Gå til innhold

squaddie

Medlemmer
  • Innlegg

    210
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av squaddie

  1. Jeg og min tante har ordnet med testament hvor jeg overtar alt av hennes eiendeler (hus, eiendommer osv.) etter hennes tid. Vi har vært på advokatkontoret å ordnet skriveri hvor det hele bekreftes, med advokatens underskrift + nøytral vitne + tantes underskrift.

     

    Finnes det noen måter for meg å få en bekreftelse på at alt er 100% i orden, foruten å spørre advokaten direkte? 

     

    Tanta mi har også en verge, som har sagt til meg at han har betalt utgiftene, uten at jeg har fått noe bekreftelse på det.

     

    Advokaten og vergen har en god relasjon, og de kjenner til min tante veldig godt, men begge er "spesielle" personer og ganske så kyniske av seg, uten at jeg kan bevise noe som helst, ergo så blir det noe irrelevant for min del.

     

    Men ja, er det noe jeg kan gjøre for å få sjekket opp i det her? Eller er advokaten hennes den eneste som kan bekrefte det her? Advokaten skulle forøvrig sende meg en bekreftelse (vi ordnet det her for 1 år siden), men han har ikke gjort det...

     

    Håper dere har noen råd/tips om hva jeg kan gjøre...

  2. 21 minutes ago, Dassen said:

    Det er viktig at du har full oversikt over hva UnoScore, eller eventuelle andre, tilbyr før du underskriver en avtale. Du vil ikke bytte en dårlig deal med en annen. Ettersom du er ufør, stiller det deg jo i en litt sårbar situasjon og jeg tenker det kanskje er lurt å ta kontakt med kommunens gjeldsrådgiver. Kanskje kan vedkommende tilby et sosiallån for å hjelpe deg ut av situasjonen. Noen tilbyr også hjelp med å forhandle med kreditor. 

    Ja, jeg skal ta å sjekke det. 

    Men, ville ikke et nytt lån med lavere rente for å nedbetale det her lånet hjelpe, eller?

    Jeg skal selvfølgelig ta å snakke med kommunens gjeldsrådgiver for å høre om alternativer. Kanskje de kan hjelpe meg når de får oversikt om situasjonen min. Jeg vil jo nedbetale det fortest mulig. Godt tips!

    Siden jeg er under NAV, kanskje de har noen rådgivere som kan hjelpe/komme med råd til meg?

     

    16 minutes ago, MailMan13 said:

    Hvis de reduserer månedskostnadene dine ved å forlenge gjenstående løpetid, så er det slettes ikke sikkert dette er et godt tilbud.

    Unoscore er ikke en bank, de er et rådgivings og finansagentforetak. Når de videreformidler et lånetibud er de pliktig å opplyse klart og tydelig hvilke bank som står bak, og hva eksakt betingelsene er. Hvis du ikke har motatt den informasjonen bør du etterspørre den.

    Ja, sant. Jeg skal ta å sjekke ut det her med de. Takk for tips!

  3. 8 minutes ago, Dassen said:

    Refinansiering kan være en god løsning, men fordrer at du har satt deg godt inn i tilbudet fra UnoScore. Er det høyt etableringsgebyr, f.eks., eller tilbyr de lavere månedskostnader fordi lånet løper lenger?

    Uansett om du refinansierer eller ikke, bør du jo gjøre grep i din personlige økonomi og roten til dette lånet. Har du levd over evne, har du et spilleproblem? Ta affære og innse at du må endre atferd. En god start er å sette opp et budsjett og leve etter det. 

    Har du studielån eller boliglån med lavere rente, be om avdragsfrihet en periode og betal ned på forbrukslånet. 

    Ellers kan du jo øke inntekter ved å be om ekstravakter eller en ekstra jobb. Du kan selge unna ting av verdier.
     

