Gå til innhold

tovito

Medlemmer
  • Innlegg

    185
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tovito

  1. Slike billige zoomlinser som dekker et slikt stort område er som regel aldri av god kvalitet! Sats heller på litt dyrere linser f.eks canon L-linser eller Sigma Ex-linser. Disse er en del dyrere men av utmerket optisk kvalitet!

    Som oftest er en linse som dekker et mindre zoom-område bedre enn en prismessig tilsvarende linse med større zoomområde.

     

    Dess større blender dess bedre!

    Canon EF 70-200mm f4L som er en utmerket zoomlinse i forhold til prisen.

    Skal du ha en allright billig allroundlinse kan du jo kikke på canon EF 28-135mm f3.5-5.6 is. Denne er ikke en L-linse men har is, noe som gjør at du kan bruke et par hakk mindre blender uten å få bevegelse i bildet!

     

    Ellers finnes det masse fint bukt utstyr på f.eks Foto.no!

  2. Vil anbefale deg å bruke raw så lite som mulig. Konsentrer deg heller om å få bildene til å se bra ut når du tar dem. Du er vel først og fremst en fotograf, ikke en dataoperatør?

     

    Dette var det dummeste jeg noen gang har lest på dette forumet. Hvis man skal direkte sammenligne med den analoge verdenen er det å kutte ut raw det samme som å drite i negativet. Å bruke direkte jpeg, vil vell da være det samme som å bruke bildet fra 1-times-fremkalling hos nermeste fotoforretning.

     

    Raw er nesten det samme som et negativ (altså ikke i ordets rette betydning) og de mulighetene man har på å gjøre forandringer etc. er enorme, og blir også ødelagt ved å bruke direkte jpeg-formatet!

  3. Nikon Capture 4.1 er et svært godt program for å redigere og konvertere RAW filer fra Nikon, inklusive D70. Har selv denne kombinasjonene sammen med Photoshop Elements for den siste finjusteringen. Koster ca. 1150,- og er svært godt integrert med kameraet.

     

    Det finnes andre alternativer som sikkert er bedre hvis du i tillegg skal dekke andre kameraer enn Nikon. Ellers vil jeg anbefale Capture.

    Dette kan ikke brukes til Canon 10D!

     

    Hva er det du ikke får til med den medfølgende programmvaren til 10D? Du åpner crw-filene i filviewer så er det forskjellige ting du kan forandre med å velge på rullegardinene!

     

    Har selv 10D og synes den medfølgende programvaren er ok, men Photoshop er absolutt flere ganger bedre!

  4. Når det gjelder innstillinger så tror jeg ikke du som amatør blir å savne så mye hvis du går for en G5, det jeg tror du kanskje kommer til å merke litt fremover i tid er de fantastiske mulighetene du har med DSLR i forhold til det å kunne skifte objektiver etter behov!

     

    En annen ting er jo at etter som tiden går blir man som regel mer og mer opptatt av kvaliteten på bildene. Begge kameraene tar jo i og for seg gode bilder, men det er en del mere støy på G5!

     

    Hadde jeg vært deg, hadde jeg nok valgt 300D. Dette er et utrolig bra kamera! Har prøvd det med flere anledninger selv! Personlig foretrekker jeg 10D, som jeg pr i dag bruker, men dette er jo en helt annen prisklasse!

     

    Dersom du er villig til å prøve andre merker er jo dette også en mulighet! Eks Nikon d70 (Dslr) og en rekke andre direkte konkurenter til g5!

  5. Hva mener du med seriefunksjonen?  Har lyst til å ta action-bilder, er det noen som har noe erfaring med dette?

     

    selv synes jeg sølv er stiligere og liker det bedre en svart. kan være enig i at svart ser mer profft ut, men det er ikke derfor man bør kjøpe et kamea...

    Enig!

     

    Og når det gjelder seriefunksjon, er dette hvor mange bilder kameraet kan ta i serie! 300D tar vel 2,5 bilde pr sekund i en serie på 4 bilder. (Tipepr det er dette han mener! Dette er den eneste seriefunksjonen jeg har vært borti!)!

  6. Her er et par panoramabilder jeg har tatt.

    Det første er tatt med mitt første digitalkamera, et Olympus C-960. Motivet er Seljordvannet en perfekt sommerdag. Bildet er satt sammen av to bilder:

    http://www.manskow.net/galleri/jpg/landska...et-panorama.jpg

     

    Det andre er fra en øy utenfor Bolærne ved Tønsberg, og er satt sammen av 5 bilder:

    http://www.manskow.net/galleri/jpg/landskap/Panorama-1.jpg

     

    Panorama er gøy.

     

    -Trond

    Bra bildet det siste, men skjøtene vises litt... I tillegg ser jeg at bildet som er tatt mot sola er litt mere eksponert enn de på sidene! Kanksje eksponeringslås, slik at eksponeringen blir lik??

  7. Har mange bilder som jeg synes er bra, men historien bak dette bildet gjør at det blir en favoritt!

    Kort vesjon:

    Bildet er tatt 12.Mars.2004 ved Bodøsjøen, Bodø i ca -1 grader. Helt utrolig! Jeg løp som en galning etter rakker'n og når han endelig landet ble f... ikke bildet helt skarpt heller. Skal si jeg var sliten mot slutten Ja ja, min første sommerfugl uansett!

     

    Sommerfugl i minusgrader

     

    Kommer sikkert mange flere senere! Har (neseten) nettopp kjøpt kamera!

×
×
  • Opprett ny...