Gå til innhold

Spenstig

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spenstig

  1. Tyttebærtryne skrev (2 minutter siden):

    Uvirkelig info. Det skal sies. Like før "makan" slår ut her. 

    Hadde jeg kjørt Porsche Macan så hadde det nok blitt endel flere som hadde vært litt yngre også. Har flere venner med rimelig feite biler, og de vasser i damer. Han ene er svensk, smellfeit i midten av 50-årene og har en Lamborghini Aventador. Tror ikke han har hatt seg med ei jente som har fylt 20 år siden han kjøpte bilen. Nå er riktignok det ikke min fetish. De skjønner absolutt ingenting av hvorfor jeg synes slappe bryster og nedsunken livmor er noe å tenne på.

    • Liker 1
  2. Tyttebærtryne skrev (4 minutter siden):

    Spenstig, det skal sies. 

    Jepp, det er det nest mest spenstige jeg gjør det der. Det mest Spenstige innebærer  ikke spenstige kropper. Steike mye god sex tilgjengelig blant enker i 70-årene. Viktig, de må være enker, og de må ha vært det i 5 år pluss. Skilte eller med nylig avdøde ektemenn er av en eller annen snodig grunn fryktelig kjedelige greier.

  3. Tyttebærtryne skrev (24 minutter siden):

    Litt slitsomt å være julenisse for flere familier, eller går det greit?

    Det er veldig godt, ihvertfall når man tar betalt i natura etterskuddsvis, man slipper å tenke på å bruke penger på kontaktapper i noen måneder.. En ren vinn-vinn-situasjon.

     

    På selve julaften kan det være litt kjipt for ungene i de siste familiene man er innom, for da begynner man å bli rimelig skeiv i gangen etter altfor mye aquevit, så jeg passer på å ta de styggeste/feiteste damene til slutt, i tilfelle de skulle klage på at jeg var for full når jeg var der. 

  4. Limbeck skrev (9 minutter siden):

    Og jeg ser ingen fotografer som bruker et mobilkamera samme hvor gode de er. Det er litt underlig.

    Det er feil. Stadig mer matfoto blir tatt med mobiltelefoner. Men det betinger at man er litt smartere/flinkere på ekstern lysssetting enn hva et dedikert kamera kan gi, ettersom sluttproduktet tatt av et dedikert kamera ofte er noe mer tilgivende. Men selvsagt, ettersom eksterne objektiver til telefoner er av temmelig laber kvalitet i det aller fleste tilfellene, så vil det ikke bli noen stor nisje av dette. Vi som bruker systemkameraer vil nok i de fleste tilfeller fortsette å få bruke dette når kunder trenger noen skarve bilder... 

  5. lada1 skrev (11 minutter siden):

    Har noen peiling på hvor mye en kan redusere NAV dersom B=10.000 kr/mnd?  50 prosent?  Dette gjelder forøvrig også studie-finansiering, kunstnerlønn, støtte i landbruket etc

    For fastsatte støtteordninger, så vil man kunne fjerne mange av de med en borgerlønn, men subsidiering i landbruket som er en høyst variabel form for støtte er ikke en av de tingene som vil bli nevneverdig berørt, ettersom det er mange ulike ordninger, alt etter hva slags produksjon man har og ikke minst størrelsen på produksjonen.

     

    Som eksempel, en bekjent av meg har over 150 melkekyr pluss en drøss med kjøttfe. I tilegg så har han over 5000 mål med dyrka mark og ca 60000 mål med skog. For å rå over dette har han 3 personer ansatt i 100% stilling(alt arbeid i skogen blir leid inn), i tillegg til noen sesongarbeidere og en "haug" med avløsere. En annen bekjent av meg har 100 mål med dyrka mark. En kan lett skjønne at behovene for disse 2 er vidt forskjellige, både i drift og tilskudd.

