Gå til innhold

Krgb

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Krgb

  1. 11 hours ago, -Mort3n said:

    På min Passat var det låskasse til bakluke som var gåen. Jeg klarte skru av deksel, går Ann åpne luka da med liten hendel der 😀

    Låskassen virker. Det se ut som det er en sporadisk feil i «knappen» som trigger el-motoren som åpner låsen. Evt om det er el motoren selv som krangler. 
     

    får undersøke litt

  2. 1 hour ago, stamkunde said:

    jeg tror det kan være is som har kommet i mellom luke og karosseri. Når det blir varmt i været da åpner luken igjen. 

    Ingen is. Bilen står i varm garasje.. det er låsen / elmotoren som styrer låsen som ser ut til å krangle..

  3. 2008 Passat stv med elektronisk åpning av bakluke (ikke fjernstyrt).

    når jeg trykker på åpne-knappen på bakluka skjer ingen verdens ting. Dvs er jeg heldig åpner den helt tilfeldig, men virker som det enten er dårlig kontakt en eller annen plass. Døren lukker og låser ok, og låser seg riktig opp når den først virker. 
     

    hva kan være galt? Skifte baklukehåndtaket? Finnes det noen form for nødåpning på disse?

    og forresten. For å få av innertrekket. Er det bare å skru ut de 4 skruene og dra av??

  4. 2008 vw Passat 1,9 tdi. To-soners klima anlegg.

    oppdaget at varmeapparatet kun gir varm luft på den ene siden (høyre). På venstre side kommer det bare kald luft, uansett hvor høyt jeg stiller temperatur. 

    normal temp (90) på motoren, har vært litt lite kjølevæske på ekspansjonstanken (etterfylt), og det høres ut som spjeldventilene går.. 

    noen tips til feilsøking? Har denne bilen to varmeregistre?

  5. Har nettopp fått inn fiber og den nye TWE boks2 - løsningen fra Telenor. I stedet for å trekke en nettverkskabel over hele huset, hadde jeg en ide om å bruke Google WiFi'en i huset til å levere signal til den ene dekoderen.. Tanken var da å bruke den ene noden i wifinettet kablet mot dekoderen.

     

    Men, under oppkobling viser det seg at dekoderen (TWE boks2) ikke finner noe signal over wifinettet? Denne dekoderen står også for langt unna til at jeg kan bruke nettet i Telenors ruter, så jeg er avhengig av å kunne bruke google-noden.

     

    Så leser jeg i noen eldre tråder at IPTV ikke er støttet av Google Wifi, men at dette skal være rettet i senere oppdateringer.

     

    Noen som har vært borde i noe tilsvarende? 

  6. Tar du vekk avgiftene på bensin og diesel, så blir det plutselig mye mindre konkurransefortrinn å kjøre el-bil. Da vil man kanskje også kunne se at el-biler til og med er dyrere å både produsere og drifte enn vanlige biler. Innovasjon koster selvsagt, men når det nå også settes spørsmål ved miljøgevinsten av å kjøre el, hva er da poenget?

     

    Er det ikke motsatt? Er ikke en elbil rimeligere å eie enn en bensin/dieseldrevet? Ingen oljeskift, registerreimer, svinghjul, etc etc. Det er jo vesentlig færre komponenter i en elmotor. 

  7. Det er ingen regler på det. Lading koster det eieren av laderen ønsker å ta betalt.

     

     

    Nei.

     

    Det er her jeg mister tråden litt.

     

    Enhver som lever av å selge en vare (feks en bil), må dekke alle kostnader knyttet til produksjon, utvikling, garanti/reklamasjon, osv osv. Eller strøm (om jeg har forstått det riktig dekker tesla fri / rabattert strøm i en gitt periode pr bil).

     

    Tesla må jo kjøpe inn strømmen til sine ladestasjoner via markedet, de har jo ikke egne kraftverk.. De har sikkert noen langsiktige og fordelaktige avtaler med noen kraftleverandører, men likevel må noen dekke differansen mellom innkjøpspris og salgspris for strømmen. Pluss kostnader til utbygging av infrastrukturen. 

     

    I mitt hode må jo dette være et tapsprosjekt for Tesla? Er det andre produsenter som gjør tilsvarende?

  8. Skjermen har fått mye tyn i kommentarfeltet, og kan være den er dårlig i forhold til enkelte andre Andriod-telefoner.. Men jeg vil nå anta at karakteren settes utfra en helhetsvurdering av telefonen. Sånn sett har absolutt alle mobiler positive og negative sider ved seg, selv toppmodellene fra Kina/Sørkorea. 

