Gå til innhold

Angelou

Medlemmer
  • Innlegg

    119
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Angelou

  1. Du har helt rett. Det er nok på sett og vis en Air jeg vil ha, men jeg vil ha win7. Jeg er ikke villig til dual boot siden jeg skal ha ssd og ikke vil bruke den lille plassen jeg har på et extra os. Dessuten vil jeg ha raskere cpu en hva man finner i dagens air. Gjør heller ikke noe om den er litt større.

     

    Sette inn ssd i en tilfeldig maskin er ikke noe problem. Syntes bare det er rart at det er så vanskelig og få kjøpt bærbar med harddisk etter ønske når den jo er standardisert.

     

    Egentlig er det merkelig at det ikke finnes flere maskiner som gir hva jeg er ute etter.

  2. Forslag: LENOVO L412 I5-460 2G/ 320/ 14/ W7P (NVU6JMN)

     

    (SSD må du bytte selv. =P)

    takker for forslag. Det ser derimot ut som det eneste du har truffet er prisen :D

    Den har dvddrev den har ikke ssd og den har intel grafikk. integrert grafikk har kanskje blitt mye bedre i det siste, men jeg er skeptisk :p Prisen er forøvrig det som er minst viktig. Kan gå både opp og ned flere tusen

  3. Jeg ser denne diskusjonen har gått heftig. Har ikke lest hele, men vil si jeg syntes valget deres om og endre produkt navn er helt feil.

     

    Dere sier dere gjør dette for og ikke forsøple språket med rare skrivemåter. Og gir eksempler hvor man har navn med tall.

     

    ja greit nok dere kan enkelt lage små bokstaver istede for store. Men hva skal dere gjøre med tall midt i et ord? bytte 1 ut med l ? 7 ut med t ?

     

    Dette er ganske enkelt ikke deres avgjørelse. Vil bare gjøre det upraktisk og foreksempel google et produkt som man leste en artikkel om.

     

    Antagelig vil det også plasere artikkelene deres lenger ned på lista i søkemotorer.

     

    Hele hensikten når jeg leser et navn er at jeg vil asosiere det med produktet. Og det er altså iMac ikke Imac som trekker den asosiasjonen best.

     

    Om det kommer et produkt med et navn som er for søplete for dere.. boikot produktet, ikke bare navnet.

  4. Når du sier det så kan faktisk ledninger avlyttes på avstand de også siden de sender ut et svakt EM-signal grunnet dårlig skjerming, men det er selvsagt veldig mye vanskeligere å avlytte så svake signaler. For å gjøre det trengs kort avstand og godt mottagerutstyr stilt riktig inn.

     

    Forøvrig er det ikke noen teoretisk begrensning på avstand man kan avlytte trådløse signaler på. Tommelfingerregelen er at jo større avstand jo kraftigere mottager må man ha. Nå er det selvfølgelig ikke mulig å få leid inn Acreibo-antenna så det er en del praktiske begrensninger. Denne rekordantenna i Tromsø tror jeg skulle greie oppgaven på 0,5 - 1 kilometers avstand.

     

    Om du klarer og motta i det heletat dokumenterbare signaler fra en usb ledning med den antennen under "vitenskapelige forhold" på 500 meter blir jeg mektig imponert.

     

    Klarer du det på på 500 meter fra pcen på rommet mitt er du gud (jeg kan godt åpne døren og gi deg fri sikt). Er i det heletat alt for mye naturlig elektromagnetisk støy, og ikke minst enorme mengder produsert av pc componenter generelt.

     

    Forøvrig morsomt og lese om folka med litt for mye fritid og en parabol til overs.. Men hvorfor heller ikke jobbe med wifi istede? Det kan jo faktisk ha praktisk nytte :p

  5. dersom det ikke hadde vært dumme amrikanere som er ofrene så hadde jeg gjerne gitt 2 dollar :p

    9640191[/snapback]

     

    ikke sett folk i bås, ikke alle amerikanere er dumme(selv om mange kanskje er det)

    9640269[/snapback]

     

     

    Akurat i dette tilfellet må jeg faktiks si meg enig med Crazy_man. Det er amerikanerne som tillater et rettsvesen som tildeler slike hårreisene erstattningssummer. Og da får de håndtere konsekvensene på egenhånd.

  6. Heisann, brodern kom hjem etter en flytur med dataen og når han sku koble den opp og slå den på kom det det rare lyder fra hovedkortet og ingenting på skjermen lyden er en slags "Duuu" lyd som repiteres ett par ganger før det stopper og ingenting skjer.

     

    Har prøv og koble av harddisks, floppy, DVD, ram, lydkort, skjermkort, så alt igjen var CPU Strømforsyning og vifte. la ny kjølepasta på CPUen og. Har skjekket alt av ledninger att de var ordentlig på plass.

