Gå til innhold

Gamle ørn

Medlemmer
  • Innlegg

    352
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Gamle ørn's innlegg in Chipping av Audi a5 TFSI 170hk (2009 mod) ble markert som svaret   
    Chipping er i og for seg ganske uproblematisk, MEN: Det å bruke software som har forskjellige "steg" råder jeg deg til å styre langt unna, og kompisen din høres ut som en skikkelig bakgårds tuner. Greia med chipping er jo selvfølgelig å øke ladetrykket i turboen, som fører til mer effektiv forbrenning og bedre ytelse. Dette fører riktignok til at turboen jobber hardere og har en høyere sjanse for å havarere. Derfor er det veldig viktig å få tak i skikkelig utviklet programvare som sørger for at alle komponenter snakker sammen i riktig tempo etter at ladetrykket er justert opp, slik at motoren får tilstrekkelig med drivstoff, at turboen får bedre smøring osv osv.
     
    Nå vet ikke jeg hvor i det lange land du befinner deg, men om du har mulighet til å kjøre til Drammen så finnes det et firma som heter Ultimo (ligger like ved Arctic Trucks). Disse gutta har god peiling, og bruker veldig sofistikerte redskaper og software. Det tilbys ingen steg her, ettersom de chipper bilen din i et kompromiss mellom mest mulig effektøkning uten at det skal skape noe særlig mer slitasje på motoren. Jeg chippet min A4 2.0tdi der for et par år siden, og faren min chippet sin A4 3.0tdi der for nesten 7 år siden, og ingen av oss har hatt et eneste feilslag. Disse folka er veldig seriøse og profesjonelle, og sørger for å gjøre en skikkelig jobb. Mener å huske at de har en slags garanti også. 
     
    Leser på siden deres at din 170hk øker til 210hk og fra 250Nm til 310Nm. Riktignok er det vel hk som er mest interessant i en bensinmotor, men kraft ganger arm og alt det man lærer om i fysikktimen er gir vel også en pekepinn.
×
×
  • Opprett ny...