Gå til innhold

andrevr

Medlemmer
  • Innlegg

    331
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andrevr

  1. Hei igjen.

    Jeg har laget en variant som plukker avdelingsnummeret og oppretter en fane per avdeling og kopierer linjene som tilhører denne avdelingen.

    Kriteriet er at det skal stå "Avdeling xxx" i kolonne A og "Id" på linjen under i kolonne C.

    Parameterarket benyttes av makroen, men du trenger ikke gjøre noe der selv.

     

    http://www.excelguru.no/download/1781/

     

    Vennlig hilsen Ketil

     

    Hei igjen Ketil.

     

    Sett litt på det du satte opp og en smart måte du løste dette på. Hva brukes egentlig parameter-arket til nå da? Du kan jo strengt tatt fjerne det som står der, og allikevel fungerer det greit.

     

    Grunnlagsfilen er ganske dårlig og må bearbeides noe for å få til noe som gir mening for brukeren. Se vedlagte eksempel for avd 720 (rad 48 og nedover i ark1) og eksempel (eget ark) som viser hvordan alle avdelinger skal se ut til slutt. Valgte avd 720 siden her ser du kostnader som kommer på både en konto som heter 5800 og en som heter 5801. I alle tilfelle tar oppsettet ditt hvor det må komme "Id" høyde for dette og får med seg alt på en korrekt måte før en ny avdeling starter.

     

    1) der det står 1540 (for eksempel celle B67) er overflødig og kan slettes i bunn av avdelingene. Kan sikkert slette (section replace eller noe slikt) alt i hele grunnlagsfilen, men da er problemet om tallet 1540 tilfeldigvis skulle stå andre steder (som beløp)

    2) Summer i celle G62, G65 og G67 burde flyttes noen kolonner til høyre. Samme med cellene B62, C62, B65 og C65 som burde flyttes litt til høyre. Litt enkel formatering med linjer og litt farge gjør den siste biten.  

     

    Det som er krevende er det å få ting til å fungere på en generisk måte overalt uavhengig av hvordan grunnlagsfilen ser ut...

    makro-refusjon-02v1.xlsx

  2.  

    Hei!

    Jeg har laget en makro som splitter.

    Inne på fanen Parametre ligger det i A-kolonnen hva som er (starten på) linjen som skal starte flyttingen til en fane, og i B-kolonnen ligger fanenavnet som avdelingen skal flyttes til. I c-kolonnen fyller makroen ut hvor den finner denne linjen - og kopierer linjene mellom hvert av disse intervallene. 

     

    Her finner du filen din:

    http://www.excelguru.no/download/1778/

     

    Vennlig hilsen Ketil

     

    Slik ser den ut:

     

    Sub DeleOpp()
     Dim P As Worksheet
     Dim A As Worksheet
     Dim Avd As Worksheet
     
     Dim x As Integer
     Dim y As Integer
     Dim s As String
     
     Set P = Worksheets("Parametre")
     Set A = Worksheets("Ark1")
     
     
     With P
      x = 2: While .Cells(x, 1) <> ""
       s = UCase(.Cells(x, 1))
        stopp = 0
        With A
         y = 2: While stopp < 50
          s1 = UCase(.Cells(y, 1))
          If s1 = "" Then stopp = stopp + 1 Else stopp = 0
          If Len(s1) >= Len(s) Then
           If Left(s1, Len(s)) = s Then
            P.Cells(x, 3) = y
           End If
          End If
         y = y + 1: Wend
        End With
      x = x + 1: Wend
      P.Cells(x, 3) = y
     End With
     
     With A
      x = 2: While P.Cells(x, 1) <> ""
        s = P.Cells(x, 2)
        Set Avd = Worksheets(s)
        A.Range(P.Cells(x, 3) & ":" & P.Cells(x + 1, 3) - 1).Copy
        Avd.Range("A1").PasteSpecial
      x = x + 1: Wend
     End With
     
     
    End Sub

     

     

    Hei og takk for svar.

