Gå til innhold

Peseduden

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Peseduden

  1. Det kommer seg. Men det er ikke nok. Vi vil minimum ha en el-rekkevidde som matcher det vi er vant til fra bensin- og dieselbiler. Og så vil vi ha induksjonslading mens vi kjører så vi aldri mer trenger å koble den til. Når det først er strøm i veien så vil vi også ha oppvarmede veier så bilene ikke trenger å bli griset til av saltlake og da varer de mye lengere. Siden veiene likevel må bygges på nytt kan de jo tilpasses selvkjørende biler så vi kan sove på vei til jobb og være våkne lengere mens vi er hjemme. Heretter vil ikke folk skades i trafikken mer og da sparer vi en halv milliard årlig på sykehusbudsjettet. Den halve milliarden bygger vi nye solcelleparker for hvert år og tjener stadig mer på salg av overskuddsstrøm til utlandet. Etterhvert blir all el-transport, el-fyring og energibruk gratis i Norge, vi puster ren luft og Norge BLIR verdens beste land å bo i.

  2. Jeg har Windows 7 Home Premium og NRK virker fint i Windows Media Center hos meg. Gjorde speedtesten i Internet Explorer 9 32-bit, fikk ~8000 kbit, lagret, lukket IE, og startet deretter WMC. Siden dette var første gangen jeg har startet WMC på denne datamaskinen spurte den om jeg ville konfigurere den før bruk. Det gjorde jeg. Skjerm, lyd og media. Deretter bladde jeg til NRK og startet ett eller annet program som spilte helt fint. Ingen problemer!

     

    Utstyr specs om det kan hjelpe:

    Internett: Telenor ADSL2 16 Mbit

    Software: Norsk Windows 7 Home Premium 64-bit SP1, Norsk Microsoft Security Essentials, Internet Explorer 9, Adobe Flash Player 11.1.102.63 32/64-bit, ingen ekstra codecs

    Skjerm: Dell U2711 at 2560x1440

    PC: Asus Gene-Z, i7-2600k at 4,6 GHz, 8 GB 1866 MHz, GeForce GTX 580, HyperX 240 GB

  3. Jeg støtter HTC S730.

     

    Har vurdert andre telefoner som S710, S620, E61i, N73, k810i men kommer hele tiden til samme konklusjon; at de ikke har hva jeg ønsker av en telefon. Jeg tror hvertfall at S730 skal ha de rette egenskapene og funksjonene. Vanskelig å si når ingenting er sikkert før release. Hovedsaklig meldes det om at de fleste smarte telefonene er for trege og uresponsive.

     

    Men det er ett spørsmål jeg tror flere kan svare på allerede; Støtter Messenger i Windows Mobile 6 offline-meldinger?

     

    Eventuelt er det noen som kan bekrefte at Messenger-programmer for andre mobil-operativsystemer støtter dette?

     

    Årsaken til at jeg spør om dette er at jeg vil kunne skrive til folk som er offline også, på samme vis som man har kunnet gjøre med SMS hele tiden.

  4. Ser at du har stramt budsjett og at noen mener du heller burde gå for Intel. Jeg er av den oppfatning at AMD er rimeligere og mer prisverd enn Intel. Derfor vil AMD passe deg bra.

     

    Jeg skal være enig i at skjermkortet du velger er noe svakt, men med oppløsning opptil 1280x1024 uten AA og AF burde spillene kjøre rimelig greit.

     

    Jeg kjøpte selv Intel E6600 denne gangen. Jeg synes ikke denne prosessoren gir meg en bedre opplevelse enn min forrige, en AMD X2 3800+. Dette var bortkasta penger.

     

    Skjermkortet er forøvrig GeForce 8800GTS.

  5. Norton Partition Magic og Acronis Disk Director Suite kan krympe partisjonen, deretter kan du opprette en ny partisjon på den ledige plassen.

     

    Har du ting du ikke kan unnvære må du ta backup. Ting kan gå galt:

     

    1. Det kan være feil på harddisken eller filsystemet som gjør at programmet ikke kan fortsette. Mest sannsynlig vil du miste alt på den aktuelle partisjonen. Kan være lurt å kontrollere volumet for feil før man lar programmet gjøre endringer på harddisken.

     

    2. Maskinen kan krasje. Mest sannsynlig vil du miste alt på den aktuelle partisjonen.

     

    3. Strømbrudd. Mest sannsynlig vil du miste alt på den aktuelle partisjonen.

  6. Jeg vil heller ikke si at krigen er vunnet av noen. For oss er det bra om de er jevngode så vi i fremtiden kan få billigere spillere, brennere, filmer og media.

     

    Etter å ha studert hvilke titler som finnes vil jeg si at HD DVD har noe svakere titler enn BD. Filmene på lista akkurat nå som jeg kunne tenkt meg er Casino Royale (Blu-Ray), Three Days of the Condor (HD DVD), Syriana (Blu-Ray) og Kung Fu Hustle (Blu-Ray).

     

    Var en som nevnte at Microsoft ikke har noe å si i formatkrigen. Morsomt.

  7. Det er ikke nødvendig å bruke to kabler fra PC til dette. HDMI-kabelen går til forsterkeren og derfra til skjerm. Sterkeren kan ha mange HDMI-kilder inn og f.eks en eller flere HDMI/DVI ut, til f.eks prosjektor, TV og/eller dataskjerm, så bruker man forsterkeren som kanalvelger og får både lyd og bilde fra rett kilde uten noe krøll. Dessuten mindre rot med kabler.

