Gå til innhold

powerman_

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av powerman_

  1. Hei.

    Jeg er på sommerferie og har et elektrisk skateboard. Dessverre knakk motorfestet til brettet nå i stad når svoger på 95kg skulle teste brettet. Jeg har bestilt et motorfeste i aluminium, men det som knakk er 3d-printet.

     

    Fins det noen i Asker/Bærum området som kan printe ut noe sånt for meg? Enten i PLA, PETG eller helst ABS. 

     

    Skal til Bergen i morgen ettermiddag, så Bergen er også aktuelt å plukke den opp.

     

    Går vel med en 90g plast. Vi blir sikkert enige om hva en sånn tjeneste kan koste?

     

  2. Til info så snakket jeg akkurat med "altinn".

     

    For mva pliktig bedrift: så kunne de informere meg om at når en tar inn varer momsfritak (under 350) og selger dette videre, så skal det legges til moms på hele salgssummen (utgående moms) og siden en ikke betalte noe inngående moms så trekkes dette ikke i fra.

     

    For å belyse med et eksempel :

    Momspliktig Bedrift kjøper vare for 300.

    Bedrift selger denne for 1000 inkl. Mva.

    Må da betal inn (utgående mva) på 250 til staten.

     

    Dersom bedrift ikke er mva pliktig (for. Eks omsetter for under 50.000). Så kan bedriften kjøpe inn den samme varen til 300 og selge den igjen for 1000 uten å betale mva.

  3. Hei.

    Vi kjenner alle til 350kr grensa og momsfritaket dette innebærer. Det jeg kan finne på altinn og skatteetaten er at dette også er gjeldende for bedrifter.

     

    La oss si at jeg kjøper flere ting under 350 og setter dette sammen til noe som har verdi, la oss si,1050kr og selger dette til 2000. Hvordan er det da med inngående mva og utgående mva? Det sies at man kun skal betale mva på merverdi man har tilført varen. Altså i mitt tilfelle mva på 950kr. 0,-i inngående mva og 25% av 950

     

    Stemmer dette?

     

    Tusen takk for svar.

  4. Hei! Takk for alle svar. Ja, dersom jeg som butikk har opptrådt uaktsomt,så vil jeg siden det er snakk om et EPF, være personlig ansvarlig. Men hvor går grensen, dersom jeg selger et produkt som skal inneha "riktige" sertifiseringer og egenerklæring har jeg da ryggen fri hvis noe skulle skje?

     

    Butikken min skal selge en maskin som i utgangspunktet bygges opp av kjøperen. Og kjøperen vil trenge en strømforsyning og annen styring. Det er kanskje tryggest å ikke selge strømforsyning... Eventuelt tilby Psu i fra et merke med renommé og allerede selges i Norge.

  5. Hei,

    Dersom jeg skulle finne på å starte en nettbutikk som selger, la oss si, strømforsyninger. Dette er en butikk som da importere strømforsyninger fra f.eks Kina for videresalg.

     

    Kan jeg som driver enkeltpersonforetak bli ansvarlig dersom denne strømforsyningen begynner å brenne?

     

     

    Takk for svar.

     

     

  6. Hei,

     

    Prøver å forwarde en port slik at jeg kan bruke programmet uTorrent på en effektiv måte. Har fulgt guiden på portforward.com, men det stopper opp når jeg kommer til taste inn statisk ip på routeren. Bilde av instillingene på routeren min: post-36923-1166822166_thumb.jpg

     

    Bilde fra portforward:

    post-36923-1166822226_thumb.jpg

     

    Som dere ser så kan jeg ikke taste inn en statisk ip slikt som det er vist på portforward. Noen som vet hva jeg skal gjøre?

     

    dette er guiden jeg har fulgt:

    http://portforward.com/english/routers/por...24/Utorrent.htm

     

    Hper på svar:) Kanskje litt ambisiøst på en fredagskveld?

×
×
  • Opprett ny...