Gå til innhold

Dizzeebizzle

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dizzeebizzle

  1. Holder med 1 tb SSD kan ikke se at det er noen grunn til å ha en masse spill innstalert? man spiller som regel kanskje 2 eller 3 spill og andre spill kan innstaleres etter behov og man sletter spill som ikke spilles mye slik gjør jeg det!

    Som nå så spiller jeg kun Days Gone og har kun Uncharted innstalert så jeg har 80% ledig hd plass på PS 4 !

    Det handler ikke bare om de 2-3 spillene du spiller, men stor lagringsplass er også for future proofing. Jeg har nevnt tidligere at PS4 har en spesiell unpacking mekanisme på patches, der du må ha 2-3 ganger størrelsen på patchen du laster ned for å få installert den. I tillegg er det ikke alle som konstant har lyst til å slette og installere spill, spesielt om man er glad i digitale spill som jeg er og dermed avhengig av raskt internett. Og for å ta et eksempel: RDR 2 er på 105 GB, GTA 5 på 70+ GB. Det tar dermed ikke så lang tid å skjønne at man har begrenset lagringsplass.

    • Liker 1
  2. Gitt at du fokuserer på kun et par spill av gangen, så vil en firecuda gi deg tilsvarende resultater, men den bråker en del og bidrar til å utvikle varme i tillegg. Hvis du spiller en miks av over 4 spill, vil ikke cachen være nok og du vil falle over på spinndisk ytelse i noen av spillene.

    Det er sant som du sier, men jeg tror at i praksis så vil resultatene jevne seg ut etter å ha bootet spillet 3-4 ganger. Og med mindre man er bastant på at spillet skal absolutt laste så fort som mulig som f. eks ved testing til YouTube-video, så vil ikke den gjengsle spilleren bry seg så mye. For meg personlig så var det viktigste lagringsplass, og så kom hybridteknologien som en bonus. 2 TB SSHD til 800-900 kr syns jeg er et utrolig godt kjøp, med tanke på at spill i dag runder 60-80 GB i størrelse og vokser med patches.

     

    Og når vi er innom lagringsstørrelse, hvorfor insisterer PS4 på at jeg MÅ ha minst 30 GB ledig plass til en patch på 7-8 GB? Helt bakvendt og upraktisk teknologi. Må konstant slette spill fordi et spill må ha minst trippel størrelsen av patchen ledig til unpacking og installering. Dagens utbrudd..

  3. Dagens produkter er det ikke noe å bekymre seg for, i hvert fall ikke i PC-verden der Microsoft vil sørge for at du får Windows-oppdateringer (om du vil eller ikke :p). Ser ut som om det går utmerket å legge inn Linux på Matebook X Pro også.

     

    For Huawei som selskap tror jeg de kommer til å slite med å skalere ned selskapet fort nok, men jeg kan ikke forestille meg at de forsvinner med det første.

    Ser den. Jeg har generelt alltid vært skeptisk til Huawei. Tror jeg beholder Mac’en for første året, og ser ann om det er behov for noe kraftigere etterhvert :)

  4. Hadde nok heller gått for Matebooken.

    Test av lignende MSI hos Notebookcheck: https://www.notebookcheck.net/MSI-GS65-Stealth-Thin-8RE-051US-GTX-1060-Laptop-Review.330376.0.html

    Test av Matebook X Pro hos Notebookcheck: https://www.notebookcheck.net/Huawei-MateBook-X-Pro-i7-8550U-MX150-Laptop-Review.323906.0.html

     

    GS65 er vesentlig bedre til gaming (tenk 4-6 ganger raskere), rå prosessorytelse, og kjøling/stillhet, på absolutt alt annet er Matebook X Pro vesentlig bedre:

    Matebook X Pro har dobbelt så høy lysstyrke, og bildekvalitet ellers er ikke til å sammenligne.

    Høyttalermessig har GS65 mer lydstyrke, men lydkvaliteten fra Matebook X er vesentlig bedre.

    Matebook X Pro vil definitivt holde en hel dag på batteri, GS65 vil kanskje gjøre det samme avhengig av hvor lenge du bruker maskinen.

    Vektmessig er det heller ingen konkurranse selvfølgelig.

