Gå til innhold

espenah

Medlemmer
  • Innlegg

    400
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av espenah

  1. Heisann!

     

    Jeg er helt fersk når det kommer til SSD utvalg/merker og kontrollere. Skriver derfor dette innlegget for å høre om jeg burde revurdere valget mitt.

     

    Jeg venter på en Asus U36SD bærbar med Intel HM65 Express brikkesett i posten og ønsker å oppgradere denne med en allround SSD. Nå har jeg snust litt på OCZ SSD Vertex3 120GB da denne virker som en populær og rask modell. Klarer bærbaren å utnytte kraften fra denne disken? Er det andre ankepunkt som stabilitet, kompabilitet osv? Setter stor pris på alle innspill :)

     

    /espenah

  2. Heisann!

     

    Holder på å sette opp 2 stykk Asus EEE 1015PEM netbook'er som skal være julegave. Men maskinene sliter veldig med nettsider som har mye flash innhold. Har formatert og lagt inn en ren Windows 7 Ultimate installasjon, og drivere som trengtes. Lurer på om jeg kan mangle noe allikevel? Jeg mener det ikke var så ille før jeg formaterte maskinene.

     

    Straks man åpner en flashtung side i nettleseren, henger maskina seg i 10+ sekunder før man kan bla opp og ned, eller bruke siden. Når siden endelig "løsner", så kjøres flash helt fint uten noe lagging av noe slag. Men den lange "oppstarten" av sidene gjør surfingen helt uutholdelig :( Får samme resultat i både IE 8.0 og Firefox, og med "Flash Hardware Acceleration" av og på. Skulle nesten tro det var et hardware problem da flash kjører helt fint når den endelig er oppe å går, men som sagt at nettleseren henger med "Svarer ikke" i 10+ sekunder først.

     

    Litt vanskelig å forklare, men håper noen har vært borti samme situasjon.

     

    /espenah

  3. Du har ingen spesielle krav til maskinvaren ellers i laptopen, men SSD må du ha? Prisforskjellen på SSD og vanlig HDD er som regel betydelig. Hvorfor er dette så viktig når du ellers klarer deg med hvilken som helst type maskin bare det er 15' LCD?

     

    /espenah

  4. Heisann!

     

    Jeg prøver meg i denne tråden for å se om responsen er bedre :) Jeg har vurdert å gå til innkjøp av Acer 3820GT en stund nå. Jeg ser etter en liten maskin som yter bra, så denne laptopen kombinert med en Intel X25-M SSD som systemdisk burde gi mye kraft i en relativt liten pakke. Var lenge fast bestemt på at jeg maks skulle ha 12' skjerm p.g.a størrelse, men etter at jeg fant denne har jeg lempet litt på det kravet :)

     

    Viktige faktorer rangert: Størrelse, ytelse, pris, vekt, batteritid, støynivå, byggekvalitet.

    Uvesentlig faktorer: Design, DVD-drev, utganger/tilkoblinger, varmeutvikling, matt/glossy LCD.

     

    Har lest mye bra om 3820GT, men jeg er mer interessert i om noen av dere er misfornøyde med kjøpet, eller eventuelt andre negative sider ved maskinen?

     

    /espenah

  5. Heisann!

     

    Jeg er meget interessert i Acer sin 3820TG som fremtidig kjøp etter å ha lest litt om denne på diverse forum og reviews. Størrelse og maskinkraft er vel de egenskaper jeg setter høyest. Er det noen som har gått til innkjøp av denne som kan dele erfaringer?

     

    Tror denne maskinen kombinert med en av mine Intel X25-M SSD som systemdisk vil gi god ytelse :)

     

    /espenah

  6. Etter litt undersøkelser ser det ut selve ytelsesforskjellen ikke er så stor, men at X4500HD støtter HD avspilling av video i hardware. Opp til 1080p vil jeg tro. Hun vil jo bruke maskinen til å se film, så dette er kanskje en fordel når hun kobler maskinen opp mot flatskjermen i tv-stua.

  7. Ja, denne virket også som et bra alternativ. Eneste ankepunktet jeg kan se er at denne maskinen bruker Intels litt eldre X3100 GMA grafikkløsning, mens Multicoms Xishan har X4500HD varianten. Ikke at jeg tror ytelsen er spesielt nevneverdig stor, men kanskje greit å velge den nyeste løsningen når man først går til innkjøp av ny maskin. Har egentlig ikke sett noen ytelsestester av X4500HD, så vet ikke helt hvor denne stiller.

