Gå til innhold

Gamle ørn

Medlemmer
  • Innlegg

    352
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gamle ørn

  1. Jeg skal ikke påberope meg å være noen eksptert innefor feltet, men jeg har likevel noen innspill som jeg mener er verdt å nevne

     

    Bygg og anleggsbransjen i Norge gjennomgår for tiden en voldsom omveltning, som møter stor motstand i betydelige andeler av bransjen. I Norge har vi et organ som godkjenner hvert enkelt firma som ansvarlig innenfor sin respektive bransje i en tiltaksklasse i 3 kategorier. Herav er kategori 1 den enkleste, og kategori 3 den mest krevende. Denne løsningen har eksistert i mange år. Tiltaksklasse 1 (TK 1) gir anledning til å utføre arbeid i den enkleste klassen innenfor sin bransje, mens tiltaksklasse 3 (TK3) gir anledning til å utføre arbeid (stå ansvarlig) innenfor sin respektive bransje på det mest avanserte nivå.

     

    Helt siden dette systemet ble innført har ting fungert som følgende: TK1 og TK2 uavhengig av bransje har blitt tildelt personer/firmaer med fagrev og en "forvarlig/utfyllende mengde erfaring". Slik har det fungert i en mengde av år helt siden DIBK (Direktoratet for byggkvalitet) ble oprettet, uten særlige innvendiger. Det som nå skjer i anleggsnorge, er at tiltaksklasse 2 fratas alle firmaer som tidligere har innehatt dette i enten en mannsalder eller kun 1 år. Dette begrunnes med at høyere akademisk eller faglig utdannelse kreves dokumentert for å inneha tiltaksklasse 2 eller høyere. Dette har skapt furore i bygg og anleggsbransjen, noe som i seg selv ikke er noen overraskelse.

    På den ene side forstår jeg fagarbeidere med sitt eget firma som har innehatt TK2 helt siden de begynte i anleggbransjen. La meg konstruere et eksempel: Murerfirmaet Jenssen & sønn AS har i en årrekke utført konstruksjon av broer i betong med en spennvidde på maksimalt 12 meter, fordi TK2 tillater spenn opptil slike lengder. Problemet for Jenssen & sønn AS er at tiltaksklassen deres er i ferd med å bli omgjort til maksimalt klasse 1. Dette tillater brokonstruksjoner på maksimalt 6 meter spennvidde. Daglig leder i Jenssen og sønn AS er i harnisk, fordi dette har medført nedsatt arbeidsmengde.

     

    For de som ikke orker å lese hele teksten ovenfor, her er sammendraget: Selvom jeg respekterer fagarbeidernes opprør mot det å miste tiltaksklasse 2 innenfor alle fagfelt i bygg og anleggsnorge, har jeg forståelse for myndighetens avgjørelse:

     

    Vil du helst ferdes over en motorveibro på det grunnlag av broen er konstruert på en kopi av en annen bro som "ikke har kollapset enda" eller ferdes over en bro som har et akademisk grunnlag for hvordan broen er konstruert.

     

    Poenget mitt opp i alt sammensurumet er at din utdannelse gjennom fagskolen er gull verdt for enhver tømrermester som ønsker å inneha ansvarsrett i tiltaksklasse 2.

  2. Som en person uten særlig interesse for politikk, og kanskje spesielt ikke partipolitikk i Norge, har jeg likevel følgende på hjertet.

    USA har de siste 70-80 årene vært, og er fremdeles anerkjent som verdens eneste supermakt. Det hører med til historien at USAs storhetstid hadde sin topp i årene etter andre verdenskrig, og spilte mange kort riktig for å vippe ting i sitt favør i årene som skulle komme. Mest kjent er kanskje Marshall-hjelpen og Truman Doktrinen. Tiltak fra USA med en helt klar agenda, men den krigs-herjede mannen i gata i Europas ruiner ga vel i utgangspunktet "blanke f***" i hvor pengene kom fra, så lenge han kunne forsørge familien sin. Årene som defineres som etterkrigstiden er passert for et utall tiår siden, og USAs posisjon som ledende supermakt er sterkt svekket, selvom den fremdeles er tilstedeværende. Så kommer mine utsagn, hvor jeg med vilje setter ting litt på spissen for å fremprovosere en reaksjon.

