Gå til innhold

Sandormen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 532
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sandormen

  1. Så skal man bare anlegge verdens lengste ‘skytefelt’/Dumpingplass for de gangene spinneren gjør en feil så satelitten plumper ned på bakken igjen.

    Dessuten: Hvor mye hamsterkraft skal til for å oppnå riktig hastighet.

    Dessuten: Kravet for en sånn professor-stilling er; hvor mange timer i Kerbal Space Program?

    Ganske spinnvillt prosjekt.

  2. atlemag skrev (På 20.10.2021 den 15.28):

    Folk går fem på med kjøp av laptoper som er umulig å oppgradere / reparere.

    Ja. Enig.

    Jo, det finnes utmerkede laptopper i medium-klassen som har ‘alt’ man behøver for flere år fram, man skal bare holde tunga rett i munnen og helst fortelle en med knowhow hva man skal bruke den til. Kjøpte en Asus(...) tre år siden, vil gjerne ha en ny, men jeg venter til Win10 er utdatert. På en laptop ‘Må’  jeg ikke ha Win11, bare fordi Win11 eksisterer. Om jeg var profesjonell gamer, ville jeg bære en stasjonær med meg. -Om jeg var utdannet Autocad-ingeniør, ville jobben skrive en ut ‘den riktige’ til meg over skatten.

    Men dem som kjøper billigste modell, eller chromebook, Apple laptop, eller Microsoft laptop er ‘håpløse’ mennesker som industrien vet å klemme penger ut av. 

  3. Jaggu ikke merkelig folk slutter.

    Selv om det ikke er ‘muskel-arbeid’, krever det jaggu en hel del mentalt for å kjøre 100% hele tiden. Er man heldig, er man i posisjon til å starte eget. Alternativet er å nærmest snu 180 grader, og begynne med noe annet. Innen IT-industrien er det helt ekstremt (dårlig) utnyttelse av ansatte. HR er en stor vits. Enten så kommer man videre, eller brenner ned med stress. Det er sjelden noe midt i mellom. Enten starter man noe eget IT-relatert, eller man blir fisker/landbruker/eremitt.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  4. xyzæøå skrev (34 minutter siden):

    Åpent API bør være en god løsning. Enestre grunn til at mange fortsatt er på FB er fordi alle andre er der. Facebook får også problemer med å tjene penger på informasjonen de har samlet om deg hvis du ikke er på portalen deres, vanskelig å vise deg reklame hvis du ikke er der.

    Riktig. Det blir vanskeligere.

    Så har du Google. Bruker du Chrome? bruker du Google? Bruker du Youtube? Bruker du Facebook i Chrome-browseren? -Kan du se at det hurtig kan kombineres til å trekke ut informasjon fra forskjellige steder, bare ved å logge inn et sted? Hvor mange renser cookiene og historikken sin? Hvor mange kjører ‘private’-browser-faner? Om du står opp sju om morgenen og surfer nettet før du tar på arbeid, vet ‘alle’ at dèt er din rutine. -Ikke lenge etterpå vil du få personbestemt reklame om sunn mat til frokost, tilbud om nye biler og tilbud om å planlegge ferietur.

    Det blir som å finne ‘ny’ musikk, ved bare å lytte til ‘Topp-20’-lista.

    Man hører på det, fordi det er det som spilles. Det er direkte skadelig. Det er folk der ute som aldri har hørt om Deep Purple og Elvis Presley, for de blir styrt. De mangler evnen til å gjøre et simpelt søk ...i en søkemotor som IKKE fravelger muligheter.

    Effing sheeples.

    Tl;dr#2; Åpen API endrer ikke systemet med å bruke mennesker som et ‘produkt’.

  5. Åpent API betyr ikke en sjit. Den informasjon folk legger inn vil uansett bli snappet opp og bli solgt videre. Til og med informasjon som ikke er tilstede -Å lese mellom linjene på den informasjonen man kan trekke ut, er en tilsvarende stor mengde informasjon man kan analysere, og tjene penger på.

    Facebook er prakteksemplet(...) på et system som er bygget for å samle data. Hvis DU ikke er på Facebook, men har en ‘venn’ som har lagt ut et bilde av deg, blir Facebook veldig interessert i å finne ut hvorfor du ikke er ‘medlem’

    Det er ekte faenskap. Å ha venner som har Facebook, ubevisst gir Facebook og deres samarbeidspartnere informasjon om meg.

    Måten Facebook samler informasjon var Göbbels våte drøm.

    • Liker 2
  6. Ja, jeg er nysgjerrig på hvordan man skal etterligne nervenettet.