     

    Noen som har en ide på ka det kan være, skaded hoverkort muligens?

     

    Det er en Dell Dimension 8400 Series.

     

    Takk i forveien,

    Grave.

    8552490[/snapback]

     

    lyde kommer fra hovekortet?fra hvor ? er det en oppstarts alarm ? isåfal tell antal ganger den duter og forhør deg med dell.. da kommer du sikkert langt på vei til og finne hvor feilen ligger.

  7. Som et verktøy for å vise data er flash helt på trynet, noe sikkert silverlight også vil bli.

    Hvorfor mener du flash er helt på trynet til å vise data?

     

    Det mest ekle eksempelet i flash har jo vært mangelen på støtte til å markere tekst - forferdelig overtramp på brukervennlighet. Nå vurderer jeg flash opp mot html, og der html kan maskinleses og prosesseres så er det umulig med flash. Hvor bra ranking tror du flashsiden med masse informasjon ville fått på google ... latterlig lav, den er usøkbar.

     

    Flash fungerer som sagt for veldig interaktive ting som flash-spill og videovisning (noe vi bruker flash til selv, nettopp fordi det ikke finnes noe annet alternativ).

    8411369[/snapback]

     

    bare sleng på "usynlig tekst" i koden. Google regelemanget er ganske klart på at ting skal presanteres for motoren som det presanteres for brukeren. Mao de har ikke noe imot usynlige linker sålenge innholdet er på siden.

  8. tviler på at noen maskin i dag klarer å kjøre det der tilfredstillende.

    Se på bevegelsene til mannen i skogen.. de er langsome og enkle.. sikkert skriptet og så rendret.. Tviler på at det er gjort realtime. Og når de ikke får det til realtime med den beste hardwaren og optimaliserte drivere.. Tviler jeg på at det er noe vil kan få se med det aller første.. ser jo unektelig bra ut da :)

  9. Bel er grunnenheten. Desi betyr tiendel. Hvorfor bruke desibel, desimeter eller desiliter når man kan bruke bel, meter og liter?

    8349141[/snapback]

     

    Fordi man stort sett snakker om verdier innfor de grenser som er hørbare og ikke sprenger trommehinnen din. og man da gjerne snakker om mellom 10 og 90 db(uten at jeg gidder og undersøke hva som er hørbart og hva som er hørselsskadelig). Og artikkelforfatteren bruker 2 sifret nøyaktighet noe som også er veldig normalt. Da syntes jeg det ser mye penere ut med 24dB en 2,4Bel. Greit nok at Bel er en grunnenhet, men når den er så lite utbredt så virker det bare som et forsøk på og være radikal. Det virket forøvrig. jeg trakk på smilebåndet når jeg leste det. Spesielt morsomt var det at han så seg nødt til og beskrive forholdet mellom dB og Bel. Morsomt å gjøre ting vanskelig for seg selv og andre :D

  10. Jeg vil si det er hvertfall et godt salgsargument till her.

    Nemlig at den virker med itunes.

    Et lignende produkt fra hvilken som helst annen leverandør ville vært rimlig kjedelig. Men helheten til apple gjør dette til et produkt jeg liker.

     

    enkelt.. brukervenlig.. pent.. og bra til sitt bruk.. bare spille en playliste eller litt random musikk når du trener eller driver med annet småtteri, og ikke vil drasse på en sjikkelig spiller

  11. Dette kan da umulig funke overhode?

    Disse vannmerkene må da relativt hurtig bli borte ved tja. 2. og 3. gangs komprimeringene som disse filmene ofte går igjennom?

    Minimalt av materialet på youtube lastes vel opp i orginalformatet.

     

    For meg virker dette 100% juridisk og som en genial løsning fra google sin side.

    Sluttresultatet blir at brukere kan laste opp hva de vill og kvaliteten på matterialet blir omtrent det samme.

     

    google kan derimot på den andre siden dekke seg juridisk siden vannmerkene som legges inn ikke er der lenger, og det dermed ikke lenger kan være dems ansvar.

     

    Og brukeren kan se på film som vanlig i latterlig lav kvalitet som egentlig ikke er noen realistisk konkurangse mot de orginale tv sendingene..

     

    Og vi er i mål. Studioene har forsikret seg om en passelig kvalitetsreduksjon på videomatterialet. Og at denne kvalitetsreduksjonen vedvarer, også ettersom båndbredde og youtube sine streamer forbedres.

     

    lurer på hvor lang tid det tar før studioenes neste "død" dukker opp.

    Jeg gleder meg hvertfall til den samme debatten dukker opp.. igjen.. og igjen og igjen..