     

    Men et forhold som sjelden nevnes i testene er at Apple generelt er flinke til å gi ut oppdateringer i mange år, i motsetning til alle de versjonene av android som finnes rundtomkring. Gamle iPhone 5S ble  for ikke lenge siden oppgradert til iOS12. Hvor finner du denne muligheten på en Samsung? Der er du heldig (selv på toppmodellene) om det kommer en eller to sikkerthetsoppdateringer. Har selv erfart dette med et par Samsung-telefoner (som forøvrig har vært gode telefoner), men de blir dessverre veldig fort avlegs.

     

    Stadig flere bedrifter krever at enheter som knytter seg til bedriftenes e-post og kalenderfunksjoner har oppdaterte OS, for å være trygge i bruk. Der hvor iOS enheter kan brukes i mange år, har Andriod en begrenset levetid. Jeg har forøvrig et gammelt nettbrett liggende, Galaxy Note 8.0, som er et flott lite nettbrett, men helt ubrukelig fordi det ikke kan oppgraderes utover 4.4.2. 

     

    Dessuten er det vel forskjellige preferanser. Noen mener det er viktig med ekstrem oppløsning på en skjerm, andre (som meg) ønsker en helhetspakke med et integrert økosystem. Og selv om det finnes mange alternativer med apper og muligheter i Andriod, har de vel ikke klart å lage den sømløsheten i integrasjonen som Apple har klart. 

     

    Derfor mener jeg at karakteren gjerne kan være god, selv om enheten ikke er best på alle punkter, men kanskje et godt kompromiss med funksjoner i forhold til pris.

  9. I alle dager....skrev jeg at det var nettsidene som "ene og alene" medførte at jeg var tilfreds med kundeservicen? 

     

    Jeg har hatt Canal Digital i årevis. Aldri hatt problemer med kontakt på telefon, chat eller Facebook. Hva gjelder bransjeundersøkelser spiller de liten rolle for meg (men mer for bransjen selv) så lenge jeg er fornøyd med kundeservicen i utgangspunktet.

     

    Ikke at jeg fikk noe svar på spørsmålet mitt heller....så da var det kanskje ikke så ille allikevel, men flott at du fikk ut litt hormonell frustrasjon i første kommentar iallefall. 

     

    jeg vet ikke om det har noe å si.. Men jeg har i alle år vært det man kan kalle god kunde av telenor, ved at vi har samlet alle mobilabbonement (og mitt bedriftsabbonement), tidligere fasttelefon, kabeltv, bredbånd osv fra Telenor/CanalDigital. 

     

    Min opplevelse av kundeservice er ihvertfall veldig god, jeg synes det er greit å komme i kontakt de gangene jeg har hatt behov for det (litt ventetid må man jo regne med iblant). 

     

    Kanskje jeg er en form for "prioritert kunde" siden jeg har samlet alt hos en leverandør? På en måte synes jeg det er naturlig at man skal ha en viss fordel om man har "storbrukeravtale", men på den annen side skal man jo forvente tilfredsstillende kundeservice uavhengig av dette.. 

  10. Så vidt jeg vet så er det ytterst få som tilbyr enkle ting som Fast-IP, IPv6 osv..? Altibox tilbyr Fast-IP, men da som IP-reservasjon i deres DHCP-scope på WAN-siden. Det er jo forsåvidt greit nok og koster jo bare 10 kr per mnd så det er jo innafor.

     

    Hos Telenor og Canal Digital så finner jeg minimalt med informasjon rundt muligheten for Fast-IP, IPv6 osv.. Get har jo forsåvidt vært flinke til å tilby IPv6 i flere år her i Norge, men tilbyr ikke dette for kunder som sitter på GPON/Fiber så det er forbeholdt kunder på Coax/DOCSIS. Hos de øvrige så finner jeg minimalt med informasjon?

     

     

    Det er jo temmelig nitrist at ting som dette skal gå så til de grader i sneglefart. IPv6 hadde jo gjort livet så utrolig mye lettere for de av oss som sitter på litt mer profesjonelt utstyr og ønsker å omgå utfordringer som NAT innfører spesielt med tanke på flere spillkonsoller osv..

     

     

    Om man er fornøyd eller ikke med hva man får, blir vel som i mange andre forhold:

     

    - For den "vanlige mann", uten behov for å vite noe om ipv6, docsis eller dchp, er leveransen man får fra Telenor/CD helt grei. For min del (som sikkert gjelder 90% eller mer av befolkningen), er jeg fornøyd så lenge jeg får en hastighet som gjør at guttungen kan spille på Playstation samtidig som jeg kan sitte i videomøte på hjemmekontoret. Om linjen er 100, 250, 500 eller 1000 er ikke av betydning så lenge jeg ikke opplever problemer..