    Som uføretrygdet er jeg dog noe skeptisk til å sette en borgerlønn på 10000 kroner, fordi det vil høyst sannsynlig medføre en underdekning over tid, på mellomlegget mellom 100% uføretrygd og borgerlønn. Det er allerede i dag nærmest umulig å anskaffe seg bolig samtidig som man eier bil, om man er uføretrygdet på minstesats. 

  6. lada1 skrev (På 15.9.2020 den 6.13):

    Jeg hørte her om dagen fra en ung person som spurte om å få tatt eksamen i et realfag ved et norsk universitet. Det fikk han ikke! Det hører med til historien at vedkommende hadde tatt vanskeligere og noe tilsvarende eksamener tidligere.

    Det er strengt tatt ikke unikt for høyere utdanning. Jeg var en lat slabbedask på store deler av vgs, dvs. ikke før siste halvår at jeg faktisk gadd å åpne noen bøker i det hele tatt, så hadde et snitt på 3.5 ved juletider på 3.året. Jeg hadde da 3MX (den tyngste matten på vgs på slutten av 90-tallet). Jeg endte opp med 6 i 3MX, men jeg hadde 2 i MX og 2 i 1MA-B(tror det var det den het, matten på grunnkurs). Så jeg bestemte meg for å ta opp matten fra grunnkurs og vk1, men da fikk jeg til svar at det var ingen mulighet for å ta opp fag som var av lettere grad, når jeg hadde bestått det vanskeligste.

     

    Men, jeg fikk meg 9 år med morro på høyere utdanning før jeg ble uføretrygdet... 

  7. ism_InnleggNO skrev (4 timer siden):

    Enhver regjering som ikke inneholder eller er avhengig av støtte fra Frp vil være en stor forbedring for Norge og det norske samfunnet.

    Helt enig!

    Men det er ikke bare FrP som er et ekkelt parti, men også SV, MDG og Rødt er partier som vil Norge vondt, uten at de helt skjønner det selv.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  8. Gard Steiro skrev (16 timer siden):

    Hei, jeg vet ikke hva du sikter til, men om du har innspill må du gjerne sende dem til oss. 

    Gard Steiro, VG

    Sende noe til dere? Hva kommer ut av det? Etter Solstad forsvant, så har jeg ikke fått svar på en eneste henvendelse angående VGD. Jeg har vurdert å bruke en slektning som er en av deres spydspisser, men har kommet frem til at jeg ikke vil utsette han for noe han ikke har noe med.

    Dere svarer ikke brukerne på VGD i det hele tatt (Hvis du ikke har oversikt, så se her, og du ser at det er svært lenge siden noen har svart på spørsmål) og VGD har også sannsynligvis verdens verste moderering hva forum angår. Selv ikke enkelte diktator-grupper på Facebook er verre, for i slike grupper vet man hva man får.  Ytringsfriheten på VGD ligner på hva man finner i land som vi slett ikke liker å sammenligne oss med.


    Selv tror jeg dette er starten på slutten for diskusjon.no og at Facebook vil bli vinneren. Det er kjedelig for etterhistorien, for mesteparten av innholdet på FB ligger utilgjengelig i lukkede grupper, og kommer således ikke opp i Google-søk når folk lurer på noe. 

     

    Når dere ikke har tillit fra brukerne på VGD, er det da rart at vi er svært skeptiske til hva godt dette kan gi diskusjon.no over tid?

    • Liker 7
    • Innsiktsfullt 1
  9. Uten at jeg er spesielt interessert i å bruke klokke eller varsler fra mobil, så er det faktisk en kjempefunksjon at den kan monitorere helse. Der har man noe som kan forebygge og redde liv. Her er det virkelig et potensiale til videreutvikling.

     

    Nå er det vel strengt tatt Apple som kaster seg på en bølge, ikke at de er de som er først ute med ymse helsefunksjoner på håndleddet.

    • Liker 2
  10. Jeg har litt vansker med å se hvorfor man vil velge denne bilen framfor en modell 3. Hva gjør VW bedre en Tesla?

