Gå til innhold

chabrol

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chabrol

  1. Når på året monterte du det? Jeg har kjøpt inn metervis med musebørste nå, men har ikke satt det opp fordi jeg er redd for å sperre mus eller rotter inne i veggene. Leste nylig en sak på en skadedyrekspert som uttalte at musene ofte er inne i veggene også på dagtid selv om man ikke hører dem på denne årstiden og at det derfor er for sent å tette igjen på denne årstiden. Tenkte derfor å ta sjansen på å vente til våren/sommeren, selv om begge deler jo er en sjanse å ta siden det sies å være et stort museår i år og nye mus (og rotter) kan slippe inn gjennom hele vinteren og gjøre skader om jeg ikke tetter igjen nå. Vanskelig dette, men har altså foreløpig ventet. Hører fortsatt aktivitet i veggene, noe som er ubehagelig. 

  2. Har den siste tiden hørt aktivitet inne i veggen som tyder på at mus/rotter har kommet seg inn i vegg. Høres som rasling i veggen på kveld/natt. Har foreløpig (heldigvis) ikke sett spor etter at de har vært innenfor veggene i huset. Bor i et eldre hus og tenker det kan være en god idé å montere musebørste under kledningen og ved åpninger rundt huset. Har sett på denne typen: https://www.skadedyrshop.no/museborste-4m-sikrer-huset-mot-mus-enklere-blir-det-ikke-2019

    Ser veldig enkelt og greit ut. Er det noen som har erfaringer? Utfordringen er å vite når jeg kan montere det. Hvordan kan jeg vite at det ikke er mus/rotter i veggen når jeg monterer det og at de dermed stenges inne, risikerer og dø i veggen og danne forferdelig lukt? Bør jeg vente til våren/sommeren med å sette det opp? Er vel i den kalde årstiden at mus og rotter søker seg inn for å få varme. Er toget gått for denne sesongen? Noen andre råd til hvordan bli kvitt rotter eller mus i vegg? Så får jeg heller intensivere forebyggingsarbeidet til den varme årstiden.

  3. 1) Det er forsikringssvindel.

    2) Du har åpenbart kasko og det å bruke bonus på en skade til 25k er et tapsprosjekt når du regner på hvor mye mer du må betale i premie over de neste årene. Det kan også hende at du kan få reparert skaden til under 25k om du undersøker mer rundt.

     

    edit: skrivefeil

     

    Joda, jeg taper 3.500 kroner i forsikringspremie bare det første året. Har egenandel på 6000 kroner, så det første året må jeg ut med 9.500 kroner for en skade som er beregnet til ca. 25.000 kroner. Jeg har ikke finregnet på kostnadene med å bruke forsikringen utover det første året, men er veldig klar over at det kan være et tapsprosjekt. Men det er stor forskjell på å måtte hoste opp 25.000 kroner på en gang sammenlignet med å betale egenandel på 6000 nå og betale litt mer gradvis over mange år. Både med tanke på kortsiktig økonomi og rent psykologisk kan det være greit å bruke forsikringen.

  4. Har hatt et uhell med bilen og fått pris på reparasjon på 25.000 kroner. Må ta det på forsikringa. Problemet er at jeg har 70 % bonus som går opp til 75 % om bare noen uker. Hvis jeg bruker forsikringa nå så går bonusen ned til 40 %, mens hvis skaden hadde skjedd om tre uker når jeg har opptjent 75 % bonus, så vil den bare gå ned til 60 %. Det er faktisk en del penger spart når jeg har regnet på det.

     

    Det frister med andre ord veldig å vente i 3-4 uker med å melde fra om skaden, men samtidig så sitter det langt inne å lyve på skadedatoen. Tror nok ikke jeg kommer til å gjøre det. Men hva tror dere risikoen er for å bli avslørt? Er det i seg selv mistenkelig å melde inn en skade noen dager etter at man har fått høyere bonus, noe som gir lavere forsikringskostnad? Kommer forsikringsselskapet til å gjøre undersøkelser?