     

    Beklager at jeg ikke var presis nok i beskrivelsen. Problemet her er at hvor mye mange linjer som kommer på hver avdeling varierer fra måned til måned. Denne måneden var det linje 24, 33 og 41 som var "start-radene", men neste måned kan det være noe helt annet. Dette er en refusjonsoversikt og hvis det er mange ansatte som er sykemeldte en måned blir det flere linjer. Neste måned kan det altså veldig gjerne være rad 24 (denne er antageligvis lik hver måned, gitt at det er noen sykemeldte i denne avdelingen), 37 og 48.  

     

    På en eller annen måte må makroen forstå at det er snakk om en ny avdeling (på en generisk måte som alltid fungerer uavhengig av hva som er start-raden den aktuelle måneden). Har man først klart å klippe opp filen på en korrekt måte skal jeg alltids klare å få hver fil inn i riktig fil (bruker avdelingsnummeret til å åpne en fil med et bestemt navn og så klipper jeg inn der).

  3. Jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med om en makro (Excel 2013) kan klare å splitte opp filer på en automatisk måte.

     

    I vedlagte fil ligger det informasjon (noe lønnsrettet for ansatte på en arbeidsplass) om tre ulike avdelinger med avdelingsnumrene "110 Fellesposter", "112 Fagavdelingen" og "186 Dokumentsenteret". Spørsmålet er om man kan få en makro til å skjønne å skjønne når det kommer en ny avdeling slik at den kan kopiere/lime inn de aktuelle linjene til et eget ark.

     

    I dette tilfelle skal for eksempel radene 24-31 kopiere til et nytt ark (evnt 24-32), radene 33-39 og 41-46. Er dette mulig å få til på en god måte?

    makro-refusjon.xlsx

  4. Jeg har lagd vba makroer i excel tidligere, men skjønner at jeg også kan bruke makroer i word.

     

    Har office 2010 og har en .rtf fil som jeg ønsker å få en makro som automatisk kan splitte opp. Filen er på ca 20 sider og blir generert en gang i måneden.

     

    Har lagd en eksempelfil som viser hvorfan de tre første sidene kan se ut. Her har jeg kun to avdelinger. Ønsker at makroen skal kopiere alt fra og med "Avdeling 51 OPPSTARTSKLINIKK" til og med beløpet 11.400,00. Tilsvarende ønsker jeg for neste avdeling. Det må påpekes at linjene i en avdeling kan raskt bli totalt på to sider.

     

    Dette var februartallene, ideelt sett finner man en måte hvor makroen kopierer teksten til en annen word fil hvor januar-tallene ligger fra forrige måned.

     

    Noen tips til hvordan en slik makro kan se ut?

  5. Sikker på det finnes mange løsninger som fikser mitt problem, derfor spør jeg her.

     

    På månedlig basis sender jeg en god del ulike dokumenter (på epost) til ulike ledere i organisasjonen hvor jeg jobber. Det blir mange ulike filer, mailer osv. Den ideelle situasjonen hadde vært som følger:

    • et opplegg hvor jeg som administrator kan legge ut alle filene, lagt til ulike brukere (hvor de får brukernavn og passord), og kan bestemme hvem som skal ha tilgang til hvilke filer
    • ideelt sett burde brukerne kunne "signere" dokumenter, eller om ikke annet må jeg kunne se hvilke brukere som har vært inne på hvilke dokumenter (for å kunne forsikre meg om at ting er blitt åpnet og brukt)
    • Ser kanskje for meg at dette hadde vært et web-grensesnitt (bruke intranett eller internett) hvor man enten kunne laste ned filene til lokal harddisk (typisk word og excel filer), eller enda bedre om man kunne fått disse word og excel filene til å sett bra ut i web-grensesnittet.

