Gå til innhold

Samuello

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Samuello

  1. Heisann!

    Jeg har nylig søkt på en intern stilling som jeg er veldig interessert i og jeg er naturligvis veldig spent på tilbakemeldingen etter jobbintervjuet.

    Jeg søkte på stillingen rett søknadsfristen og ble innkalt til jobbintervju dagen etterpå. Jeg lurer i grunn bare på om noen har noen erfaringer med dette, på godt og vondt? Lurer på om det er normalt å ta de minst relevante først.

    Håper på svar!

     

  2. Hei Tom!

     

    Dg200 støtter "dual-band" det vil si at 2.4ghz og 5ghz sendes samtidig (så overføres dataen på båndet den fpr best signal fra). Dette skiller seg ut fra en del rutere, og siden du benytter Sonos og Chromecast vil jeg anbefale at du "splitter" nettverket i et med 2.4ghz og et med 5ghz. Enheter som trenger å kommunisere med andre enheter på nettverket vil ha problemer med dual-band.

     

    Dg200 kan, teoretisk sett, behandle opptil 16 enheter samtidig. Dette er avhengig av at alle enhetene har god kontakt mot ruteren. Har en av enhetene dårlig g kontakt (bennytter B/G standard) vil dette forsinke nettverket for alle enhetene trådløst.

     

    Du kan sette opp et eget aksesesspunkt ved en ruter. Da slipper du gjerne dette problemet, men det kan medføre ip-konflikt mellom ruteren til tider da hver av de har en egen DHCP server som tildeler IP. I tillegg kan wi-fi nettverkene forstyrre hverandre, men om du ikke har mange andre nabonettverk skal SmartRuter løse dette. Bare be NGT installere dette, om det ikke allerede er lagt inn.

     

    Egen ruter koblet til vil være en grei løsning, og rimeligere enn et Mesh-opplegg. Et mhesh-opplegg ville forøvrig ikke hatt potensielle problemer med ip-konflikt, men i praksis er dette noe som sjelden skjer og som ruteren skal rette opp i av seg selv. Du kan eventuelt sette opo manuell ip tildeling og endre ruterenes range til å være forskjellig. Det reduserer sjansen for en slik konflikt. Dette er forøvrig utenfor NGT support og må legges opp innpå en eventuell egen ruter.

     

    Mvh NGT-ansatt

  3. Jeg har en Inteno DG200 fra NGT, antakeligvis med nyeste firmware siden jeg fikk den for en måneds tid siden. Den viser at jeg skal ha 34,5 ned og 11,5 opp. Jeg har kjørt både speedtest.net og nettfart.no utallige ganger (selvsagt med kablet tilkobling), og jeg kommer aldri opp i mer enn 28/8. Iblant går resultatet nedt til 24/7. Er det bare på grunn av at de har andre servere enn direktekoblingen til NGT, eller bløffer Intenoen på farten?

    God kveld! DG200 har støtte for 1000/1000. En overhead på rundt 10-15% er innenfor normalen, har du over det ville jeg enkelt og greit fabrikkresettet den for å cleare cache og frigjøre arbeidsminne. 

  4. Hvordan ville din mor beskrevet deg og din oppførsel?

     

    Det kan jo være at du er i en fase av naturlig løsrivelse fra "hjemmet" og dermed kan være ganske krevende å bo sammen med .. bare ett forslag, og vil legge til at jeg er en godt voksen far og bestefar selv

    Selv om det stort sett er to sider av samme sak, tviler jeg sterkt på at du har rett i vinklingen din her. Etter mitt inntrykk er det svært få eller ingen mødre som slenger slik med leppen om barnet/ungdommen er vanskelig, her høres det ut som moren er SVÆRT vanskelig å leve med. Fint om poenget ditt er å komme med et objektivt svar, men trådstarter ønsker (og behøver) nok mest støtte.

     

    Jobb alt du kan med å komme deg bort fra hun, husk at selv om det er moren din har du ingen forpliktelse til å ha kontakt med henne når hun snakker slik til deg. Det beste rådet jeg kan gi deg er at du aldri må gjøre noe med tanke på å imponere henne (type bli veltrent, bra utdanning etc). Om hun virkerlig er så ille som det bildet du maler her så vil hun dessverre neppe glede seg over din suksess, og er derfor sannsynligvis en dårlig kilde til motivasjon.

  5. Først og fremst vil jeg si at dette kjenner du best selv, men siden du spør etter andres mening:

     

    Ja, om du er veldig sliten og har generelt hatt nok å styre på med i det siste vil jeg si at det absolutt er en god nok grunn. Så lenge det ikke gjentar seg i nærmeste framtid vil jeg tro at arbeidsgiver forstår det også. Kommer så klart litt an på hvor du jobber osv.

     

    Siden "skatten sovnet ikke i baksetet" ble formulert : "Men sovna den lille j****en i baksetet?" Tror jeg mor har godt av, og fortjener en sykedag.

  6. Høres egentlig ikke ut som det er nødvendig å kutte henne totalt, men heller droppe all direkte kontakt, og ha en kjølig skulder og "profesjonell høflig" holdning til henne når du må treffe henne?

     

    Trenger jo ikke lage mer drama enn nødvendig om du er redd resten av familien ikke vil forstå.

    Det høres fornuftig ut, takk for rådet!

×
×
  • Opprett ny...