     

    Ja, jeg vet at dette er moralsk forkastelig. Er bare så fryktelig oppgitt og bitter over å ha kjørt inn i en stolpe selvforskyldt. Første skade på bilen etter å ha kjørt mye i veldig mange år.

  5. Jeg har tidligere hatt samme TV hengende på gipsvegg i stua der jeg brukte Ultra Slim Wall-Mount fra Samsung til å henge den opp. Det gikk veldig bra. Jeg brukte da en slags plastbøyle med stålanker av denne typen som fulgte med.

     

    Men kan jeg ikke like gjerne bruke sånn gipsanker/plateekspander som man kjøper på f.eks. Biltema/Clas Ohlson og feste på samme måte til det? Jeg tenker på denne typen.

     

    Jeg finne ikke den plastbøylen som Samsung har i sine esker andre steder enn hos Ahlsell (som kun selger til bedrifter, ikke privatpersoner). Noen som evt. vet hvor man kan få kjøpt disse?

     

    Vil helst ikke bruke 700-800 kroner på å kjøpe en Ultra Slim Wall-Mount fra Samsung som inneholder veldig mye jeg ikke trenger.

  6. Fristende å gå for Klipsch-tilbudet, ja. Men lurer også på om det kan bli for "voldsomt" med sitteavstand på ca. 3 meter. Skal først og fremst brukes til film. Har også nabo vegg i vegg (rekkehus). Derfor jeg er på gjerdet med tanke på f.eks. ZensorPico 5.1, selv om det ikke blir helt det samme.

     

    Men om jeg går for Klipsch, må jeg da ha en passende hjemmekinoreceiver (5.1) til budsjettvennlig pris. Kan noen av disse passe greit til Klipsch-høyttalerne?

     

    https://www.hifiklubben.no/tv-og-hjemmekino/hjemmekinoreceiver/denon-avr-x520bt-hjemmekinoreceiver/

    https://www.netonnet.no/art/lyd-og-bilde/hifi/receiver/pioneer-vsx-531-black/237773.11396/

    https://www.netonnet.no/art/lyd-og-bilde/hifi/receiver/onkyo-tx-sr252/237813.11396/

     

    Andre forslag?

  7. https://www.komplett.no/product/907854/tv-lyd-bilde/hoeyttalere/surroundpakker/klipsch-surroundpakke#

     

    Jeg har ikke særlig innsikt i dette, men skal ha et kurant hjemmekinoanlegg i en kjellerstue i prisklassen 10-15 000 kroner. 

     

    Har egentlig vurdert litt frem og tilbake mellom hjemmekinopakkene Hi Fi-klubben har på Dali, dvs. Zensor 5.1 eller den milde og billigere varianten ZensorPico 5.1 som egentlig kanskje er "bra nok". Jeg har hatt Dali-høyttalere og surroundanlegg for en del år siden som jeg var godt fornøyd med, og vet forsåvidt at det er et trygt kjøp.

     

    Men så ser jeg at Komplett denne helga har et tilbud på en Klipsch surroundpakke til 8.990 kroner. Det er RF-82 II som gulvstående fronthøyttalere, RB-61 II som bakhøyttalere og RC-62 II som senter. Dette er da ikke inkludert subwoofer som da må kjøpes i tillegg.

     

    Jeg har ingen erfaring med Klipsch, men har skjønt at det skal være bra saker, men med litt andre lydkvaliteter enn Dali.

     

    Men er dette et bra tilbud med tanke på hva man får for pengene?

  8.  

    Nettopp kjøpt ny tv, Samsung UE55KS7005. Har dekoderen T-We Box fra Canal Digital som den kobles til med HDMI. Får da opp feilmeldingen "Kopibeskyttelse (HDCP)" og ingen bilder. Jeg har nå prøvd flere forskjellige HDMI-kontakter og alle mulige innganger, men ingenting hjelper. Har oppdatert programvaren, skrudd av og på osv. Har snakket med kundeservice på Canal Digital og de ser ikke noe feil og ber meg ringe til Samsung. På kundeservice hos Samsung ser de ingen feil og mener det må være dekoderen. Så, hva gjør jeg?

