Gå til innhold

piemouri

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av piemouri

  1. "Skuffen" er en fin måte å se tankene objektivt på, og behandle de deretter. Av erfaring med utbrenthet, vil kanskje metoden med å skrive de ned også være virkningsfullt. Former kan være dagbok, eller bare på et papir og deretter brenne, eller kaste de, putte de i konvolutter, dvs. "legge tankene på hylla". Det vil på en måte distansere tankene, og over tid vil (kanskje) denne metoden kunne bidra til at de blir mindre aktive.

    Ut i fra det du beskriver, kan det virke som uansett hva du gjør, får tankene oppmerksomhet i så stor grad at de styrer deg til utmattelse, og forhåpentligvis ikke til utbrenthet. I første omgang ville jeg prøvd å trene opp fokuset, i form av mindfulness eller annen oppmerksomhets trening slik at tankene over tid vil være til stede i nåtid, og ikke alle andre plasser. Det krever dedikasjon og trening, men etter hvert vil tankene være til stede i en hver opplevelse, og ikke være en byrde som til stadighet inntar oppmerksomheten din, og deretter "drøvtygges", altså grubles på. 

  2. 27 minutes ago, Brother Ursus said:

    Verdt å huske også at denne krigen har pågått en stund. Ikke bare siden 2014. Ikke bare siden 1991. Ikke engang siden 1922. Men i hundrevis av år.

    Dette er ukrainernes endelige sjans til å unslippe russerne, slik befolkningen i Baltikum, Georgia og andre steder har gjort.

     

     

    Tips til gode historiske bøker om historiens mange konflikter? De trigger nysgjerrigheten, gir interessante nyanser så påfyll av innsikt melder seg.

    • Hjerte 2
  3. On 5/31/2023 at 9:04 AM, Inspector said:

    En kort tur innom VGs første side i dag var vassing i overdrivelser og negative vinklinger.

    Ord som : kaos, dramatisk, forferdelig, kritisk o.l. er gjentatt til det kjedsommelige, også for helt dagligdagse hendelser.

    I sommer skal jeg fokusere på det positive og vise fingeren til tabloidavisenes ukritiske jakt på antall åpnede artikler.

    Det er trist at klikkbait er blitt viktigere enn selve kjernen i innholdet og formidlingen. Men, nå er jo nyheter til for øyeblikkelig å provosere, skape frykt m.m. Og, hjelpes hvor mye som er irrelevant. Kvantitet fremfor kvalitet.

    https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/eJmQo9/mitt-farvel-med-dagbladet

    Pågående prosjekt: lese flere bøker, konsumere færre nyheter (papiravis er å foretrekke), delta aktivt i diskusjoner, og mindre skjermtid. Kanskje kan jeg komme til et punkt hvor jeg kan uttrykke meg i klartekst gjennom en kronikk? Om det har noe for seg. Forandrer vel ikke stort. Tror nok selvsensur også skal få litt av skylden her. Dårlig trening, foreløpig.

    "Information overload" kan være et interessant tema. Forsøke å fylle dagene fremover med positivt innhold blir regelen.

    God sommer☀️

    • Liker 2
  4. Med mange års erfaring kommer det naturlig nok en del medbrakt, krav osv., men tror selve analyseringen (at det settes som et mål) til tider skader mer enn gjør godt når man er ute etter en armkrok aka elske et annet menneske, og vi tillater ikke oss selv å prøve fordi vi er redd for hva som er, kan bli. Selv om det kan være godt å forsikre seg mot visse situasjoner eller personligheter, har jeg mer tro på den «gammeldagse» måten å treffe noen man blir glad i. Ved en tilfeldighet. Risiko vil det alltid være, og spennende. Men, det er det fine med det. Det er ikke akkurat en forsikring som kan kjøpes.

  5. Humor uttalt eller beskrevet er ufarlig og en kunstform, inntil den som lytter eller leser gir sin subjektive oppfatning en konsekvens i form av en handling som setter andre i fare.

    Gi Dave Chapelle, Jimmy Carr eller Bill Burr muligheten til å gjøre en aprilspøk. Jeg skal lytte, og se, og jeg vil sannsynligvis le. Det er synd at mye av humoren har blitt innsnevret. Aprilspøken burde bare blitt justert, til samtidens aprilspøk, ikke at den må bestå av det samme som for 30-40 år siden. Litt kreativitet. Gjør den moderne.

