Gå til innhold

epon

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av epon

  1. Etter hva jeg har forstått er det ekstrautstyr som ikke kan kombineres med hverandre. Etter hva jeg har lest er trafikkgjenkjenning kun kompatibel med Discovery Pro og USB-tilkobling kun tilgjengelig med Discovery Media. Høres ut som om det har skjedd en feil, for dette burde komme oppe i bestillingen.

     

    For å kunne kreve heving, må det være en ikke-uvesentlig feil ved varen. Av hva jeg har lest på nettet, går ikke ekstrautstyr under "ikke-uvesentlig feil".

  2. Jeg vil fraråde en slik operasjon.

     

    Jeg tok en LASEKoperasjon (lved LASIK så skjærer de av en del av hornhinnen, gjør operasjonen og legger hornhinnen tilbake. Ved LASEK benytter man det som ser ut som og føles som en elektrisk tannbørste der de pusser bort ytterste laget) for tre år siden, og har selv den dag i dag smerter knyttet til operasjonen. Innimellom har jeg så vondt at jeg må bruke lokalbedøvelse på øynene for å døyve smertene. Jeg sliter også med tørre øyne om må en gang i måneden gå på en intensivkur der jeg drypper øynene fire ganger om dagen og smører med gel om natten.

     

    Jeg tok operasjonen da jeg var 24, som er innenfor hva som er anbefalt, men jeg er tilbake på brillene i dag.

     

    Siden det er så stor konkurranse knyttet til pris, er det mange tildels useriøse aktører. Jeg har sett en tendens til slike firmaer går konkurs etter å ha presset ned prisen over tid. Dette kan det også være greit å tenke på da noen selskaper tilbyr 100 % fornøyd garanti. Dette er selvfølgelig ikke verdt en krone hvis selskapet går konkurs.

     

    Min anbefaling. HOLD DEG UNNA!

  3. Da jeg sendte benyttet angreretten hos NetOnNet brukte de fire uker og to purringer på å refundere kjøpet. Fikk så dårlig erfaring med de at jeg aldri kommer til å bruke de igjen.

     

    Ut fra hva kundeservice sier, så skal summen krediteres innen 10 virkedager etter at de har mottatt varen på pakkemottaket i Oslo.

  4. iStereo: Dette er en sannhet med modifikasjoner. I dette tilfellet er det et næringskjøp og kjøpslovens bestemmelser om sendekjøp kommer til anvendelse, som betyr at varen er ansett som levert da ekspeditør mottok den. Det er da jeg som mottaker som må "ta kampen":

     

    Eneste lærdommen jeg har tatt av dette, er at Posten er ubrukelig og heretter vil jeg alltid benytte meg av alternative ekspeditører som DHL eller TollPost

    • Liker 1
  5. For et par uker mistet Posten en brevsending til meg. Innholdet var ikke meget verdifullt, men nok til at det er et økonomisk tap ved å erstatte produktet.

     

    Etter postloven § 22, kreves det grov uaktsomhet fra Posten for at de er erstatningsansvarlige. Ved grov uaktsomthet ligger bevisbyrden på skadelidte altså meg. Det er jo kjemopevanskelig for en enkelt forbruker å bevise at det foreligger grov uaktsomhet hos skadevolder.

     

    I mine, litt naive øyne, mener jeg at så lenge posten har rotet bort sendingen, er dette grovt uaktsomt. Da store deler av prosessen er automatisert, tviler jeg på at en maskin "spiser" opp en brevsending. Altså er det menneskelig feil som foreligger. Hva vet vel jeg om at det er en postansatt som tenner på å stjele sendinger på jobb?

     

    Uansett, har dere noen tips til hvordan jeg skal klare å ta de på grov uaktsomhet?

  6. Nå har jeg kommet til et sted der jeg trenger hjelp av de kloke hodene på dette forumet.

     

    Jeg er ute etter ny laptop og har snevret inn valget til tre maskiner:

     

    Samsung 900X4Z

    Samsung 770Z5E

    ASUS Zenbook U500VZ Touch

     

    (likhetene er at maskinene har lang batterikapasitet, SSD disk, greit grafikkort og mangler optisk diskleser (noe syns er positivt)

     

    Jeg er ute etter en liten, elegant, samt relativt kraftig pc. Bruksmessig er jeg på et beskjedent nvå. Pcen blir brukt til kontorjobbing, surfing, HD avspilling samt sjelden spilling.

