Gå til innhold

Aim insect oil

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aim insect oil

  1. 8ruk3rn4vn skrev (6 timer siden):

    Det hadde vært ryddig å oppgi innledningsvis hvilke bånd man har til olje og gassnæringa.

    Med mindre jeg forveksler forfatter med hans navnebror sitter han ifølge Wikipedia som styremedlem i et gasselskap.

    Øystein Noreng (født 1. oktober 1942 i Oslo) er professor emeritus i petroleumsøkonomi ved Handelshøyskolen BI. Professoratet er sponset av det franske oljeselskapet Total.

    • Liker 2
  2. Lite info om saken konkret ennå, og ikke minst hvordan innbruddet skal være gjort. Om det er gjort via nettverk eller elevene bare snek seg inn på et åpent kontor med en pålogget pc med tilstrekkelige rettigheter f.eks. Uansett, god sikkerhet tar også høyde for fysisk adgang i like stor grad som logisk / nettverksbasert.

     

    Men denne gang hjelper det ikke med at de avdekket sikkerhetshull, dette var antakelig kun for egen vinning.

     

    mistenker den siste versjonen, eller fant en lapp med passord.

  3. "– Det handler om at man kan få utfordringer ved strømbrudd. Nettleverandørene vil ikke ha strøm ut på nettet som de ikke har full kontroll over. Det er jo krise om en montør klatrer opp i en stolpe og tror det er strømløst. Med industrielle anlegg kan det bli kvasse effekter, forklarer Mayer."

     

    Dette er ikke riktig.

    Etter den (etterhvert ikke så nye lengre) plusshusordningen, så har alle lov til å selv produsere energi, og mate tilbake på nettet. Alle nye AMS målere er 4 kvadrantmålere, nettopp for å kunne ta høyde for kundens egenproduksjon.

    Om energien kommer fra en elbil, et solcellepanel, eller ei vindmølle på taket, det har ikke nettselskapet noe med. Nettselskapet får ei samsvarserklæring fra installatør om at installasjonen er utført etter bla bla bla normer opp og i mente, hauet og ræva, signatur og stempel fra installatør. Utover det slal ikke nettselskap blande seg borti.

     

    Solcellepanel skrur automatisk av produksjonen ved strømbrudd

  4. Er jo ikke slik at eksos og sånt er giftig, eller at selv om en elbil kun kjøres på kullkraft så kommer den bedre ut gjennom et livsløp enn tradisjonell bil? Eller?

     

    /ironi

     

    Du bruker omtrent 6KW elektrisitet for å produsere 1 liter bensin/diesel. En elbil bruker samme mengde for å kjøre 20-40km (avhengig av bil Tesla model X rundt 25km, Hyundai ioniq nærmere 40km)

    • Liker 5
  5. https://www.datacenterknowledge.com/cloud/here-s-how-much-money-dropbox-saved-moving-out-cloud

     

    Artikkelen er fra Mar 01, 2018

     

    "About two years ago, Dropbox moved most of its data – including users’ data – from Amazon Web Services, which it had relied on since its founding, to its own custom infrastructure in colocation data centers.

     

    Last week, the popular cloud storage and collaboration service filed documents for an IPO. In those documents, it disclosed the impact the move has had on its bottom line. Over two years, it turns out, Dropbox shaved $74.6 million off its operational expenses primarily because of the move. "

  6.  

    Verdien av poengene varierer avhengig av hva du bruker dem til. I gjennomsnitt er verdien av 1 poeng i området rundt 7 øre. Størst verdi kan de ha på innenlands flyreiser. Minst verdi har de på kjøp ombord, og i EuroBonus Shop.

     

    https://www.smartepenger.no/sas-eurobonus

     

    Kan ha langt større verdi, jeg får feks t/r biz billett til Japan til 60 000 poeng. Dette kan tilsvare 50øre, mer eller mindre. 

    Ikke uenig,samtidig er de minst verdt om du kjøper mat ombord eller noe fra eurobnousshoppen, da er verdien 3 øre.

     

    Gjør du som over og har en companion ticket i tillegg da er verdien nærmere 1 krone (basert på dine 50 øre over)

     

    tur/retur i business hos SAS koster forresten 100 000 poeng (50 000 hver vei) eller 60 000 poeng om det er enveis billett.

  7. Har enda og See hva et sas poeng har som verdi i kroner og øre. Eller skal vi skattlegge hva selve poenga?

     

    Dette skaper bare mer støy enn noe annet. Kan ikke heller KrF sine familie penger i partistøtten?

     

    Verdien av poengene varierer avhengig av hva du bruker dem til. I gjennomsnitt er verdien av 1 poeng i området rundt 7 øre. Størst verdi kan de ha på innenlands flyreiser. Minst verdi har de på kjøp ombord, og i EuroBonus Shop.

     

    https://www.smartepenger.no/sas-eurobonus

    • Liker 1
  8. Glad jeg kuttet ut Telenor, så telefonopprigningene endelig sluttet. Makan til mas fra dem. Klart verst av teleoperatørene. Unner dem 30.000 kr i bot pr. kunde som har resevert seg som blir kontaktet.

    Syntes personlig Ice.net er langt verre. Telefon etter telefon etter telefon over måneder for å selge telefonabonnement, ignorerte komplett at jeg har telefon vis jobben. Endte med at de mistet meg som kunde

  9.  