    Ser store fordeler med å gjøre det på en slik måte istedenfor å sende ut mail til alle respektive ledere (med tilhørende dokumenter osv). Finnes som sagt sikkert store og dyre programvarer som fikser dette her, men selskapet jeg jobber i er såpass lite at en hjemmesnekret løsning kunne fungert vel så bra.

     

    Noen som noe kjennskap til om slik programvare finnes idag? (tar imot alle tips) eller har noen andre tanker rundt det jeg skriver her...?

  6. Fikk nyttige svar her i forbindelse med bruk av Airplay på S3, så tror nok jeg går for en S3. Nok en gang har jeg 4 spørsmål...

     

    1. Forstår jeg riktig så er det ingen grunn til å vente på Jelly Bean ferdig installert på S3'er, den kan man i alle tilfelle enkelt oppgradere når den kommer?

     

    2. Deksel/beskyttelse: Er interessert i noe som beskytter litt, men som også ikke bygger så mye i størrelse og ser ok ut. Hørt at Chamelon casecrown kan ha noen ok deksler, og ellers synes jeg heldekkende læretui ser ok ut, men er kanskje lite praktisk (man ser ikke når man har meldinger, kjenner kanskje ikke vibreringen ved lydløs osv). Noen erfaringer på dette feltet?

     

    3. Fargevalg: hvit, blå og rød og velge mellom. Rød blir vel litt femi, så da står det mellom hvit og blå. Noen som vet om svart/grun/grå (som jeg tror er eller blir tilgjengelig i feks USA) kommer til Norge snarlig?

     

    4. Tenker det blir Netshop for meg. Lav pris i tillegg til hente/leveringsbu i nærheten av Furuset i Oslo (verdi å ha et fysisk sted å forholde seg til).

  7. jeg tenkte å kjøpe meg en samsung SIII. Siden jeg er en del på tur og ikke ønsker å bruke en iskald telefon (som har vært ute i minus 10 over en lengre periode) i en varm hytte eller bil - dette kan jo raskt skape kondens og vannskade - vurderer jeg å gå til anskaffelse av en kopi av mitt sim-kort og kjøpe en helt enkel mobil i tillegg.

     

    Det jeg trenger i mobil nr 2 er god batterikapasitet, bra tastatur å skrive sms med, god å ringe meg osv. Dette skal ikke være en smarttelefon, men en telefon jeg ikke trenger å være så redd for og som tåler en liten trøkk =)

     

    Pris er også viktig. Ser jo feks på Elkjøp at det er en god del telefoner som koster godt under 500kr.

  8. Jeg må ha en ny tlf, og vurderer både SII, SIII og SIII mini (ut ifra det jeg vet). Har 4 spørsmål ang Samsung og Android.

     

    1. Jeg har Apple Airport Express (koblet opp mot stereoanlegg) og har brukt Airplay med Iphone tidligere. Har slitt med å få Android-telefoner til å spille av Wimp og Spotify via Airplay. Greit å få spilt av mp3-sanger man har lagret på telefonen, men usikker på om det finnes noen App eller tilsvarende som klarer å spille av Wimp/Spotify direkte via Airport Express.

     

    2. Kan SII og SIII oppgraderes til nyeste Android-versjoner når disse kommer (på lik linje med at eldre Iphoner kan oppdateres til nyeste iOS)?

     

    3. Registrerer at laveste prisen for SIII u.abb er rundt 4k og at den blå er den billigste. Antar blå eller hvis kun er kostmetisk (ingen forskjell mellom blå og hvis SIII bortsett fra fargen)?

     

    4. Problematisk å kjøpe SIII på nettbutikk med tanke på evnt retur ved feil på telefon? Noen nettbutikker som er spesielt smidige ved problemer (Netshop, cdon, elkjøp, multicom osv)?