    Var et lån jeg tok opp før jeg ble ufør. Et dumt valg, selvfølgelig, men jeg prøver å få gjort noe med det. Jeg gambler ikke. Har heller ingen boliglån. Men siden jeg er ufør og har månedlige utgifter på 15000kr, enda jeg har kuttet ut alt det jeg ikke trenger/har behov for, så gir det meg lite med muligheter til å øke månedsnedbetalingen. 

    Ja, jeg prøver å få til refinansiering, men banken ga meg ingen muligheter. Da virker det som om UnoScore er en bra løsning for meg. Da får jeg iallfall kuttet månedskostnadene med 500kr. Jeg finner ikke ut av etabl.kostnadene til UnoScore dog... hmm...

    Hvis ikke UnoScore, har jeg noen andre/bedre valg, eller?

    Takker for svar!

  4. Jeg har et ulykksalig/stupid forbrukslån på ca. 180000kr, hvor jeg har månedskostnader på litt over 3000kr. Nom. rente = 15%

     

    Har dere noen tips om hva jeg kan få gjort med lånet mitt? Kan refinansiering være en løsning, kanskje? Jeg fikk en epost hos UnoScore som kan ordne månedskostnadene mine ned til ca. 2500kr i måneden. Er dette noe jeg bør slå til på, eller? Tusen takk for tips og råd iallfall!

  5. Jeg skal snart leie en leilighet i Tromsø, men der kommer strømprisen utenom månedsleien... Hvordan klarer jeg å finne ut cirka pris på strømmen blir å ligge på?

    Hu som bodde der før meg, var mye borte og hadde de her strømregningene:

    feb-mars:

    febmars.jpg.8b5a8ad077159fcc3443cee0f47d05f9.jpg

    apr-mai:

    aprilmai.jpg.66e05e47695d52670b5604ed149bc19e.jpg

    Jeg må tegne mitt eget strømabb., og da funderer jeg å bruke Vibb...

    Har dere noen pekepinn på hvordan jeg kan finne ut om hva strømregningen blir å være for min del hvis jeg skal bo der, siden jeg nok blir å bruke en del mer enn hu gjør? Bor for meg selv da...

    Leiligheten er på ca. 45m2.

  6. Hva synes dere er viktig og essensielt å ta med når man skal legge ut at man ønsker å leie en leilighet/sted å bo?

    Er jeg helt på jordet hvis det her er søknaden min:

    Quote

     

    Jeg heter Jo og er 40 år. Jeg bor nå i Trondheim, men skal flytte til Tromsø. Jeg er en utadvent, sosial, ryddig og en hjelpsom person. Jeg er også veldig aktiv av meg og en som er glad i friluftsliv, matlaging, sykling og trening. Driver også på med hobbyfotografering. Ingen røyk, snus, festing, så jeg er derfor en rolig person. Jeg har også fast inntekt og er derfor en sikker betaler.

    Jeg har også gode leiereferanser å vise til hvis det skulle være ønskelig.

    Langtidsleie. Jeg ønsker å leie tidligst fra oktober.

    Ønsker å leie egen leilighet, dvs. ingen kollektiv og hybel blir for lite, dessverre.

    PRIS: Maks 10000kr. Helst inkl. strøm og internett. Trenger ingen kabel-tv. Jeg skjønner at det vil bli vanskelig for meg å finne noe bra til den prisen, men jeg håper noen har noe tilgjengelig...

     

    Er det noe mer som burde være med, eller?

    Trenger sårt hjelp... Jeg er foreløpig i Bergen nå, men folkene jeg bor hos, skal faktisk renovere huset, så jeg må pakke sakene mine innen kort tid, så jeg begynner å gå tom for alternativer... Også lurer jeg på om søknaden min er bra nok eller ei.

    Jeg er 100% ufør, men har altså fast inntekt. Har jeg mulighet til å få noe støtte noen steds, eller?

    Hvor anbefales det at man legger ut annonser? Facebook-grupper, hybel.no og finn.no (dårlig løsning) er de feltene jeg har prøvd meg på så langt...