  8. Jeg har brukt Vista Home Premium 64-bit siden den kom ut.

     

    Det eneste jeg har merket hittil som ikke er bra er noe dårligere ytelse enn Windows XP, og eMule gir blåskjerm i blant, så det er ikke så gøy å laste ned Warez med Vista. :innocent:

     

    Overraskende nok er drivere null problem. Det er til og med X-Fi-drivere å finne så jeg er fornøyd.

     

    Systemet er bygget opp av Abit AT8 (AMD S939), 2 GB TWINX3200LL, Athlon 64 X2 3800+, PowerColor X850 Pro, Creative X-Fi Fatal1ty, WD Raptor X.

  9. 10 USB, 2 HDMI og 2 GbLAN er alt en PC trenger. Eventuelt et par 1394.

     

    Jeg kommer ikke til å savne LPT. Selv om porten fjernes permanent har man muligheten til å benytte PCI-til-LPT-kort om man virkelig trenger porten.

     

    Disse kan også forsvinne: RS-232, VGA, S-video og kompositt. Trenger du RS-232 så finner du helt sikkert et PCI-til-RS-232 ett eller annet sted.

     

    Disse vil jeg se fler av: USB, HDMI, GbLAN og 1394. Eventuelt DVI og SPDIF.

  10. ATX og lignende standarder begynner å bli litt vel begrenset med alt som skal dyttes på et hovedkort om dagen. Med SLI/Crossfire er det minimalt med brukbare, ledige slots.

     

    Hva om prosessoren og minnet også dyttes på et innstikkskort slik som skjermkort? Hovedkortet trenger ikke innebygget lyd så bort med det. Plassen til IO-bakplata kan helt sikkert benyttes på en bedre måte så bort med den og. Dessuten er det en utrolig stygg løsning.

     

    Den nye ledige plassen kunne blitt utnyttet til flere PCIe x16-plasser. Her monteres CPU-kort, GPU-kort, PPU-kort, lydkort, SSD-kort, evt SAS-kort med Savvio 10.000 RPM montert direkte på kortet for å unngå unødvendige kabler.

     

    Med nytt hovedkortdesign trengs nye kabinett. Evt at man leverer PC'en som barebone ferdig med hovedkort, og gjerne ha tilgjengelig et pent utvalg CPU-kort. Utvidbart med flere CPU-kort hadde ikke vært dumt.

     

    Bakplate er stygt. Jeg liker at alle portene er sømløst integrert i kabinettet. Det gir et inntrykk av robusthet selv om det ikke nødvendigvis er mer robust enn bakplateløsningen i virkeligheten.

     

    CD/DVD-spiller/brenner burde bannlyses, i likhet med floppyen. Å ha en plate for hvert spill man liker å spille i DVD-spilleren bare for at programvareprodusenten skal ha StarForce/SecuROM-driver'n sin å sjekke at man har originalvare er en idiotisk løsning. Kunne PC'en istedet vært utstyrt med 20 USB fordelt over 3-4-5 uavhengige hubber hadde kanskje ikke en dongel montert _inni_ PC'en vært så forferdelig. Gjerne med programvaren i dongelen.

     

    Windows teller fremdeles binært. At han idioten Gates synes at binært er bra er greit nok, men jeg vil kunne velge. Vet du om et hack som fikser dette så mottas det med takk.

     

    Vel, det var noen av mine idéer, tanker og synspunkter.

  11. Har et spørsmål ang. oppgradering

    sitter her med en Engelsk utgave av winXP Pro. Upgrade

    så hvis jeg kjøper Vista Ultimate Upgrade NORSK  vil det gå greit ?

    ( fra Engelsk XP upg til Norsk Vista Ultimate Upg. altså )

     

    Man vil da på en fresh install må gå veien via 3 cd/dvd r

    xp cd , in med den gamle 98  hvis den fortsatt er lesbar og så til slutt Vista

    dette kaller jeg topp brukervennlighet  :thumbdown:

    7819176[/snapback]

     

    Mest sannsynlig kan du ikke oppgradere en engelsk Windows XP til norsk Windows Vista. Slik virket det tidligere i allefall.

  12. Det bekymrer ikke meg at NSA har vært med å utvikle deler av operativsystemet. Så langt er det ingenting jeg har lest som tyder på at de skal ha lagt inn en bakdør.

     

    Skulle det bevisst finnes en bakdør kan jeg tenke meg positive ting det kan brukes til. Det finnes mange tullinger og jeg velger å tro at de verste finnes blant meg og deg og naboen. Veldig bra om de skulle klare å luke vekk en tulling eller to.

  13. Hva skal jeg med åpen kildekode? Jeg kan ikke lese kildekode og få noe fornuftig ut av det. Det finnes 100-vis, om ikke 1000-vis av distroer med alternative OS. Skal jeg heller stole på at "naboen" ikke legger inn bakdører?

     

    Jeg vil tro at mange gjør som jeg; velger ut en noe tilfeldig distro, laster ned seneste iso'en og installerer denne. Om desktop'en virker er det helt greit.

×
×
  • Opprett ny...