Gå til innhold

karving

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av karving

  1. Jeg har for tiden trådløst bredbånd fra Telenor med en 30mb/s linje. Både Telenor og Telia kan tilby raskere hastigheter når jeg sjekker med Speedtest, så jeg leker med tanken om å gå over til mobilt bredbånd (og heller betale litt mer pr måned for en vesentlig raskere linje). Mitt forbruk pr måned vil ikke overstige 600gb/måned.

    Jeg ser release.no tilbyr 500gb til 1099kr.

    Er det andre som tilbyr tilsvarende / større mengde på mobilt bredbånd (før hastigheten strupes)?

  2. Jeg har hatt Telenor sitt Hjemmebredbånd Mobilt (eller hva det enn heter), med en 30/30-linje. Jeg opplever stabilt 40 ned og minimum 30 opp, så jeg klager ikke (skulle gjerne ha hatt en raskere linje, men det er en annen diskusjon). 
    Jeg var tidlig på ballen og fikk abonnementet uten å bli prakket på en ekstern antenne +++, men jeg ser alle krever det nå + leie av antenne / router (?).

    • Liker 1
  3. LMH1 skrev (5 timer siden):

    Spørs vel om så mange vil betale:

    1299,-/md for 1250 Mbps for nedlasting, 50 opplasting

    Eller 1299,-/md 1000 Mpbs for nedlasting, 500 Mbps for opplasting. 

    Da det er teknisk mulig å gi høyere ytelse uten prisen er så mye mere, er selve jobbet med terminering som koster men er mere lønnsomt å tilby mye hvis prisen er så høy. Husk 499 kr kommer i tillegg for tv + leie av dekoder til 49 kr måned. Så det blir mist 1300 kr måned eller 1500 kr måned pluss eventuelt etablering.

    Hvor har du disse prisene / hastighetene fra? Jeg finner dem ikke på Telia.no.

  4. Dubious skrev (1 time siden):

    Nåh, kanskje naboen tenker på skadene en gravemaskin vil gjøre på plenen
    Om det er kun det det står i, så kan du grave ned for hånd og gjøre null skade
    Hvor langt er det du må grave?

    Det er 15-20 meter i naboens hage, så må men grave / fjerne asfalt for å komme til min husvegg. Snakket med Telenor idag, de er mest lystne på luftstrekk. Så jeg får prøve å overtale en annen nabo til å strekke / "seriekoble" deres fiber over mot mitt hus. 

     

    To be continued...

  5. Dubious skrev (12 minutter siden):

    Grav i veien?
    Regner med at dere har rett til å bruke veien
    Evnt. ta kontakt med advokat for de kan ikke nekte deg å grave ned fiber på deres tomt om det er eneste vei

    Tja, jeg er ikke helt komfortabel med å la dette bli advokatmat, vi har planer om å bli boende her en god stund + ha et godt forhold til våre naboer (ikke spør "så hvorfor lar dere ikke grave")

  6. Dubious skrev (2 minutter siden):

    Tviler på at kobber ligger i rør, og ihvertfall ikke rør som en kan blåse fiber inn i

    Hva er det naboene ikke vil godta?
    De må også over på fiber, så de blir tvunget til å grave og da kan det bli billigere om flere går sammen, evnt. om det er mange boliger, hvor de graver gratis om X antall skriver seg opp for fiber

    Boligen vår ligger i "andre rekke" fra gaten, så naboene i "første rekke" har hhv Get og Telenor fiber inn til seg. Men de vil ikke godta graving inn til oss eller luftstrekk over deres eiendom....

  7. Nidar2 skrev (21 minutter siden):

    Ta med installasjonskostnadene. Pris på fiber varierer utfra hvor man bor, og om man bor i enebolig eller leilighet. Konklusjonen er at det blir dyrere med fiber. Nå når 5G kommer vil hele installasjonen være bortkastet. De aller færreste bruker flere hundre GB om dagen slik at mobil nett fint kan brukes.

    Ved fiber låses man ofte til en leverandør, ved å bruke mobilt kan man til envher tid velge det som passer best.

    Det er jo her hele usikkerheten / svakheten ved det markedet vi har nå ligger. Vi vaner ikke når 5G kommer for denne typen bruk. En ting er hva duopolet reklamerer med, en annen ting er hva de faktisk kommer til å tilby fremover. Ja, jeg er sikker på at vi har en god trådløs løsning i 2025, men bare nesten ?

     

  8. NULL skrev (55 minutter siden):

    Hvis du har internett via HFC (koaks), ser jeg vel liten grunn til å gå over til mobilt bredbånd eller bruke store penger selv på å få lagt fiber. 

    Med det sagt, fast bredbånd via mobilnettet burde absolutt gi deg mulighet til å se TV via Mac-en o.l., med mindre det ikke er dårlig mobildekning der du bor. Fast bredbånd via mobilnettet er gjerne basert på eksterne antenner montert på huset. I praksis da kan forholdene bli bedre via dette enn hva man klarer på mobilen.

    Problemet med fast bredbånd via mobilnettet er at du er prisgitt leverandørenes (dvs Telia/Get og Telenor) sin velvilje til å installere det hos deg. Bor du i et område hvor de allerede kan tilby fiber / coax, så er det lite trolig at dette er et alternativ. Jeg var i kontakt med Telia om å få dette til mitt hus, men de ville heller grave +++ (og dermed en kostnad for dem på 70 000kr) enn å tilby meg dette. Forstå det den som kan.

    • Liker 1
  9. zeebra skrev (4 timer siden):

    Ca 1 tomme diamater. Betydelig tykkere enn strømledninger. Sikkert ikke en standard på det, men flere, men slik er iallefall de jeg har sett,

    Men fiber er absolutt å anbefale så snart som mulig. Et alternativ er å spørre om (og eventuelt betale) for å få kabelen nedgravd. Du kan jo også drøfte det hele med naboene.

    Naboene er helt med, og vi har fått et tilbud fra Get hvor de graver hele veien til huset, dvs ingen "egeninnsats" som det så pent heter. Det frister litt mer med denne løsningen enn det Telenor har kommet med.

  10. agvg skrev (19 timer siden):

    Hvor gammelt er huset? Hvis det er bygget i nyere tid kan det være lagt rør fra strømskap og og det inn til inntaksskapet for strøm, har dere felles inntak eller er det ett inntak for hver bolig? Har du sjekket om telefon går i rør? Er vel også lite sannsynlig at det er er egne telefonkabler til hver bolig fra skap.

    Huset er bygget på 90-tallet. Jeg tror det er et felles inntak (dvs, det er et lite grønt skap på den ene siden). Det er ingen kabler som går i luftstrekk til boligen / boligene, så jeg antar at det er x antall rør som er lagt her.

    Tenker du at Telenor eller Get kan benytte seg av disse?

  11. HW1 skrev (31 minutter siden):

    Det å grave eget rør er et alternativ til Luftstrekk. Jeg fant det ut selv ca 1 uke etter at viken fiber/Altibox hade vært hjemme hos oss.

     

    Du graver da ned et oransjet plastrør også kommer montøren og blåser fiber gjennom i ettertid.

     

    (Jeg har ikke gjort dette selv, men hadde jeg vist om alternativet før jeg fikk Luftstrekk så hadde jeg gjort det sånn.)

    Med en asfaltert gårdsplass så utgår dessverre graving. Mitt eneste håp er å kunne bruke eksisterende rør (noe jeg ikke aner om går an).

×
×
  • Opprett ny...