     

    Jeg er opptatt av at pcen skal ha god batterikapasitet, lav støynivå og lav vekt.

     

    Ut ifra tester som ligger ute på nettet viser det seg at alle tre er gode maskiner, og det er dette som gjør det så vanskelig å bestemme seg. For meg er det irrelevant om skjermen har touch, men ser at dette er noe jeg evt. må akseptere.

     

    Hva er deres erfaringer?

    Hva er etter deres meninger det beste kjøpet for meg?

  7. De aller fleste produsenter har avtaler med selger om såkalt DOA, død ved ankomst som det heter på norsk. Hvis du leverer inn komplett eske med alt av tilbehør, vil du som regel få en ny salgsenhet. Noen selgere sender inn telefonen først for å bekrefte at det er DOA, andre leverer ut ny enhet umiddelbart. Merk at dette er en tjeneste som ikke er lovfestet og det er derfor ingen rettighet du har.

     

    Etter forbrukerkjøpsloven har selger rett på å reparere produktet. Du har som Ankh sier krav på en lånetelefon dersom reparasjonen tar mer enn syv dager.

    • Liker 1
  8. Nei, du kan nok ikke det. Angrerettsloven gjelder ikke for "enkeltstående tjenester dersom selgeren ved avtaleinngåelsen 3 forplikter seg til å levere tjenesten på et bestemt tidspunkt eller innenfor et bestemt tidsrom.", jfr. angrettsloven § 19, bokstav b). Et språkkurs vil falle inn under tjeneste på et bestemt tidspunkt, selv om tidspunktet går over en lengre periode.

     

    Vil anbefale deg å lese kontrakten hun har signert. Kan hende at det står regler om avbestilling der.

  9. Noen som har sett bilder/ filmer fra rettsaker i USA, der en av partene ofte kommer med et utsagn som blir protestert i mot og slettet fra loggen? Ofte er det meningen at juryen skal få høre noe, deretter får de beskjed om at du ikke skal legge vekt på siste utsagn. Typisk å plante et frø, som vil spire senere i rettergangen.

     

    Vel, analogien er som følgende. Apple går til søksmål mot Samsung, ikke nødvendigvis for at de har en god sak. Forbrukerene er i denne analogien jurymedlemmene. Denne stevningen blir selvfølgelig omtalt i media i de berørte land og nærliggende land.

    Den dagen da eventuelt Samsung blir frikjent, vil ikke dette bli omtalt like omfattende som ved selve søksmålet.

     

    Apple oppnår derfor at Samsung blir sett på som den store, stygge ulven. Det tidligere omtalte frøet, spirer først når forbrukerne skal kjøpe et av produktene. Her kan ubevisstheten spille inn, men forbrukerne vil da tenke på all den negative omtale konkurrentene har fått.

  10. Hei.

     

    Som mange andre har jeg saumfart nettet og fysiske butikker for HTC Desire. I dag fikk jeg en telefon fra en forhandler i Sandvika som lovte å ringe meg når de fikk den inn! Den kommer på lager i DAG!

     

    Gleder meg sykt til å få den!

     

    Har dere erfarne brukere noen tips til hvilke applikasjoner jeg bør laste ned?

  11. Når det gjelder Støvletthældommen, underforstått norsk rettspraksis, er det likegyldig hva tvisten er. Høyesterette konstruerer en rettsregel(ratio decendi eller obiter dicta) som kan benyttes på andre tvister som bruker omhandler samme paragraf.

    Det spiller altså ingen rolle om det er snakk om en livsnødvendighet som pacemaker eller om det er noe så ubrukelig som en USB-kaffekoppvarmer.

     

    Jeg skrev aldri i innlegget mitt at jeg bestred at det er en vesentlig mangel. Selvfølgelig er det det.

    Selvfølgelig leste jeg konteksten før jeg skrev det tidligere innlegget.

     

    Jeg prøver bare å forklare deg hvordan det rettslige fakiske fungerer i Norge.

     

    Som sagt må du først lese paragrafen om avhjelp. Alle forhandlere gis muligheten til å reparere eller omlevere produktet før det er snakk om heving.

    Først etter to avhjelpsforsøk kommer hjemmelen om heving inn i bildet.

