Gå til innhold

magnus.o

Medlemmer
  • Innlegg

    423
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av magnus.o

  1. Det finnes løsninger for å få Raspberry PI til å fungere ganske bra som et mediesenter. Hva med å teste hvordan XBMC eller Plex gjør seg på denne maskinvaren, og om det er velegnet for "folk flest"?

     

    Det skulle vel også la seg gjøre å bruke en eller flere RPi som overvåkningsenhet, spesielt nå som RPi kan leveres med spesiallaget kamera. Dette hadde også vært interessant å se brukervennligheten av.

  2. Det er i alle fall bombesikkert at Verizon-versjonen IKKE vil fungere i Norge! Godt mulig at AT&T-versjonen vil fungere i Norge, men det kan jeg ikke garantere! På den annen siden... Apple er vel neppe dummere enn at de lager flere modeller en strengt tatt nødvendig? Nå har de 2, når det gjelder mobilnett i alle fall! :thumbup:

  3. Hei!

     

    Har siden dere gikk over til versjon 2 av prisguiden syntes at søkefiltrene har fungert temmelig dårlig. For eksempel har mye brukte filtre blitt fjernet til versjon 2, og nå ser jeg at de fleste filtre rett og slett er borte! Er dette en feil eller er det planlagt at man skal fjerne den viktigste funksjonaliteten til en ellers glimrende tjeneste?? Jeg beklager å måtte si det, men å kunne sortere hovedkort på pris, lanseringsdato og produsent er svært lite matnyttig dersom man er på jakt etter spesifikke produkter.

     

    Håper dere får orden på dette snart...

     

    Magnus

  4. Hei!

     

    Har en Mac Mini med Firewire 800 port og skule gjerne hatt et skikkelig interface til eksterne disker siden den interne ikke er hverken særlig rask eller sørlig stor. Tenkte da at en hub som kobles til Firewire 800-porten og har et par USB 3.0 tilkoblinger ville den beste lønsingen. Finnes dette? Er det noen andre måter å få en rask eksterndisk på Mini´en??

     

    -M-

  5. Jeg leier en leilighet med inkludert internett. Dette er trådløst, og ikke særlig stabilt. ISP er Canal Digital kabel. Jeg ønsker å ha litt mer kontroll på internettlinje og nettverk (til bl.a NAS, PS3 og trådløs printserver). Er det mulig for meg å kjøpe et ekstra modem(F.eks Thomson TCM420), koble til dette på kabel-tv uttaket mitt og videre inn i min router, slik at jeg får mitt eget nettverk? Noen som vet, eller har erfaring med dette?

     

     

     

    Anders

    Vil det ikke være lettere (og bedre) for deg å legge en nettverkskabel fra ruteren i leilighten til et hensiktsmessig sted der du kan sette opp en ny trådløs/kablet ruter? Da vil du i grunnen opprette et eget nettverk med tilkobling til det eksisterende nettverket med internettilgang.

     

    M

  6. Hei!

     

    Har noen spørmsål rundt dettte med RiksTV og innebygget tuner. Det finnes jo en del skjermer som er godkjent for RiksTV, jfr. denne listen. Har jeg forstått det riktig dersom man trenger TV, kortmodul (hva er dette og hvor får man kjøpt disse?) og et kort fra RiksTV for at dette skal fungere? Finnes det noen guider på dette?

     

    Hjelp settes stor pris på!! :-)

     

    Magnus

  7. Hei!

     

    Nå har jeg kryssjekket denne listen hos apple mot en del produkter i prisguiden og jeg har store problemer med å finne en skriver som jeg kan tenke meg.

    Jeg er helst ute etter en fargeskriver som er støttet av Mac og som ikke koster skjorta.

    Har tenkt å dele skriveren på nettverket, men jeg forstår det slik at det ikke er noe problem å gjøre over f.eks. en airport-enhet med USB-tilkobling, så lenge skriveren støttes av Mac.

    Noen andre som har erfaring med å dele skrver over AirPort-netverk?

    Noen som vet om en grei skriver?

     

    Hjelp mottas med stor takk!!!

     

    Magnus

  8. Ja, da trenger jeg altså en ruter....

    Jeg ser nå at jeg tror jeg vil kvitte meg med alt jeg har av nettverksutstyr (fåes billlig! :grin:) for å heller kjøpe en AirPort Extreme (eller tilsvarende boks) slik at jeg får mest mulig fart i alle ledd av nettverket. Liten vits med en AP Express med 802.11n nettverk når den er koblet til et 100Mb-nett....

  9. Modem tilkoblet switch.

    AirPort Express, PS3, HTPC og en Desktop-maskin er tilkoblet switchen.

     

    Så dette betyr at jeg må inn med en DHCP-server? Regner med at ddet er MYE enklere å gå for en trådløs ruter med gigabit-LAN og 802.11n-nettverk enn det er å legge en DHCP til i dette nettverket?

    Men det er vel unødvendig dyrt? Har jo akkurat kjøpt denne switchen for å få gigabitnettverk hjemme! :wallbash:

  10. Hei!

     

    Jeg har fra før et Motorola SurfBoard modem fra Get, og har nå skaffet meg en D-Link DGS-1005D switch. Modemet er slik jeg har fostått det utstyrt med en DHCP-server. Min ide var da å koble modemet og flere andre maskiner til switchen, og det burda fungere "ut av boksen"? Ingenting på det kablede nettverket får tilgang til internett! Jeg kommer inn på modemets konfigureringsside, men ikke utenfor. Det er ingen brannmurer i netverket. Det blir tydeligvis ikke delt ut noen IP-adresser. Maskinene står med en slik selvtildelt IP 169......

     

    Og det blir enda merkeligere:

    En AirPort express er koblet til det kablede nettverkt. Denen deler ut IP-adresser av formen 10.0.0.x til enheter som kobler seg til det trådløse. Og alle disse enhetene har internettilgang!! Det er riktignok en noe redusert hastighet (3-4 Mbps mot normalt 7), men det virker...?

     

    Jeg forstår ikke dette her! Kan hende jeg misforstår virkemåten til en switch!

     

    Ser uansett frem mot hjelpende tilbakemeldinger!

     

    Magnus

×
×
  • Opprett ny...