     

    Hvis du teller antall titler, men det er et ganske dårlig mål. 

     

    EDIT: Selv er jeg mye i forskjellige land i Europa, og opplever rett som det er at en serie ikke er tilgjenglig der, men ville ha vært det i Norge. Den dekker heller ikke alle europeiske land. Jeg ser for eksempel ikke Finland eller Østerrike på den lista, men på originalkartet har de alle dårligere dekning enn oss)

    Den linken bare bekrefter at nordmenn betaler mest pr innhold..

     

    Sweden 899 2533 3432 SEK 89 $10.17 £7.74 $0.0030 £0.0023

    Italy 797 2334 3131 EUR 7.99 $9.34 £7.12 $0.0030 £0.0023

    Poland 859 2106 2965 34.00 zł $9.33 £7.10 $0.0031 £0.0024

    Norway 822 2496 3318 NOK 89 $10.95 £8.33 $0.0033 £0.0025

  10. Er litt som med PC-er for en 10 år siden. Da måtte man oppgradere hver 1.5 år før de var helt utdaterte. Senere så folk liten grunn til å oppgradere PC på flere år da de var "bra nok" for 90% av befolkningen. Det samme skjer med smartphones. Min Samsung s7 er suveren på alle måter og jeg har sett liten grunn til å oppgradere. 

     

    Byttet akkurat min grunnet batteri, men ellers mer enn god nok for alt

  11. Du snakker om statlig "babysitting"!

     

    Vel, det er da duket for at alle som somler bort vedlagt dokumentasjon får et alvorlig problem. Videre blir vel "factory reset" helt meningsløst (om en ikke har original docs), noe som vil hindre bruktsalg av det meste.

     

    Enkelt å komme rundt ved å bruke f.eks macadresse som passord. Det er samtidig meningsløst ettersom det er like enkelt å hacke

     

    evt. en QR kode med innebygget default passord

  12. Det virker som at mange av de som mener noe om denne saken ikke helt vet hva Lovdata er, det er en privat stiftelse som ikke mottar penger fra staten, da er det en seier at Lovdata vant i retten.

    "Stiftelsen Lovdata er en allmennyttig stiftelse som har som formål å opprette, vedlikeholde og drive systemer for rettslig informasjon. Driften skal være selvfinansierende. Lovdata ble opprettet i 1981 av Justisdepartementet og Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo."

     

    https://no.wikipedia.org/wiki/Lovdata

  13. IMO så burde de gi ut dette gratis. Det er en samfunnsoppgave. Det er noe staten burde ta på seg egentlig.

    "Stiftelsen Lovdata er en allmennyttig stiftelse som har som formål å opprette, vedlikeholde og drive systemer for rettslig informasjon. Driften skal være selvfinansierende. Lovdata ble opprettet i 1981 av Justisdepartementet og Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

    "
     

    https://no.wikipedia.org/wiki/Lovdata

  14. Så den triste dagen for demokratiet var ikke i dag, men den dagen Justisdepartementet ikke gjorde jobben sin.

     

    "Stiftelsen Lovdata er en allmennyttig stiftelse som har som formål å opprette, vedlikeholde og drive systemer for rettslig informasjon. Driften skal være selvfinansierende. Lovdata ble opprettet i 1981 av Justisdepartementet og Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo."

     

    https://no.wikipedia.org/wiki/Lovdata

  15.  

    Og den saken har ingenting med elbiler å gjøre, Norge er og har vært netto eksportør. Vi mangler ikke kraft her til lands, men noen ganger havner vi lavt på spenning og andre ganger havner vi høyt og pumper ut. Problemet vi ser disse dager omhandler vann, både her hjemme og i resten av EU..

     

    Igjen, hvor er begrunnelsen?  

    Du fikk den nettopp, vi mangler strøm i Norge, uansett hvordan du vrir på det

    Energiselskapene er faktisk uenige med deg, men de tar kanskje feil?

     

    https://www.ge.no/geavisa/elbiler-bruker-knapt-strom

     

    innlegget til Gudbrandsdal energi tar også for seg hvor mye mere strøm vi hadde brukt dersom alle biler var elektriske.

  16.  

    Har hørt mye verre ting komme fra svenske politikere for å si det sånn. Men tror ikke dette er en god idé. Nå vet jeg ikke hvordan det er i sverige, men i Norge blir i hvertfall omtrent all elektronikk gjenvunnet (takket være ee-avfall-mottak på alle elektrobutikker). En panteordning vil ikke være noe sikrere enn en ee-avfall-ordning, så om sverige har dette allerede, vil en panteordning ha veldig lite for seg. Det vil kun bli et fordyrende mellomledd. Dersom de IKKE har ee-avfalls-mottak, tror jeg det er bedre å innføre dette etter den norske modellen, fremfor en panteordning. 

     

     

    EE-avfall skal i Sverige leveres på gjenvinningsstasjon.

     

    Det er imidlertid litt snodig å plukke ut mobiltelefonen som enkelartikkel. I løpet et år så kaster man jo fort veldig mye mer EE-avfall enn en mobiltelefon. Dette fremstår som symbolpolitikk.

    Mobiltelefoner byttes ofte årlig. Det meste av annen elektronikk varer gjerne lengere.

×
×
  • Opprett ny...