     

    Det skal sies at dekoderen fungerer fint med en eldre TV jeg har med samme HDMI-kabel. Etter å ha googlet litt ser jeg snakk om såkalt "handshake"-problem som dette ser ut til å være. Men dette er da en særdeles vanlig/mye solgt TV og en Dekoder som en stor del av befolkningen har. Skulle da tro at disse var kompatibe med hverandre.

     

    Må sies at jeg også sliter med å få kontakt med Blu-ray-spilleren og TVen. Kan det være noe feil med denne one connect-boksen til Samsung Tven?

     

    Hva ville du ha gjort? 

     

    Siden dekoder fungerer i en annen tv, så ville jeg prøvd andre enheter i tven. PS3/4, PC etc. 

     

    Har som sagt prøvd blu-ray-spiller i Tven. Funker ikke!

  9. Nettopp kjøpt ny tv, Samsung UE55KS7005. Har dekoderen T-We Box fra Canal Digital som den kobles til med HDMI. Får da opp feilmeldingen "Kopibeskyttelse (HDCP)" og ingen bilder. Jeg har nå prøvd flere forskjellige HDMI-kontakter og alle mulige innganger, men ingenting hjelper. Har oppdatert programvaren, skrudd av og på osv. Har snakket med kundeservice på Canal Digital og de ser ikke noe feil og ber meg ringe til Samsung. På kundeservice hos Samsung ser de ingen feil og mener det må være dekoderen. Så, hva gjør jeg?

     

    Det skal sies at dekoderen fungerer fint med en eldre TV jeg har med samme HDMI-kabel. Etter å ha googlet litt ser jeg snakk om såkalt "handshake"-problem som dette ser ut til å være. Men dette er da en særdeles vanlig/mye solgt TV og en Dekoder som en stor del av befolkningen har. Skulle da tro at disse var kompatibe med hverandre.

     

    Må sies at jeg også sliter med å få kontakt med Blu-ray-spilleren og TVen. Kan det være noe feil med denne one connect-boksen til Samsung Tven?

     

    Hva ville du ha gjort? 

  10. Takk for svar. Jeg tror huskestativet er av trykkimpregnert trevirke så da koster det også penger å levere det på gjenvinnings-stasjonen i kommunen. I tillegg må jeg låne henger fordi det er såpass høyt at jeg ikke får plass i bilen med mindre jeg sager det opp i flere deler... Med andre ord blir det litt arbeid, men kommer kanskje til å gjøre det for å unngå å irritere kjøper på overtakelse...

  11. Vi har snart overtakelse på huset som vi har solgt. Vi har et stort og sliten huskestativ ute i hagen som vi hadde tenkt til å la stå igjen. Men de som flytter inn har ikke barn og er sikkert ikke interessert i at det står der. Plikter vi å fjerne huskestativet? Eller kan et huskestativ likestilles med flaggstenger og lekestuer som står på listen over løsøre som følger med boligkjøp?

     

  12.  

    Du: Dersom man får laveste boliglånsrente innenfor 75 % av boligens verdi, vil banken da ta utgangspunkt kun i boliglånet, eller vil de trekke inn evt. privatlån/billån og forvente at samlet lån er innenfor 75 % av boligens verdi?

    Nordea: Kun boliglånet som gjelder her

    Nordea Chat ftw.

     

     

    Så bra.

     

    Men likevel krever visst banken (DnB) at det totale lånet må være innenfor 85 % av boligens verdi, og da regner de med privat lån og billån som jeg har ved siden av. Jeg har ordnet med et privat lån for å få finansiert bolig og regnet på at jeg fint vil klare de løpende utgiftene, men fordi banklånet, det private lånet og et billån samlet overstiger 85 % av boligens verdi, så setter banken foten ned...

×
×
  • Opprett ny...