Gå til innhold

Zenly

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zenly

  1. Proshop har Kingston NV1 M.2 NVMe SSD - 500GB til 505 kr 

    Med et sett Corsair Vengeance hukommelse - 16 GB : 2 x 8 GB - DIMM 240-pin til 971 kr så virker det som jeg får en bra oppgradering til en rimelig pris. 

     

    Er det bare å ta ut ram og sette inn nye, eller er det noe viktig å vite angående ram bytte? 

  2. On 7/10/2022 at 12:04 AM, wil said:

    Hei. Nei. Det kommer ikke S-ATA kabler med SSD`ene, men det kjøper man enkelt på komplett. Eller andre butikker der man selger datakomponenter selvfølgelig.

    Hvis du allikevel skal kjøpe SSD, så kan du like godt ta med f. eks 2x 16 GB sett med RAM samtidig. 8 GB RAM er ALT for lite på Windows 10/11.

    Hva slags type ram anbefaler du? Har du mulighet til å linke til noe som gir bra kapasitet og ikke er så dyrt? :)

  3. Jeg har en "Komplett Gamer Crazy Black Friday" stasjonær PC (spec listet nedenfor) fra 2015 som kjører Windows på Seagate Desktop 1TB 3.5" SSHD.

    Jeg trenger litt hjelp til å finne en rimelig SSD på rundt 250-500gb som er kompartibel med resten av oppsettet mitt. SSD skal kjøre Windows og software, samt noen spill.

    Hva er letteste måte å flytte Windows fra en harddisk til en annen?

    For min PC, har jeg mulighet til å bruke de to 1TB SSHD som lagring mens jeg har en tredje SSD hardisk som kjører Windows?

    PC Specs:

     

    Varenr: 858656 / Prodnr: SL-680001-BKRD

         
     

    Varenr: 858655 / Prodnr: SL-670000-BK-NC

         
     

    Varenr: 824390 / Prodnr: FD-CA-DEF-R5-BK

         
     

    Varenr: 847390 / Prodnr: CP-9020097-EU

         
     

    Varenr: 826586 / Prodnr: BX80646I54690K

         
     

    Varenr: 769187 / Prodnr: CW-9060010-WW

         
     

    Varenr: 794115 / Prodnr: B85M-E45

         
     

    Varenr: 744179 / Prodnr: BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU

         
     

    Varenr: 844145 / Prodnr: TURBO-GTX970-OC-4GD5

         
     

    Varenr: 825199 / Prodnr: ST1000DX001

         
     

    Varenr: 653050 / Prodnr: ST1000DM003

         
     

    Varenr: 850639 / Prodnr: KK3-00009

     

     

  4. Jeg er i starten av 30årene og kommer til å nå 300 000 kr spart på min BSU konto neste år.

    Kan jeg fortsatt ha pengene stående på BSU konto og nyte godt av BSU-renten? Hvis ja, vil jeg fortsatt få denne renten etter fylt 34 år?

     

    Siden BSU renten er høyere enn boliglånsrenten så gir det mening å heller ha pengene på BSU konto enn å betale ned på boliglån?

  5. Er det noen som vet om det finnes såkaldte budgeting/tracking apps som kan linkes til norsk bankkonto? Jeg skulle gjerne sett hvor mye jeg bruker per uke/måned/år på mat, underholdning, osv. ved hjelp av en app som viser dette på en grei måte, uten å måtte registrere alt manuelt.

     

    Jeg vet at det er flere apper som YNAB, MINT osv. som kan dette, men de støtter så vidt jeg vet ikke norske banker.

     

     

     

  6. Hadde nok tatt Z97 chipset hovedkort.

     

    Hvorfor ikke coolermaster 212 evo?

     

    Siden denne pakken var et Black Friday tilbud så tenkte jeg å ikke bytte ut for mange av hoved delene, siden prisen ville ha blitt en del høyere.

     

    Vil ikke Corsair H55 Hydro Series CPU Kjøler kjøle mer effektivt samtidig som den lager mindre lyd enn coolermaster 212 evo? Tenkte at dette kunne være en god løsning for mer effektiv kjøling ved overklokking osv.

  7. Hei,

     

    Har satt sammen PC'n listet nedenfor på Komplett.

     

    Har dere noen kommentarer hva som er dårlig/kan forbedres? :)

     

     

     

    Antall Varenr. Beskrivelse:

    Totalt inkl. mva kr. 10.775,14

     

     

    Denne listen er en del av en pakke, men jeg skiftet ut kabinettet fra Komplett sitt standard kabinett til Fractal Design Define R5 Sort.

    Jeg la også til Corsair H55 Hydro Series CPU Kjøler og en Seagate Barracuda® 1TB slik at prisen gikk fra 9000 kr til 10775 kr.

     

    Jeg har prøvd å lage en god allround PC som vil stå i stuen og vil bli brukt hovedsak til gaming og koblet opp til 65" 4k tv (HTPC). Ting som er viktig for meg er ikke for mye støy fra pc, kraftig pc og ikke så dyr.

     

    Ps: skjerm har jeg fra før.

