Gå til innhold

elcabron

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elcabron

  1. Skjønner ikke helt hvordan det kan være værre å betale den rentefritt på 3 år (tilsammen 18.000 alt inkl.), enn å betale 25.000,- lapper kontant for den tilsvarende i dag? Men det kan jo bare være meg det er noe rart med?

    Alternativene er jo enten å gi f... i en ny PC ever, som blir billigst og tristest eller å oppgradere PC'n for mellom 5- og 10.000 hvert år for å følge med i tiden!

     

    Det finnes ikke så mange som har tjent penger på å kjøpe seg en PC noen gang tror jeg... Det blir litt som å kjøpe seg en bil. Det er jo ikke så kult å betale lånet på den heller når den begynner å nærme seg 5år :hmm:

  2. Måtte bare komme med en kommentar :-)

    Du er veldig kloke ord du kommer med Tom, men jeg tviler meget sterkt på at vi for det første får så vannvittig med pensjon om ca. 30-40 år, for det andre så er det kun de 30 årene av ett arbeidsliv som teller med i beregningen for pensjon om reglene ikke har blitt endret i det siste. Og ikke minst... hva får deg til å tro at 240.000,- har noe som helst med en årslønn å gjøre om 30-40 år??? Har du sjekket hva "normale" lønnsmottakere tjente for 30-40 åre siden?

     

    Som en siste kommentar: Det er jo mulig at Landa ikke syns det er så viktig å ha den råeste pc'n om 25-30 år da ;) Jeg snakker da av erfaring i forhold til de jeg kjenner over 50...

  3. Stemmer det som Tom Waits skriver.

    Det er plass til 3+3 eller 4 HD+2 CD/DVD (menda må man sette inn braketter el. for den siste harddisken).

     

    Når det gjelder ekstern lagring så er jeg enig i at hvis man allerede har brukt opp 4 harddisk-plasser, så er det jammen på tide med eksterne disker.

    XPS har på dette området 2 stk. firewire porter (en i front, og en på lyd-kortet). I tillegg er det 8 stk. USB (2 i front, 6 bak) + 4 stk. på skjerm (2 på venstre side, og 2 under)

     

    Det går an å ta ut USB utstyr mens maskinen kjører, så det er ikke noe prob, Tom :thumbup:

  4. Takker for innlegget.. 

     

    1. Har ingen planer om å klokke, så dette er ikke noe problem for meg. Mulig skjermkortet blir lett klokket.

    2. Velger ikke med brenner, da jeg kjøper en Nec eller BenQ dual-layer utenfor.

    3. Hva mener du med ikke plass? Er det ikke plass i kabinettet, eller ikke nok tilkoblinger på hovedkortet? Maks 2 IDE?

    4. Har et helt nytt Klipsch GMX 2.1 sett jeg skal kjøre på den, så høytalere blir ikke noe problem.

    Har det X800XT kortet 2 DVI utganger, eller 1 DVI og 1 VGA?

     

    3.Det er ikke mer enn en IDE-kontroller på hovedkortet... Dvs ikke mulig å koble til mer enn 2 enheter. Derfor trenger jeg ett kontrollerkort for å koble til en ekstra disk eller 4:p Det er jo derimot plass til 4 sata enheter (2 fortsatt ledige ettersom jeg kun bruker de på Raptorene), så det er jo ikke noe egentlig problem hvis du ikke på død og liv skal bruke en gammel IDE-disk eller 2 til lagring!

     

    XT-kortet har 1 DVI, 1 VGA og selvfølgelig 1 s-video utgang (ikke for at jeg trenger s-video utgang når jeg har den fete skjermen :evil: , kan jo likegodt se film på PC'n som på TV'n)

     

    Jeg tror nok jeg ville kjøpt en dual-layer jeg også hvis jeg hadde tenkt meg om, men vi fikk tilsendt ett tilbud fra dell som inneholdt brenner+spiller. Jeg bare la til ting jeg, og gadd ikke fjerne noe... hehehe Dessuten er prisene på dual-layer plater så høy foreløpig at det faktisk er dortimot like billig å kjøpe filmen som å brenne den på de platene (hvis det er en film på tilbud, så er det mye billigere å kjøpe filmen!).

  5. Hey Johnny!

     

    Jeg sitter tilfeldigvis i dette øyeblikk med en XPS som inneholder følgende:

    2*74 i raid0

    256 x800 kort (ikke SE seff, men XT)

     

    I tillegg bestilte jeg 16x brenner, 20" LCD og 5650 høytalerene.

    Har bare hatt den litt over en uke, men den fungerer knall-bra!!!

