Gå til innhold

jon tvedt

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jon tvedt

  1. barfoo skrev (5 timer siden):

    Motorvogner har objektivt ansvar for skade de forårsaker. Her er skaden forårsaket av motorvognen, selv om det er en handling initiert av en person.

    Derfor er ansvarsforsikring også lovpålagt. 

    Det er jeg klar over, men spørsmålet mitt blir da heller hvor langt jeg kommer om jeg går til sak mot denne passasjeren. Uavhengig av ansvarsforsikringen. Må vel være grunnlag for erstatning her. 

  2. vidor skrev (Akkurat nå):

    Det jeg lurer på da er om dette var dokumentasjon i saken, hvorfor har de konkludert skyldspørsmålet slik de har gjort ?

    Du har vel fått en tolkning av dem som umulig kan henge på greip ?

    Det er min bil som har skyld i ulykken, og da går det på bilen sin forsikring, og siden det er jeg som eier bilen, går det på meg. Forsikringsselskapet er klar over at det ikke er jeg som har skyld, men det er ikke sa mye annet de kan gjøre enn å be meg og passasjeren ordne opp. (Såvidt jeg vet)

  3. Eskove skrev (Akkurat nå):

    De fleste advokater gir en times gratis rådgivning.
    Så ring en advokat.
    Ev ring firsikringa du har på bilen og spør om dem kan hjelpe med advokat.
    Så lenge det finnes bevis av noe slag, helst video av hendelsen eller sms/mail passasjenen har sendt til deg som bekrefter hvem som er skyldner er det en relativt enkel sak.
    Så er dette på en parkeringsplass med overvåkning og det er under 7 dager siden, be dem som har kameraene om ikke å slette opptaket den aktuelle dagen i påvente av ev sak mot skyldner.

     

    Jeg regner med motparten som fikk bulken kan bekrefte at det var min passasjer som har skyld i ulykken, og ikke meg. 

  4. Eskove skrev (Akkurat nå):

    Her ville jeg tatt i bruk advokatforsikring med en gang.
    Så sjekk om du har advokatforsikring gjennom fagforeninga, så får du hjelp kjapt.

    Har ikke advokatforsikring, men betaler gjerne for advokat selv hvis det er en sak jeg kan vinne. Har sagt til passasjeren at jeg kan ordne skaden på min egen bil selv, så når jeg har vært så snill og får bare dritt tilbake vil jeg bare gi det passasjeren fortjener, selvom det kanskje ikke er økonomisk gunstig. 

    • Hjerte 2
  5. Lett forklart. Vi sto på en parkeringsplass med min bil, så gikk jeg inn i butikken. I mellomtiden hadde passasjeren min åpnet døren og bulket en annen bil. Dette går selvfølgelig på min forsikring, men passasjeren nekter å samarbeide med meg. Har absolutt ikke lyst til å bruke forsikring, så jeg ender opp med å måtte betale for hele skaden selv. Har til og med foreslått at vi skal dele på skaden. Men passasjeren nekter å betale en krone. Er dette noe jeg kan gå til sak mot? 

  6. Pc Lynet skrev (1 minutt siden):

    Tusen takk, skal undersøke. Ja, har fullført studiespesialiserende. 
     

    Vet du om det finnes noe tilsvarende i Bergen? Jeg bor gratis og alene i min far sin gamle leilighet. Hadde vært mer gunstig for meg, men hvis ikke må jeg se andre steder. 

  7. Jeg har en mye større naturlig interesse for yrkesfag enn studiefag. Er det noe jeg kan gjøre for å fortsette utdanningen min i en slik retning, uten å begynne på nytt igjen innenfor yrkesfag?

    Elektro, Maritim, Boring, Petroleum, Maskinteknikk osv..

    Spesielt har jeg interesse for maritim, men ser ikke ut som at jeg kommer inn på noen fagskoler uten yrkesfaglig kompetanse

  8. Dette er fordi din multireim har røket eller hoppet av! Denne driver servo, dynamo, og ofte vannpumpa. Jeg kjenner ikke din motor spesifikt, men jeg garanterer deg at det er reima, og jeg kan også garantere at hvis vannpumpa går på den reima har du flaks hvis motoren ikke har tatt skade i form av overoppheting.

     

    IKKE kjør bilen! Om vannpumpa går på denne reima har du fullstendig motorhavari etter kort tid! Det hjelper ikke se på temp måleren heller, da denne ofte sitter i pumpa, eller rett før radiator. Den vil med andre ord ikke måle riktig temp på kjølevannet i selve motoren, når det ikke er gjennom strømning!

     

    Har du ikke kompentanse til å se at reima er røket, så har du heller ikke kompentanse til å bytte denne. Ring falck og få den på verksted.

    Må fjerne støtsdemperen for å kunne sjekke, noe jeg ikke har verktøy til, men regner med du har rett uansett, og skal få bilen på verksted øyeblikkelig.

  9. Burde man ikke hørt noe hvis reimen røk? Det gjorde jeg ihvertfall ikke. Og mrpc, mener du at batteriet sparer strøm fordi strømnivået er lavt, eller fordi den ikke klarer å lade slik feilmeldingen sier? Isåfall, kan det være andre årsaker enn reimen til servopumpen? Har ikke fått tid til å sjekke reimen, men skal gjøre det snart. Har også sjekket servo oljen, og der ser alt greit ut.

  10. For et par timer siden fikk jeg plutselig utrolig vondt i halsen og ryggen. Jeg klarer nesten ikke å drikke eller spise fordi det gjør så vondt. Bare jeg puster eller svelger spytt får jeg så vondt i hals og rygg at jeg må lage grimaser. Jeg får spesielt vondt når jeg sitter med krummet rygg, eller når jeg snur hodet. Jeg vet ikke om det er alvorlig eller om jeg bør gå til legen. Det hadde vært fint hvis noen hadde hatt en anelse om hva det er.

  11. Jeg pleide å føle det på samme måte som deg før, kanskje ikke i like stor skala. Et kjæledyr ville kanskje vært den beste løsningen, men jeg vet om et par små ting som kanskje kan hjelpe.

     

    1. Å lukke vinduet ville kanskje holde vekke lyder utenifra.

    2. Hvis du har en dimmer kan du ha på lys, men ikke så mye at det plager deg.

    3. Å se på morsome videoer på youtube før du sovner holder urolige tanker borte.

    4. Slå frykten, sov med ryggen vendt ut i rommet, etterhvert vil du bli vant til det.

    5. Sovne til musikk er alltid lurt

    6. Vet ikke om det hjelper for deg, men det gjorde det for meg; pleide å ha døren til rommet åpent, men lyset utenfor på full lysstyrke

     

    Dette er alt jeg kommer på, håper noe av det kan hjelpe deg:

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...