     

    Vilkåret for heving er at det ikke er en uvesentlig mangel, men som sagt denne hjemmelen spiller ingen rolle før etter det er foretatt avhjelpsforsøk.

     

    Slik jeg har forstått det, har ikke selger hatt et avhjelpsforsøk enda engang. Ærlig talt må jo telefonen leveres inn i det hele tatt før det kan diskuteres om det foreligger avhjelpsforsøk eller heving.

  12. Christina86: Du mener altså at tips fra selger/forhandler er å anse som et avhjelpsforsøk. 1. Det er forskjell på tips og avhjelp. Det at kunde får tips til å løse et problem, regnes ikke som et avhjelpsforsøk i mobiltelefonbransjen, heller ikke ut i fra ordlyden i forbrukerkjøpsloven.

    2.For å illustrere dette vil jeg bruke en analogi: Dersom du kjøper en ny bil og bilen drar litt til venstre under kjøring. Forhandler vil kanskje si at det er lite luft i dekket eller noe som gjør at dette skjer, og gir deg tips at du bør sjekke dette. Prinsippet er det samme, mener du her at det vil være et avhjelpsforsøk ovenfor kunde? Syns du ikke at det er litt mer rettferdig overfor forhandler å la profesjonelle prøve å repare feilen før det kan kalles et avhjelpsforsøk?

     

    En annen ting jeg vil rette deg på, er påstanden din om at de kan kreve heving allerede på første avhjelpsforsøk.

    Først vil rettspraksis støtte forhandler i at det kan foretas flere avrettingsforsøk uten at det kan kreves heving, dette står også tydelig i § 30, annet ledd (Unntaket vil være hvis det går mer enn "rimelig tid", jfr. forbrukerkjøpsloven § 30)

    Videre vil også sedvanerett innenfor denne bransjen ha innvirkning. Det er vanlig praksis å prøve å reparere feilen før man inngår heving.

    I Støvletthældommen er det fastsatt at forhandler kan prøve reparering av et produkt, dersom dette er 2-3 ganger rimligere enn omlevering.

    Forbrukerkjøpsloven er bygd opp i trinnhøyde når det gjelder avhjelp. Dvs at forhandler først har krav til å prøve å reparere produktet etter § 29, så kan man kreve heving. ( man må lese §§ 29-32 sammenhengende for å forstå hele bildet)

     

    Når det gjelder softwareupdate på Satio (som jeg antar det dreier seg om), har Deltaservice et mer avansert program enn det som ligger offentlig på SE sine hjemmesider, som gjør at de får fikset flere feil, enn det den enkelte kunde kan gjøre selv.

    Og selv om det er symptomer på softwarefeil, er det ikke nødvendig at det er det. Noen ganger er også andre deler som må byttes ut.

    Dette er forøvrig en feil som er kjent, men som ikke rammer alle SE Satio

  13. Som utgangspunkt er ransaking ikke tillatt uten samtykke.

    I norsk rett er det et prinsipp som kalles nødrett, (jfr. straffeoven § 47). Kort fortalt vil det si at urett mot urett er greit i noen tilfeller. Dette kan rettferdiggjøre ransakelsen. Men vilkåret er at den rettighet butikken beskytter, må være betydelig større enn den rettighet butikken krenker ved å beskytte den gjennom f. eks ransakelse.

     

    Selv om du ikke hadde stjålet noe, bygger det bare videre opp mistanken om at du hadde stjålet i butikken ved å nekte ransakelse. Det kan være ubehagelig med ranaking, men kanskje greit å samarbeide slik at man får renvasket seg?

     

    Det virket som om butikkmedarbeideren tok deg med på bakrommet og ransaket deg der. Du slapp i hvertfall ydmykelsen med å bli ransaket åpenbart i butikk.

     

    I teorien har du mulighet til å anmelde forholdet. Saken vil bli henlagt, og det vil være bortkastet tid både for deg og politiet. Selv om politiet ikke har lov til å nekte å ta inn en anmeldelse, kan de råde deg til å ikke levere den inn, da saken ganske sikkert blir henlagt.

     

    Syns du bare skal legge dette bak deg.

     

    (Heldigvis er staten bygd opp etter maktfordelingsprinsippet. Det er en grunn til at den dømmende, lovgivende og utøvende makt er tredelt, gjennom domstoler, regjering og Storting)

  14. Dumme dumme mennesker, du kan gå hvor som helst hvor de fører Koss...

     

    Siden du skrev dette: bare lurer på omfanget av det du tenker. Er det i ditt syn da greit å kjøpe en telefon f. eks på cdon.no for å så klage i en Telekiosk? Bare fordi de selger samme type telefon?