     

    - For alle de som ikke synes det er greit at bilen må stå på verksted en måned for å bytte ut småting, så vil VW være et bedre valg

    - For alle som synes det er fint at en ny bil kommer uten skrammer og riper, så vil VW være et bedre valg.

    - For alle som vil være endel av et godt utbygd forhandlernettverk med tilhørende servicepunkter, så vil VW være et bedre valg.

    • Liker 8
  11. Jo de som trenger bilder vet hvor de kan henvende seg og må i større grad gjøre det nå. Nemlig til byråene. 

     

    Det som kommer til å skje er at det blir en eksplosiv utvikling av bilder med CC rettigheter. Hvem er det som taper på det? Jo, de som lever av foto.

     

    Selv kommer jeg uten tvil til å legge ut de 15k+ bildene jeg har på disk med CC-BY rettigheter. Mange middelmådige bilder, men også endel bra. Ser på en Facebookgruppe at Flickr har slitt litt i dag grunnet vesentlig større pågang til opplasting enn normalt.

     

     

    Om søkemotorene hadde hatt litt vett i skallen hadde de boykotta søk fra EU-området.... da hadde nok pipa fått en annen lyd.

     

    Boikotte sitt største marked er ikke så smart. Dessuten er denne loven gjeldende for langt mer enn søkemotorer.  Selv driver jeg med markedsføring på nett, og jeg kommer til å nekte IP'er fra land som berøres av denne loven på enkelte av mine nettsider. RIktignok så ligger serveren min i London, så jeg må be om en migrering til server i New Jersey istedet. 

    • Liker 2
  12. Dette kommer sikkert til å parres med annonsevisning "midt i fleisen". Hva er vel bedre for Google/annonsør enn å måle hvor du kikker (selv om det kun er skjerminnrammingen det dreier seg om i første omgang). En grei framtidsvisjon som man kan forvente vil kunne komme er denne her:

     

    Det har vært mulig lenge det. Første gang jeg brukte "heatmaps" på en nettside er for over 10 år siden. Har man ett nettsted som hvor formålet er å tjene mest mulig via reklame, så er man hjernedød om man ikke bruker slike verktøy, for å profitmaksimere. 

     

    Og vips slo enhver adblock-blocker ut fordi telefonen ikke loader ads, fordi du ikke har scrollet dit enda?

    Nei, det er det ingen grunn til. Den vil jo lese koden uansett, men den venter med å laste koden inn til du scroller. 

  13. Klokka er 2 om natta, nettet er nede, ruteren står i ett hus 100 meter unna, ruteradministrasjon virker ikke(siden nettet er nede) og telenor har lagd ny innlogging for mine sider, så jeg er nødt til å vekke naboen (noe som ikke skjer) for at jeg skal ha en snøballs sjans i helvete for å få resatt ruteren. 

     

    Takk Telenor for å gjøre alt vanskelig. Det er godt mulig at lokal-GUI er usikkert, men fy f... hvor vanskelig dere gjør det for kundene deres. 

    • Liker 2
  14. Jeg våknet opp for ett par timer siden og skulle inn for å spille litt World of Tanks, men hadde brått ping opp mot 8 sekunder. Dette er med Telenor bredbånd I Hobøl i Østfold. Dette hender fra tid til annen, så da pleier jeg bare å bytte til Netcom 4G, men i dag så ga det ingen som helst forskjell i min ping. Tenkte derfor at det var min datamaskin som var problemet, men etter å ha replikert feilen med 3 andre maskiner, uavhengig av nettside eller tjeneste jeg bruker. F.eks. så har jeg forsøkt 3 ganger å starte denne tråden, men den timer ut.

     

    Så derfor lurer jeg på om det er noen andre som har erfart at nettet har ekstreme lagspikes i dag?

  15. Forsterkeren liker nok best Klipsch Reference RF-52 II, mens du foretrekker Dynavoice Challenger M-65 EX V.4 :)

     

    Nei, jeg liker tanken på Klipsch best. Problemet er bare mangel på sub, men får vel heller satse på at jeg kan finne en billig brukt sub inntil videre, evt. om jeg kan klare å få tak i en forsterker til den gamle saken jeg har (sub til Logitech z-5500).

