Gå til innhold

Åsakopen

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Åsakopen

  1. Ok. Svar godt nok. Takker. Da er det bare leke kasteball så lenge. Grunnen til jeg er litt "sta" på dette er at det er maaange i Skandinavia som sliter med samme problemet, og istedet for å gå "OMG WTF" (sorry kids, men henger ikke helt på språket) så lar jeg blizz/ isp krangle seg imellom. Var bare litt nyskjerrig.

    BTW. Er det slik at det er BKK / telenor som står som "nasjonale isp" mot centurylink/level3 cdn?

  2. Hva er egentlig problemet ditt? Pakketap og ping som ikke forplanter seg videre er ikke noe å tenke på.

    Akkurat det som er problemet. Får of noe hinsides lag type 5 sekunder før kobling til server brytes. Hadde ikke spurt her hvis det ikke hadde vært en sak

    Har du prøvd å forandre hvilken DNS du bruker?

     

    Prøv 8.8.8.8 eller 1.1.1.1 henholdsvis Google og Cloudflare sine DNS'er

     

    Prøv også å kjøre en Ubuntu live fra USB og se om du får samme resultater. Det kan jo være noe med driveren du bruker nå.

    Joda har prøvd auto dns fra isp, Google etc. Samme skjer uavhengig av dns. Ja jeg har oppdatert Realtek drivere, tatt rollback av drivere, henta ned ms sine drivere, ingen forskjell.

    Men fra revolver til alvor, mitt spørsmål var bare om noen kan gi en folkelig enkel forklaring på uttrykket i ts. Evt om jeg sjøl kan finne et verktøy til å logge det annet enn mtr.

  3. Jeg har et problem jeg ønsker en liten forklaring på:

    Jeg har tydeligvis et pakketap problem mot Blizzard, som ISP ikke helt skjønner seg på.
    Blizzard nevner noe om "could be some form of synthetic mitigation/traffic shaping"
    Noen som vet om en stakkars sluttbruker kan finne et verktøy som klarer å måle dette, evt gi meg en folkelig forklaring som tilogmed 4./5./6. linje support hos ISP kan forstå?
    Har blitt en kasteball som går fram og tilbake mellom ISP og Blizzard.

    Jeg har kjørt en MTR med vedlagt logg på hva som skjer: MTR1590708-dc319-2220wailingcaverns.TXT

    Forklaring fra blizzard:

    CODE

    The captured data is indeed very interesting, as it implies a substantial amount of loss on the hand-over between your national internet company and the larger "backbone" infrastructure used for international data exchange. The losses are very unusual in the sense that they seem to be contained to one single network node and do not "snowball" further through the connection, but unfortunately WinMTR is not granular enough to determine the actual root cause here - this will need to be handled by your internet company.

     

    I would ask you to please forweard your WinMTR results to their technical/engineering team as soon as possible so this can be looked into - there is possibly a very good reason for these losses (e.g., could be some form of synthetic mitigation/traffic shaping) but losses of this magnitude would indeed lead to exactly the problems you've been seeing.
     

    P.S.: "as57976.net" is an external firewall on the outer network perimeter of the data centre we use in Europe. It deliberately throttles/delays ICMP ECHO data packets (such as used for the WinMTR test) as an anti-flooding/DDoS measure, but this does not affect game traffic - the "spike" in delay you saw there would have been a side-effect of that, especially if malformed packets arrived due to the losses earlier on in the route.


     
  4. Håper ikke dette går under "necro" åpning av en gammal tråd, men jeg har et litt "snodig" problem: jeg spiller wow og har litt problem med "heng" I spellet jeg tror skyldes en eller annen server. Maskina mi er oppdatert og fin fin. Linja er 300/300 linja fra eidsiva. Alt er oppdatert.

    Mitt spørsmål: finnes det en eller annen utgave av MTR som måler pathping /traceroute i realtime? Kan litt i dis, men ikke så dreven på brytere. Evt om noen vet om et program som har en ui med tabeller/ grafer? Har kjørt en del mtr, men i wow så må jeg måle 3 forskjellige ip'er samtidig og det funker dårlig.