     

    Noen butikker tar riktignok inn Koss som er kjøpt andre steder, kun av god service.

    Men på den andre siden, er noen butikker svært strenge på det.

  15. Jeg drev med slike salg en gang i tiden. Hadde rekker med gode numre. Hadde et 98 88 88 98, la det ut på qxl. og fikk et bud på 3000 som jeg syns var bra. Solgte det og to dager senere fikk jeg tilbud på 30 000 kroner. Fire år senere er jeg fremdeles bitter.

     

    Sitter med et bra nummer nå, men, siden jeg ikke legger det ut her, lager jeg et fiktivt som ligner.

     

    Jeg har noe i duren:

    4303 4303 (merk at dette ikke er riktig nummer, men viser prinsippet)

     

    Både Tommy Sharif og Idar Vollevik har spydd ut penger for et enkelt nummer. Tommy S. har 45454545 og Vollevik har 9876543. Tror begge betalte 500K i sin tid.

  16. Dersom selger har fått kjennskap til at eneste grunnen til at du kjøpte mobilt internett, var å få tilgang til denne hotspoten, vil du kunne reklamere i forhold til forbrukerkjøpsloven at det foreligger en kjøpsrettslig mangel.

     

    Dersom du gikk inn i butikken og nevnte at du skulle ha mobilt internett (men stilte ingen krav) har du ingen mangelskrav, da produktet i prinsippet virker som det skal (antar jeg). Selger kan da ikke ta ansvar for kundens alternative bruksmåter. Dette er ulovfestet norsk rett, hjemlet i Rt. 1984-356.

     

    Imidlertidig vet jeg at andre operatører (les NetCom), har en form for uoffisiell angrerett. De tillater at kjøpet blir hevet, dersom dekningen ikke er så god som det er forespeilet på deres nettsider. Men det er opp til butikken om de ønsker å ta modemet i retur og miste provisjonen. Merk at dette er god service og ingen selvfølge.

  17. Dersom batteriet er over 2 år gammelt, er det utenfor reklamasjonsfristen, og du må kjøpe nytt.

    http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/1.5081962

     

    FTU har bestemt at et laptopbatteri skal vare i minst 2 og 1/2 år. Men da vil det egentlig og si at man har 5 års reklamasjonsrett på slike batterier.

     

    Hvem er du som kan si at 2,5 års levetid er tilsvarende fem års reklamasjon? Slik jeg husker det, kom Høyesterett (i Rt. 2007-1274 (Mobiltelefondommen)) frem til at "vesentlig lengre", er tre- fire år. Med dette er det skapt en en norm over hvordan vesentlig lenger skal tolkes. 2,5 år er da ikke vesentlig lenger enn to år.

     

    Sorry mack, er nok bare to års reklamasjon på et batteri.

  18. Håper noen kan hjelpe meg med å få en excelformel rettet opp.

     

    Jeg lager et skjema, der kundedata blir registrert (navn, telefonnummer, gjenstand, pris, osv). Noe av dette skal skrives ut og dette kommer på et eget skjema. For å velge det riktige skjemaet for den aktuelle kunde, får hver kunde et nummer.

    Det jeg prøver å lage, er en formel som skal ligne på denne: =HVIS(J3=1;BYTT.UT(H6;;H6),HVIS(J3=2;BYTT.UT(H7;;H7),HVIS(J3=3;BYTT.UT(H8;;H8);"N/A")))

    Det jeg har klart å få til hittil er: =HVIS(J3=1;BYTT.UT(H6;;H6);"N/A"). Denne gjelder riktinok bare med et nummer.

     

    J3 er cellen der kundenummeret står. H6,H7 og H8 er da forskjellige kundenavn.

    Altså det jeg tenker: ved å endre nummeret i celle J3, endrer jeg automatisk et helt skjema som kunde skal få.

    Hvis "1", så skal det stå Peder Ås, hvis "2" skal det stå Lars Holm, hvis "3" skal det stå Marte Kirkerud osv.

     

    Kan noen vennligst fortelle meg hva jeg gjør feil?

×
×
  • Opprett ny...