Jump to content

Harald_N73

Medlemmer
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 :)
 1. Om en bank ha anledning til å ringen gamle Erna som har godt med penger på konto også forsøke å selge henne strukturerte spareprodukter ( høy risiko ), så er det ikke sikkert det er så veldig smart å gjøre det, selv om kundebehandler er motivert av provisjonen.
 2. NSO nekter for alt, selvfølgelig gjør dem det. Det ligger i sakens natur. NSO trekker opp en meningsløs sammenligning. Det er som å si at det er IKKE farten som dreper men bilen.
 3. Har alltid lurt på hvorfor saken rundt funnet av militærutstyret ved Jemen, fra et statseid norsk selskap ( Kongsberg ) ble kraftig hysjet ned i 2018. Var det operasjoner med norsk produsert utstyr utenfor Jemens kyst?
 4. Enig med Knut. Artikkelforfatter har glemt punkt 7: Fjerne Windows og installere annet os f.eks. Linux distro -> forlenge levetiden til gammel PC/Laptop. Forslag til mulige distro: Lubuntu, Zorin Light, Kubuntu, Bodhi, Q4OS og Linux Lite ....osv.
 5. Hvordan er det egentlig med driften av hydrogentog? Veldig få tekniske detaljer her. Er det slik at det egentlig er en brenselscelle i togene? Som konverterer hydrogen til strøm? Slik at toget egentlig er "elektrisk" ? Eller inngår hydrogenet i en hydrogenmotor i framdriften av toget? Uklart.
 6. Du kan uansett ikke se bort fra sannheten...ett batteri har ikke fremdeles ikke den samme energitettheten som konvensjonelt drivstoff.( diesel/bensin )
 7. Et batteri, uansett størrelse vil aldri kunne matche fossilt drivstoff når det kommer til energi tetthet ( energy density ) pr. vekt vs volum. Batterier er plassert så si i origo...diesel og bensin topper godt over alle typer batterier. Til og med hydrogen gjør det bedre. Det batteriet der...jeg vet ikke. Kjøp aggregat.
 8. Ikke særlig stort antall nedlastinger. Jeg tror folk er kanskje lei + tilliten til myndihetene er kraftig redusert siden den første appen.
 9. Jeg kommer heller ikke til å installere. Det for dårlig informasjon rundt konsekvensutredning i forhold muligheten for gjenbruk av innsamlet data til andre formål enn hva det i utgangspunktet var tiltenkt. Ingen garantier. Simula tjener fett på dette her. Vi får heller ikke innsyn i kildekoden.
 10. Skeptisk. Det blir så si hyklersk av Google og Apple. Sporing hører jo til ting de selv har brent for å bekjempe. Og hvilke garantier har vi for at stat/Simula ikke gjenbruker data på et senere tidspunkt til andre formål. Noe som utvilsomt vil være brudd på personopplysningslovens ( GDPR ) bestemmelser.
 11. Jeg tror uansett folk flest lar seg lett forføre av tilsynelatende gevinst ved app. Personvernet og senere gjenbruk av data blir lett å feie til siden.
 12. Som sagt tidligere...det handler ikke bare om åpen kildekode og om sikkerheten i appen. Det handler også om gjenbruk av innsamlet svært verdifull data. Hvilke garantier har vi fra Simula eller staten om at data blir slettet etter bruk og ikke brukt til andre formål på et senere tidspunkt. Det vil utvilsomt være et svært alvorlig brudd på personopplysningsloven eller GDPR. Mange som har brent seg stygt på den, høye gebyrer fra Datatilsynet. Jeg velger å takk nei.
 13. Helt enig med deg. Jeg blir så glad flere velger å stille seg kritisk. Jeg tror at innsamlet data vil kunne brukes til andre formål enn det i utgangspunktet var tenkt. I ettertid. Hvilken garanti har vi for at de sletter data? Ingen. Dette her er gullgruve for både stat og Simula. Jeg vil foretrekke sivil ulydighet om det blir påbudt.
 14. Åpen kildekode har stort sett fordeler. Simula ved Lysne vet svært godt at det dreier seg om noe mer. Trenger ikke å gå rundt grøten. Dette her handler til synevde og sist om penger og interesser som vil kunne bli avslørt ved åpen kildekode. Det er alltig ubehagelig å erkjenne det. Uansett hvordan Lysne forsøker å snu og vende på saken.
×
×
 • Create New...