    Vi skal redigere tekster skrevet i fortiden, da er det kanskje greit å innsnevre humoren så mye som mulig? Jeg slår et slag for aprilspøken, og at flere av komikerne tør å stå i motsvarene til den sensitive normen.

    Hva jeg ler av kommer helt an på vitsen. Det samme gjelder en aprilspøk. Fornærm meg. Hva er det verste som kan skje? Jeg blir fornærmet.

    • Hjerte 1
  6. Tenkte det var på tide med en tråd hvor vi forteller litt om helgen. Fant ikke noen tilsvarende tråd, men eksisterer den, se gjerne bort i fra denne, eller så er det fint om moderator kan fjerne den.

    De fleste jeg kjenner har allerede dratt på påskeferie, på hytta eller står på ski på ett eller annet fjell, enten i landet eller utenlands, mens jeg blir å jobbe de dagene det er behov for meg neste uke. Så kommer påsken. Sosiale media fylles opp med spektakulære bilder fra alt mulig så jeg holder meg borte. Nå er det en god bok, en påskekrim, en god matrett, litt hjernetrim og ekteskap som står på agendaen. Jeg slenger til og med inn litt smågodt på toppen. Hva med dere?

    Fortsatt god helg💫

    • Hjerte 2
  7. Har lenge tenkt på muligheten med å emigrere til Australia, men først prøve med arbeidsvisum eller turistvisum noen perioder.

    Er det noen her inne som har erfaringer fra opphold «down under», reiser, hva kan være lurt å være obs på, og gode steder å forsøke? Er lei bylivet, så kunne tenkt meg litt mer landlig tilværelse, kanskje nær sjøen.

    Alle tips mottas med takk🇦🇺

  8. 13 minutes ago, LarZen said:

    Det er blitt en folkesykdom å være krenka og sint på vegne av andre. 

    Enig. Merker også i dagligtalen at de verbale diskusjonene bikker raskt over i andres moral, etikk og politikk, enn sak, som kanskje er en god temperaturmåler på utviklingen. Etter at mesteparten av diskusjonene flyttet seg til det offentlige rom i form av det skrevne ord, har krenkelsen inntatt en helt annen dimensjon, og det man i dag "sier" med tastaturet, er nesten tilnærmet en handling i manges øyne. Hadde vært interessant å sett på historikken og forstått mer av bakgrunnene. Det er nok mange faktorer involvert.

  9. Dette tenker jeg handler mer om om respekt for hverandres grenser, enn bare hva som skal være tillatt eller ikke. Grenser varierer jo alt etter - egentlig det meste, og grenser er individuelle. En god diskusjon rundt hva som er greit og ikke under måltidene er kanskje greit å starte med. Ha flere, om nødvendig. Man kunne sikkert skrive flere bøker om temaet, om det ikke allerede har blitt gjort.

    Det jeg tror er viktig er å fremlegge ditt syn på det på en slik måte at det blir tatt alvorlig nok til at din partner skjønner det. Sånn sett kan det også være to alternativer; 1. Du endrer din holdning til hva som blir sagt, slik at du tolererer mer, som igjen krever en del arbeid fra din side. 2. Partneren endrer holdning til å respektere dine grenser, og venter med en funksjonsbeskrivelse av anus til etter måltidet.

    Hva som er greit eller ikke blir jo opp til dere å finne ut, sammen, siden dere sikkert skal dele noen flere måltider i fremtiden.

    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  10. On 12/9/2022 at 4:04 PM, AveMORphine said:

    Ut ifra hva jeg kan se er det ingen tester av Mdac+ som hodetelefonforsterker (med dac). Jeg har til gode å se en test hvor noen har koblet ett sett hodetelefoner til den i det hele tatt.

    Så av ren nyskjerrighet så sjekket jeg specs. Der står det ingen specs ang hodetelefoner. Sjekket så bilder av enheten. Der er ingen synlige hodetelefon-amp chipper på noen av bildene jeg kan se. MAO så er hodetelefon-pluggen koblet rett på pre-out stage. Dette forklarer også hvorfor det ikke er mulig å justere gain (noe som da ville påvirket både pre out og hodetelefoner).

    Om Audiolab mot formodning har for en gangs skyld plassert f.eks en "hodetelefon diamond buffer" på undersiden av PCB så ville det i såfall vært første gang jeg har sett det i ett Audiolab produkt.

