Gå til innhold

T2000

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av T2000

  1. The2rB skrev (På 26.1.2022 den 9.03):

    Er det fortsatt liv i telefonene deres? Bruker dere fortsatt som hovedtelefon? Ser at Android 12 rulles ut (i verden) for tida – utan at eg har sett noko til den eller høyrd at andre med N10 har fått den her i landet.

     


    Fortsatt godt liv i min Note 10+ og bruker den som hovedtelefon. For 20 minutter siden startet jeg mobilen på nytt etter å ha installert Android 12, så det er så ferskt at jeg ikke har noe å si om ny Android. Det eneste jeg kan si var at oppdateringen gikk usedvanlig raskt og hadde null problemer. Tror aldri en oppdatering til ny versjon har gått så raskt på noen mobil jeg har oppdatert tidligere.

  2. Ser nå at Apple TV er på plass. Under installasjonen fikk jeg beskjed om at det var for lite plass. Avinstallerte et par apper jeg ikke har brukt som lå på den da jeg kjøpte den. Har akkurat installert, men ikke testet ennå. Skal bli interessant å se hvordan den virker her. Har jo bare erfaringer fra epleboksen.

     

    Ved en eller to anledninger har apper ikke respondert ved oppstart av app. Ingen feilmeldinger eller varsler. I disse tilfellene har jeg sjekket appene og det har vært oppdateringer som skulle vært installert. Automatisk oppdatering har tydeligvis ikke skjedd. Etter oppdatering null problemer.

  3. Dette høres bra ut. Apple TV app til nye Chromecast tidlig 2021.

     

    Google’s new Chromecast is getting an Apple TV app soon

     

    Sitat

    Google’s latest Chromecast with Google TV is filling in one of its biggest missing apps, with the company announcing that it’ll soon be offering an Apple TV app in early 2021. 

    The Apple TV app will function similarly to other versions of Apple’s service on other devices, allowing subscribers to watch Apple TV Plus original shows, movies, and documentaries (including Ted Lasso and other shows that are not Ted Lasso, which are therefore less good). Those Apple TV originals will be integrated into Google TV’s content aggregation system, too, allowing the software to recommend them based on your interests.

     

  4. Kjedelig for dere som ikke fikk sendt. Ser at det er noen som selger på Finn.no til relativt høye priser.

     

    Tilbake til flere erfaringer:

    • Et lite irritasjonsmoment som jeg opplever når jeg slår på TV via remote er at det ser ut som remoten enkelte ganger bruker litt tid på å parre seg meg Chromecast slik at det tar litt tid før jeg får bla i menyer. Kanskje ikke mer enn et halvt minutt, men føles lenge.
    • Programoversikten i RiksTV appen synes jeg er litt dårlig. Ingen tidslinje slik gode programguider har. Til tross for dette benytter jeg mer eller mindre Chromecast´en til alt jeg ser på RiksTV. 
    • T-We sin app er enda ikke kompatibel og avslutter uten noe forvarsel ved oppstart. Casting av T-We fra app på iPad eller Android mobil er uproblematisk.
    • Av en eller annen grunn får jeg ikke koblet meg på NAS via Kodi. Dette fungerte uten problemer da jeg kjørte Kodi på Raspberry Pi før jeg mottok min Chromecast. Har ikke endret noe konfig på NAS. Må forske litt i det.
    • Er litt morsomt å kunne si "Slå på TV" eller "TV på" til mine enheter med Google Assistent. Nyttig, tja. Har dog lagt inn i rutinen at når jeg sier "God Natt" så slås både lys og TV av. Remote må ha relativt fri sikt mot TV da den bruker innebygd IR.
    • Får ikke konfigurert volumkontroll på Primare Pre 30 forforsterker til å kunne styres fra Chromecast Remote.

    Ellers er jeg foreløpig godt fornøyd med min nye Chromecast.

     

     

  5. Sjalottløk skrev (17 timer siden):

    Er det mulig å slå disse tingene av?


    Ja, det er mulig å slå ting av. Man kan også tilpasse feed slik at bare det man finner interessant vises.

    For min del ser jeg på hovedsiden sett fra toppen:

    - Appene dine (installerte apper, som jeg også har sortert slik at de passer mitt bruk)

    - Fortsett å se (hos meg viser det serier og ikke ferdig sette filmer fra Netflix. Liker denne som gjør det raskt å fortsette det man ser)

    - YouTube (forslag tilsvarende det man ser inne i appen. Også greit)

    - RiksTV (forslag fra både tv-kanaler og HBO.)