     

    Fordelen, slik jeg ser det er at man har en totalpakke å forholde seg til. I stedet for å bruke mye tid på å shoppe avtaler og administrere de forskjellige (og risikere at ting ikke er kompatibelt på tvers), tror jeg mange med meg setter pris på å slippe å bruke tid på dette. 

  11. Om jeg har skjønt det rett, så går altså alle som har Internett over kabel hos CD i dag, over fra CD til Telenor, mens alle som har bredbånd via fiber eller DSL (eller andre bredbåndstilkoblinger) forblir kunde hos CD? Eller går alle bredbåndskunder hos CD over til Telenor, slik at Canal Digital kun er for parabol?

     

    Det siste, vel?

     

    Jeg har kabel TV og bredbånd fra CD, og fikk beskjed idag om at det nå heter Telenor.

     

    Egentlig er det vel ingen forskjell. Telenor eide CD tidligere, så det er vel bare et forsøk på å samle alt under en "paraply". 

    • Liker 2
  12. Får banne litt i kirken.

    Godt fornøyd med skiftet fra get til cd kabel for et par år tilbake.

    Stabil oppetid, de la inn fiber i borettslaget.

    250/250 inkludert full tv pakke, boks og router (som jeg ikke bruker) til ca 500,- i måneden.

    Vi sparer ihvertfall 400,- i forhold til get slik jeg har skjønt det.

    Kundeservicen har vært grei nok, selv med litt lang ventetid i telefon.

     

    Må bare si meg helt enig i denne. 

     

    jeg hadde i mange år fiber fra altibox, men slet mye med at det hakket på opptak og var til tider dårlig TV-bilde. Når Altibox oppdaterte til ny versjon for et par år tilbake, ble det enda værre. I tillegg var det fryktelig dyrt (Altibox skulle ha nesten 100kr i leie for hver dekoder - vi har 4 TV er i huset). 

     

    Gikk over til CD for to år siden, og med unntak av litt innkjøringstrøbbel og sen levering har det fungert upåklgelig siden. Tv pakken er helt ok, ruteren er rask og god og bildet er bra på alle skjermer. Jeg har 4 tv er, hjemmekontor og barn som strømmer filmer og spiller online, men har aldri hatt problemer med kapasitet i nettet (har en 250 linje). 

     

    Her om dagen mistet jeg signalet på den ene tven, og meldte dette inn via chat-tjenesten til CD. Dagen etter ble jeg oppringt av servicetekniker og avtalte reparasjon..

     

    I tillegg er etter hva jeg har beregnet CD/Telenor ca 300 kr billigere pr måned i forhold til "grunnpakken" hos Altibox (som riktignok har litt høyere båndbredde, men har som sagt aldri hatt problemer...). Skal jeg si noe negativt, er det at de små dekoderene jeg har er litt trege..

  13. Har du orden i filene til å begynne med? Altså på iMac?

    Orden, i den forstand at jeg siden 2002 har brukt iPhoto eller bilder-programmet på Macen til å ta seg av all sortering. 

     

    Det går fint å kopiere over alt til en harddisk. Men jeg får det bare til å legge seg i mapper pr dag. Dvs at strukturen blir omtrent

     

    1.januar2002

    1januar2003

    1januar2004

    ....

    2januar2002

    2januar2003

     

    osv. 

     

    Slitsomt, hadde håpet å få en mappestruktur på år--> måned --> dag

  14. Mulig dette spørsmålet er besvart her, har dessverre ikke klart å finne det, så håper noen kan hjelpe.

    Jeg ønsker å overføre (sikkerhetskopiere) hele bilder-arkivet over på en ekstern harddisk. Ønsket er at jeg kan overføre dette på en måte slik at det er lesbart fra en PC. Dvs at det bør være en viss mappestruktur slik at ikke 20 år og 80.000 bilder ligger helt i uorden.

    Hvordan kan dette løses?

  15. Galaxy S4 er vel ikke ment som noen konkurrent til iPad, til det har/lanserte Samsung en mye billigere versjon. S4 er vel ment som konkurrent til iPad Pro og er priset tilsvarende. Om det er en verdig konkurrent spørs vel helt på hvilke egenskaper man ser på. Lagring er oppgarderbart på S4 så for noen hundrelapper ekstra (burde ikke vært nødvendig) får man 128GB ekstra og 256GB ekstra er under tusenlappen. Penn er inkludert og det koster ekstra hos Apple.

     

     

    Joda, enig i det. jeg synes nå at iPad Pro også er overpriset. Nå som vanlige iPad har støtte for Apple Pencil ser jeg ikke helt hva annet Pro kan gjøre (bortsett fra litt bedre skjerm og bedre lyd). Men det er hva man ønsker etter behov. jeg hadde et Huawei-nettbrett på prøve noen uker, og var virkelig imponert over lyden der, men så lenge det ikke var mulig å se netflix/hbo på det, nyttet det dessverre ikke..