     

    Litt kjapt om gaming:

    Et GTX 1060 er godt til alle spill i dag, men det vil ikke være spesielt nyttig for spill som kommer om to-tre år.

    Matebook X Pro har en Thunderbolt-port, det betyr at du kan koble den til en eGPU-dock med et kraftig grafikkort (som selvfølgelig kan oppgraderes i fremtiden) og få brukbar spillytelse.

    Takk for svar!

    Hvordan ser du ann at det kommer til å gå med Huawei-PC’er mtp det som skjer i verden?

    • Liker 1
  5. Har du gode specs på Mac’en? Min er Air fra 2015 med 4GB RAM og femte generasjon i5, noe som jeg føler blir litt svakt med dagens standarder.

     

     

    Heisann!

     

    Går ut av master i informatikk nå og hva du har av PC er av liten betydning gjennom studiet. Jeg har selv hatt Macbook gjennom studiet, noe ca 50% av studentene har og den har fungert supert og det har i emner ofte vært en fordel om man har hatt mac/linux over windows pga enkelheten av å komme i gang med diverse språk og rammeverk.

     

    Gå for det du føler deg komfortabel med. Alt fra under 10k - 20k+ i prisklasse fungerer helt supert!

  6. Hei!

     

    Jeg lagde en tilsvarende tråd i går, da jeg selv skal starte på informatikk på NTNU til høst. Fikk ikke svar på tråden, men uansett...

    Har sett litt på denne:

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MSIGS658RE033/msi-gs65-8re-033ne-stealth-15-6-barbar-gaming-pc

     

    Synes den har gode specs, fint design og er portabel. Vil ha en PC som har litt kraft men samtidig er smidig og "under-the-radar" om du skjønner. Har også selv vurdert Dell XPS-serien. Huawei vurderte jeg også i starten, men er skeptisk mtp det som skjer for tiden. Dog, jeg ser ingen grunn til at du ikke vil kunne motta sikkerhetsoppdateringer og slikt.. Men igjen, jeg ville vurdert noe annet.

     

    Har spurt informatikkstudenter IRL og på nett, og de alle sier det samme: det spiller så og si ingen rolle hva slags PC du bruker. Det brukes tydeligvis ikke så mye kraft, i hvert fall ikke på første året. Og om du skulle trenge å bruke litt krefter, har de fleste skoler virtualiseringsløsninger eller egne PC-labber. Faktisk så har jeg en kompis som sa til meg at han angrer på at han kjøpte en dyr laptop som er kraftig, da den har dårlig batteritid og veier altfor mye. Tror kanskje det også er en fordel med macOS og, da du har UNIX native. Du kan også kjøre Bootcamp med Windows om du absolutt må ha det på PC'en. Litt sidesporing, men tenkte du kunne kanskje trenge litt info da vi sitter i samme bås :-)

     

    Hvor skal du begynne å studere?

  7. Hei!

     

    Jeg skal begynne på nye studier (informatikk) til høsten, og i den anledningen vil jeg fase ut min gamle MacBook Air fra 2015. Den har 4GB RAM og femte generasjon i5, noe som begynner å bli litt svakt i disse tider. Har lusket litt rundt og funnet ut at man absolutt ikke trenger en kraftig PC til informatikk, og bør heller vektlegge vekt. Jo da, det er greit nok. Men jeg liker fortsatt å ha litt kraft som jeg kan bruke til gaming og intensive oppgaver om det skulle trengs. Og en ting til: jeg vil ikke ha en Mac denne gang. Føler at Apple lenger ikke kan rettferdiggjøre hardware vs pris lenger.

     

    Budsjett: 10-14k

     

    Har sett litt rundt og kommet frem til noen anbefalinger selv:

     

    1) Huawei Matebook X Pro (https://www.prisjakt.no/product.php?o=4700461)

     

    Denne laptopen traff meg litt godt egentlig. God skjerm, gode specs og en helt greit pris. Men det som skremmer meg er nettopp... Huawei. De har ikke vært i helt godt lys i år, og jeg redd for å kjøpe en dyr murstein.

     

    2) MSI GS65 (https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MSIGS658RE033/msi-gs65-8re-033ne-stealth-15-6-barbar-gaming-pc)

     

    Virker som gode specs. Litt flimsete design utifra det jeg leser da..

