Gå til innhold

Messel

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Messel

  1. Hei 

    Jeg har ca 50/50 norske og globale indeksfond, der de utenlandske selvfølgelig har holdt seg mye bedre pga kroneraset den siste tiden. Jeg håper og tror det er midlertidig. Alt annet likt, ville det ikke da lønne seg å selge en del av globale fond nå, og heller sette de i norske fond? Planen min har vært å øke andelen globale font, men føler ikke tiden er rett for det nå med den svake kronen? 

  2.  

    Jeg har over 50 Philips Hue pærer rundt omkring i huset, mange av de er GU10, og min erfaring er at de gir mer enn nok lys, og i alle fall på en stue. Jeg har vel 14 (eller 16?) på kjøkkenet, og det mangler i alle fall ikke lys. Om de kan dimmes langt nok ned er en annen ting. Jeg skulle gjerne sett at de kunne dimmes lengre ned. Du kan endre fargen til gulere / rødere (f.eks Philips preset Nightlight), noe jeg bruker på noen av pærene i ganger etc om natten, men for min del gir ikke det et naturlig lys i et oppholdsrom. Veldig kjekt om natten forøvrig. Du kan jo også velge å slå av noen av de hvis du synes det blir for mye lys. Jeg tipper du blir fornøyd :)

    Har du tilgang til alle, eller må du ha flere Bridger? Har et hus med vannbåren varme, som spiser signaler. Går det da an å sette opp en bridge ii hver etasje.

     

     

    Beklager sent svar, du har sikkert funnet ut av det, men for andre som måtte lure så stemmer det at begrensningen fra Philips er 50 pærer. Jeg tror ikke dette er et absolutt tall, men min erfaring er at ting begynner l "lugge" litt rundt dette antallet. Jeg er oppe i kanskje 60-70 pærer nå fordelt på to bridger. Det funker fint i Philips Hue appen, men det er for dårlig at man må inn på appen for å bytte bridge hvis man vil styre det eller det lyset derfra. Når tredjeparts utviklere klarer det, så burde Philips også løst dette på en bedre måte.

  3. Jeg har over 50 Philips Hue pærer rundt omkring i huset, mange av de er GU10, og min erfaring er at de gir mer enn nok lys, og i alle fall på en stue. Jeg har vel 14 (eller 16?) på kjøkkenet, og det mangler i alle fall ikke lys. Om de kan dimmes langt nok ned er en annen ting. Jeg skulle gjerne sett at de kunne dimmes lengre ned. Du kan endre fargen til gulere / rødere (f.eks Philips preset Nightlight), noe jeg bruker på noen av pærene i ganger etc om natten, men for min del gir ikke det et naturlig lys i et oppholdsrom. Veldig kjekt om natten forøvrig. Du kan jo også velge å slå av noen av de hvis du synes det blir for mye lys. Jeg tipper du blir fornøyd :)

  4. Lurer på om noen her har peiling på Domoticz og OWL og RFXCOM? Jeg har en RFXtrx433 koblet til en pc i kjelleren, og Domoticz finner Nexa brytere / dimmere samt Oregon temperatursensorer uten problem. Her forleden kjøpte jeg en OWL Micro Plus (CM180) og koblet den til strømmåleren min. Dette fungerer fint og OWL mottakeren viser forbruket, men det ser ikke ut som RFXCOM plukker opp signalene fra den? Noen med tips om hva som kan være feil?

     

    Fant ut av det! Måtte oppdatere RFXtrx433 med siste firmware, så dukket den opp med en gang :)

  5. Lurer på om noen her har peiling på Domoticz og OWL og RFXCOM? Jeg har en RFXtrx433 koblet til en pc i kjelleren, og Domoticz finner Nexa brytere / dimmere samt Oregon temperatursensorer uten problem. Her forleden kjøpte jeg en OWL Micro Plus (CM180) og koblet den til strømmåleren min. Dette fungerer fint og OWL mottakeren viser forbruket, men det ser ikke ut som RFXCOM plukker opp signalene fra den? Noen med tips om hva som kan være feil?

  6. Kjør en memtest på hver brikke.

     

    Får jeg ikke gjort, for maskinen booter ikke med kun en brikke. Jeg har prøvd alle brikkene på alle slots og kun 2 brikker har bootet av 16 mulige kombinasjoner. De to gangene boot gikk ok kjørte Memtest86+ feilfritt 2 pass.

     

    Akkurat nå har jeg 8GB med innstillingene 9-9-924, 1333Mhz og 1.6V men tipper det kommer en BSOD eller en plutselig omstart snart. Sinnsykt irriterende det her, og jeg er gått helt tom for idéer.

     

    Messel

  7. Vel, jeg var innom hjemme en tur og testet med 1.6V 9-9-9-24 og 1333Mhz men det er fremdeles ustabilt. Booter opp ok og får opp 8GB korrekt til å begynne med, systemet er kjapt og alle temperaturer er fine, men etter 5-10 min restarter den seg selv og jeg får kun 4GB usable.