  5. Har hatt et eldre Logitech 5.1 system og var ikke klar over de problemen du nevner, men hadde vel aldri dette etter jeg instalerte W10.

     

    Ville også valgt Creative som pci e lydkort over Asus som jeg kun har hatt problemer med både når det gjelder drivere samt teknisk på det siste Asus forsøket som Asus ikke tok tak i. Så mitt ASUS

    Strix Raid DLX måtte jeg ta på angrefrist for og bli kvitt det.

    Ellers er det bare og lese på Asus sitt forum og andre steder hvor det er hundrevis av sider om Asus sine lyd drivere og relaterte problemer, spesielt på korta ment for "gaming"

     

    Aldri hatt problemer med Creative, dessuten har de kunde service på EVGA nivå.

     

    Kanskje jeg suger på google, men fant ikke noe info om AE-0 pcie lydkort, men kjenner til AE-5 og AE-9 som nærværende lydprodukter fra Creative.

     

    Finner ikke så mye om AE-9, men i Januar opplyste Creative at de ikke var helt ferdig enda men at lansering var nær forestående, denne utgaven er vel ikke helt hva du ser etter uansett.

    https://www.techpowerup.com/250526/creative-to-launch-audiophile-grade-sound-card-sound-blasterx-ae-9

    Er den je venter på. Fikk beskjed om at den skulle slippes i juli. Det ligger en video om detta kortet på reddit fra PCWorld, og der sier de at den støtter 75w ut og at DAC ligger i boksen uttafor maskina. Mao støy burde bli minimert. Dessuten.. Utbyttbare amps..??
  6. Bruker denne saken;

     

    https://hifimediy.com/Sabre-9018-DAC

    https://hifime.uk/Sabre-9018-Type-C-DAC

     

    Fungerer veldig bra til gaming også selv om den primært ble kjøpt for lydkvaliteten som er superb. Rimelig greit med futt i den også til å drive ulike hodetelefoner. Har også brukt den på Android-telefoner og tablet. Det er optisk ut på den også i 3,5mm porten.

     

    Her er Lyd & Bilde sin omtale av den;

    https://www.lydogbilde.no/test/hi-fi/hifime-sabre-9018-usb-dac

     

    Creative har en del brukbar teknologi innebygget for å forbedre lyden med lydmljø (EAX), men dette er ikke noe jeg savner. Hadde det før på Audigy 2 ZS Platinum Pro. Creative prøvde å ta betalt for å laste ned drivere hvis du ikke hadde originalen på CD/DVD noe som lagde litt opprør, ellers kan de kutte driverstøtte så kortet blir ubrukelig til annet en f.eks Linux eller gammelt OS. Fant heldigvis en community-driver som fungerte veldig bra, komplett med all funksjonalitet, så en er vel høvelig trygg sånn sett selv om Creative stenger kranen med oppdateringer.

     

    Creative er uansett milevis bedre enn de meste av integrert Realtek. Noen få har riktig god lyd integrert, men da vet du det sannsynligvis p.g.a markedsføringen og reviews.

    jepp. Vet at Creative har vært noe kjappe med å stoppe driver utvikling, men ser ut som om de har lært i det siste.

    litt spent på det AE-0 kortet de driver med, så langt har sett bare godord om det. 

  7. Viste det, men kan du ikke bare koble Z906 til de analoge utgangene på HK?

    Om ikke dedikerte drivere til onboard lyd gir bra nok surrond, prøv og bruk windows innebygde drivere ved og "disable" den dedikerte driveren. Har opplevd flere ganger at dette gir den beste onboard lyden og surround. Opplevd store forskjeller til det bedre med windows lydrivere på onboard lyd.

     

    Eller er lydspekk på HK mye dårligere enn på Z906?