     

    Håper noen har flere forslag.

     

    Takk på forhånd!

  8. Først og fremst, kult at du vil studere IT på NTNU.

     

    Du har en lang liste over de vanlige IT-utdanningene og det sprer seg fryktelig i fagfelt gjennom listen. Først bør du kanskje se på hva du ønsker å gjøre. Vil du drive med utvikling, så er det datateknologi, dataingeniør og informatikk som i hovedsak er aktuelle, mens vil du drive med drift, så er det driftsstudiene som bør være aktuelle. Kommunikasjonsteknologi er et studie som fokuserer mer på sikkerhet og nettverk, men også utvikling.

     

    Når det kommer til hvor disse studiene fører deg, så er det så og si samme plassen. Hvis du ønsker å gå utviklerstudiene, så er det datateknolgi og informatikk-studiene som har mest "anerkjennelse" i arbeidslivet for tiden. Disse to sammen med kommunikasjonsteknolgi kommer fra gamle NTNU, mens de andre du lister opp er høgskolestudier som er fusjonert inn for 2 år siden og fortsatt har samme oppbygning. Disse har enda ikke fått NTNU stempel på seg i form av endringer i studieplanen og ligger på andre campuser enn Gløshaugen. Datateknologi og informatikk har 90% lik studieplan (informatkk er omtrent data uten matte), så liker du den ene, bør du like den andre.

     

    For din del, så kvalifiserer du heller ikke til hverken datateknolgi, kommunikasjonsteknologi eller dataingeniør med tanke på matematikk. Du bør gå i deg selv og veie opp om du ønsker å ta R2 eller ikke før du søker videre. De flere studiene leder omtrent samme sted, det er bare veien som er litt forskjellig.

     

    Mener at jeg mangler litt snittpoeng for å komme inn på datateknologi, men at det kun er det eneste. Har hatt S1+S2 som tilsvarer R1. Det står ikke stort på opptakssiden til datateknologi om man trenger R1+R2?

     

    Det er et vanskelig valg, siden jeg må interessere meg for både fagene uten å bli druknet i matte og samtidig finne et studie med godt studentmiljø da jeg er en veldig sosial person av meg selv :D

     

    Har heldigvis enda et år på å tenke meg om, men jeg tror kanskje informatikk (bachelor) blir det rette, så kan jeg bygge på fag som jeg synes er interessante etterhvert uten å bli låst av forhåndsbestemte emner. 

     

    Takk for godt svar! Studerer du selv på NTNU?

  9. Med NTNU, mener du da kun Trondheim, eller alle fakultet?

    Informasjonssikkerhet blir stadig mer og mer relevant. Med en utdanning innenfor dette vil du være sikret jobb i lang, lang tid...

    NTNU på Gjøvik er Norges ledende fagmiljø rundt dette med sikkerhet, og verdt å vurdere.

     

    Mener at jeg gjerne helst vil studere på Gløshaugen. Har hørt at studentmiljøet der er relativt bedre enn på Gjøvik (har selv en kompis som går informasjonssikkerhet i Gjøvik). Men det er vel mulig å ta informatikk og så legge inn informasjonssikkerhet fag i det?

  10. Hei!

     

    Jeg i år ferdig med min bachelor i farmasi, og har funnet ut at til neste år vil jeg satse litt IT-studier, da farmasijobben ikke interesserer meg. Men det er et hav av IT-utdanninger, og jeg vet rett og slett ikke hva som fører til hva? Lønn og arbeidstrygghet er viktige motivatorer for meg.

     

    Litt om meg: jeg er egentlig mer interessert i software enn hardware. Synes operativsystemer og teknologi er ganske spennende. Har hatt fysikk 1, kjemi 1+2 og S1+S2 på videregående. Regnet litt på snittet mitt, og jeg har sekundær kvote på 56,8 poeng. Har aldri programmert før, men tenker å se mer på det til neste år.

     

    Jeg er i hvert fall fastbestemt på én ting: jeg blir å studere på NTNU.

