Gå til innhold

jurg

Medlemmer
  • Innlegg

    317
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jurg

  1. Ja, jeg går på informatikk.

    Du lærer grunnleggende objekt-orientert programmering generelt, og bruker java i prosessen. Du blir ingen ekspert på java, men i hvordan du skal tenkte for å løse programmeringsoppgaver.

     

    Om man bare vil så er man innom flere språk gjennom bachelorgraden, deriblant Java, C, Python, Oz, Common Lisp, Prolog og sikkert en drøss med andre jeg har glemt. Det er korrekt, som sino sier, at man ikke skal lære språk men kun lære teknikker og metoder, men ved å lære bort Java som standard antas det i senere kurs at du kan kode Java (eller i det minste kode i et eller annet språk).

  2. Haha, du påstår at alle internettleverandører overvåker trafikken til sine kunder og dermed bryter samtlige rettigheter som eksisterer for å beskytte oss? Jeg er svært interessert i kilder som even remotely støtter påstanden.

    Datatilsynet pålegger sletting etter 3 uker Som det fremkommer av artikkelen lagrer tele- og internetttilbydere trafikkdata for fakturerings og forettningsmessige årsaker. Mye av dette er informasjon om hvordan trafikk flyter i nettverket deres og inneholder da gjerne kilde og mål-adresser.

     

    Og sannsynligvis informasjon om tilkoblinger inkludert varighet, mengde data, porter i begge ender osv. De lagrer mye :)

  3. Det er mulig at man får "siv.ing / master i teknologi" på norsk vitnemål, men jeg er temmelig sikker på at man ikke lenger kan velge mellom det A-Jay skrev.

     

    Edit: Jeg ble plutselig litt usikker allikevel. Tenkte jeg skulle finne noe om det på NTNU sine sider, men det er jo en jungel uten like når man først forsøker å dykke ned i arkivet, og mye har vel gått tapt i forbindelse med konvertering og fuglene vet hva.

    Om du fikk vitnemål i fjor, kloffsk, kan du vel svare på det. Er det fortsatt mulig å velge, eller får man siv.ing. / master på norsk og master på engelsk enten man vil eller ei?

     

    Afaik er ikke kloffsk ferdig, men det stemmer at det står "Sivilingeniør" på vitnemål ja ("Master of Technology / Sivilingeniør" elns). Det betyr IKKE at det er delt ut som en beskyttet tittel (NTNU har ikke lov til å dele ut Sivilingeniørtittelen som beskyttet tittel lenger).

  4. er det mulig at en server blir hacket? :innocent:

     

    Ikke om man tar alle forhåndsregler; fjern CPU-kjøler for å forhindre at den blir forkjølet (virus kan, som vi vet, inneholde trojaner), plasser elektronisk kondom på nettverksplugger (kalles ofte Epoxy), la harddisker stå på høykant slik at angripere ikke kan klatre på dem og plasser hele serveren i en safe som så begraves fire meter under jorda.

     

    Ja, en server kan hackes.

  5. Et populært bibliotek for trådprogrammering er vel pthreads. Det er et C-bibliotek, men funker fint med C++ også. Vet ikke hvordan Win32 gjør det med threads, men du har win32-pthreads, så om du lærer pthreads vil koden din være veldig portabel.

     

    Pthreads fungerer IKKE fint med C++. Alle C++-funksjoner som skal startes som en tråd må deklareres 'extern "C"' og kan ikke være klassemetoder.

     

    Edit: Ser ut som om dette ikke stemmer helt fortsatt, men det er fortsatt ikke rett frem å bruke pthreads med C++. Skal en bruke threads i C++ er Boost::Thread å anbefale (eller vente på C++0x).

  6. Bare et hurtig spørsmål. Jeg studerer på dragvoll, men sniker meg inn på gløs av og til for å lese da det er nærmere. Tingen er at kortet mitt ikke ser ut til å virke på gløs. Er jeg bare teit og det virker, eller har jeg rett og slett ikke tilgang? Kan jeg i så fall få tilgang på en måte?

     

    Det er bare én lesesal (som jeg vet om) som er åpen for alle studenter ved NTNU, men selv den er "reservert" gløsinger i eksamensperioden.

  7. Ikke hvis du søkte deg inn på et masterstudie.

     

    Men man må jo ha en bachlor først for å kunne begynne på et masterstudie. Og i et bachelorstudie inngår ex.phil som oftest (med mindre man går på høyskole, men siden ts spør om ex.phil her regner jeg med at han går på et universitet).

     

    Ved inntak til master ved NTNU er det karaktersnittet i hovedprofilen som gjelder. Exphil er ikke en del av hovedprofilen.

  8.  

    Her lukter det demonstrasjoner og opprør!!! lol

     

    Edit: Dette burde vi ha fått opplyst, da jeg tror det er en hel del, meg inkludert, som da hadde droppa hele skiten.