     

    Norske aviser, eksempelvis Dagbladet, VG, Nettavisen, Aftenposten etc. Dette er de største og mest leste avisene i Norge, og dermed også den største andelen av Norges befolknings primære kilde til nyheter og hva som beveger seg ute i verden. Størst fokus får naturligvis den vestlige verdensdel, og kanskje spesielt USA nå i valgtider. Det som skrives i nevnte aviser tas for å være "god fisk" og en objektiv fremstilling av nyhetsbildet av folk flest. Jeg er ikke typen som går med sølvfoliehatt og tror at alle og enhver har ondre hensikter, men Norges tabloidaviser og deres journalister flest har naturligvis en politisk "helning" som synes godt uansett hvor objektiv de ønsker å være. Jeg leser side opp og side ned hver eneste dag om tilsynelatende skadaløse hendelser i Trump-administrasjonen, og, hvordan han fremstilles som verdens mest hensynsløse mann.

    I samme omgang, så treffer tanken meg, uansett sett hvor rart stemmesystemet i USA måtte være, at av alle de som gikk til stemmerurnene i USA på valgdagen, så stemte (teoretisk sett) over halvparten av USA på Donald Trump. Det er jo verdt å bruke en tanke eller to på. 

    Artig er også den populære muren mot Mexico i sør han ønsker å bygge, noe som vekker stor avsky her hjemme, til tross for at følgende gjerde ble bygget på Storskog under innvandrer-strømmen i 2016-17. https://www.nrk.no/finnmark/vil-rive-grensegjerdet-pa-storskog-1.13673079

     

     

    Jeg mener at ikke at Donald Trump er den perfekte president, kanskje langt i fra. Som president i USA skal man være "alles" president, og selvom det som ytres fra øverste hold kanskje er den usminkede sannheten, så er det ikke nødvendigvis det folk trenger å høre. 

    Et annet punkt er også at Trump som POTUS, i utgangspunktet ikke har så store myndigheten og påvirkelse i hver enkelt stat i forhold til hva som fremstilles. EU er jo på sett og vis et forsøk på å gjøre Europa om til et tilnærmet likt styresett som USA, altså en konfederasjon av uavhengige stater. Hvor mange har i det hele tatt hørt om presidenten i EU (Donald Tusk), og hvilken praktisk innflytelse ville han i det hele tatt hatt på Norge dersom vi var medlem av EU.

  3. Interessant tema... Ser at autobahn in Tyskland blir nevnt i forbindelse med fart, noe som i seg selv ikke er så rart. Autobahn er i utgangspunktet et fenomen uten sidestykke over hele verden, med unntak av nord-Australia som merkelig nok heller ikke har fartsgrenser. Forskjellen er naturligvis at Nord-Austalias strekninger uten øvre fartsgrense i stort sett ikke rommer nevneverdige menger med trafikk, imens Autobahn i stor grad er en hovedfartsåre gjennom Sentral-Europa med svært trafikkerte strekninger. Det er som tidligere nevnt i tråden ingen øvre fartsgrense på Autobahn, men dette gjelder kun enkelte seksjoner av veien, og ikke hele strekket gjennom Tyskland. Tysk politi er meget sterkt representert på strekningene med fri fartsgrense, og slår hardt ned på en rekke forhold. Selvom det ikke finnes en øvre fartsgrense, er det svært strenge krav til aktsomhet til annen traffikk. Jeg har selv vært oppe i hastigheter rundt 300km/t på Autobahn. Ved slike hastigheter mister man fullstendig begrep om hastighet, og en bil i din kjørebane som holder en fart på 140-150km/t kan oppleves som om har parkert, og er stillestående i veibanen forut. Fri fartsgrense skaper naturligvis en mulighet til å "råkjøre", og definisjonen mellom hensynsløs fart og kjøring på slike strekker er ofte et vanskelig dilemma for Autobahns håndhevere av loven. Det artige faktum er forsåvidt at antall omkomne og alvorlige ulykker på Autobahn kun er en brøkdel av døds -og skadestatestikken i forhold til ordinære veier i Tyskland.

     

    Min oppfatning er at fri fartsgrense i utgangspunktet gjør at folk rett og slett bare holder en fart som de selv føler er komfortabel. Det finnes nok felt i samme kjøreretning på Autobahn at de som vil kan kjøre hele strekket i 70-80km/t og opp til 3-350km/t om de så ønsker.

