Gå til innhold

satchmo

Medlemmer
  • Innlegg

    571
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av satchmo

  1. Har nå fått 55-200 og det virker meget bra.

    Men merker at zoom ringen er mye tregere en på 18-55.

    Er det normalt?

     

     

    Er det noen som han bekrefte/avkrefte dette?

    Må vite før jeg evt sender objektivet i retur.

    Har aldri tidligere opplevd så treg zooming på noen objektiver.

     

    Sjekket i går. Kan bekrefte at det også hos meg er mer motstand både i zoom-ring og fokuseringsring på 55-200 sammenlignet med 18-55. Men ikke direkte tungt på 55-200 heller. Selv liker jeg faktisk best løsningen på 55-200, spesielt når det gjelder fokusering. På 18-55 går ringen nesten for lett.

    • Liker 1
  2. Da falt jeg for fristelsen og kjøpte et pent brukt Fujifilm X-T1. Tidlig julegave til meg selv. :)

     

    Førsteinntrykket er godt. Er ikke helt begeistra for retningsknappene, de er litt slække. Dog var jeg fullstendig klar over det. Kan nok vende meg til det, særlig når det er så mye bra som veier opp.

     

    En annen ting jeg ikke liker helt er at man ikke har mulighet til å tilegne forskjellige auto-ISO-settings til Custom-innstillingene. Dette var jeg veldig glad i på X-E1 og X-E2. Der hadde jeg f.eks gjort klart basisinnstillinger for gatefoto med hhv minimumlukker på 1/200s og 1/500s, slik at jeg fort kunne få ålreite settings dersom noe interessant i bevegelse plutselig dukket opp.

     

    Dog, jeg kan jo bare bli trygg på å skyte manuelt og bero meg på en max-ISO.

     

    EVF'en :love:

    Vippbar skjerm er også særdeles kjekt til gatefoto.

     

    Gratulerer! Se her: https://eivindrohne.wordpress.com/2014/06/30/hvordan-forbedre-funksjonsknappene-pa-fujifilm-x-t1-med-sugru/

     

    Kjøp deg Sugru og bruk på de knappene du ønsker å forbedre. Det har jeg gjort, vesentlig bedre!

  3. Innstrammingen din virker helt grei tomsi42.

     

    Forøvrig synes jeg vi heller skal takke tomsi for at han gidder å stå for dette. Men diskusjonen er ikke ny, den kommer årlig akkurat som festen selv. Jeg kjøper ikke påstanden om at den er laget for de som (mener de) kan foto. Som tomsi saklig har forklart maaaange ganger alt er det fritt frem for alle å lage et alternativt opplegg.

     

    Stå på tomsi, håper oktoberfesten blir like inspirerende som tidligere. Foreløpig er jeg litt usikker på egen deltakelse, må vurdere tilgjengelig tid først.

    • Liker 1
  4. Da er det på tide å oppsummere aprilfesten. Først av alt takk til alle dere som har kommentert flittig underveis! Selv om formålet med aprilfesten ikke er å få beinhard bildekritikk så er det alltid interessant og nyttig å få noen tilbakemeldinger på hva som fungerer og ikke. Enda morsommere har det vært å følge med på dere andre.

     

    Det jeg er godt fornøyd med er å ha levert bilder nesten alle dager. Selv om jeg var påmeldt som pingle så ble det litt prestisje i å få tatt en bilde de dagene det var mulig. Jeg merker også at jevn fokus på foto medfører at man blir flinkere til å se etter motiver i alle situasjoner. Slik sett så synes jeg utfordringen har vært nyttig.

     

    Takk for følget til dere alle!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...