Gå til innhold

somdene

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av somdene

  1.  

    Så kjedelig! Skal vedde på at jeg fortsatt har min 2600k i 2020.

     

    Sønnen spiller fremdeles på min forrige gaming rigg, basert på en Q6600. Den er vel like gammel som han nå (10 år), men duger fremdeles?.

    Hah, det var litt morsomt å lese. Sønnen min på 9 år spiller også på en Q6600 (som var den første CPU med 4 kjerner fra Intel og kom i 2004 om jeg husker korrekt?). Riggen fungerer rimelig bra på spill fremdeles men jeg har riktig nok oppgradert skjermkortet i nyere tid.

  2.  

    Kan godt hende "nettingeffekten" er velkjent, men for meg ringer det ingen bjeller og googling gjorde meg ikke noe klokere så fint om dere tar med en link når dere refererer til noe i en artikkel uten å forklare hva det er.

     

    Her er litt kort informasjon. Og et lite demonstrasjons bilde til høyre på siden. 

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/Screen-door_effect

    Takker & bukker Mr. LarZen!

  3. Siden mus og tastatur fungerer i sikkermodus så er problemet vanligvis forårsaket av noe som lastes i vanlig modus. Måten å feilsøke på da er å bruke MSCONFIG for å deaktivere elementer.

     

    På Generelt fliken velger du Selektiv oppstart og fjerner avkryssing for Last inn oppstartselementer.

    På Tjeneste fliken krysser du av for Skjul alle Microsoft-tjenester og trykker deretter på Deaktiver alle.

     

    Start i så i vanlig modus. Jeg vil tro mus og tastatur fungerer nå da dette tilsvarer Sikkermodus. For å finne ut hvilke av tjenestene/oppstartselementene som forårsaker problemet så aktiverer du først alle Tjenester igjen og tar ny omstart. Om problemet opp kommer tilbake er det en tjeneste og ikke ett oppstartselement som er årsaken. Om problemet ikke kommer er det altså et av oppstartselementene som er årsaken.

     

    For å finne ut hvilken av tjenestene/oppstartselementene som er årsaken gjør du følgende. Aktivèr halvparten av enten tjenestene eller oppstartselementene alt etter hvilke du fant ut som forårsaket problemet. Ny omstart.

     

    Om problemet kommer nå så vet du at det er en av disse som er årsaken. Da fjerner du halvparten av disse kryssene og tar ny omstart. Slik fortsetter du helt til du bare har ett tjeneste/oppstartselement avkrysset. Om problemet ikke kommer etter første halvpart er avkrysset, så krysser du av neste halvpart og fortsetter deretter som forklart.

     

    Håper det hjelper.

  4. Veldig bra artikkel. Nå er ikke jeg den som spiller mest. Kan vel telle på en hånd antall spill jeg har spilt på samme antall år. De jeg har prøvd har jeg som regel gått fort lei av. Det spillet som har engasjert meg mest noen gang er World of Warcraft. Synes det er ganske utrolig at ett så ensformig spill klarte engasjere meg gjennom flere utvidelser. Men selv om spillet var ensformig så klarte det likevel å engasjere, med en kombinasjon av gode historier, fine landskap og noe av den beste stemningsmusikken jeg noen gang har hørt. Har sluttet å spille WoW for en god stund siden nå, men musikken hører jeg til stadighet på ennå.

  5. Somdene: Hvis du ikke får 7,9 i windows experience index har du gjort noe galt. Jeg installerte først min 120gb Max Iops som IDE og fikk 7,3, søkte litt på internett og leste jeg måtte velge AHCI og fikk da 7,9.

     

    Jeg fikk de første månedene ca. 1-2 BSOD i uken når jeg kjørte på FW 2.06. Prøvde å installere nyeste FW 2.13 og fikk ca. 3 BSOD i timen. Oppdaterte så til nyeste BIOS på mitt ASUS P7P55D-E Pro hovedkort, og nedgraderte FW på disken til 2.11 for snart en uke siden og har ikke hatt en BSOD siden.

     

    Håper bare at den nå holder seg stabil.