  9. dette med moms og avgift er off topic. Hvis man drar til utlandet mer enn 24timer kan man ta med seg varer for inntil 6000kr uten å måtte betale moms. Hvilke andre avgifter det skulle være snakk om vet jeg ikke siden elektronikk ikke er belastet med noe tollvern av noe slag (dvs kun mva som er interessant, men da over 6000kr). Samme regler som hvis man drar på harrytur til Sverige...

     

    Men poenget her gjaldt vel strengt tatt om telefonen kom til å fungere som en hvilken som helst tlf kjøpt i Norge.

  10. ser poenget ditt. Skal til USA så er faktisk snakk om 3400kr mot 4400, noe som er ca 23% rimeligere. Garanti er selvsagt viktig nok det, men min erfaring (etter x antall års mobilbruk) er at det som regel er min skyld hvis telefonen går i stykker. Mister jeg tlf i vannet er det relativt lite interessant om telefonen er 4 år gammel eller 1 uke gammel, det blir jeg som må dekke regningen uansett - så sant jeg ikke er godt forsikret.

     

    Uansett, spørsmålet gikk her først og fremst på om denne vil fungere 100% som en norsk telefon...

  11. Noen som vet om en Samsung S III internasjonal versjon kjøpt i USA vil fungere i Norge?

     

    Jeg registrerer at en slik tlf koster ca 4500 i Norge, mens den koster ca 3300 i USA. En del rimeligere, og da kan jeg leve med at evnt garantien evnt skulle være noe dårligere (evnt fraværende).

     

    Så er det noen som vet om alle funksjonenen vil fungere i Norge? tenker på funksjoner som 3g, lading osv (må kanskje ha en 240volt lader, men det får jeg overalt).

     

    Her er en link til amazon-siden: http://www.amazon.com/Samsung-Galaxy-GT-I9300-Factory-Unlocked/dp/B007VCRRNS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1348475690&sr=8-1&keywords=galaxy+S3

  12. Må ta opp igjen denne tråden (siden den er ganske aktuell igjen for min del). Ingen som vet om dedikerte programmer (gjerne freeware) med et enkelt brukergrensesnitt hvor man feks har en lang liste med emailadresser og så skal man kunne velge hvilke vedlegg de ulike email-adressene skal få tilsendt?

     

    Går jo an å gjøre i Excel dette her, men hadde vært veldig smidig hvis det fantes et program som gjorde det samme...

  13. Jeg har gjort noe lignende selv og fant god hjelp i denne linken.

     

    http://www.rondebruin.nl/cdo.htm

     

    Ang denne VBA-løsningen, så har jeg prøvd dette CDO-opplegget litt mer. Ser egentlig veldig bra ut bortsett fra at det bare er ark i det samme regnearket man kan sende ut til ulike eposter. Det idelle hadde vært om man hadde en "browse" boks og kunne valgt en eller annen fil fra et eller annet sted på harddisken (eller skrevet inn stien à la c:\excelfiler\x.xls" selvsagt)... Tror du dette vil være mulig å få til?

  14. Ser at siste eksempelet bruker Visual Basic for å lage en eller annen kode som gjør en automatisk utsending av email. Det jeg var ute etter var vel et opplegg som gjorde at jeg kunne automatisk sende en fil som heter feks Y.xls og sende denne til [email protected], mens filen som heter X.xls blir sendt til [email protected]. Det er altså ulike filer som sendes til ulike mottakere (men filen heter det samme hver måned), og teksten i emailen kan være identisk til alle mottakere...

     

    Mulig at denne VBA løsningen kan fungere, men etter å ha prøvd koden litt er jeg skeptisk til om det klarer det jeg spør om her...

  15. Jeg må et par ganger i året sende ut en bråte med email til ulike mottagere. teksten i emailen er identisk til alle sammen, men de vedlagte filene er ulike. Filene som blir vedlagt disse mailene genereres automatisk av noen lengre excel-makroer.