  8. Takk for alle svar og andbefalinger. :)

     

    @LMH1: GeForce GTX 970 har HDMI v2, så utstyret nevnt i posten burde være ok? GTX 970 har også 3 1.2 Display Ports, så burde være mer enn bra nok. Innen 8k blir vanlig regner jeg med å ha oppdatert skjermkortet alikevel. ;)

     

    @Gabri3L: takk for utfyllende svar. Er helt enig med deg når det gjelder å ha en solid grunnmur til senere oppdateringer. Jeg er i prosessen med å få lån til leilighet, har bil, og studentlån så har begrensninger hvor mye jeg kan investere i pc i starten. Jeg tenkte å kjøpe et balansert oppsett nå, med skjermer, case, vifter, og PSU som jeg kan bruke i lang tid fremover, og heller om 2-3 år oppgradere CPU, skjermkort og hovedkort om nødvendig med "mye for pengene" komponenter. Å kjøpe veldig dyre komponenter nå har jeg ikke nok penger til, men i de neste årene vil øknomien bli bedre og har da mer penger i å investere i high end komponenter.

    Ps: 34" skjerm blir noe i største laget for min smak. :p

     

    @medkorki: skjermene du linket til virker bra. Skal ta en nærmere kikk på de.

    Jeg ser ikke etter de absolutt beste viftene, men noen som kansje er litt stillere med ca samme kjøling som de i Black Refinery, men da kansje et par hundrelapper dyrere. ;)

  9. Hei,

     

    Første posten min her på forumet. :)

     

    Jeg har planer om å kjøpe en noe stillegående gaming/multimedia pc som skal stå i stuen. Sist jeg kjøpte en desktop pc var for ca 11 år siden av en kamerat. De siste fem årene har jeg hatt laptops mens jeg studerte, men nå er jeg i full jobb og har lyst å bygge en pc selv som jeg kan oppgradere i årene fremover.

     

    Desktop PC

    Jeg har lest litt rundt på forumet og funnet Agentspoon sin Black Refinery passer mine spesifikasjoner veldig bra. Jeg har lyst å ta utgangspunket i min rig i denne han har satt opp.

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1578470

     

    Er Black Refinery stillegåendes? Er det mulighet å slenge på noen ekstra hundrelapper og få vifter som er mer stillegående uten å tape kjøling? Jeg har planer om å overclock'e CPU, ram og kansje skjermkort hvis mulig (kun en liten overclock, ingenting ekstremt). Har lyst å prøve å ungå full vannkjøling ettersom dette er min første PC å bygge selv. CPU kjøler kan gjerne være vankjølt hvis denne er veldig lett å montere/vedlikeholde.

     

    Skjerm Oppsett

    Jeg har lyst å kjøre to skjermer, og en tv, med to displays. Display 1 til Monitor 1, og Display 2 til både Monitor 2 og TV. Støtter EVGA GeForce GTX 970 et slikt oppsett?

     

    Display 2 har da windows oppgavelinje, slik at jeg med et tråløst tv-pc tastatur kan kontrollere pc'n via sofaen (på TV skjerm) så vell som fra kontorstolen (på monitor 2).

     

    Jeg trenger noen anbefalinger til gode pc skjermer som kan vare en del år når jeg begynner å oppgradere pc'n igjen.

     

    Monitor 1: Dette blir hovedmonitor som brukes til gaming, film og litt bilderedigering. Jeg foretrekker en 27", gjerne IPS med 2560x1440 oppløsning. Jeg spiller mest MMO og RTS spill så er ikke så altfor kresen på response tid og superhøy Hz. Pris 2500-4500 NOK.

     

    Monitor 2: 21-24". Dette blir bare en hjelpe skjerm, med windows oppgavelinje. Blir i hovedsak word, browser og kansje film, mens jeg spiller på hovedskjermen. Pris 1000-2500 NOK.

     

    Oppkobling fra PC til forsterker (TV)

    Det letteste er jo HDMI fra PC til forsterker, og så fra forsterker til TV. Men gir dette opptimal lyd og bildekvalitet? Vil et innkjøpt av et lydkort, for så å koble en lydkabel fra lydkort til forsterker øke lydkvaliten? Kan en da koble en DVI eller DP fra PC til forsterker for bedre bilde enn en vanlig HDMI kabel gir?

     

     

    Tastatur, mus og headset

    Har ikke gjort alt for mye research på forhånd men disse frister en del.

     

    Razer Anansi – MMO Gaming Keyboard

    Razer Naga - MMO Gaming Mouse

    Razer Carcharias for Xbox 360®/PC – Analog Gaming Headset

     

    Er kansje litt vel overpriset, så er åpen for andre forslag til lignende utstyr. Har aldri prøvd Razer gear så kan ikke kalle meg fan, men det jeg har lest om de virker lovende nok.

     

    Konklusjon

    Gir dette oppsettet noe mening? Er det noen måter å forbedre det på? Vil Black Refinery støtte god grafikk, god FPS på 27" med 2560x1440 oppløsning, samtidig som monitor 2 og tv er på?

     

    Beklager en lang post, men håper det er noen erfarne folk der ute som kan dytte meg i riktig retning. :)

     

    ~Zenly

×
×
  • Opprett ny...