    - NRK (forslag)

     

    Synes det ser ganske bra ut og så lenge man kan tilpasse visning og den i tillegg lærer hva jeg liker så fungerer det bra. Til å begynne med viste den alt for mye som jeg fant uinteressant. Ting føles ikke påtvunget i det hele tatt og man kan også sette opp hjem-skjermen til kun å vise installerte apper.

    Enig med branding. Mulig Google forsøker nå alle de som allerede kjenner produktet Chromecast og tenker markedsføringen er lettere den veien. Også mange potensielle kunder blant eksisterende Chromecast brukere.

    • Liker 1
  6. Marlon88 skrev (1 time siden):

    Hvor mye kostet det totalt? 


    USD 49,99 fra Google med gratis frakt til JetCarrier.

    Kostnader på frakt og mva på kr 308,- i tillegg, så totalt ca kr 800,-

    Limer inn hele beregningsgrunnlaget fra JetCarrier slik at man kan se de ulike beregningene.

     

    Sitat

     

    
    Google  - $49.99
    Fraktvekt: 0.59  -  beregnet etter volumvekt. (Reell vekt: 0.45)
    Momsgrunnlag (varens verdi): 458, (MV: 114.5)
    Toll: 0 ( MV: 0)
    
    --------- SUMMARY ---------
    Fraktvekt: 0.59 kg. antall : 1
    
    Midlertidig tillegg, $0.85 / kilo:  Kr 8  * 0.59 kg, 5 Kr
    --------------------------------------
    AIR Frakt EX: 178
    AIR Frakt IN: 12 (MV: 3)
    Toll: 0
    Sum mva: 118
    Sum frakt: 190
    --------------------------------------
    Forsikring: 0
    --------------------------------------
    
    Sum Totalt: 308
    =========================

     

     

  7. Fikk min sist fredag. Bestilte fra Google USA og fikk den levert via JetCarrier hjem til Norge. Fra bestilling gikk det et par uker før Google sendte den til JetCarrier og fra da gikk det ganske raskt.

     

    Er veldig fornøyd med den nye Chromecast´en så langt. Responsiv og god bildekvalitet på det jeg har testet til nå. 4K og HDR ser veldig bra ut fra de kilder jeg har testet som støtter dette. 

    Når det gjelder lyd så er jeg tilbake til å kun kjøre 2-kanals lyd, så flerkanals lyd er ikke testet. All lyd ender via en Cambridge DAC ut via stereoanlegget med Primare på for og effekt pluss noen gode gamle Infinity Kappa høyttalere.

    Google TV UI med forslag fra tjenester jeg ønsker liker jeg veldig godt.

    Har installert apper for RiksTV, NRK, ViaFree, Dplay, Kodi og Plex som alle fungerer godt.

    Siden jeg fikk CC har jeg ikke brukt dekoderen til RiksTV, nå streamer jeg alt via CC og synes grensesnitt og bildekvalitet overgår dekoderen som jeg har, Smart-boks II. 

    T-We har jeg installert men den klarer ikke starte opp. Samme med en Apple TV som ser ut til å være laget for å kjøre på Firestick da den ber om oppdatert sw for denne. Håper begge disse også vil bli tilgjengelig snart.

    Noen apper er tilgjengelig i Google Play store, mens andre har jeg lastet inn ved hjelp av Downloader og Filelinked. Ved bruk av downloader kan jeg gå direkte til sider som tilbyr APK.

    Skal til helgen gjøre en liten jobb med Kodi for å få mitt lokale filmbibliotek lagt inn, men skal foreta litt restrukturering på NAS´en før jeg får Kodi satt i drift. Er spent på bilde og lydkvalitet på filene lagret på lokalt nettverk. Har tidligere ikke hatt noen avspiller som har håndtert lokal 4K så er litt mangel på filer der. Må nok laste ned noe.

    Er litt greit å bruke Google Assistant og den ser ut til å virke bra. 

    Fjernkontroll styrer også TV basisfunksjon som på/av, lyd og valg av kilde. Litt kjekt, men også unødvendig å kunne si "Slå på TV" nå.

    Kontrollen er det eneste som føles litt billig. Er usikker på hvordan den vil tåle tidens tann. Heldigvis kan jeg også styre Chromecast´en med kontrollen til TV´en også.

     

     

     

  8. Sharpings skrev (29 minutter siden):

    Har du forsøkt dette? 

     

    Takk for den, men den gjelder kun Play Protect som skal beskytte mobilen.

    Som Google skriver om denne: "part malware scanner, part Find My Phone, and part Safe Browsing"

     

    Min utfordring er Play Protect-sertifisering - Enheten er ikke sertifisert.

    Dette er informasjon man finner i Play Store under innstillinger og nederst under info.