     

    Hadde satt pris på om dere har noen tips og råd på det her!

  7. 43 minutes ago, iGlenn said:

    Om hun har et stort ønske om å leie der kan hun ta kontakt og oppgi referansene dersom det faller naturlig.

    Det skader vel neppe å være litt "på" om hun ønsker akkurat den leiligheten. I verste fall har noen andre fått den.

    Du burde ikke ta kontakt på vegne av henne i alle fall!

    Takk for tipset! Men hu følte for å ikke sende de inn så seint... eller... hu var i tenkeboksen på det enn så lenge... Sukk, veldig leit hvis hu ikke får den, enda det hadde vært en vinn-vinn situasjon for utleieren. Vi får bare håpe på det beste.....

    Det skal jeg IKKE gjøre, nei... :) Takk igjen!

  8. 4 minutes ago, barfoo said:

    Ho bør kontakte utleigar ja.

    Om tilfeldige tredjepersoner begynner å blande seg inn trur eg ikkje det vil virke positivt.

    Så, hu bør selv kontakte huseieren for å høre om huseieren har bestemt seg, eller? Hu hadde ikke med seg utleiereferanser da hu var på visning, men det har hu på plass nå... Bør hu sende de over til huseieren, kanskje? Eller blir det for masete, mon tro?

    Ja, jeg ser den at jeg som tredjeperson ikke bør blande meg inn i det...

    Enten det her har noe å si eller ei, så er huseieren en privat utleier. Ingen firma.

    Takk for tips!

  9. Min gode venn er på jakt etter en leilighet. Hu har allerede vært på visning og hu elsket leiligheten og fikk en god tone med utleieren. Utleier sa at de vil gi svar til henne i løpet av 1 uke, og nå har den uken gått, men enda ingen lyd fra huseieren...

    Jeg lurte på om det vil være lurt av meg å kontakte huseieren for å informere de om at valget av min venn ville vært både trygt og bra for de da hu er en sikker betaler og alt som kreves av en leietaker... Eller skal jeg la være? 

    Hva tenker dere er det lureste å gjøre?

  10. Onkelen min er i 70-årene nå, og han hadde trengt en ny TV da den han har nå, er en 38" skjit.

    Problemet er at tv'en bør være så "enkel" som mulig. Dvs han ser kun på tv. Ingen netflix, apper og sånt behøves. Ingen Alexa og sånne smart-tv funksjoner heller. Bare plain and simple tv-titting for han. Han er veldig glad i sport da, spes vintersport. Han er heller ikke så altfor nøye med bildekvaliteten, så lenge tv'en fungerer bra til det enkle.

    Pris: Opp mot 4500kr.

    Noen forslag til en høvelig tv for han og hans bruk? Kanskje kjøpr brukt, eller?

    • Liker 1
  11. 2 hours ago, Gufi said:

    Jeg har spare/bufferkonto i Næringsbanken, for innskudd fra 100 000 kr. er det rente på 3.10% , Ingen bindingstid, ingen gebyrer og ingen uttaksbegrensninger.

    Greit å ha en bufferkonto hvis det oppstår uforutsette ting🙂

    https://www.naeringsbanken.no/privat-innskudd/innskudd

    Altså, har jeg skjønt det riktig at hvis jeg f.eks setter inn de 100k inn hos Santander, så kan jeg bruke det som bufferkonto også, eller..? 🤔

    Men ja, bufferkonto høres veldig greit å ha. Kan oppstå uforutsette utgifter og sånt, ja.

    • Liker 1
  12. 8 minutes ago, BadCat said:

    Sett pengene på sparekonto til du kommer på noe bedre. Timing er også en ting når man skal investere i noe. Tut og kjør fungerer sjelden, man vå være akkurat i tide enten man skal inn eller ut av et marked.

    Ja ok. Da tror jeg at jeg først setter inn 75k hos Santander, så får de stå der til jeg finner ut av det her med indeksfond, hvor og hvem jeg bør investere i.

