Jump to content

karving

Medlemmer
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)
 1. Det blir bakken, så det er enten kjeller eller første etasje inntaket skal være.
 2. Som overskriften sier, hvordan finner man denne? Jeg har overtatt et hus hvor det ikke er noen antenneuttak, kun DSL-koblinger (som jeg ikke kan bruke..). Jeg skal få internett fra Telia/Get, og iflg dem er det lagt opp til HFC-nett til boligen. Hvordan i alle dager finner jeg inntaket / evt. uttak som er blendet igjen i forbindelse med div oppussinger?
 3. Hvor har du disse prisene / hastighetene fra? Jeg finner dem ikke på Telia.no.
 4. Problemet med div utelandske sim-kort er jo hvor lenge de "varer". En kan jo ikke sitte på et lite bibliotek av ulike leverandører og drive med swapping i tide og utide. Særdeles lite familie-vennlig løsning.
 5. Det er 15-20 meter i naboens hage, så må men grave / fjerne asfalt for å komme til min husvegg. Snakket med Telenor idag, de er mest lystne på luftstrekk. Så jeg får prøve å overtale en annen nabo til å strekke / "seriekoble" deres fiber over mot mitt hus. To be continued...
 6. Til graving også? Ikke "kun" til å kjøre inn til mitt hus?
 7. Der har vi en annen nabo som ikke godtar graving på veien sin (ja, det er en privat vei...).
 8. Tja, jeg er ikke helt komfortabel med å la dette bli advokatmat, vi har planer om å bli boende her en god stund + ha et godt forhold til våre naboer (ikke spør "så hvorfor lar dere ikke grave")
 9. Boligen vår ligger i "andre rekke" fra gaten, så naboene i "første rekke" har hhv Get og Telenor fiber inn til seg. Men de vil ikke godta graving inn til oss eller luftstrekk over deres eiendom....
 10. Jeg må presisere: spørsmålet er: kan man erstatte kobberet med fiber uten å grave? Dvs, trekke ut kobber, blåse inn fiber. Jeg har ingen løsning pr idag, Telenor vil ikke la meg overta DSL-linjen fra forrige eier. Så jeg er stuck med en 4G-løsning inntil videre.
 11. Går dette an? Det er lagt inn kobber til huset, men Telenor vil ha meg over på fiber. Jeg har forhørt meg med naboer om luftstrekk / graving, men de går ikke med på dette ? Hverken Get/Telia eller Telenor vil tilby meg en trådløs løsning. Noen som har et godt forslag her? (og nei, jeg er ikke interessert i div estiske/finske SIM-kort løsninger).
 12. Det er jo her hele usikkerheten / svakheten ved det markedet vi har nå ligger. Vi vaner ikke når 5G kommer for denne typen bruk. En ting er hva duopolet reklamerer med, en annen ting er hva de faktisk kommer til å tilby fremover. Ja, jeg er sikker på at vi har en god trådløs løsning i 2025, men bare nesten ?
 13. Ble solgt inn til oss (vi er 3 enheter) som gratis, men tilbudet endte opp med at vi måtte betale 8000kr selv for graving. Vi sitter foreløpig på gjerdet, da jeg venter på info fra Telenor om mulig luftstrekk av fiber i stedet.
 14. Problemet med fast bredbånd via mobilnettet er at du er prisgitt leverandørenes (dvs Telia/Get og Telenor) sin velvilje til å installere det hos deg. Bor du i et område hvor de allerede kan tilby fiber / coax, så er det lite trolig at dette er et alternativ. Jeg var i kontakt med Telia om å få dette til mitt hus, men de ville heller grave +++ (og dermed en kostnad for dem på 70 000kr) enn å tilby meg dette. Forstå det den som kan.
 15. Litt off-topic, men hvilken operatør / hvilket sim-kort er det du bruker?
×
×
 • Create New...