     

    playstore_innstillinger.thumb.jpg.b4ce665ee4140a6eb0a63fe928c7f63b.jpg

     

  9. Etter å ha hatt min S9+ siden i fjor sommer fant jeg tidligere i dag ut at det var på tide å installere Netflix siden jeg skal reise bort største delen av første halvår 2020. Stor var overraskelsen om at jeg ikke fant Netflix i Play Store, kun en VR utgave.

    Gikk inn i listen over "Mine apper og spill", finner Netflix på listen og trykker meg inn for å forsøke installere. Nei! Det gikk nok ikke.

    Finner ut at min S9+ mangler Play Protect-sertifisering og må si jeg ikke helt klarer se hvorfor. Står "Enheten er ikke sertifisert".

    Play Store virker og andre apper hvor man antar det stilles krav til sikkerhet, som f.eks. ting som har med bank, førerkort og ID mm. er ikke noe problem. Alt av oppdateringer av apper installert via Play Store skjer også automatisk.

    Netflix har jeg nå fått til å kjøre via en apk til en eldre versjon jeg lastet ned. Å oppdatere Netflix går ikke. Da kommer feilmelding igjen.

    Mobilen min har ikke vært rootet og kjører siste oppdatering som jeg fikk for noen dager siden.

    Android sikkerhetsnivå 1. november 2019.

    Etter noen Google-søk har jeg forsøkt slette cache og filer tilhørende Play Store, samt deaktivert og aktivert. Fortsatt ikke noen endringer i Play Protect-sertifisering. 

     

    Ønsker helst at ting skal være i orden slik at det ikke senere skaper problemer for eventuelle andre apper.

    Noen som har vært borti noen lignende og kan ha noen løsning på dette?

  10. Den største fordelen med denne er når du ofte kjører forskjellige biler. Da kan du ha det vanlige førerkortet i vanligbilen og slippe og tenke på å huske å ta det med, eller når du plutselig kommer på at det ligger i en annen jakke. Tror ikke dekningsproblemet er stort. Vanligvis er det dekning og om det ikke er så har heller ikke politiet dekning. Det kan de bruke sitt eget system. Synes dette er topp, ventet lenge på det.

     

    Snakket med min bror som er bilmekaniker. De hadde diskutert dette på jobb i dag og alle takket muligheten med å ha førerkortet på mobil veldig velkommen.

     

    Som bilmekaniker er det ofte at de må ut for testkjøring av biler og som min bror sa: "førerkort blir gjerne liggende i privatbil eller lommebok, mens mobilen er noe de alltid har med seg", så som i deres jobb ser de masse fordeler. Med kjøring av opp til et titalls biler daglig ser jeg godt deres syn på dette som positivt.

    • Liker 3
  11. Mobilene får trekk for "Du blir ikke helt kvitt Bixby". Dette blir det slutt på.

     

    Flere nettsteder meldte den 20. at Samsung vil via en oppdatering la brukerne bestemme hva som skal skje når man trykker på Bixby-knappen.

     

    Her fra Samsung Newsroom:

    "5 Bixby Key Customization is compatible with the Galaxy S10, and will be available via a software update on previously released Bixby-enabled flagship smartphones running Android Pie OS."

     

    https://news.samsung.com/global/in-depth-look-4-more-powerful-more-personal-bixby-on-the-galaxy-s10

    • Liker 1
  12. Twitter-appen krasjer hos meg hver gang jeg prøver å åpne den etter oppdatering. PRøvd å reinstallere og restarte, men hjelepr ikke..

     

    Opplever akkurat det samme på min S9+

    Har forsøkt å slette cache og brukerdata uten hell, deretter avinstallert og installert på ny.

     

    Foruten Twitter opplever jeg ingen andre problemer og det ser veldig bra ut.

  13. Mottok mitt Zhone 6718-W1 multimodem rett før helgen, fikk koblet opp dette sent i går kveld.

     

    For meg var dette et modem som jeg ikke kunne bruke:

    Kundene har ikke admin-tilgang på dette, kun en "user" med begrenset funksjonalitet.

    Modemet kommer satt opp for kun å motta ip-adresser fra Homenet, ikke noe muligheter til å gå inn å sette det til Bridge eller Statisk IP. Bridge eller statisk har jeg behov for, har fast IP fra gammelt av. Support kunne ikke hjelpe med å sette Bridge eller Statisk.

    Modemet bruker lang tid på å synke mot sentralen, nå linker jeg opp på 40000/7500, men får dessverre ikke kjørt trafikk da jeg ikke får satt inn IP uten å være admin som jeg ikke har rettigheter til.