     

    Ytelsesindeksen jeg får på min ssd stemmmer med hva jeg ser andre får med samme ssd. Du kan ikke sammenlikne din ssd med den jeg har. Din har i mange tilfeller langt bedre ytelse. Å ja, jeg har aktivert AHCI.

     

    Regner med du har fått med deg dagens artikkel http://www.hardware.no/artikler/sandforce_har_fikset_blaaskjermblemme/102943

  6. I dag har jeg en Intel X25m (80GB) og er veldig fornøyd med stabiliteten, ikke noe problemer å bruke den som en OS/Program/Spill-disk.

     

    Bortsett fra en ting, jeg spiller UT3, Oblivion og kona spiller Sims. Ved UT3 så merker jeg at innlastingen av maps og cache-filer får spillet til å stoppe opp i opp mot 10sekunder før det fortsetter igjen.

     

    Cache-filene og maps-filene kan gjerne variere fra 4MB og opp til 50MB, er det noen her som er kjent med om dette er et generelt problem med Intel X25M (2. gen) diskene?

     

    Snuser derfor på en ny SSD siden dette begynner å bli et iritasjons moment for meg :-(

    Kunne denne disken eller en av de andre nyere SSD være noe for meg?

     

    Er jo litt OT i forhold til denne tråden, men trenger bare litt input om jeg burde gå for denne disken eller om jeg burde gå for en av de andre o i så fall hvilken?

     

    Frank

     

    Hvilken score får ssd'en din i Windows-opplevelsesindeks? Og hvor mye ledig plass har du på den?

     

    Har selv denne ssd'en og er også meget fornøyd. Oppgraderte nylig fra X58 chipsett til Z68 og min ssd score på Windows-opplevelsesindeks økte fra 7.4 til 7.8. Men det var en periode jeg fylte disken opp ganske mye og da sankt ytelsen drastisk.

  7. Trenger ikke noe bedre minne, eneste grunnen til å kjøpe dyrt minne er hvis man skal klokke.

    9117753[/snapback]

     

    Her var det ikke snakk om noe klokking, faktisk tvert i mot. Komplett skal ha 829,- for sine Corsair TWIN2X 5400 DDR2, 2048MB PC5400 Kit w/two matched CM2X1024-5400C4 Dimm's i denne pakken. De kjører på 667Mhz.

     

    Minnet som hw.no anbefaler til spilleren koster fra 875,- og kjører på 800Mhz.

    https://prisguiden.no/product.php?product_id=56664

  8. Heh, ser nå at linken ikke funker som den skal. Gjør heller slik:

     

    Gå til support.ati.com og i søkefeltet skriv inn "enable tv radeon" (uten klammer) og velg så artikkelen som er øverst "737-408: Steps to enable TV out and select TV Standard for ATI RADEON 9700 PRO"

     

    Og her er den virkelige linken...

     

     

    https://support.ati.com/ics/support/KBAnswe...?questionID=408

  9. Jeg har problemer med en D-Link DGL4300 Wireless router med gigabit ethernet.

    Problemet er at så snart jeg kobler til en ethernet-kabel til switchen, så ramler trådløstnettet ut, og det blir umulig å koble til igen. Det funker kun hvis jeg ikke har noe koblet til switch-delen.

     

    Hjelp! Noen forslag?

    Jeg har også problemer med og koble til trådløst på min DGL4300. Det funker kun hvis jeg slår av all sikkerhet (WEP/WPA). Jeg har prøvd med 2 forskjellige nettkort, begge D-link. Men jeg har ikke prøvd uten 1 pc via kabel i tillegg for å se om det utgjør noen forskjell. Skal teste det litt senere når jeg får tid.

  10. De fleste rutere har IKKE innebygget modem. Modem og ruter er vanligvis 2 separate bokser. Modemet sørger for at du får et ethernet-grensesnitt inn i hjemmet ditt som du enten kan koble direkte i nettkortet på 1 pc eller du kan koble det til en ruter hvis du vil koble til flere pc'er.

     

    Her er en link til en test av Thomson SpeedTouch 580i, en alt-i-et boks, hos DinSide

     

    http://www.dinside.no/php/art.php?id=210887

×
×
  • Opprett ny...