     

     

    Spørsmålet vedrørende det å ligge over fartsgrensen i Norge har et relativt sammensatt svar. I korte trekk handler det om hvilken fartsgrense som er satt på stedet du ferdes. Et artig faktum er at fartskontroller tilnærmet aldri avholdes i 30-soner. 

    Det å overskride det som er definert som maksimalt tilltatte hastighet er i alle tilfeller et lovbrudd. men overskridelsene behandles forskjellig avhengig av fartsgrensen på stedet. Å overskride fartsgrensen med 20km/t i en 40-sone straffes naturligvis mye hardere enn å kjøre i 100km/t i en 80-sone. 

    Motorveier i Norge defineres i hovedregel som veier hvor kryssene trafikk er løftet i planoverganger, og møtende trafikk er adskilt, samt sammenhengende belysning. Disse veiene gis fartsgrenser fra 90-110km/t. Slike fartsgrenser settes der det er helt unaturlig for mennesker og dyr plutselig og uforventet å oppholde seg i veibanen. Slike veier i Norge bygges idag etter standarer som ville forsvart en fartsgrense på rundt 140-150km/t. Dette fører naturligvis til en økt trafikksikkerhet. Det artige er at da fartsgrensen på enkelte strekninger i Norge ble gitt fartsgrense 110km/t viste tall fra politiet og vegvesenet at antall forseelser i sammenheng med fartsoverskridelser gikk betraktlig ned. Straffereaksjoner i slike fartsgrenser er også betraktelig redusert. Det tas hensyn til hvor fort trafikken forut faktisk gikk, kjøreforhold, bilens standard, eventuelle farlige observerte situasjoner etc. Jeg har selv opplevd å bli målt til 117km/t i 80-sone, hvor reel hastighet antageligvis var mye høyere. Faktorer som spilte inn var som nevnt hvor mange andre trafikkanter som ferdes på veien på tidspunktet etc. Sett at du ligger i 120km/t i en 100-sone, hvor 20 biler foran deg holder samme hastighet, og du har en akseptabel avtand til bilen foran, så tror jeg ikke politiet bryr seg.

     

     

    Den største fienden er ikke fart i seg selv, men fart i kombinasjon med uforkuserte sjåfører med blikket ned på telefonen.

  4. Muntlig eksamen i fysikk er delt inn i 2 deler. Del 1 er faktisk skriftlig, hvor du tildeles et oppgaveark som skal besvares etter beste evne. Her er som normalt alle hjelpemidler tillatt. Læreboka er regnet som et lovlig hjelpemiddel. Du har relativt kort tid på å besvare disse spørsmålene, så vær konkret og ikke kast bort tid på spørsmål du ikke har begrep om. Etter at besvarelsestiden har løpt ut, skal besvarelsen leveres inn til sensorene (vanligvis 2 sensorer)

     

    Sensorene bruker litt tid på å evaluere besvarelsen din fra del 1 av eksamen (ca 30-45min) før du kalles inn til del 2 av eksamen. Det er her den muntlige delen av eksamen begynner. Først skal du begrunne og forklare hvordan du kom frem til den besvarelsen du gjorde i del 1. Deretter kommer en uforberedt del hvor sensorene plukker et tilfeldig kapittel fra boka (f. eks termofysikk eller kosmologi) 

    De stiller deretter spørsmål ut ifra "kapittelmålene" fra det aktuelle kapittelet (altså kjennskap det er forventet at du har tilegnet deg i kapittelet)

    Det er lett å få det vi kaller "jernteppe" ved den muntlige delen av eksamen. Det viktigste aspektet ved muntlig eksamen er å huske at sensorene foran deg er helt alminnelige mennesker. Dersom du ikke kan hele svaret på et av spørsmålene, så prøv å ressonere deg frem til et svar. Sensorene er der i utgangspunket for å hjelpe deg med besvarelsen din.

    Husk at det også er ubehagelig for sensorene å gi deg stryk karakter når du sitter rett fremfor dem. Gjør ditt beste og vis at du har interesse for faget, så skal du se at du er langt på vei mot en ståkarakter.