     

    Web-interface virker gammeldags, og når man er vant med moderne routere så ser man at det er begrenset funksjonalitet.

     

    Får håpe jeg får en løsning snart slik at jeg får satt IP snart slik at jeg også får trafikk over modemet og får oppleve VDSL i praksis. I skrivende stund er mitt gamle ADSL-modem på plass...

  14. Hvor lang tid gikk det fra du mottok objektivet til feilen oppstod og det ble returnert?

     

    De fleste leverandører opererer med DOA-tider på 7-14 dager. Er feilen oppstått og reklamert på innen den tid vil de normalt erstatte varen med ny umiddelbart.

     

    I følge Forbrukerkjøpsloven:

    • § 30: "Avhjelp skal skje uten kostnad og uten vesentlig ulempe for forbrukeren innen rimelig tid og uten risiko for at forbrukeren ikke får dekket sine utlegg av selgeren."

     

    Her vil det jo bli en tolkning om hva som er rimelig tid, når det gjelder en pc er praksis 6 uker, en mobiltelefon 4 uker.

    På de fleste produkter vil man ha krav på et låneprodukt hvis tiden går over en uke.

     

    En mnd er hvertfall for lang tid, og etter loven er det butikkens ansvar at lovteksten etterfølges. At leverandøren er sen er ikke noe kunden skal være nødt til å lide for. Praksis er dog slik at det ofte er kunden som blir den skadelidte.

    • Liker 1
  15. Jeg får ikke til å sende bilder direkte til twitter fra photo-appen lengre. Den bare står og sender i evigheter helt til den failer etter en times tid.

     

    Jeg kunne gjøre det før, men nå ser jeg bare twitter-fuglen i notifications-linja hele tiden og den står bare og "sender" i evigheter.

     

    Har akkurat samme problem med Twitter, når det skjer må jeg inn i Innstillinger -> Programstyring -> Twitter og velger å tvinge avslutning for å stoppe fuglen fra å irritere meg... Etter en tvungen avslutning får jeg oftest til å sende en tweet igjen...

  16. Hvorfor sier min Xperia ARC LT15i at jeg har nyeste versjon når det klart og tydelig står at jeg har Android 2.3.4?

     

    Sjekker du dette på mobilen?

     

    Eller har du forsøkt å koble til å oppdatere via PC Companion eller SEUS?

    Oppdateringen til ICS krever oppdatering via disse og mobilen vil si at du har siste versjon, mens programvaren på pc vil finne nyeste.

  17. Fikk også den etterlengtede oppdateringen til Arc'n i går. Er ute på reise så jeg har ikke fått testet så mye da jeg bruker annen mobil med utenlands sim for å slippe gigantregninger...

     

    Rent umiddelbart virker responsen i Arc'n mye bedre, både når det gjelder skjerm og applikasjoner.

     

    Ved oppdatering ble alle personlige data, innstillinger og programmer tatt vare på, veldig bra Sony :)

     

    Har foreløpig ikke opplevd noen kompabilitetsproblemer med det som var installert fra før og ICS, i tillegg frigjorde ICS mye minne i telefonen, fikk daglige advarsler om at det var for lite plass igjen på Arc'n til å gjøre omtrent noe som helst og fikk heller ikke oppdatert mange applikasjoner.

     

    Skal bli interessant å se fremover hvordan Arc'n oppfører seg med ICS, men får ikke brukt den skikkelig før jeg er hjemme i Norge om litt over en mnd...

  18. Nå er det vel bare å begynne glede seg etter det som står i denne tråden datert sist fredag:

    http://blogs.sonymobile.com/products/2012/05/25/update-on-ice-cream-sandwich-rollout-for-xperia-smartphones/

     

    Now, we are happy to confirm that the remaining 2011 smartphones; Xperia arc, Xperia neo, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia pro, Xperia active and Sony Ericsson Live with Walkman will start to receive their updates starting from next week.

     

    Er jo blitt mandag nå og vil sjekke jevnlig for å se status på når oppdatering slippes.

    • Liker 2
  19. Utrulling skal være i gang nå :)

     

    http://www.xperiablog.net/2012/04/13/2011-xperia-android-4-0-ics-updates-start-rolling-out-nordics-first/

     

    Sony Mobile has just confirmed that the Android 4.0 Ice Cream Sandwich update has started to roll out for three of its 2011 Xperia handsets (Xperia arc S, Xperia neo V and Xperia ray). The update is available as we speak for consumers in Sweden, Denmark, Iceland, Finland and Norway. Other markets will see the update become available over the next 4-6 weeks.
×
×
  • Opprett ny...