     

    Ved hver manualle restart jeg gjør etter en sånn ufrivillig restart får jeg opp 4GB usable ram. MEN hvis jeg går inn i BIOS og forandrer f.eks fra 1.6V til 1.5V eller fra 1333Mhz til 1066Mhz får jeg opp 8GB ved neste oppstart. Deretter går det 5-50 minutter før det samme problemet oppstår.

     

    Hvis noen skjønner bæra av dette... ikke jeg i alle fall :wallbash:

  8. En ting til.

    Ser ut som du bruker minne beregnet på LGA775??

    Er det dette minnet du bruker?

    (TW3X4G1333C9DHX)

     

    Som du ser så skal det minnet ha 1.6v ved 1333 MHz

     

    Det er det minnet jeg har ja. Hvis jeg har fått rett minne tilsendt fra Komplett da. Men det minnet du linker til, er det samme som jeg har bestillt i alle fall. Og når jeg går inn på Komplett sin produktside, ser jeg det er flere andre som har tilsvarende problemer. Corsair sin pdf sier 1.6V men jeg er nesten 100% sikker på at det står 1.5V på klistremerket på brikkene. Skal selvfølgelig prøve 1.6V senere i dag når jeg kommer hjem.

     

    Her er linken til Komplett. Og det står "Kit w/2x 2GB XMS3 modules, CL9-9-9-24, for Intel i5/i7 and AMD Phenom"

     

    Messel

     

     

    Messel

  9. Ja, jeg fant hvor jeg stiller volten. Så ikke langt nok ned på siden :!: eller rettere sagt, jeg var ikke klar over at man kunne scrolle nedover :blush:

     

    Men har nå satt den manuelt til 1.5 selv om den sto på Auto fra før, og på forklaringen til høyre sto det at 1.5 var standard.

     

    Har nå i skrivende stund nesten en halvtime oppetid med rett mengde RAM, men har også hatt to blåskjermer før dette så det er ikke i orden enda.

     

    post-35968-1278276474,2551_thumb.gif

     

    Nå skal jeg flashe BIOS på nytt...

  10. Da du oppdaterte BIOS og restartet PCen, gikk du da inn i BIOS og valgte "Load Setup Defaults" og lagret det før du gikk ut igjen? Kan høres dumt ut, men å gjøre dette etter å ha oppdatert BIOS er faktisk viktig.

     

    Rimelig sikker på at jeg IKKE gjorde dette med Load Setup Defaults som du sier. Men jeg mener da at BIOS er korrekt oppdatert? Den viser i alle fall siste versjon. Men en annen ting med BIOS og disse RAM-problemene, BIOS går tilbake til default etter BSOD eller restart. Ikke hver gang, men ofte.

     

    Deretter bør du restarte PCen, gå inn i BIOS igjen og forandre på de innstillingene du vil. Og sjekk spenning og latency for RAM, de brikkene du har skal ha 1.5 V og kjøre på 9-9-9-24 samt at Memory Remap Feature er Enabled. Normalt er nemlig "Memory Remap Feature" satt til Disabled, så enten har BIOS fått hikke eller du må ha forandret det.

     

    Memory Remap Feature er Enabled og sånn har det vært hele tiden. Jeg har ikke forandret på noe annet enn å skru på viftestyringen, og skru av denne Asus Express Gate. Disse går tilbake til default med ujevne mellomrom. Alle overklokkingsfunksjoner er uforandret, og det meste står på Auto. Latency står på 9-9-9-24 men spenningen kan jeg ikke se hvor jeg skal forandre?

  11. Heisann

     

    Har bygd ny pc for noen dager siden, og selve byggingen gikk i grunn over all forventning.

     

    Har følgende HW:

    Intel i5 750 med CoolIT ECO kjøler

    Asus P7H55D-M EVO hovedkort

    4stk 2GB Corsair XMS3 DHX DDR3 1333MHz CL-9-9-9-24

    Asus GT240 1GB Silent

    Intel X-25V SSD (40gb) til OS

    Corsair VX 450W PSU

    2stk WD GreenPower 1TB til data

     

    Dette er ment som en stille og rask (nok) maskin hovedsaklig til bildebehandling med Photoshop, Lightroom, noe video samt vanlig bruk. Altså ikke noe spilling.

     

    Problemene oppsto da jeg skulle installere Win 7 64-bit. Brukte samme plata som jeg har brukt tidligere (på en annen PC) uten problemer, men nå fikk jeg feilkoder hver gang jeg prøvde (0x80070570) å installere. Mye googling frem og tilbake, bla bla bla, lang historie kort: fikk installert Windows til slutt når jeg brukte kun en av fire rambrikker.

     

    Dette fikk meg til å tro at det var noe feil med brikkene. Kjørte Memtest86+ i over to timer uten at den viste noen error. Windows virker tilsynelatende fint en stund, men det er ustabilt som pokker! Flere plutselige omstarter, BSOD i fleng, jeg har sett BAD_POOL_HEADER, feil med hiberfil.sys, feil med ntfs.sys etc. Ingenting som går igjen, og jeg kan ikke finne noen logikk i galskapen.