     

    Jeg vet ikke om det rapporteres til NRK når altibox installeres, men den er lisenspliktig akkurat som en vanlig mottaker.

  9. Faaaaaaaaeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!

     

    I dag datt min verste skrekk ned i postkassa; Lisensavgiften!!!!!!

     

    Kjære gud, hvorfor meg? Tven er registert på hjemmeadresse, og ingen i svarteste lisensavdeling skulle få vite at jeg nyter hotel cæsar på kveldene. Over 700 kroner for 4(!!!!!) måneder. Jeg er jo for faen meg bare en fattig student, som ikke en gang ser på NRK.

     

    Neste valg stemmer jeg FRP, AP kan ta seg ei bolle.

     

    Noen andre som har fått installert Tv av noldusene i NTE som har motatt lisensavgift? En av forutsetningene for at jeg i det hele tatt betalte 1000 kroner for å få installert tv på rommet var at det skulle være en engangsavgift. Voll Studentby gav tidligere uttrykk for på sine hjemmesider at de som betalte for tv på rommet ikke måtte betale lisens. Hvis jeg nå plutselig får et lisenskrav fra kommunistene i NRK, så sender jeg den jækla Altibox-dekoderen min i retur.

     

     

    Voll kan ta seg en bolle, en må betale lisensavgift om en har Altibox på hybelen ja. NRK sier seg veldig uenige i utsagnet fra Voll.

  10. Uhyggelig med 50mbit på 500 hybler uansett. Da er jeg mer for kjapp respons og 10gb/24h. But but.

     

    Båndbredden vil tilsvare båndbredden vi hadde hos NTNU, rent bortsett fra at dette vil

    være et stabilt nett.

     

    Var ikke det 100mbit?

     

    Hver person hadde 100Mbit, Voll hadde 1 Gbit til moholt-gw. Nå har hver person 100Mbit, mens hele Voll deler 50 Mbit ut.

  11. Tror det ble noe kluss med installeringa av den nye kontakten til vår altibox-boks. Alt er i orden sånn rent fysisk, men ingenting fungerer.. :/

     

    Vet noen hvordan det er med grenser på opp/nedlasting med det nye nettet? Er det fortsatt 10GB/24h?

     

    Ingen begrensning. Trenger ikke det når alle ender på isdn-hastighet etter semesterstart.

  12. Litt OT:

     

    Hørte de hadde trikk i Trondheim, stemmer det?

    Har sykla en del rundt, men ikke sett no jeg..

     

    Hvis: Går den i en hensiktsmessig rute, kan det lønne seg noe for meg å ta den fra f.eks byen til Moholt?

     

    Går vel ingen trikk til Moholt nei, den suller vel rundt i byen et sted evt. ut mot Ila.

     

    Constant: Prøv å endre passordet ditt, vent en liten stund og prøv å logge inn på nytt. Passordet til Innsida blir satt til det siste passordet du endrer i bdb, og Innsida er tilgjengelig fra hvor som helst.

  13. Er litt skeptisk til å jobbe som frivillig under UKA. Høres i utgangspunktet jævlig gøy ut, men har jeg tid? Har vært frivillig ved et par arrangementer tidligere (festivaler, dataparties, konserter osv.), og det har stort sett vært stress døgnet rundt. Hvordan få tid til det i ukedagene? en har jo forelesninger...

     

    Det sies at de som jobber veldig flittig under UKA / ved Samfundet får lov til å gå et bonussemester/år ved NTNU.

  14. Okei, men da burde noen få de til å fjerne de feilaktige opplysningene på voll.no.

     

    Jeg sa jeg har kun merket nedgang i makskapasitet, ikke jevnt over. Dvs. jeg klarer ikke å få hastigheter på 10 MB/s slik jeg noen ganger klarte før, men at nettet jevnt over er slik som det har vært. Jeg får hastigheter på 2-5 MB/s og det er raskt nok egentlig.

     

    Jaja, det blir nok et helvete her på tunet når folk kommer tilbake og kapasiteten viser seg å faktisk være 50 Mbit fordelt på alle. Glad jeg ikke skal bo her mer.

    Bare for å få alt på det rene (fra voll.no):

    Båndbredden vil tilsvare båndbredden vi hadde hos NTNU, rent bortsett fra at dette vil

    være et stabilt nett.

    Også fra voll.no:

    Dette vil gjøre at Voll Studentby vil være ENESTE STUDENTBY I LANDET som har en slik kvalitet på både bredbånd og Kabel-TV.

    Og tilslutt, enda et sitat fra voll.no:

    NTE Bredbånd er vår leverandør av internett til hele studentbyen. Vi får fiber levert til døren og vi har en kapasitet på ca 50Mbit/s.
×
×
  • Opprett ny...