Gå til innhold

Fjosepose

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fjosepose

  1. Hei @TBJ

    Ser at denne tråden er ett år gammel, men jeg er ca. i samme situasjon. Jeg hadde et 5.1-system i stua som jeg byttet ut med en lydplanke, og det bar en dårlig ide. Jeg ønsker derfor å sette inn et nytt Atmos-system, men problematikken med bakveggen er ganske lik som hos deg. Sofaen står inntil denne veggen og her må jeg ha bakre h/v-surroundhøyttalere, samt at jeg må sette takhøyttalerne på samme vegg(pekende nedover).

    Hvordan løste du dette hos deg og ble "Atmos-opplevelsen" grei nok selv om du ikke fulgte oppskriften til punkt og prikke?

  2. Da kommer jeg til å selge min Yale doorman lås (m/ verisure modul og tilhørende v-box) og heller gå til anskaffelse av to stk IDlock dørlåser.

    Noen som har erfaring med IDlock? Sitter klar til å trykke <bestill> :-)

     

    Jeg har vært å trykket på en...touch-tastaturet var forbausende responsivt og tallene var klare. Fordelen slik jeg ser det mhp låsesystem er at Doorman har et smekklåssystem mens IDlock har en mer klassisk låsekasse der bolten skyved ut og inn av en motor. Med barn i huset blir det mye "karmkrasj" med Doorman.

  3. Kan man benytte "github-tilnærmingen" til å låse opp/igjen Doorman´en? I så fall kunne jeg benyttet en z-wave fjernkontroller som snakket med min Zipato-kontroller og videre sende et kall til låsen...?

     

    Jeg har Verisure-modulen og den kan ikke benyttes samtidig med en konvensjonell fjernkontroll. Det er ikke hensiktsmessig å knote med mobilen etter å ha parkert bilen mens unger styrter mot døra. Eneste fornuftige er å ha en dedikert fjernkontroll i bilen (sånn bortsett fra innbruddsfaren).

  4. Det er verd å merke seg at artikkelforfatters forklaring "Knøttsmå piksler gir på den andre siden dårligere resultat fordi de ikke klarer å registrere like mye lys" ikke stemmer og dette er en gjengs feiloppfatning. Det som i hovedsak bestemmer hvor mye lys som "kommer inn" er areal på linsen. og det er dette som bestemmer mengden lys som projeseres over bildesensoren. Når dette er sagt så vil bildekvalitet være påvirket av mange andre faktorer. Begrensende faktorer kan være fysisk størrelse som begrenser fokallengde. Dette kan igjen kompenseres med linseelementer, hvilket igjen kan gi andre typer forvrengning. Kompensering for andre typer forvrengninger må stort sett til. Hvor bra dette kan bli er ofte gitt av tilgjengelig plass hvilket ofte er begrenset i et moibilkamera, samt kostnader.

     

    Så påstanden om at små piksler = lite lys er feil.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...