    526215489_mdac.thumb.jpg.2e90f300dcf363e791681ac21f2ddd01.jpg

    Markert med Gul sirkel er eneste punkt som jeg kan se hodetelefonpluggen være koblet til. Kabelen går en lang vei rundt både trafo (nedre side til høyre i bildet) og likerettere (nedre til venstre utenfor bildet). Dette er ikke godt lagt opp og får meg til å tro at hodetelefonutgangen er en afterthought.

    Markert med stor brun sirkel er Jfet analog output stage som driver balansert ut og rca ut (og hodetelefonene).

    På en positiv side så kan det se ut som om Audiolab har implementert optiske isolatorer på usb input (markert med orange sirkel) og kanskje også en WM8805 spdif chip (turkis sirkel). Noe som gir 9018 optimale forhold for å yte sitt beste. Selv om spdif chippen egentlig er unødvendig med ESS9018 som har en god en bygget inn. Men jeg antar at grunnen til at det er gjort er for å gjøre det lettere å implementere DSD og I2S(PCM) input da ESS9018 input pins for DSD og PCM signal er litt knotete (to linjer må ofte byttes om om DSD og PCM går fra samme USB modul). USB input mm ligger på ett eget PCB over store deler av venstre del av bildet. Eneste lille ting med implementasjon av ESS9018 som jeg vil si er litt halvveis er at det ser ut som om de ikke har separert AVCC med egne regulatorer til høyre og venstre analoge output del av chippen (for litt bedre kanalseperasjon). Men det er flisespikkeri.

    Men, mitt poeng (om jeg har noe... lol) er at det er fullt mulig at du vil ha endel å hente på å ha en dedikert hodetelefonamp koblet fra pre-out / fixed output.

     

    Her har du virkelig gått i dybden og gjort et godt stykke detektivarbeid. Takk for en innsiktsfull beskrivelse! Med denne etterforskningen så bør kanskje Stereofil fjerne beskrivelsen "Høykvalitets..." fra oppgraderingsbeskrivelsen (lol).
    image.thumb.png.6adbf858d5e706b0e5b3e00d58a85395.png

  11. 4 hours ago, vidor said:

    Så lenge du overfører et stabilt digitalt signal til M-DAC+ så er det den som avgjør hvilken kvalitet du får analogt. Sånn sett er det et godt tips å bruke det filteret du foretrekker i forhold til lyden du liker.

    M-DAC+ støtter 32-bit/384kHz over USB i tillegg til DSD64/128/256 så du har mye mer kapasitet i boksen enn du har bruk for da du neppe klarer å høre særlig forskjell på CD og de vanvittige spesifikasjonene denne støtter. Husk i alle fall å sjekke at du i alle fall får CD-kvalitet på inngangen.

    Regner med du neppe streamer så mye Bluetooth da kvaliteten som du sier mangler litt der hvis du bryr deg om kvalitet. LDAC er vel det eneste som er på det nivået du ønsker. Noe utstyr støtter AAC som kan være akseptabel om den støtter det. Ellers støtter enkelte enheter MP3 også. Det som er under dette igjen høres dårlig ut (f.eks SBC)

    Takker for ny innsikt. Det blir nok ikke en oppgradering med det første siden det jeg har holder til mitt bruk. Enn så lenge.

  12. 10 minutes ago, Gouldfan said:

    Supra har billige prisvinnende Usb kabler med høy hastighet og skjerming. De skjermer bla Volt kabelen for seg selv, og signalet for seg selv.

    Jeg bruker de selv har en kort til hodetelefoner bruk med Laptop og en lang 2meter tror jeg til bruk i anlegget...

    Jeg tror jeg gav 200 sek eller noe for den korte tror den er 0,5m og tror jeg gav ca 400 sek for den lange.

    Det jeg liker med Supra er at de kommer med sertifisering, spesifikasjoner osv og at de ikke tar blodpris.

    Om det har mye å si for lyden? Tja, litt sikkert, men på usb så er iallefall nerveroen at de ikke dropper ut, eller har dårlig kontakt eller ulyd, støy. Litt som at om når du velger mobilladere, du velger jo et bra merke eller original Apple lader, framfor noe jalla til 20-50 spenn fra kina nett, eller en Svinesund/Nordby kasse som ryker med en gang eller ikke funker/lader.

    Så jeg har ikke noe problem med å anbefale Supra som et safe og rimelig valg, de er pene og solid byggkvalitet for en rimelig pris.

    Takk for tips. Skal se å få bestilt noen for å teste.

  13. 8 hours ago, Gouldfan said:

    MDac+ har en drøss filter å velge mellom, om du ikke vil prøve ut selv hva som er best, så følg gjengen på YouTube, tror det er flere review der.