  5. Hiver meg på i håp om å plukke opp et tips eller to fra noen som er litt mer inn i dette enn meg.

    For en tid tilbake, 6 måneder ca, kjøpte jeg noen andeler i DNB teknologi kun basert på tidligere avkastning og den gode "ratingen" fondet hadde. Jeg har hverken kunnskap eller tid til å kjøpe/selge enkeltaksjer, så et aksjefond passer meg egentlig midt i blinken. 

     

    Resultatet sålangt har egentlig vært veldig bra i forhold til forventningene. (Legger ved et bilde fra Nordnet) 

    Alt av fond er vel bedre enn å ha pengene i banken(?)...

     

    Spørsmålet jeg stiller er om det lønner seg å for eksempel doble nåværende investering i DNB teknologi, eller om det finnes tilsvarende fond med kanskje enda bedre fremtidsutsikter?

    post-364523-0-07482700-1564785004_thumb.png

  6. Ulyd er i utgangspunktet uvesentlig. Men slakk i kuler og ledd er veldig vesentlig, og om det er dette som forårsaker ulydene kan det være grunn til feil. Det kommer jo selvfølgelig an på hvor alvorlig slakken er. Du skriver "løse stag". Det får meg til å tenke at slakken er så stor at det er grunn til å anmerke dette. 

     

    Kort fortalt må du regne med at det blir anmerket.

     

    OBS! Merk også at du ikke lenger har de to "reserve-månedene" som du hadde tidligere. Nå blir bilen begjært avregistrert dagen etter kontrollfristen. Er den 30. april, er bilen din ulovlig å kjøre fra og med 1. mai.

     

    Virker litt overkill å bytte alt sammen når støttestag stort sett bare koster noen få hundrelapper. Etter det jeg har hørt gir støttestag kun 1-er-feil. Alt annet opphengsgreier gir 2-er.

     

     

     

    Takk for begge svar. Det er 3 stag på hver side som er ganske løse. Det merkes ikke under kjøring på noe annet vis enn ulyd ved å "hive" rattet raskt frem og tilbake, og ved å kjøre over dumper i veien. Tusen takk for den notisen om at det ikke lenger er 2 reservemåneder forresten, dette trodde jeg fremdeles gjaldt...

  7. Ikke direkte øl men veldig gjerne noe drikke generelt. Enten vann, iste (som jeg drikker nå) eller brus.

     

    Jeg har lenge hatt den samme jobben.

     

    Jeg har ikke lenge hatt den samme jobben. Regner vel ikke 3 år som skytebas som "lenge"

     

    Jeg har eid min egen bolig siden jeg var 18 år.

  8. Skal vi først ha slike tøvete lover (og det skal vi tydeligvis), så synes jeg det også burde legges inn at butikker må ha en måte å fysisk stenge tilgangen til øl på det gitte tidspunktet (og da ikke kun ved å dra foran en gardin som en kan stikke hånden bak).

     

    Har en kunde først fått plukket med seg en vare, så må han/hun også få lov til å betale for den og ta den med seg. At ansatte skal måtte sjekke kamera for å verifisere når kunden fysisk tok i varen er lite holdbart både for kunde og ansatt.

     

    Nå er jo snart Krf en saga blott (takket være Ropstad og Bollestad) så forhåpentligvis slipper vi slike problemstillinger i relativt nær fremtid.

     

    Jeg er helt enig i det du skriver. Spesielt når du nevner at "stopp er stopp", altså at ølsalget er stengt på slaget uten noen slike utenomregler. Nevnte egentlig bare dette smutthullet vedrørene alkoholsalg fordi at det per dags dato eksisterer, og at det å vite om det kan tjene til en viss hensikt. 

     

    Er også til en viss grad enig at dette med alkoholsalg er en form for overformynderi. På èn side, så er denne loven med stor sannsynlighet vedtatt i beste mening, og ble antageligvis vedtatt med den hensikt å heve våkenheten rundt konsekvensene av alkoholmisbruk.

    På den annen side er jeg tilhenger av at myndige personer må få anledning til å ta de valgene de selv måtte ønske, uten at storebror skal passe på. 

    For min del er dette dilemmaet litt hodebry, ettersom jeg som nevnt har en viss respekt for personer i den lovgivende makts ønske om å verne sine medmennesker "fra seg selv", samtidig som jeg er stor tilhenger av at enhver må kunne ha friheten til å ta egne valg etter å rådslå med seg selv, uavhengig av de konsekvensene dette medfører for enkelte.

    • Liker 1
  9. Hoppla.