     

    Jeg høyreklikker på My Computer, og under system står følgende om ram: 8,00 GB (3,97 GB usable)

     

    post-35968-1278194696,8756_thumb.gif

     

    WTF? Også BIOS melder om 4062 MB minne ved oppstart. Har oppdatert BIOS til siste versjon nå nettopp, og ved første oppstart fikk jeg opp 8GB RAM og ikke noe mer. Trodde problemet var løst (Yes!) men etter nok en BSOD er problemet tilbake. Har prøvd å ta ut brikkene en og en, har prøvd med kun to brikker men får da samme problemet ette ren stund (4,00 GB RAM men bare 1,98 GB usable)

     

    Jeg har ikke peiling på hva som er galt her? Kan noen hjelpe meg å finne ut av det?

    post-35968-1278194869,5541_thumb.gif

    post-35968-1278194875,7647_thumb.gif

  12. Heisann. Jeg har en Dell Dimension 9300 liggende under sofaen. Skjermen har vært ødelagt i lang tid (minstemann prøvde å lukke lokket mens musa lå på tastaturet :!: ) Nå vil jeg legge den i stereobenken og koble den til TV´en som en slags media-pc. Skal installere XBMC og stort sett styre dette med XBMC remote fra en iPhone. Uansett, kan jeg fjerne lokket / skjermen helt uten at dette medfører noen problemer? Jeg får jo ikke skrudd på maskina uten å åpne lokket, og jeg vil at den skal ta så lite plass som mulig. Noen som vet?

     

    Mvh

    Messel

  13. Fra DENNE posten trekker jeg konklusjonen at jeg trenger nytt HK. Noen som kan komme med tips til et rimelig, enkelt, stabilt og greit kort jeg kan bruke? Trenger ikke noe fancy greier, skal ikke overklokkes. Viktigste er at det er stille, ikke blir varmt og at det funker hver gang :thumbup:

     

    Har følgende:

    Asus P5AD2 Premium (skal ut)

    Asus GeForce 8600GT 256MB

    Corsair TWIN2X 6400C4 DDR2, 2048MB CL4

    Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz Socket LGA775

    Mist 500w rev.3

    GPU og CPU kjøles med Zalman Reserator 1

     

    Takk for innspill.

  14. Kunne du koblet til en enkel vifte og se om den spinner opp ? :) ( Helst koble den direkte til 4-pins molex )

     

    Glemte å si det i første post, men i mitt oppsett er det ikke en eneste vifte (bortsett fra PSU). Har holdt godt øye med temperaturen, og det har gått greit. Maskinen har sjeldent blitt brukt mer en ett par-tre timer i slengen.

     

    Men Vizla, jeg koblet på viften som fulgte med den nye prosessoren, og ja, den starter samtidig som jeg skrur på systemet.

  15. Hei folkens. Jeg har problemer med maskina mi, en selvbygget sak som har fungert supert i flere år. Den har vært brukt som HTPC i hjemmekinoen min, og derfor bygget for å være svært stillegående. For noen mnd siden fikk jeg plutselig ikke bilde, hverken på projektoren eller skjermen. Jeg regnet med det var skjermkortet som var gåent, og bestilte derfor et nytt. Alltids greit med en oppdatering tenkte jeg, og kjøpte ny prosessor og mer minne i samme slengen. Omtrent samtidig fikk jeg ny PSU fra Microplex da den gamle laget merkelige lyder.

     

    I forbindelse med en oppussing ble hjemmekinoen samtidig tatt ned og flyttet til et annet rom i huset. Nå, noen mnd senere, skrudde jeg sammen maskina her forrige uke, med nytt skjermkort, ny PSU, mer minne og ny prosessor. Fremdeles ikke noe bilde :ermm:

     

    Nå er jo nesten alt i maskina nytt, så det kan jo være andre ting som gjør at jeg ikke får bilde, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal feilsøke. Grønn lampe lyser på HK når jeg starter, men det er stort sett det hele. HDD ser ikke ut til å starte (det er en 2.5" Hitachi Travelstar som lager svært lite lyd, men jeg burde vel høre om den startet opp?) DVD-drevet åpner seg ikke når jeg trykker på knappen. Jeg får ikke bilde på skjerm eller prosjektor.

     

    Følgende sitter nå i maskina:

     

    Asus P5AD2 Premium

    Asus GeForce 8600GT 256MB

    Corsair TWIN2X 6400C4 DDR2, 2048MB CL4

    Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz Socket LGA775

    Mist 500w rev.3

     

     

    Hva tror dere er galt? Og hva mer kan jeg sjekke for å utelukke andre faktorer?

     

    PS! Glemte å si at prosessor og skjermkort kjøles av en Zalman Reserator og det er et helv.. å skru dette av og på. Om det ikke hadde vært vannkjølt hadde jeg nok levert maskina til en lokal datasjappe som fikk se på det.

     

    Gode tips mottas med takk!

×
×
  • Opprett ny...