    Lurer på hvor mange hjerner man må scanne for å lage et gjennomsnitt(?) En ting er å lage et ‘nerve-nettverk’, men å forsøke å lage noe der ligner tankenes oppførsel må man jaggu langt ut i science-fiction-land. Å arbeide seg fram til en løsning på en utfordring kan gjøres på mange måter, men oftest må man abstrahere, for å få nye ideer der i siste ende gir en godkjent løsning. Hvordan har man tenkt å kopiere en abstrakt tenkende hjerne? 🤔

    Ender det kun som et script, eller AI-algoritme som man gjerne kaller det? -En database med utvalgte, fungerende løsninger løsninger som algoritmen plukker tilfeldig ved avprøving? 🤔

    If A ikke fungerer, Then try A+1 inntil det fungerer. 😅

  7. Ghost pirate LeChuck skrev (9 minutter siden):

    Hva er det du prater om, og hvorfor blander du mobil inn i det her?

    Jeg skriver at jeg skal spille Diablo 4 når det en gang kommer, til Playstation 5 eller Xbox Series X. Har Iphone 13 pro men spiller ikke spill på mobil.. Det gjør jeg kun på konsoll.

    Det var kanskje en jævli dårlig form for tekst-sarkasme jeg kom med, men du er gammel nok til å huske hvorfor Half-life 3 var, og er en ~17 år gammel meme?

    Noen år tilbake satt ‘verden’ i spenning på at Blizzard skulle eksponere sine fans med den nye Diablo... ...Til mobiltelefoner...

    Det var ikke spesiellt populært motatt. 😅

    • Liker 1
  8. Kinesiske varer og varer produsert i Kina burde man strekke seg langt for å unngå, hvis man kan finne alternativer. Alle penger man legger igjen i Kina går til å oppruste militærstyrkene, polstre lommene til folka i kommunistpartiet, og undertrykkelse. -Ikke bare ikke-kinesere, men bokstavelig talt alle. Det er ikke et monster man vil fore opp. -Eller har vi glemt konsentrasjonsleirene hvor et helt folkeslag, Uighurene, sitter?

    • Liker 2
  9. Im_IB skrev (På 4.9.2021 den 20.10):

    Hat man sett Black Mirror episoden som heter The Entire History of You frister ikke dette så mye 😬

    Haha, jo godt poeng, men om det kun(...) er en kontaktlinse, uten minne-implantat i hjernen med Logon til Facebook/Microsoft, er jeg helt med på å like nerdefaktoren. -Men jeg ser et stort marked for ‘personers opplevelser og minner’.

    Nå er jo historiens største voldspsykopater daue, men tenk om man kunne få tilgang til feks. Stalins observasjoner og tanker. Fyrterakker’n jeg er sikker på noen ville betalt store penger for noe sånt. -For ikke å snakke om at pornoindustrien ville nå nye høyder.

  10. Har ikke sett det selv, men det er jo et kjempe varsko om ikke å stole blindt på algoritmer, eller ‘AI’, som dem gjerne kaller det.

    Apple gikk jo nettopp tilbake på initiativet om å analysere bilder. Hensikten var jo å avsløre misbruk av barn. Man kan jo lett forestille seg at antallet falske anklager ville eksplodere. Spesiellt i de her nypuritanske tider hvor nye ‘krenkelser’ oppfinnes hver dag.

  11. AnthonyEdwardS skrev (20 timer siden):

    Etter alt WD har gjort siste årene med SMR/CMR og endring av interne komponenter i WD Blue SN550 uten å si ifra til noe (og selvfølgelig etter at anmelderene hadde fått disker uten problemer) så er Western Digital på shitlisten min i minimum 10 år frem i tid. Det er imponerende hvor fort WD gikk ifra lederen til å være den jeg stoler minst på..

    Hahah, ja.

    Detta gir meg flashbacks til IBM Deskstar harddisker. Mareritt-aktige flashbacks. Levetid på ca. 2 måneder. Rimelig labre greier.

  12. Åååh, HerreOdin, jeg kjenner blodårene krympe.

    Jeg håper endelig det kommer en offline-versjon som har et register man kan tweake til ønsket produkt.

    Microsofts forsøk på å simplifisere har så langt kun gitt hodebry.

    En gang i tiden kunne man supportere Windows uten å kikke på en skjerm, har en følelse av at det blir vanskelig å fjerne uønskede ikoner på skrivebordet.

    Eks: Nå kan man høyreklikke et ikon og velge slett. Skal man begynne å bruke tid på å fortelle folk å holde høyre museknapp inne, til ikonene rister, deretter trykke på krysset øverst til høyre (på ikonet.)

    Edit: Ja, jeg er en dystopisk dramatiker med null håp for menneskeheten...

×
×
  • Opprett ny...