     

    Har en 2011 BMW X5 som er moden for EU-kontroll nå i slutten av April. Saken er den at jeg har en fryktelig ulyd i forstillingen på begge sider. Har hatt bilen på løftebukk, og funnet 3 løse stag på hver side av forstillingen som lager ulyden. Hjullager og drivaksel er ok, virker som dette bare er sånne "støtte stag" eller hva man kaller det, kan egentlig ikke ordet på disse, men tenkte bare å kjøpe en sånn full forstillingspakke fra bildeler.no til 10-11 lapper og bytte alt som følger med i pakken. Problemet er at jeg jobber endel, og får aldri hentet motivasjonen til å faktisk bytte delene. Blir vel til at den havner hos et verksted nå som tiden renner ut for kontroll. 

     

    Spørsmålet lyder som følger:  Er ulyd i forstilling nok til at bilen ikke går igjennom EU? Sett at det ikke finnes andre feil på bilen naturligvis. Bilen står mye stille, og det hadde derfor vært godt å feie unna EU kontroll, og fikse bilen så fort tiden strekker til.

  10. Dette var vel egentlig ikke helt min greie, men jeg er likevel særdeles glad i musikere som faktisk spiller fysiske intrumenter. Det virker for meg som at hver av en av disse artistene er særdeles dyktige og i utgangspunktet spiller toner som er krevende og vanskelig å få til. Det som trekker ned (for min del) er det at det høres veldig "usynkronisert ut". Jeg synes hver og en av intsrumentene spiller godt hver for seg, men at det ikke "passer sammen" i denne sammenhengen. Gir den en 5/10 fra min side. 

     

     

    Legger ved sangen jeg hører på for øyeblikket

    https://www.youtube.com/watch?v=5A-4VGfx5lU

  11. Du har aldri rett til å få kjøpt øl. De har kanskje muligheten, hvis det du sier stemmer.

    Siterer, "hvis det du sier stemmer"

     

    Jeg tillott salg av alkohol flere ganger etter at ølsalget var stengt. Husker vi som regel fikk besøk av et kontrollorgan for alkoholsalg innen et par dager etter at et slikt salg fant sted. Viste seg da gang på gang at dette var innenfor regelverket.

    • Liker 1
  12. Du har aldri rett til å få kjøpt øl. De har kanskje muligheten, hvis det du sier stemmer.

    Du har helt rett, litt dårlig formulert av meg. Det er alltid personen som jobber i butikken som bestemmer om du får kjøpe øl, uavhengig av klokkeslett. Det er jeg prøver å poengtere er at dersom du vet du tok med deg ølen til køen før ølsalget stenger, og du spør pent, så løser dette seg antageligvis dersom personen bak kassa har tid, og lyst.

    • Liker 1
  13. Flotte saker med denne tråden.

     

    Har litt sinne jeg må få ut som skjedde i går.

     

    Jeg var akkurat ferdig på jobb etter 10 timer, klokken var ca 17.50. Jeg hadde endelig fri, noe som jeg sjeldent har. Jeg hadde hele dagen tenkt å slappe av med et par øl og en god film. Så jeg kjører som en galning fra jobb og ned på butikken, løper inn og tar 3 0,33 øl å går mot kassa...I det jeg skal til å betale sier den gamle dama bak kassa at klokka er over 18.00.

    Hun hadder rett, klokka var 2 minutter over...jeg vet at så lenge man har plukket opp varen før 18.00 spiller det ingen rolle. Men nei, hun nekta å gi seg...så jeg gikk ut av butikken i trass og sinne.

     

    Hvem i huleste fant på at det var en god i ide og stenge øl salget kl 18.00 på en lørdag og ikke 20.00? for meg så gir det absolutt ingen mening.

    Er det bare for å være drittsekk? bare fordi kl er over 18.00 kan ikke jeg som person få lov til å nyte 3 øl?

     

    :hrm:

     

     

    Jobbet i en Rema 1000 butikk for mange år siden, og det er faktisk et "smutthull" i denne regelen som ikke så altfor mange er klar over. Grunnen til at den aldri blir opplyst om av butikkpersonalet er at den krever litt arbeid. 