    Høres det ut som en grei nok plan?

    Men, hva med bufferkontoen hos DNB som dere nevner? Bør jeg ikke vurdere det da..? 

    Huff så vanskelig det her er... Uvitende er jeg også.

  13. 1 minute ago, BadCat said:

    Penger i bank er et tapsprosjekt med den inflasjonen som er nå. Det man ikke trenger av penger for å holde det gående bør settes i noe som enten stiger i verdi eller holder verdien bedre enn penger gjør.

     

    3 minutes ago, Raspeball said:

    Som Salvesen sier, så er det anbefalt å ha en buffer, slik at de 100k du har kan du fint sette på en eller annen konto og "glemme" de. Jeg har personlig god erfaring med både Ya (Ressurs bank) og Santander. Pr. dags dato er vel Santander best (?) på rente, så det skader jo ikke å opprette en konto dersom betingelsene er bedre enn det DNB kan gi deg.

    Den faste sparingen som du planlegger (10k/mnd) er det vel jevnt over anbefalt å investere i et eller annet fond med lave kostnader, som Salvesen også sier. Typisk et indeksfond. DNB tilbyr flere alternativer her, selv om de kanskje ikke er de aller billigste på markedet (?).

    Beklager for de mange "nybegynnerspørsmplene" her, men er ganske så blank på de her begrepene. Flaut, men vil jo gjerne lære.

    Badcat: Så da vil f.eks et indeksfond være alternativet?

    Men hva skal jeg gjøre med de 100k jeg nå har da..? De kan jo ikke stå i en brukskonto heller...

    Så, skal jeg f.eks ta 80k av de 100k, sette de inn i spareplusskonto hos f.eks Santander også sette resten på f.eks indeksfond (må google om det). 

  14. Jeg er en mann i 40-årene og har 100k som jeg vil sette i et sparekonto som startbeløp, hvor jeg blir å gjøre et innskudd på 10k pr mnd. Prøver å google meg frem til anbefalt bank, men finner bare yA Bank og Santander Consumer Bank som folk virker å ha gode erfaringer med + at de har høyrente plusskontoer med høye rentesatser.

    Jeg skal ikke røre pengene før det blir absolutt nødvendig, dvs. kanskje 1 gang i året, men mest sannsynlig ikke det heller.

    Har pr i dag pengene hos DNB.

    Så ja, hvilken bank anbefaler dere og hvorfor akkurat den banken? 

    Jeg leste også en artikkel om at man bør ikke ha pengene stående kun i en sparekonto, men også i fond?

    Hadde satt pris på om noen hadde gadd å svare meg på dette snarest. Er også åpen for andre sparetips! 🙏

  15. 13 minutes ago, Raimop said:

    Ja det kan du, bare bruk fødsels og personnummer i stedet for org. nummer. Bare husk at du selv er ansvarlig for å betale din skatt.

    Oi, så utrolig bra å høre! :) Men, jeg har frikort, så hvordan er det jeg legger inn det da..? Det er snakk om et lite oppdrag på et par tusen kroner (firmaet betaler meg i euro, selvfølgelig)

    Kan jeg bruke f.eks Conta til dette, hva?

  16. Jeg er på jakt etter en tripod til å ha stående på bordet til mine livestreams og ymse filming/vblogg. Stiller derfor følgende "prekære" krav til stativet:

    - Jeg blir å ha kameraet mitt, en Canon M50 mk2, i portrettmodus/vinkling for det meste, så at stativet takler det uten problemer uten at den faller/velter, er et must! Vektkapasiteten på tripoden/stativet må vel da være på mer enn 2kg, eller hur?

    - Den bør ha høydejusteringsmuligheter samtidig som at den er kompakt aka ikke for stor til å begynne med; gjerne rundt 30~50cm normal størrelse. Pluss om den kan justeres til over 1m.