     

    Jeg har prøvd å kjøre via realtek onboard, da med realtek drivere og windows drivere... that case is closed...ble bare trøbbel med maskina i form av hakking både på lyd og bilde... og ser at andre har samme issue med realtek... 

    derfor jeg satser på pci-e creative... der har det ikke vært trøbbel for min del.

  8. Men.. Uansett.. Har bestemt meg. Går for creative.. Det kommer et ae-9 kort i juli.
    Overkill på høyeste nivå.. Har fått mnd bekrefta av creative sjøl. Http://www.pcworld.com/article/3324369/exclusive-first-look-creative-labs-high-end-sound-blasterx-ae-9-breaks-cover.amp.html
    BTW.. Tek folka.. Test incoming?
    ups.. glemte å skrive når det nye kortet kommer. jeg fikk beskjed "i løpet av juli".. men blir vel en stiv pris på det kortet.

  9. Aiai.. Du fikk meg nyskjerrig nå,. Måtte ned å se etter. Hvis jeg ser bort fra de 2 i frontpanelet så har jeg faktisk 2 ledige interne porter?. Og jeg kan faktisk kjøre inn en pcie hub. Bruker litt mye usb pga cpukjøler/ commander etc.

    Men uansett. Skal jeg da gå for eksternt Asus eller Creative? Hvilken av de leverer best driver / software / support?

    Hvem er best for gaming?

  10. Næh. Har et gammalt X-Fi Titanium Fatal1ty Professional kort som driver å tar kvelden og det har vært noen problemer der, for å være forsiktig, med win 10 drivere. Tenkte jeg skulle se på Asus sine interne. Når det gjelder en pcie usb hub så har jeg ingen ledige porter å bruke. Derfor et pcie kort. Er nettopp det som er "meeh" på det e-gaming kortet. Men alt det andre drar opp. Når det gjelder statisk støy, så er ikke det noe problem med det kortet. Da gjenstår spørsmålet; åssen er sw /drivere på Asus vs creative?

  11. Jeg trenger litt input ang. kjøp av nytt PCI-E lydkort, som skal inn i et Asus Rog z370 E-Gaming hovedkort. 

    Jeg prøver å finne ut av om jeg skal ha Asus Strix Raid DLX eller et Creative soundblaster ZxR .

    Dette skal pares med det råeste? 5.1 pc settet som fortsatt er der ute Logitech Z-906

    Jeg vet at det er / har vært litt "meeeh" når det gjelder driver støtte til Creative på WIN 10 ? , men er det slik ennå , og er evt. Asus bedre?

  12.  

    hallo-...

    MS får nå få opp cortana på norsk før de slipper det på android a... makan... MS sjerpings

     

    Cortana på norsk blir jo helbom united :p Cortana er jo legendarisk, og en episk character i Halo serien, folk flest her til lands burde heller lære seg bedre Engelsk :)

    ehh... prøvd å snakke engelsk 7 amerikansk med tørr kjeft pga øl'en før? funker itte... åssen tror du Cortana skal takle det a? nei tykje ta...

  13. oki? men hvordan blir støyen nå maskina står rett ved siden av skjermen?
    kan absolutt se på luftkjøling hvis dette er like bra og stille. Det jeg husker fra gammelt av er at det var gpu vifta og systemvifta på northbridge som hylte værre en værst..
    skal vel også komme en del billigere utav det da vil je tru...
    men så var det selve maskina da? har sett litt rundt omkring men ser ingen 2011-3 oppsett med et singlekort GPU... any ideas?
    sett på asus, og mente det var temmelig stabilt, men så ser jeg at dette heller ikke stemmer, og at det jeg trodde var "så-som-så" kort fra MSI faktisk kan funke...arghh...

  14. jeg har idag en Alienware aurora R1(kjøpt via hjemmepc ordning på arbeid) fra 2009, som nå må byttes ut. Maskina idag er en i7 maskin med 12 gb minne og et 5970 2 gb x 2 kort. (specs under).