  12. Hadde sikkert vært en god ide, er vel kanskje gjennomførbart hvis de hadde fått seg en sponsor og noen rike beboere på øya.

     

    Posetive sider er at de slipper skatt og avgifter.

     

    Negative sider er at de må ha kontroll over all infrastruktur på den lille øya. Strøm, søppel, havn, +mm.. Så er det antagelig ett behov for import av diverse mat og vann..

     

    Mer eller mindre umulig å kunne finnansere da øya ikke har noen naturresurser og alt må finnanseres med den PirateBay siden de har.. :)

     

    Uansett, en lite gjennomtenkt utsagn fra ThePirateBay.. Og hvis de skulle på en eller annen vill måte klare å gjennomføre noe lignende, vil det nok bety konkurs for de..

    7720371[/snapback]

     

     

    Lite gjennomtenkt? Du tror vel virkelig ikke tpb har forhåpninger om og kjøpe øyen for 2 milliarder? hadde det vært 2 millioner så kanskje. Dette er enda en måte og skape pr blest og dermed få in penger i diverse innsamlingskampanjer. Serdeles godt gjennomtenkt spør du meg.

  13. Tror dessvære ikke at TPB slipper søksmål hvis de kjøper et eget land, det er fremdeles mulig å saksøke et land. Deriblant for lisens brudd.

    7710909[/snapback]

    Jaha? Saksøke gjennom hvilken domstol og hvilket lovverk?

    7711015[/snapback]

     

     

     

    tja den internationale domstolen i hag foreksempel. Kan vel ikke akurat saksøke landet. Men landets ledelse. Eller så har jo usa vist at det bare er og angripe landet, lage en egen domstol og dømme i den :)

  14. Dette er vel primært et PR-stunt for å slå ihjel Blu-Rays markedsføringsfordel mht. høyere kapasitet.  :hmm:

     

    Jeg tviler på at det blir lansert så mange filmer i 150 GB-formatet. De fleste studioene vil nok gi oss to-lags HDVD-plater max.

    7704462[/snapback]

     

    "

    Selskapet hevder den samme teknikken kan brukes for Blu-ray-plater, som da vil få hele 250 GB kapasitet (25 GB per lag)."

     

    Tvilsomt siden det er utvilklet av en uavhengig produsent, og de hevder at teknikken fungerer på bluray plattformen også, og ja.. Da med økt ytelse.

     

    det som er mer tåplig... det finnes ikke lasere som kan lese disse platene. Jeg mener.. woho! de har laget et fantastisk media som ikke moderne teknologi (hvertfall ikke i en fornuftig pris klasse) klarer å lese. Tviler ikke mye på at hvem som helst kunne laget disse platene uten problemer.. men hvorfor gidde? når de ikke er lesbare. Ja et PR-stønt, men ikke for hd-dvd.

  15. hehe. Den er kjip :p

     

    Rødvin er både en god strømleder og en syre som sikker kan reagere med å bryte ned banene i kretskort osv.

     

    Så ja.. ville ikke hat for store forventninger :)

     

    den burde egentlig vært vasket så fort som overhode mulig for å unngå ja.. syreskader på kortet..

     

    Rødsprit ville jeg ikke anbefale. .siden den har en tedens til å legge igjen rester av gud vet hva når den tørker (aner ikke om det kan lede strøm)..

     

    Etanol burde gå fint.. men da må det få tørke en stund.

     

    Ville anbefale isopropanol siden den tørker umidelbart uten å legge igjen noen rester..

  16. Eg har GET i hybelen så sånt er bare velkommen :)

    Det er eit par ting GET bør bli betre på og det er:

     

    Stabilitet på DNS server, den er ofte nede eller går som sirup minst 10 gonger i månaden for eit par timar.

    Ruting i Noreg og Europa er heilt elendig. Eg får feks over 100ms til Lyse serveren min. Ergo for speling så går det treigt uansett.

    7250205[/snapback]

     

    at routingen i norge kan være litt tvilsom er jeg enig i. Men det blir nok snart fikset nå som ikke de lenger er del av et europeisk selskap ;)

     

    At routingen til europa er dorlig derimot? Av akurat samme grunn som routingen til norge er lit tvilsom.. vil jeg påstå routingen til europa er noe av det bedre du kan få i norge? get/UPC har jo egene fiber linjer rundt i hele europa.

     

    dns serveren treg? har jeg faktisk ikke merket .. (er forøvrig en sekundær dns der også)

  17. Men de er fremdeles dyrere, dårligere teknisk løsning ute hos kunde, ofte lavere opp hastighet enn konkurrentene og veldig varierende kvalitet på linjene kontra feks. Adsl 2 fra feks. Dataguard. Ja, man må bo nær sentraler for å få utnyttet adsl2 helt, men kvaliteten på kabelnettet er så varierende at man må tilsvarende for å få utnyttet full hastighet fra GET.