    Takker, har prøvd de innebygde filterne. Det jeg kanskje ikke nevnte er at jeg er ute etter det beste oppsettet med de produktene jeg har, med best mulig kilde. Hvis vi tenker at i andre ledd (USB-kabelen fra iMac til M-DAC+) kan en nyere USB gi bedre hastighet som igjen gir bedre signal inn til M-DAC+? Uansett så vil jo kilden være utgangspunktet. Tviler på jeg vil høre noen stor forskjell, men liker å drodle rundt i teorien for å teste ulike alternativer. 

  14. Noen her som har erfaring med Audiolab M-DAC+? Hvilket oppsett bruker dere for å oppnå best mulig lydkvalitet? Merker god forskjell på lyden når jeg streamer fra tlf. via blåtann (Apple Music) til Onkyo tx-sr608 med Sennheiser HD650. Skulle tro det var bedre med M-DAC+en, men mulig det er noe jeg ikke har satt meg godt nok inn i her. 
    Eksisterende oppsett:
    - Kilde: streaming fra iTunes (lossless), eller Apple CD-spiller gjennom iMac 2015, USB 2.0 type-B -> 480 Mbps
    - DAC: Audiolab M-DAC+ (sampling rate: 24-bit/192kHz, optical, coaxial, AES), (32-bit/384kHz, USB). Bruker USB.
    - Hodetelefoner: Sennheiser HD 650

  15. Det som irriterer i disse dager er den reaksjonen en får når du først begynner å argumentere, poengtere, eller rett og slett bare har noe å si i en samtale, enten det er med kolleger, venner eller bekjente - og du merker at det allerede i første setning ikke er interessant å lytte til, for du kan lese av kroppsspråket og ansiktsuttrykket at de jobber på spreng med å finne ut hva de skal si. Resultatet er at du ender opp med å bli avbrutt til en hver tid. Det er kanskje en utdøende kunst å kunne lytte, fokusere, for så å snakke. En gøyal påminnelse; To ører - én munn.

  16. Grunnen til endringen hos sjefen din kan jo være mye. Kanskje du skal initiere til en lengre samtale for å avklare de spørsmålene du sitter inne med? Tror at å åpne opp for mange alternativer uten at det har helt rot i den faktiske tilstanden kan kanskje gjøre det verre.

    • Liker 1
  17. 54 minutes ago, Milhouse85 said:

    Ja. 

    Media har endret seg drastisk siden internett kom. Spesielt de siste 10-15 årene. Jeg føler media i økende grad vinkler saken i en forutbestemt retning; slik at man i liten grad oppnår nøytrale der man selv må vurdere nyhetene. Resultatet er at man ofte få de nyhetene man selv ønsker å motta. Uten at man blir utfordret. Som en konsekvens av dette blir samfunnet mer polarisert.

    Algoritmer på nett og spesielt via sosiale medier gir deg de nyhetene du "selv ønsker" . Det som støtter dine meninger og holdninger. Da får du en positiv persepsjon - som igjen styrker din overbevisning. Dette gjelder ikke bare ovenfor politisk retning, men også religion og kulturelt sett. Slik blir verden mer distansert fra hverandre, og motpolene til alt dette blir ytterligere forsterket. Folks mening blir fremstilt som om det er fakta, uten at det nødvendigvis er det. Da blir det desto vanskeligere å ha saklige samtaler om et gitt tema. Fordi jeg har inntrykk av at mange tar det personlig, dersom jeg utfordrer en persons mening eller holdning. Selv om det i mitt hode bare er sunt å bli utfordret litt. Noe jeg selv også savner i hverdagen. Så da er det vel enklest å bare resignere. 

     

    Enig - det er der jeg og har havnet. Vi trenger utfordringer for å utvikles, og de diskusjonene hvor andre utfordrer meg gir mer mening, for før diskusjonen hadde jeg min egen oppfatning, og etter en annen, fordi utfordringen fikk meg til å reflektere mer rundt egen persepsjon. Kanskje behovet for å være korrekt har overgått fornuften? For ikke å snakke om politisk korrekthet, som igjen har ført til at man bør (hvis man vil) veie sine ord til en hver tid. Derfor syns jeg det er forfriskende å se komikere, og andre utfordre den gjengse meningen med å være kontroversielle på sin måte. Men, at de fleste nå har tastaturet som megafon er vel den retningen ting tar i dagens samfunn, mye pga. at det meste av informasjonen logaritmisk distribueres gjennom media.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...