     

    Det eneste jeg har å utsette på den er følgende:

    1. Jeg skulle gjerne ha klokket den litt, men BIOS er stengt for slike ting av DELL (så det er mulig jeg bytter hovedkort etter hvert)

    2. Brenneren støtter bare DVD+R (RW) plater, og det er jo litt dumt men ikke værre enn at det er til å leve med.

    3. Det var ikke plass til mer enn 2-IDE enheter i den, så for øyeblikket har jeg koblet ut DVD-spilleren (ikke brenneren altså) for å få plass til 200GB-disken min. Jeg har derimot bestilt meg ett kontrollerkort hos komplett i dag med plass til 4 IDE-enheter til, så det er jo ikke ett alt for stort problem.

    4. Høytalerene har bra lyd, men spiller ikke så høyt som jeg håpet (det var faktisk bedre lyd i de gamle jeg hadde (Altec lansing 2:1)

     

    Fordelene er derimot mange, så jeg orker ikke nevne alle :-)

    1. Hovedkortet har plass til tilsammen 4 sata-enheter

    2. Skjermen er super-god, og front-høytaleren med volumknappen kan bare klikkes rett på plass.

    3. Maskinen cruiser rundt i alle spill som finnes på maks instillinger, men det er ikke tvil om at det lønner seg å laste ned nyere drivere for skjermkort enn det som fulgte med.

    4. Raptorene betalte jeg faktisk bare 300,- ekstra for isteden for det jeg måtte betalt for 1 stk. 250GB disk (mistet 100GB, men vant masse hastighet!).

    5. Maskinen er drit-enkel å montere ekstra disker ol. i.

    6 Maskina ser ut som en million!!!

    7. Det fulgte med både D-sub kabel og DVI-kabel til skjermen.

    8. Den har 460w power istedenfor 350w som det sitter i 8400'n (så det er ikke noe prob å stappe inn mer stæsj).

     

    Gled deg som en unge!!! Det gjorde jeg, og gjør det ennå!

  6. Den siste linken din viser jo faktisk til en brikke med CL3, og den er jo billigst også:)

    Hvis han trenger mer RAM så duger sikkert den, men PC'n blir ikke super-rask selv om han kjøper den. Det vil derimot hjelpe en god del hvis han har mange programmer oppe samtidig, jobber med bilde-redigering, laster inn store MAPS i spill mm.

  7. Jeg har ett tips som virker veldig bra, har selv prøvd dette med stort hell :thumbup:

    Gå innom en stoff-butikk (en sånn som selger gardiner mm.), og spør om du kan få kjøpe 1 meter (eller mindre) med borrelås. Det koster deg kun noen usle kroner (tipper 30,-). Pass på at den har teip på de sidene som ikke er selve borrelåsen. Så teiper du fast den ene delen på disken, og den andre i bunnen på kabinettet (dette sitter som ett skudd, men pass på å bruke minimum 2 stiper)... Lykke til :p

  8. Det vil alltid være endel forskjeller på prisene i USA og Norge. Dette kommer ikke minst av at vi fører en litt annen miljø politikk her til lands. :innocent:

    Alle Skjermer som importeres hit til lands skal avgifts-belegges, og i tillegg har vi muligens høyere moms enn USA.

    Hvis man skal sammenligne priser tror jeg man heller skal vende nesen mot nabo-landene, og feks. UK

  9. Grattis ;)

    Noe som forundrer meg litt er hvordan du har klart å få 853 innlegg her på hardware.no uten å ha fått med seg at dette er en møkk-god skjerm :hmm:

     

    Men det er deilig å få litt lykke-ønskninger, sååååå......LYKKE TIL MED EN KONGESKJERM :thumbup:

  10. Jeg tror de skal være mer enn greie nok så lenge det bare er snakk om noen få minuttter. Vi har ett par såkalt billige på jobb, og de virker som bare det. Hvis det blir strømbrudd, så må man bare huske på at man tar ned server'ne i tide (ellers er man jo like langt).

    P.S. Håper dere allerede har en APS el. så ikke server'ne blåser til helvetia pga. overspenning :wallbash:

  11. Litt vanskelig å svare på dette, og jeg tror du har bommet litt på bruker-gruppe når du poster dette på disse sidene. Jeg tror ikke det er så mange her som ville betalt all verden for den, siden de fleste her inne har ganske høye krav til ytelse/pris og utviklings potensiale.

    Hvis jeg skulle selge tilsvarende ville jeg vært stor-fornøyd hvis jeg kunne fått 9.000,- for den, men jeg hadde aldri i verden betalt mer enn 7.500,- for den selv. Dette vil selvfølgelig være litt avhengig av skjermen (mer info), kabinettet og PSU som du ikke har nevnt noe om.

     

    Hvor mye ønsker selger?

×
×
  • Opprett ny...