    7249916[/snapback]

     

     

    Jeg jobber på internett support hos get, og jeg har enda ikke opplevd noen som ringer inn hvor vi har feilsøkt og ikke funnet/fikset en feil (somregel på brukers utstyr) som gjør at bruker får full utnyttelse av båndbredden sin.

     

    imotsetting til de fleste adsl leverandører.. så regnes det nesten utelukkende som en feil noe sted om en bruker ikke får full båndbredde, og en feil som bør fikses.

     

    hvor du befinner deg i get sit nett har minimalt med med betydning. her sendes signaler som skal ligge innenfor visse verdier. Om de ikke gjør det er det noe galt som må rettes. Er signalene innen for verdiene er signalene gode nok til full båndbredde (med visse untak som også må rettes:).

  18. Altså, ut i fra den vitenskapen jeg har lært av National Georgraphic Channel skal vi menn ha 4 ganger så stor sjangs i å bli truffet av lynet enn kvinner. Har du noe annen forskning som sier imot? :S

    6815230[/snapback]

     

     

    denne forskningen bygger på ren statistikk.. dvs.. de BLIR 4 ganger så ofte truffet av lyn.. sansynligheten for at en mann og en kvinne som gjør akurat den samme ktiviteten blir truffet v lyne er trolig omtrent lik (ikke nødvendigvis helt siden menn har mer vann i kroppen osv)

  19. Jeg og klassen stekte pølser i dag med 230 volten.

    Og vi snakka litt om dette og hvordan dette funker.

     

    Så kom noen opp med en fin ide om å lag en en musefelle med samme prinsipp.

     

    Altså en ramme i et isolerende materiale med metalltråder trekt over i linjer med ca. 1 cm mellom rom.

     

    annenver tråd er koblet til hver sin "pol" slik at når et objekt (musen forhåpentligvis) havner over dette visvaret med tråder som er elekriske så blir den direkte stekt.

     

    Muse fellen bruker ikke strøm før en mus er over. men problemet var da å fjerne musen og ha noe som stopper strømmen før hele musa tar fyr.

    Hvis musen tar fyr så vil dette resultere i en kraftig stygg lukt og fare for at sikringer fyker og at andre ting tar fyr.  :whistle:

     

    Så dette kan vell løses med at en bryter blir innstalert.

    Den lar strømmen stå på i x antal sekunder etter at det er strømgjenomgang.

    og når de sekundene har gått så blir brettet tømt for restene.

     

    Og det er da prblemet oppstår.

    Fellen kan ikke være så høy at musen ikke komemr seg opp.

    det kan heller ikke bli lagd hull i gulvet for en bøtte.

     

    Jeg har et forslag på en løsning men skal bare tegne det først.

     

     

    Noen som vet om en bra løsning?

     

    EDIT:

    Her er en simpel skisse på hvorden den vil funke:

     

     

    og her er min ide på hvordan man skal kunne tømme fellen.

     

     

     

    (tversnitt)

    6814346[/snapback]

     

     

    monter en vanlig sikring.. som da vil slå ut sån når musen er passe svidd tenker jeg :p

     

    enkell billig løsning ^^ du får eksperiementere litt med styrken på sikringen:P

  20. Hva er en næringspyramide? Fant litt på wikipedia om dette, men skjønte det ikke helt. Kan noen fortelle meg hva dette er? Helst på en lett måte, også vise utregningsmetoden.

    6809979[/snapback]

     

    vell.. er en pyramida som beskriver en nærings kjede.. starter gjerne øverst.. med et rovdyr.. ulv eller no.. under der har du kanskje smågnagere... under der insekter.. under der planter.. under der jord?

     

    grunnen til at man gjerne beskriver det som en pyramide er vel fordi det ene individet på toppen (ulven) spiser masse av de under (smågnagere) som igjen spiser masse insekter osv.. altså.. det blir mer og mer jo lenger ned man kommer. altså en slaks pyramide form..

     

     

    ulv

    mus mus mus

    bille bille bille bille bille bille bille bille

    Blad Blad Blad Blad Blad Blad Blad Blad Blad

     

     

    dette behøver forsovidt ikke beskrive antall.. men heller masse.. eller eventuelt kalorier. Om jeg ikek husker feil så er en sån standard regle at for hvert trinn man tar opp i næringspyramiden minsker energieffektiviteten med 1000%

     

    dvs.. om du skal spise deg mett på ulv.. må ulven spise 10 ganger så mye mus.. som du måtte om du skulle spist deg mett på mus.

×
×
  • Opprett ny...