    - Som nevnt, så bør den være kompakt og dermed ikke ta for meget med plass. Jeg har noe begrenset plass på bordet, så den bør være liten i størrelsen.

    - Det kan IKKE være en man monterer fast på bordet, dessverre. Det passer ikke med resten av oppsettet mitt.

    - Budsjett: 500kr, pluss minus. Helst under 1000-lappen...

    Jeg har prøvd å google og youtube meg til ulike alternativer, og de jeg har funnet frem til som virker mest aktuelle, er selvfølgelig de som ikke finnes her til lands... Eksempler på tripods som hadde vært utmerket for meg:
    https://www.bhphotovideo.com/c/product/1658210-REG/neewer_90092512_20_portabale_desktop_mini.html

    https://momanx.com/products/mp-tr1c-bk

    Har vi noen lignende tripods som er tilgjengelig her til lands, eller? Jeg vet at det er flere merker som har lignende tripods, men at de muligens heter noe annet, men det var ikke bare bare å finne frem til en tripod som passet meg.

    Jeg forstår at mine "ønsker" gjør at det er svært vanskelig å finne en passende tripod, men jeg håper at dere med mer erfaring på slikt har noen tips til passende tripods...

  17. Det skulle vise seg å være en vanskelig sak å finne et tastatur som oppfyller følgende kriterier:
    - Stille (dette er alfaomega)
    - Full-size, dvs. med numpad
    - Nordisk oppsett
    - PBT, helst double shot
    - Belysning (enten statisk eller RGB)

    Så langt, så virker det her å være det eneste alternativet, selv om tastaturet har "bare" PBT, og ikke double shot PBT: https://www.komplett.no/product/1154804/gaming/gaming-utstyr/gaming-tastatur/varmilo-va109m-rainbow-2-full-size-rgb-gaming-tastatur#

    Noen som har bedre alternativer som oppfyller overnevnte kriterier? Har prøvd utallige tastaturer og ulike taster, og selv om man skulle ønsket at man hadde hatt et tastatur hvor man kan legge til Silent Alpaca-taster, så har det vist seg å være nærmest umulig å finne et tastatur som som oppfyller samtlige kriterier. Det stilleste man kan finne er MX Silent Red-switcher om man vil ha nordisk oppsett... 😕

    Er åpen for alternativer iallfall.

  18. Har ventet i flere mnd. på at noen elektrikere skal få tid til å installere den nye komfyren min ( https://www.skousen.no/hvitevarer/komfyr/keramisk-komfyr/product/siemens-ha744231u/>) med keramisk topp (bor ute i gokk, så det er vanskelig å få tak i elektriker her), men fikk vite denne uka at jeg fint kan installere støpselet selv. Det er altså støpsel som jeg bestilte hos Power (denne: https://www.power.no/hvitevarer/tilbehoer-til-hvitevarer/tilbehoer-til-komfyr-og-ovn/ezo-elektrisk-stoepsel-25a250v/p-207917/?gclid=Cj0KCQiA_4jgBRDhARIsADezXcgmxkbR8O-tYLWno7KYEDdxRcfv2dAFvWquOJiZqSY682drf9saqN8aAnSxEALw_wcB ) - Komfyren min har altså kabelen på plass, men mangler støpsel i enden av den kabelen. Har jo allerede veggkontakten på plass da, siden jeg har hatt en komfyr med keramisk topp der...

     

    Nå er det slik at jeg har et nokså gammalt hus, men med sikringer som kan switches opp og ned. Det står 2x20 ampere, kjøkken i sikringkapet, så det skal vel fungere finfint på Siemens-komfyren min, hva?

     

    Vedlagt har jeg et bilde av støpsel (fra Power) + enden av kabelen.

     

    Spørsmålet mitt er da: HVORDAN installerer jeg det her selv? Er det noen som har tips/råd å komme med? Kan ikke vente til ut mot nyåret på elektriker heller... spesielt i jula... Takk på forhånd!

    post-359922-0-06636100-1543701146_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...