     

    Faktum er det at dersom du har tatt ølen ut av hyllen, og lagt den i handlekurven/vogna før klokken ble 1800/2000, for så å oppleve den store frustrasjonen ved at køen i kassa haler ut tiden, og ølsalget da stenger, har du rett på å kjøpe alkoholen du bar med deg. Husker veldig godt vi fikk opp en melding som sa noe slik som "Denne varen har en tidssbestemt salgsramme, ønsker du å selge varen likevel? Ja/Nei" 

     

    Her må faktisk en ansatt i butikken kikke på opptak fra kamera for å dokumentere at alkoholen ble tatt ut av hyllen før tidsfristen. Dersom så er tilfelle, kan du faktisk lovlig betale for alkoholen etter at klokken er slagen.

    • Liker 2
  14.  

     

     

    ...

    Så det du sier her er at det er mulig å sette lånet i mitt navn, men forsikring i mine foreldres? må bilen da også registreres på dem?

    Jeg håper jo du fikk mer en det ut av innlegget mitt, men ja.

     

    Dette med lån og forsikring er jo egentlig veldig logisk.

     

    Du kan låne til en bil du eier. Du kan ikke låne penger til en bil du ikke eier, så da kan naturlig nok ikke foreldrene dine stå som eiere av bilen.

     

    De forsikrer bilen, du står som bruker. Du må ha full kasko fordi det er lån på bilen.

    Du kan løse det på denne måten:

     

    Bilen står i foreldres navn, du som medeier

    Foreldre skriver under på at utlåner får ta pant i bilen

    Lån blir utbetalt og du står som ansvarlig.

     

    Det er svært få/ingen som lar deg forsikre en bil på foreldrene dine som ikke er registrert på de.

    Å forsikre en bil, og kanskje spesielt en bil med tredje parts interesse i på en annen person enn eier av bilen mener jeg å huske å ha fått blankt avslag på for mange år siden. Mulig dette har endret seg siden.

  15.  

     

    Er jo også MYE billigere å sette forsikringen på en av foreldrene dine.

    Jo sant det, men hva med bonus på deg selv. Har 75% på 10 året.

    Hadde ikke hatt det om jeg forsikret bilen/motorsykkelen på mine foreldre :)

    Bilen min er forsikret på forelder og jeg sparer mer på det enn jeg ville på å opparbeidet bonus. Og om man kjører feilfitt i 5 år + får skriftlig fra arbeidsgiver at man har kjørt arbeidsbil feilfritt så får man prutet seg frem til ganske greie forsikringer. Det er forbruker som gjør banken en tjeneste ved å bruke dem til forsikringen sin, ikke motsatt, dermed er mulighetene gode for å starte en liten priskrig mellom bankene så lenge man orker å ta seg tid til det

    Da må lånet antageligvis også stå i foresattes navn. Meg bekjent kan ikke forsikringstaker være annen person enn bilens eier og bankens lånetaker.

  16. Startbonus er forøvrig 20%

    Når du kjøper den aktuelle forsikringen vil det telle svært mye at du er 5 år yngre enn 23, at dette mest sannsynlig er din første bil, kjørelengde, egenandel, hvordan bilen oppbevares til daglig, at du har lån med pant i bilen etc. Husk at selv 2100kr er mye penger i _tillegg_ til de tusenlappene som billånet koster deg, drivstoff, vedlikehold osv. Klart du sikkert har råd til denne bilen dersom du ikke har noen andre utgifter, men bilen vil koste deg rundt 5-6000kr i måneden uansett hvordan du vrir og vender på det... og det er mye penger bare for å kjøre en 2-liters BMW...

  17. Hver gang jeg ramler over tilbud om å bli med på slike greier som dette, trenger jeg egentlig kun spørre meg selv om en ting først: hva er verdiskapningen i firmaet? Husker godt herbalife hypen for eksempel. Ser forøvrig at herbalife fortsatt har enkelte kjeder som fører produktene deres, og at de tydeligvis har kontorer ved avkjøringen til lagåsen på Fornebu...

  18. Du kommer mest sannsynlig til å få forsikringspriser på rundt 40 000 i året for fullkasko. Det tilsvarer +\- 4000kr i måneden oppå billånet. Dette er bokstavelig talt forsikringsselskapenes måte å si «vi ønsker ikke ta risikoen på å ha deg som kunde»

    Sett at du tar billånet i ditt eget navn selvfølgelig, og ikke dine foresatte e.l

×
×
  • Opprett ny...