     

    Det jeg ønsker er en vannkjølt maskin som gjør at jeg kan bruke den til til det jeg gjør stort sett idag (spiller wow og surfer), men gudene vet hva jeg driver med om 4-5 år....

    Kravet er at den nye maskina skal kunne kjøre wow på full pupp, alle innstillinger på maks i oppløsning 2540x1440

    Mine ønsker er at maskina skal få stå på pulten og omtrent ikke la seg høre...
    ønskelista er delvis, men her

     

    Når det gjelder kabinett så har jeg et Lian-Li kabinett som bare står og støver ned så tenkte på evt å bruke denne, evt om det finnes noen bedre.

     

    Kikka litt på strømforsyning, men trenger hjelp der og..

    Jeg har bygd et par maskiner, men er litt rusten... og jeg har prøvd meg på et par vannkjølingsystem fra microplex, men fant ut at et lukket system funker helt fint( alienware kjøler'n funker fin fint)

     

    Noen tips etc hadde vært kjærkomment... pris? njaee... helst ikke ikke over 17 lapper..

    skjerm dell 27" , tastatur og mus har jeg fra før...

    Specs på alienware:

     

    Maskinnavn:
    Maskintype ACPI x64-based PC
    Operativsystem Microsoft Windows 7 Home Premium
    Operativsystem Service Pack Service Pack 1
    Internet Explorer 11.0.9600.17420
    DirectX DirectX 11.1
    Dato / Tid 2014-12-07 / 18:55
    Hovedkort:
    CPU type QuadCore Intel Core i7-920, 3633 MHz (22 x 165)
    Hovedkort Alienware Aurora
    Hovedkort chipset Intel Tylersburg X58, Intel Nehalem
    Systemminne 12278 Mb (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
    Skjerm:
    Skjermkort AMD Radeon HD 5900 Series (1 Gb)
    Skjermkort AMD Radeon HD 5900 Series (1 Gb)
    Skjermkort AMD Radeon HD 5900 Series (1 Gb)
    3D kort ATI Radeon HD 5970 (Hemlock)
    Skjerm Dell UltraSharp U2711 (Digital) [27" LCD] (G606T04G0KFL)
    Skjerm HP w22 (Digital) [22" LCD] (CNT704V280)
    Multimedia:
    Lydkort ATI Radeon HDMI @ ATI Cypress/Hemlock - High Definition Audio Controller
    Lydkort Creative SB X-Fi Audio Controller
    Lydkort Realtek ALC1200 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller
    Lagring:
    IDE kontroller Intel® ICH10R SATA AHCI Controller
    Lagrings kontroller Silicon Image SiI 3132 SATALink Controller
    Harddisk SAMSUNG SSD 830 Series (SATA-III)
    Harddisk ST31500341AS (1500 Gb, 7200 RPM, SATA-II)
    Optisk disk HL-DT-ST BD-RE BH20N (6x/2x/6x BD-RE)
    SMART Harddisk status OK
    Partisjoner:
    C: (NTFS) 238.4 Gb (76.1 Gb ledig)
    E: (NTFS) 1397.3 Gb (673.5 Gb ledig)
    Total størrelse 1635.6 Gb (749.6 Gb ledig)
    Input:
    Tastatur HID Keyboard Device
    Tastatur Razer Arctosa
    Mus HID-kompatibel mus
    Mus Mad Catz R.A.T.7 Mouse (HID)
    Mus Razer Arctosa
    DMI:
    DMI BIOS produsent Alienware
    DMI BIOS versjon A11
    DMI systemprodusent Alienware
    DMI systemprodukt Aurora
    DMI systemversjon 00
    DMI hovedkortprodusent Alienware
    DMI hovedkortprodukt 04VWF2
    DMI hovedkortversjon A02
    DMI hovedkort serienummer ..CN6970205O0064.
    DMI kabinettprodusent Alienware
    DMI kabinetttype Desktop Case
×
×
  • Opprett ny...