     

    På den andre siden så vet du hvertfall hva du får når du går for Fujitsu-Siemens, mens av disse tredjeparts maskinene kan det finnes litt ymse. Etter hva jeg har forstått så er det Clevo som leverer maskinene Multicom bruker, men jeg har ingen erfaring med Clevo heller.

     

    Nevn gjerne enda flere alternativ, hvis det er noen andre som vil komme med innspill :)

     

    /espenah

  8. Heisann! Vi er på jakt etter en grei 12' bærbar som julegave til min lillesøster. Hun kommer til å bruke den mest til surfing og filmtitting, og muligens litt World of Warcraft (ikke noe krav). For meg virker 12' som den ideelle størrelsen for henne med tanke på portabilitet og maskinkraft. Hun er flittig bruker av DVD/CD brenner så den bør helst ha dette innebygget, og ikke være så altfor dyr.

     

    Et alternativ jeg har sett meg ut er Multicom Xishan M720, med et par oppgraderinger. Men jeg har ikke klart å finne noe særlig info/tester omkring denne, så det gjør meg litt usikker.

     

    Erfaringer med denne eller andre alternativer mottas med stor takk! :)

     

    /espenah

  9. Sist jeg forsøkte det (begynner å bli en del år siden) var det fremdeles en del ekstra søl som snek seg inn. Mener spesifikt å huske at den stappet en eller annen form for agent i systray'et uansett hva jeg valgte bort.

     

    Okke som, det er jo helt vilt å betale så mye penger for funksjonalitet du ikke ønsker å bruke. Da er det mye mer vettug å sjekke om gratisvariantene fyller behovet, eller betale en tredel av prisen for et annet kommersielt produkt.

     

    Det er mulig dette var tilfellet for en tid tilbake siden når de først begynte å utvide Nero pakken, men det har jeg aldri opplevd på mange av de siste versjonene inkludert den nye som nå er ute. Legger du kun inn Nero Burning Rom, så får du kun dette installert.

     

    Nå synes ikke jeg det er vilt å betale 500kr for et så bunnsolid brenneprogram som Nero, resten som følger med ser jeg bare på som en bonus for de som trenger det. Men du har selvfølgelig et greit poeng der for de som føler det.

  10. Jeg skjønner ikke hva folk klager over. Jeg har brukt Nero siden starten skulle jeg mene, og jeg kan ikke se hvor de store endringene er. Nero Burning Rom er fremdeles kjapt, enkelt med bred støtte. De har pyntet litt på knappene og lagt til noen flere funksjoner, som jeg mener bare forbedret Nero Burning Rom. (Merk jeg snakker ikke om Nero 9 pakken.)

     

    Nå er det kanskje selve Nero pakken folk klager over, men hvis man bare er ute etter et brenneprogram, tar man selvfølgelig bort alle andre alternativene under installasjoen og krysser kun av for Nero Burning Rom. Er kanskje noen som har bruk for de andre programmene, men personlig legger jeg alltid kun in Burning Rom, og at noen skulle mene de har ødelagt dette programmet er for meg uforståelig.

  11. Hva i..

     

    Ja, jeg drar på TG for å LEIE INTERNETT.. Det er jo så uvanlig å ha internett hjemme nå til dags..

     

    Tipper 10 Mbit+ begynner å bli ganske utbredt nå, og i hvertfall den gode gamle 2 Mbit linjen.. Så presterer de å begrunne kravet med at vi kommer for å leie internett?? Snakk om oppegående folk..

     

    Rett og slett uhørt.. Hadde jeg hørt om dette via rykte/kompis, hadde jeg aldri trodd det..

  12. Dual 8600M mener du. Det er et rimelig langt steg opp fra 8600 SLI til 8800 SLI. En kompis av meg kjøpte også denne maskinen fullspekket for en stund siden. Han ble rimelig skuffet. Han trodde han hadde kjøpt et skikkelig beist, men så kunne den ikke hamle opp med hans stasjonære som var spekket litt lavere, men med et single 8800 GTS kort. Og Dell'en var jo mange tusen dyrere enn hans stasjonære. Så han angret kjøpet for å vente på nettopp denne oppgraderingen. Denne gangen bør Dell'en vise hva den er god for. Får håpe Dell norge ikke er så altfor sent etter.

     

    /espenah

×
×
  • Opprett ny...