele nabolaget. Da hadde jeg hørt om det. Og min leilighet er akkurat lik de andre i blokka. Jeg fatter det bare ikke. Men joda, sikkert lurt å sjekke med en operatør ;-)
 15. Finnes visstnok flere: http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_0_26?field-keywords=cell+phone+signal+booster+for+home&url=search-alias%3Dmobile&x=0&y=0&sprefix=cell+phone+signal+booster+
×
×
 • Create New...