Gå til innhold

Voodoo666

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Voodoo666

  1. Det er helt riktig at Umbraco Tools som lager verktøy til disse skruene og boltene og også står for salg av denne standarden som absolutt ikke heter "Unbrako", men der dette har festet seg som en slags betegnelse, der altså "Umbraco" er et merkenavn for blant annet denne standarden. OG - det "morsomme" er at ingen av disse navnene er det egentlige eller riktige for disse skruene og boltene med in-seks verktøyfeste! Det riktige navnet på standarden er "Allen Head"! Og følgelig Allen hode verktøy. Men det har liksom ikke festet seg særlig her i Norge. Ser man i utenlandske servicemanualer for hva det skulle være av mekaniske innretninger, eller innen auto og også innen bygg og anlegg ser man hele tiden "Allen".  Sånn er det med den saken, altså Allen heter dette!  Noen år etter posten, men dog.

    Det er absolutt noe som heter "Unbrako" ,det er faktisk helt korrekt skrivemåte.

     

    Fra wikipedia.no:

     

    Den amerikanske betegnelsen Allen wrench var opprinnelig et varemerke for Allen Manufacturing Company i Hartford, Connecticut 1943. Merkenavnet Unbrako uttales på engelsk un-break-o og ble valgt på grunn av lydlikheten med unbreakable.[2] Årsaken til den vanlige feilskrivningen av unbrako i Europa kan være at mange produsenter, deriblant IKEA, skriver umbrakonøkkel i sine monteringsanvisninger. En annen årsak kan være den språklige, nemlig at det er lettere å uttale to bilabiale konsonanter (mb) etter hverandre enn en alveolar og en bilabial plosiv. Denne trenden ser vi i flere romanske språk; f.eks. blir prefikset in- til im- foran bilabiale konsonanter, som i ordet impossible.

    • Liker 1
  2. Noen som har prøvd med magnetteip? Har prøvd en fra Jula, men den kjøres bare rett over den. Får man tak i den offisielle som skal fungere i Norge?

    https://www.banggood.com/Virtual-Wall-for-XiaoMi-Smart-Robot-Vacuum-Cleaner-p-1102113.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

     

    Har kjøpt denne, original Xiaomi. Den fungerer perfekt, så ikke den faller ned trappa. Jeg har montert deksler over alle 4 sensorer, så nå går den også på svart og hvitt teppe :-)

  3. Hvordan takler denne dørstokker i praksis? 

     

    Jeg mener å ha lest at den klarer 2 cm, øket fra 1,5 cm på forrige modell. Og ja, den klarer dette i praksis. Som de fleste andre robotstøvsugere har den problemer på tepper med sorte felter. Jeg har dette, og har løst det med å 3D printe covere over de 4 cliff-sensorene. Instruksjon er her: www.thingiverse.com/thing:2729022  Hvis man da har en trapp, må man bruke magnetbånd for å stoppe den fra å falle ned. Er meget fornøyd med støvsugeren :-)

×
×
  • Opprett ny...