  16. Ser ikke helt hvordan denne er en konkurrent til iPad. Du får en 128GB iPad med 4G til 5990, mens Samsungen uten 4G og 64GB koster 2000 kr mer. I tillegg stor bakside i glass med de ulempene (glatt, knuser) det fører med seg. 

     

    men det største problemet er vel kanskje Samsungs totalt fraværende oppdateringer. iPad og andre Apple-produkter får i det minste oppdateringer endel år fremover, mens min erfaring med Samsung er at man er heldig om det kommer en oppdatering langt om lenge.. Eksempel: Jeg har et Note 8.0 nettbrett fra samsung - forøvrig en topp sak med S-pen osv - men det kan ikke oppdateres utover 4.4.2. Som da gjør at det er MANGE apper som ikke virker, sikkerhetspolicyer er utdatert, osv, og jeg kan ikke bruke dette i jobbsammenheng på grunn av det. 

     

    Så har jeg en iPad mini fra samme årstall som har fått oppdateringer hvert år! (Slutter dessverre med iOS 11, men da er nå iPaden også 5 år gammel). 

     

    Så dessverre - Det er ikke noe alternativ for meg, selv om jeg gjerne kunne tenkt meg bedre lyd og integrert skjermpenn (som S-pen) i iPaden. 

  17.  

    Jeg savner noen virkelige nyheter på telefonfronten. Det virker som produsentene er gått litt tomme for hva de klarer å stappe inn i en mobiltelefon, derfor blir det bare "litt bedre og dyrere enn forrige utgave", hver gang. Det er lenge siden vi så noen skikkelige nyvinninger som gjør at mange faktisk ønsker å bytte ut telefonen.

     

    Skjermene blir litt bedre, kameraet blir litt bedre, det er fingeravtrykk, det er ansiktsgjenkjenning osv osv.. Men hvor er de fremskrittene som faktisk betyr noe? Om teknologien i skjermen er AMOLED, mikroled eller jallaLED er meg revnende likegyldig så lenge jeg ser det som står greit nok.

    Og hva savner du? Bedre batterilevetid? Brettbar telefon? Telefonene er nå såpass kraftige at til den skjermstørrelsen og «normale» bruken så er man vel kommet så langt som teknologien i dag er. Jeg tror vi må mange år frem i tid før det skjer noe dramatisk med dagens «lommedatamaskiner». Siden iPhone kom og endrer vårt bruksmønster fra en telefon med meldingsmulighet til noe helt nytt er det gått 11 år. Før den tid var det mye som gjorde telefonene mindre og mindre. Etter det har de blitt større og kraftigere i maskinvaren. Det har skjedd mye annet på den tiden også men telefonene ser ganske like ut og bruker mye av den samme teknologien under skallet. En eller annen visjonær må nok foreslå en helt ny bruk for at det skal skje noe vesentlig med telefonene våre.

     

    JA, det er nettopp det jeg er litt ute etter.. For meg (og kanskje mange andre), er oppgraderingen fra (i mitt tilfelle) iPhone 4 til 5 til 6 til 7 til 8 egentlig ganske liten, bortsett fra som nevnt "litt" bedre kamera, "litt" raskere telefon, "litt ditt og datt". Det jeg mener er at det for mange kanskje skal litt mer til enn bare dette "litt bedre" før de gidder å spandere masse penger på en ny utgave. Det er der jeg er litt ute etter at mobilselskapene heller burde legge seg litt i tenkeboksen for å finne på noe nytt som faktisk folk ser nytten av?

     

    Jeg vet egentlig ikke hva jeg savner? Det er vel ikke funnet opp ennå, men når det kommer, trenger jeg det sikkert.

     

    Husker forresten som du skriver at telefonene skulle være så små som mulig. Mener å ha hatt en Nokia 6510 eller noe slikt som var et knøtt av en telefon. 

  18. Jeg savner noen virkelige nyheter på telefonfronten. Det virker som produsentene er gått litt tomme for hva de klarer å stappe inn i en mobiltelefon, derfor blir det bare "litt bedre og dyrere enn forrige utgave", hver gang. Det er lenge siden vi så noen skikkelige nyvinninger som gjør at mange faktisk ønsker å bytte ut telefonen.

     

    Skjermene blir litt bedre, kameraet blir litt bedre, det er fingeravtrykk, det er ansiktsgjenkjenning osv osv.. Men hvor er de fremskrittene som faktisk betyr noe? Om teknologien i skjermen er AMOLED, mikroled eller jallaLED er meg revnende likegyldig så lenge jeg ser det som står greit nok.

×
×
  • Opprett ny...