     

    Det jeg synes hadde vært spennende å søke (i prioritert rekkefølge):

    1. Datateknologi

    2. Dataingeniør

    3. IT-drift og informasjonssikkerhet

    4. Informatikk, drift av datasystemer

    5. Informatikk

    6. Kommunikasjonsteknologi

     

    Kan noen fortelle meg litt om hvor de ulike studiene fører til? Og hvordan er egentlig ingeniørstudiet? Er det veldig relevant til IT?

     

    Mtp. at jeg har en helseutdanning fra før, er det mulighet for meg å søke på helseinformatikk (master) etter bachelor i informatikk? :)

     

     

  11.  

     

     

     

     

     

     

    Farmasi på UiT. Jeg ville ha Oslo, men snittet gikk opp fra 4.82 til 5.1.. Et stort gap på ett år.

    kom også inn på farmasi uit  :thumbup:

     

    Flott. Var Tromsø på førsteplassen din?

     

    Jepp.

    Har hørt at Tromsø er en veldig fin studentby. Jeg gleder meg!

     

    Hvilket nr er du på ventelisten i farmasi oslo?

    Og hva hadde du i snitt ca.

    Forresten hva var ordinær?

    Takk for svar.

     

    Jeg er på nummer 45. Med tanke på at det er et ganske populært studie (økt 30% fra i fjor), tviler jeg på at jeg kommer inn.

    Har 48.3 i snitt.. hadde dette vært i fjor, hadde jeg kommet inn.

    Ordinær: 54.7

    Ordinær førstegangsvitnemål: 51.0

     

    Uffa meg det steg voldsomt. Hadde det som 2 valg. 

    Ordinær var på 49 eller 51 ifjor!

     

    Nemlig.

    Førstegangsvitnemål var på 48.2 i fjor. Litt kjipt at det gikk opp hele tre poeng i år. Kan trøste meg selv med at jeg er fornøyd med å ha fått Tromsø, siden nordlendingene har et godt rykte på seg. :)

    • Liker 1
  12.  

     

     

     

     

    Farmasi på UiT. Jeg ville ha Oslo, men snittet gikk opp fra 4.82 til 5.1.. Et stort gap på ett år.

    kom også inn på farmasi uit  :thumbup:

     

    Flott. Var Tromsø på førsteplassen din?

     

    Jepp.

    Har hørt at Tromsø er en veldig fin studentby. Jeg gleder meg!

     

    Hvilket nr er du på ventelisten i farmasi oslo?

    Og hva hadde du i snitt ca.

    Forresten hva var ordinær?

    Takk for svar.

     

    Jeg er på nummer 45. Med tanke på at det er et ganske populært studie (økt 30% fra i fjor), tviler jeg på at jeg kommer inn.

    Har 48.3 i snitt.. hadde dette vært i fjor, hadde jeg kommet inn.

    Ordinær: 54.7

    Ordinær førstegangsvitnemål: 51.0

  13.  

     

     

    Farmasi på UiT. Jeg ville ha Oslo, men snittet gikk opp fra 4.82 til 5.1.. Et stort gap på ett år.

    kom også inn på farmasi uit  :thumbup:

     

    Flott. Var Tromsø på førsteplassen din?

     

    Jepp.

    Har hørt at Tromsø er en veldig fin studentby. Jeg gleder meg!

  14. Etter Passinstruksen (RPOD-2015-2) pkt. 5.7.1 er nødpass gebyrfritt hvis pass ikke er mottatt innen 10 virkedager etter at søknaden er innvilget (innvilgelsesdato er dag 0). For deg vil dag 11 være 17. juli. 

     

    Nødpass kan utstedes på dagen. 

     

    Flott. Da satser jeg på at passet kommer på fredagen. Hvis ikke, blir det nødpass.

  15. Jeg vet ikke om dette er riktig sted, men jeg har noen spørsmål angående nødpass.

     

    Det har seg slik at 2. juli så fornyet jeg passet mitt, men jeg har enda ikke mottatt det. Jeg skal reise 20. juli, så det er lite sjanse for at jeg får passet mitt denne uken (med tanke på at det er i juli).

     

    Er det slik at det er gratis å få et nødpass, hvis man har fornyet passet på forhånd men ikke fått det etter ti virkedager?

    Og utstedes nødpass på dagen? Hvis det er slik, så kan jeg jo vente til fredagen, i tilfelle passet kommer i posten.

     

    Takk på forhånd.

×
×
  • Opprett ny...