Jump to content

Burul

Medlemmer
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

241 profile views
 1. At verden ser på det norske oljefondet som utrolig stort er bare tull. Det er kanskje mye for den norske befolkning som på det jevne utgjør en by i et annet land. Det handles valuta i London tilsvarende 1 norsk oljefond hver eneste dag.
 2. Vel, det er vel med bakgrunn i at han har den rette blandingen av utdanning og at han som klima aktivist har konkludert "riktig". Han har vel ikke akkurat fått NASA's medal for exceptional science. For øvrig har et par av de klimatologene som faktisk har denne på peishylla bidratt til IPCC rapporter og mener at menneskapte klimaendringer er uvesentlige. Først etter å ha truet FN med rettslige skritt fikk de navnene sine tatt ut rapporten, med bakgrunn i at administrasjonen hadde endret deres konklusjoner før publisering.
 3. @pingent: det var et sva til han som skrev "Er det teknologiskiftet som er årsaken eller er det bare en unnskyldning for å kvitte seg med ansatte?" Så, ja; forhåpentligvis kommer nedskjæringer før kaffekostnadene øker.
 4. Det er vel lite sannsynlig at de pr. i dag har 10.000++ som går og slenger uten tilstrekkelig med arbeidsoppgaver, eller som anses som feilansettelser. Da hadde det blitt aksjonæropprør og hoderulling i ledelsen for lengst.
 5. Dette er noe jeg ikke forstår: Oljeinntektene er i dollar. Så veksles pengene til norske kroner for så å betale dollar-regninger med norske kroner.Når oljepengene kommer i dollar bør det være mulig å betale i dollar og dermed gjøre seg uavhengig av kursen på norske kroner. Jeg mistenker egentlig at det hele er et byråkratispørsmål. Oljeselskapene får inntektene på salg av olje i dollar, ikke staten. Skatt til staten (78%) betales i NOK. Utbytte kan kanskje overføres i dollar, men det blir mindre beløp.
 6. Kan du dokumentere det? Rett over har jeg dokumentert, med henvisning til offentlig informasjon, at økonomien slett ikke var så ille. Faktisk hadde de underskudd tidligere, uten at de slo seg konkurs av den grunn. Vel, det regnskapet viser at selskapet sliter. De har 4,2 mill i omløpsmidler. Av dette er trolig hele bankinnskudd 0,5 mill bundne midler på skattetrekkskonto. Videre har de kortsiktig gjeld på 11 mill. 1 mill av dette er konserngjeld så den kan vi trekke ut. Så under forutsetning av at alle kundene betaler innen forfall har de 3,7 mill mill til å betale 10 mill i regninger der mesteparten er til forfall i løpet av 1-60 dager. Og dette var tall pr. 31.12.2017. Altså ganske gamle tall, men de dokumenterer at likviditeten var helt elendig.
 7. Jeg er enig i at det er feigt å slå seg selv konkurs, men det finnes vel forsikringer mot håndverkfeil? Det er på ingen måte feigt, men en plikt. Styret har plikt til å slå selskapet konkurs når de driver for kreditors regning. Ser man bort fra aksjeloven hadde det helller ikke vært moralsk og etisk riktig å bestille inn materialer, leie inn stillaser og utføre arbeidet i visshet om at materialleverandøren, stillasleverandøren og de ansatte aldri ville få betalt.
 8. Ja. jeg kan ikke se ut fra artikkelen at de viser til noen som har begynt å "koke" pga dette dekselet utover en generell påstand uten noe hold i virkeligheten. Verste typen artikkeltittel dette her ja. Jeg prøvde også å lete etter referanser til fans som "koker", men uten hell. Foreløpig er nok gruppen av Samsung fanboys for liten til at dette ville slått ut på nettet. Først må man få de som foretrekker Samsung til å bli ihuga irrasjonelle fanboys. Deretter oppstår det en teoretisk mulighet for at noen av disse koker pga et mobildeksel.
 9. Er man redd for å bli overvåket på nett så er man enten paranoid, eller så driver man med lyssky virksomhet. Er man en eksponert person via sitt arbeid, er det nok lurt å ta visse forhåndsregler for å sikre at viktig informasjon ikke kommer på avveie. De fleste av oss kan nok bare surfe og styre på som før.
 10. Min favoritt app til WP er B-BARK. Bruker den til alt mulig. Imponerende kart og presisjon med russiske satelitter i tillegg til GPS. Jakt og tur har blitt noe helt nytt etter at jeg fikk meg den.
 11. Har planer om å bytte ut HDD med SSD samt justere nedklokkingen av prosessoren i BIOS. Problemet er at når man kommer i BIOS så er det ikke flere valg enn å stille tid, dato, passor og boot prioritet. Det er altså ikke mulighet for å justere noe som helst. Jeg trykker F2 for å komme inn i BIOS, men er det en annen måte for å komme inn i en "advanced bios" ?
×
×
 • Create New...