     

    Filene som legges ved har i øyeblikket forskjellige navn fra måned til måned, men jeg kan enkelt gjøre det slik at filene som genereres heter det samme fra måned til måned (slik at person X alltid skal motta en fil som heter Y , og fil Y oppdateres for hver måned som går).

     

    Slik det er idag er denne masse-mail-utsendelsen veldig manuell, og er midlt sagt kjedelig. Noen som har noen kreative forslag på hvordan man skal kunne automatisere denne jobben i størst mulig grad?

  16. ”SKT” stilte flere gode spørsmål jeg også lurer på.

     

    Når det gjelder vannski vs wakeboard så er det ingen tvil om at det er betydelig mindre belastning for en båt å dra opp en på wakeboard. Står en god del på begge deler om sommeren, og komme opp av vannet på wakeboard tar brøkdelen av tiden en trenger med vannski.

     

    Jeg bruker en 15-16 fot med 60hester (4takt). Jeg sliter også med å komme opp på en ski. Det føles som om det er mangel av motorkraft som gjør det, men har man riktig teknikk er det sikkert mulig. Noen som har tips til å komme opp på en ski? (da slipper man å alltid begynne på 2 ski, og man sparer en del tid…)

  17. Jeg var ute en kveld og skulle ta bilder og prøve meg ut med mitt Canon 450. Som dere skjønner av tidligere innlegg i denne tråden at jeg er veldig nybegynner. Uansett spennende å "leke" seg litt med blender/iso/lukker for å få best mulig bilder i mørket.

     

    Motivet jeg skulle ta bilder av er Piccadilly Circus med den kjente siden med reklamer. Jeg ønsket vel egentlig å ta et bilde à la det som jeg har lagt ved her (fant det på internett). Det som er bra det vedlagte bildet er at det brukes åpenbart såpass lang lukkertid at man før den rødlige effekten fra biler som kjører forbi (lysene på dem). Samtidig klarer er himmelen relativ mørk og ikke minst, reklameplakatene kommer fram slik de er i virkeligheten.

     

    Jeg fant ut at dette var veldig vanskelig å få til i praksis. Bare det å få tatt bilde av reklameplatekatene skikkelig var vanskelig. Siden disse er i konstant endring (vet ikke hvor mange "bilder i sekundet de har") så gikk det best med kort lukkertid (ellers ble alt en veldig lys smørje). Bruker man kort lukkertid får man ihvertfall ikke til den effekten med bilene.

     

    Noen tips til hvordan slike nightshots best skal kunne taes (mtp på mine problemer som nevnt ovenfor)?

    post-3723-1248186267.jpg

  18. et par ting jeg lurer på etter å ha lest denne tråden. For å være helt sikker, hvis jeg tar bilder i RAW-format, så kan jeg dermed redigere feks hvitbalansen manuelt i programvare à la Photoshop?

     

    Et spørsmål til Tor Arne Bjørn sitt innlegg (med natt-bilde) litt lenger oppe i denne tråden; hva menes med flere eksponeringer oppå hverandre? Jeg forstår at du bruker lang lukkertid for å få mye lys inn og liten blenderåpning (høyt tall) for å få høy dybdeskarphet, men usikker på hva flere eksponeringer oppå hverandre betyr.

     

    Spennende å leke seg med de mange innstillingene. Jeg har nettopp begynt er prøver å forstå ISO, blender og lukker og hvordan disse fungerer mot hverandre i praksis...

  19. Jeg trenger et videokamera til å små snutter på noen minutter (av et barn), og har ikke behov for et stort dedikert filmkamera. For å slippe å ha med meg flere enheter vurderer jeg å kjøpe et fotoapparat (kompaktkamera) som også har mulighet for å filme i ganske god kvalitet. Jeg har vurdert det nye Sony T900 som kan filme i HD-kvalitet. Jeg har bra Canon speilrefleks som jeg bruker i de mer krevende situasjonene (inne med dårlig lys etc). Noen som har en formening om hvilket kamera jeg burde gå for, og noen som har spesielle erfaringer med det nevnte Sony-kameraet?