     

    Til 3500 synes jeg ikke det er noen match her, for RF-52. Ikke lenge siden jeg har hørt dem og selv om jeg synes de kludrer det noe til i mellomtonen spesielt, så kommer neppe Dynavoice i nærheten engang.

    Klipchene drives helt greit av forsterkeren din også. Valget her er enkelt.

    Det er nok liten tvil om at rent lydmessig, så vil Klipsch være det beste valget, både for receiver og lydkvalitet, men det er nok heller ingen tvil om at Dynavoice leverer en noe kraftigere sub.

  16. Hadde først Challenger M-65 i komplett challenger surround sammen med en Denon forsterker, men skiftet etterhvert over til Stero med Harmon kardon 980(denne er en skikkelig kraftplug som passer høytalerene perfekt), også senere igjen til Dynavoice Definition DF-6 som jeg heller vil anbefale deg, selv om begge gir deg utrolig mye lyd for pengene, men jeg liker hele lydbildet bedre på Definition en M-65, både til musikk og film.

    Ja, det er jo selvsagt ett element. DF-6 kan hentes, men med bensin- og bomutgifter, så blir det alikevel en tusing dyrere enn Klipsch, og det kan jeg ikke forsvare for min økonomi for øyeblikket. Er dog ikke blitt noe mer sikker på hva jeg skal velge, men godt å høre at du er fornøyd med M-65.

     

    Har jeg hatt råd til disse nå har jeg satt meg i bilen og kjørt til Tromsø og hentet de.

    (300 mil tur retur, muligens tatt hurtigruten og kunne drukket øl hele veien.)

     

    http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=53851455&searchclickthrough=true&searchQuery=kirksaeter

     

    Det er en mulighet at noen forum brukere som bor nært deg som har de og du kan få høre de.

    Greia med å lytte på er at jeg ikke kjøper brukte høyttalere verken usett eller uhørt :) Dessuten så ville en slik tur medført at jeg like gjerne kunne ha kjøpt meg disse og fortsatt spart masse penger...

  17. Jeg skal kjøpe meg ett par med høyttalere. Receiveren som skal drive de er en noe aldrende Yamaha RX-V767. Rommet som de skal stå i er ett kombinert stue/kjøkken, så det blir i ene delen av rommet på langveggen mot den andre langveggen, så praktisk areal for de er ikke særlig mer enn 10-12 kvadrat, men rommet totalt sett er 20 kvadrat. (Bilde av romløsning)

    Etter å ha sjekket ut Finn.no, så finner jeg dårlig med brukte høyttalere av en kvalitet både jeg og receiveren kan leve med, innenfor henteavstand (bor i Østfold og MÅ høre på brukte høyttalere før jeg kjøper) for under 4000 spenn. Så etter endel googling, så har jeg kommet frem til tre alternativer, og det er følgende(linkene er til test av hel pakke, men jeg skal bare ha frontene, ettersom jeg allerede har satelittene som skal brukes som bakhøyttalere):

    Dynavoice Challenger M-65 EX V.4
    Pris: 3690(Test av Lyd & Bilde)

    Dynavoice Challenger M-85 EX
    Pris: 3995

    Klipsch Reference RF-52 II
    Pris: 3495(Test av Lyd & Bilde)

    I utgangspunktet så trodde jeg ikke det skulle være mulig å være i tvil på dette, ettersom Klipsch burde være det beste valget. Men, det er ikke bare til hjemmekino de skal brukes, men også til musikk, og ettersom jeg hører på endel musikk med kraftig bass, så tiltaler Dynavoice meg også en god del... Kommer forøvrig til å kjøre 5.0 en stund, før jeg får penger nok til å kjøpe meg en god nok bass.

    Noen som kan hjelpe meg? Er det evt. noe jeg har oversett?

×
×
  • Opprett ny...