Gå til innhold

potetfisk

Medlemmer
  • Innlegg

    156
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. potetfisk's innlegg in God oppskrift på stektenudler? ble markert som svaret   
    Jeg pleier å kombinere soyasaus, fiskesaus og sukker/teriyaki, i tillegg til/eller sweet chili og sesamolje. Masse hvitløk og chili + evt ingefær er også obligatorisk. Klarer ikke si noe om mengdene siden alt bare slenges i wokpanna på øyemål. Fiskesaus er Thailands svar på salt, men denne bør du være forsiktig med siden den både er supersalt og lukter sterkt (pleier bare å ta en dæsj), + at soyasaus også egentlig bare gir saltsmak til nudler. Generelt så foretrekker jeg ikke å bruke mørke sauser (soyabønnebaserte) som hovedsausingrediens i nuddelwok. For meg er det egentlig bare pad thai (fiskesaus + soyasaus + sukker + evt tamarindsaus hvis du finner det) som blir 100% suksess hver gang, men her er det jo i tillegg egg og peanøtter som bidrar til å sette smak. Det går også an å lage currysaus med kokosmelk + currypaste hvis du liker det. Ellers så funker det å steke noen sesamfrø sammen med resten av ingrediensene får også frem mye god smak i wok generelt (kanskje ikke i curry akkurat da). 
  2. potetfisk's innlegg in [Løst] Er dette billig strøm? ble markert som svaret   
    Nordpool er "kraftbørsen" som bestemmer strømprisene på ulike strømleverandørers spotprodukt. Går du inn på deres hjemmesider, kan du se hva strømmen har kosta ulike steder i Norge på ulike tidspunkt. Når det er sagt, så vil dermed den aktuelle spotprisen være avhengig av når leverandøren kjøper strømmen. Litt usikker på hvordan avregningen foregår; noen leverandører gir deg snittsprisen for den aktuelle perioden, mens andre leverandører bestemmer prisen mhp. strømforbrukerens forbruksmønster. Det enkleste er å forholde seg til at alle spotavtaler i utgangspunktet har samme kWh-pris, da det er vanskelig å si noe generelt om hvilken spotavtale som er rimeligst avhengig av de overnevnte faktorene. Det som derimot skiller avtalene, er eventuelle påslag og månedsgebyrer. Merk at påslag og månedsgebyr IKKE er det samme. Et påslag pleier å være noen ekstra øre per kWh, som ofte bidrar til å dekke for ordningen om obligatorisk El-sertifikat. Bor du i en gjennomsnittlig husstand med et gjennomsnittlig forbruk og har 3 øre påslag per kWh, ender du opp med 750,- ekstra på regningen hvert år. Det som er litt dritt med dette med påslag er at det ofte pleier å være usynlig på regninga da det som oftest er bakt inn i kWh-prisen. Ta kontakt med din strømleverandør for å vite nøyaktig hvilken strømavtale du har.
     
    Så til spørsmålet om dette er billig strøm. Dersom du ikke har blitt trukket for noe annet enn spotprisen, ville jeg sagt ja. Spotproduktet har generelt vært det rimeligste alternativet i over 10 år. Du sier at du har regnet med MVA, og det ser ikke ut som du har betalt noe ekstra påslag når jeg ser på Nordpools pris for den aktuelle perioden.
×
×
  • Opprett ny...