Gå til innhold

Nianen

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nianen

  1. Subara skrev (På 11.1.2024 den 10:39 AM):

    Ja, bra å vite.

    Skrudde av knappen til setevarmeren en kveld jeg hadde glemt det. Eneste jeg lurte på da, var om jeg skulle ha startet motoren før jeg trykket av setevarmer-knappen?

    Bilen - Subaru - er registrert i 2016 (eldre?) og har en egen knapp for av og på i nærheten av giret. I en annen bil som var omtrent på samme alder, var setevarmen styrt av rund bryter (vri rundt) og kunne graderes.

    Jeg pleier aldri skru av radioen i bilen.

    Med tanke på start av bilen bør setevarmen alltid være av. Når du skrur den av har ingen betydning så lenge det er FØR du skal starte. Radioen har det nok ikke mye betydning om står på

    • Liker 1
  2. Ikke sikkert dette er relevant for deg, men vil nevne at hvis setevarmen står på når bilen skal startes så blir startstrømmen mindre og det er mindre sjans for at bilen starter når det er kaldt ute. Dette gjelder eldre biler hvor setevarmen styres med knapper som ikke skrur seg av når bilen stoppes. Lønner seg derfor alltid å skru av setevarmen - starte bilen - så skru på setevarmen, på biler dette gjelder.

    • Liker 1
  3. Locrin skrev (På 26.4.2023 den 22.57):

    Det er ikke veldig mye som er relevant for de fleste. 

     

    Jeg leier ut en leilighet og trekker fra felleskostnader og noen andre utgifter direkte relatert til utleie. 

    Jeg har også en leilighet jeg har begynt å leie ut. Har jeg forstått riktig at man bare skal trekke fra fradragene direkte i punktet hvor man fører opp inntekter i skattemeldingen?

  4. Jobbtittel: Automatiker

    Utdanning: Fagbrev som automatiker, teknisk fagskole innen automasjon

    Erfaring: 11år

    Alder: 29

    Brutto årslønn uten tillegg: 750 000,-

    Tillegg: 50-100 000 i overtid

    Andre goder: Fri lading av el-bil, rabatt hos diverse butikker, kantineordning.

    Skatt: 34%

    Jobber 5-skift for tiden. Jobber to av fem helger. 11 dager sammenhengende fri. Liker friheten det gir meg til å reise og finne på ting. Får som regel byttet jobbhelger hvis jeg skal ut på noe. Jobber med mye nytt og spennende utstyr i en høy-automatisert produksjonsbedrift.

  5. Jeg bor i ett sameie hvor det er fire selveier enheter. Den ene leiligheten er nå til salgs. Jeg og den ene naboen har diskutert om vi skulle kjøpt denne sammen for å leie ut. Eierforhold vil være 50/50. Vi vil da prøve å få til en leieavtale med industriparken her, da det er mange eksterne aktører som blir leid inn som trenger ett oppholdssted, og dette ligger rett i nærheten. Hvis ikke vil vi satse på AirBnB.
     

    Jeg har vært litt i tvil fordi jeg er redd for å binde opp kapital hvis jeg skulle få lyst til å flytte på meg og kjøpe dyrere bolig selv. Har forstått at jeg kan opprette ett selskap for å slippe mer belåning på meg privat, men usikker på om dette vil lønne seg i lengden. Boligen ser vi for oss å kunne betale ned relativt fort, 8-10 år. Før ett salg i fremtiden ser vi for oss at en av oss bytter adresse til utleieleiligheten ett år i forveien for å slippe unna skatt. 

    Har dere noen innspill på hvordan dette burde gjøres? Eventuelt fordeler og ulemper?

  6. Pc Lynet skrev (1 time siden):

    20% tax for å selge? 

    Scam coin

     

     

     

    Scamcoin eller ikke, når du invisterer 5k som blir til 100k på en måned så er det bra profitt🙂 Men ja, det stemmer hvertfall at de har 10% i transaction fees ved salg for å "straffe" de som velger å selge i stedet for hodle.

  7. Pc Lynet skrev (3 minutter siden):

    Etter 7000% avkastning er det dumt å ikke selge 50%. Shit coins dumper like fort som de pumper. 

    Jeg ville Aldri kjøpt nå etter 70 dobling. 

    Den har nesten doblet seg bare fra i går. Kjenner jeg får heftig FOMO av å se denne økningen 😅Screenshot_20210420_143818_com.coinmarketcap.android.thumb.jpg.6c87df7717ba19e59dc8960ecde47713.jpg

  8. flamethower1234 skrev (På 24.3.2021 den 18.50):

    Hiv heller pengene i blackjack enn safemoon. Safemoon har ingen verdi. Nede 20% nå.

    En venn kjøpte for 5k 23.mars. Verdt 55k nå....er folk fortsatt negative til denne coinen? Kjenner jeg er litt bitter for at jeg ikke kjøpte nåScreenshot_20210419_222808_com.coinmarketcap.android.thumb.jpg.6c3f46101a97ce4e708eba80b6aee580.jpg

  9. Havm skrev (7 minutter siden):

    Å? Det er jo nå daukjøttet har solgt. Er hardcore gjengen igjen og de selger ikke. Samtidig som rentene til evnt shortere har økt og samtidig som prisingen er litt mer tilbake til noe som kan minne om virkeligheten. Frister mer for meg å kjøpe nå, men nedsiderisikoen er fortsatt for høy. Blir spennende når de nye tallene for short posisjonene kommer.

    Når kommer de?

  10. Hva tenker dere om denne sammenligningen av GME og shortsqueezen av Volkswagen? Trenden er slående lik, men per nå så er det så mye støy i media og på forum begge veier at jeg ikke klarer å forstå hva man skal tro på og ikke. Dere som kan å analysere tallene kan kanskje si noe om dette er realistisk eller ikke? Sitter inne med såpass stort tap på GME og AMC nå at jeg velger å holde for å se hva som skjer. 

    GME chart.png

  11. kremt skrev (30 minutter siden):

    Short interest ved trading start på 113 %. Myyyye calls utløper ITM 29/1 altså i dag. Forvent mer short ladder attacks, i dag har vært rolig, bekymringsverdig rolig egentlig. Jeg har sett fall fra 169 til 65, 2 dager senere fall fra 483 til 112 gjennom short ladder attacks. Jeg er ikke skremt av noe lenger, aller minst boomers og FUD-spredere, samt mainstream media og de som sprer disse nyhetene. Det som er utrolig er at over 90 % kjøper mainstream media sine  løgner. Folk flest er bare så nusselig naive.

    Utløper callsene ett visst klokkeslett eller er det bare i løpet av dagen?

×
×
  • Opprett ny...