  20. Da kaster jeg meg inn i diskusjonen jeg også.

     

    Jeg vurderer å kjøpe 1000D eller 450D. Ser det er mye argumenter for og imot. Godt at det er noen som også lar lommeboken ha en mening (den vil jo alltid velge det billigste). Jeg er en nybegynner innen fotografi, men selv om jeg er det vil jeg selvsagt ikke kjøpe dårlige produkter. Jeg kjøper som regel en del bedre produkter enn jeg egentlig trenger, uansett om det gjelder teknologi-saker, sportsaker eller feks blandebatteri til kjøkken...

     

    Personlig er jeg litt opptatt av hvilket objektiv som følger med. Jeg skjønner at det er en stor fordel at objektivet har IS. Personlig synes jeg 18-200 virker som et mer spennende objektiv enn 18-55. Problemet med førstnevnte (Tamron objektiv som selges i kit med 1000D) er at det ikke er IS. Vet ikke om det går an å få 18-200 med IS sammen med 1000D. Hvis jeg kjøper 18-55 så må jeg kjøpe meg et annet objektiv i tillegg (med noe mer zoom). Dette er grunnen til at jeg liker 18-200.

     

    Noen som vet om 18-200 med IS kan fåes i kit med enten 1000D eller 450D?

    Personlig er jeg litt mer opptatt av linsevalget i kit'en enn om hvordan RAW støtten (eller andre mindre viktige ting for nybegynnere) er.

  21. dette med PES på de to konsollene er så og si avgjørende for mitt valg når jeg nå skal kjøpe xbox eller ps3. Har skrevet noe i en annen tråd om dette og det som gjør at jeg sliter litt med å gå for xbox er dårligere design (må innrømme at jeg bryr meg litt om det) og spesielt at håndkontrollerene er annerledes (godt vant til playstationkontrollerne og vet ikke om jeg vil like xbox sine).

     

    Jeg kommer til å spille mye PES2009 (og kanskje litt fifa09), er en svoren tilhenger av PES, men er usikker på hvilken konsoll spillet tar seg best ut på. Har ikke prøvd noen av dem så langt. Noen tips før jeg går til innkjøp (helst senere idag).

  22. Kjetil, fantastisk godt svar.

     

     

    når alt kommer til alt må jeg faktisk innrømme at det er ganske idiotiske ting som styrer mitt valg. Det viktigste er at jeg er godt vant til ps2 og liker håndkontrollene veldig godt. Det er nok det jeg har vanskeligst med å gå over til xbox. Må innrømme at jeg ikke har spilt mer enn 2min på xbox. Er sikkert ikke en issue, men er så vant med playstation kontrollerne.

     

    Designet på ps3 er veldig mye penere enn xboxen, det er det ingen tvil om. Betyr faktisk litt for meg. En annen ting som jeg ikke liker med xboxen er at jeg hører fra folk at dvden bråker en del når den viser vanlig dvd film (også ved spilling men da overdøver lyden så og si alltid uansett).

     

    Når det gjelder spillvalg etc, så er jo xbox betydelig bedre enn ps3, ingen tvil om det, og spillene ser ofte bedre ut på xbox - så klar seier til xbox der. Men så lite jeg spiller er det ikke noe problem å finne spill som er mer enn gode nok for ps3. Kommer sikkert til å kjøpe Pro evolution 2009, kanskje fifa 2009, et bra bilspill og kanskje et skytespill (a la unreal turnament, fallout eller noe slikt).

     

    Prismessig er selvsagt xbox klart best, men synes ikke prisen på noen av dem er avskrekkende. Spesielt dette med en annen håndkontroller er det største problemet med xbox for min del (men har jo nevnt et par ting til i teksten over).

     

    Noen tanker om det jeg har skrevet her stemmer?`?

×
×
  • Opprett ny...